Στηρίξτε μας

Π. Μήλας (επικεφαλής Angels): Προστατεύοντας τα ζώα δημιουργούμε μια καλύτερη κοινωνία (βίντεο)

11 Σεπτεμβρίου 2017 22:44 | Επικαιρότητα
Π. Μήλας (επικεφαλής Angels): Προστατεύοντας τα ζώα δημιουργούμε μια καλύτερη κοινωνία (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Πολλοί ήταν εκείνοι που χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ζάππειου Μεγάρου στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παναγιώτη Μήλα, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας «Angels – Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων» που εδώ και μερικούς μήνες δραστηριοποιείται στην Αττική σε περιπτώσεις κακοποίησης.

Τα σκαλάκια έξω από το Ζάππειο γέμισαν με όλους εκείνους οι οποίοι για τουλάχιστον μια ώρα άκουγαν προσεκτικά τον κ. Μήλα να εξηγεί αναλυτικά τους κανόνες της ομάδας που κάθε εθελοντής, ο οποίος θέλει να γίνει μέλος της, πρέπει να τηρεί απαρέγκλιτα.

Συνοπτικά, όπως μπορείτε να δείτε και στα σχετικά βίντεο, ισχύουν τα εξής:

  • Ευγένεια προς όλους τους εμπλεκόμενους για να αποκτήσει η φιλοζωία το πρόσωπο που της αξίζει
  • Ισορροπία σκέψης για να κρίνουν ορθά τα δεδομένα χωρίς φανατισμό όσοι εμπλέκονται σε περιστατικά
  • Καμιά ρατσιστική διάκριση (φυλής, θρησκείας, καταγωγής, φύλου), ουδέτεροι σε όλα
  • Δεν επιτρέπεται να αφήνουν σημειώματα γιατί τα γραπτά μένουν και μπορεί να γίνει παρερμηνεία τους
  • Επιλογή η εθελοντική υπόσταση της ομάδας και όχι η σύσταση σωματείου, συλλόγου
  • Όχι αποδοχή χρημάτων
  • Όχι κόντρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους εθελοντές της ομάδας εναντίον άλλων φιλόζωων

Ο κ. Μήλας αναφέρθηκε στο όραμα του ώστε το δίκτυο των εθελοντών να ενωθεί, να επεκταθεί και εκτός Αττικής να δημιουργηθούν δηλαδή τριμελείς ομάδες αρχικά με επικεφαλής έναν διαχειριστή σε κάθε περιοχή ώστε η συνεννόηση μεταξύ τους να είναι ευκολότερη.

Κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μόνο αν πραγματικά πιστεύουν ότι αυτό τους αφορά και μπορούν να προσφέρουν χρόνο και χρήμα καθώς τα έξοδα που προκύπτουν πληρώνονται από τις τσέπες των εθελοντών γι’ αυτό και η ομάδα θα λειτουργεί σε εθελοντική βάση και δεν θα έχει νομικό χαρακτήρα. Εξήγησε μάλιστα ότι οι εθελοντές θα ακολουθήσουν και ένα στάδιο εκπαίδευσης ώστε να αποφευχθούν λάθη, που δυστυχώς έχουν γίνει στο παρελθόν και από τον ίδιο στα πρώτα βήματα του στον τομέα αυτό.

Εξήγησε πως από την εμπειρία που μέχρι τώρα έχει αποκτήσει διαπίστωσε ότι εννιά στις δέκα καταγγελίες δεν είναι περιπτώσεις στις οποίες ο ιδιοκτήτης του ζώου πρέπει να οδηγηθεί στις αρχές, χρειάζεται όμως συστάσεις. Τόνισε ότι εκείνος και η ομάδα του ουσιαστικά δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους και ζώα και είναι οι «ενδιάμεσοι κρίκοι» του φερόμενου ως δράστη και της Αστυνομίας με στόχο πάντα τη βελτίωση συνθηκών ζωής του σκύλου, που πολλοί έχουν χωρίς να γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες του.

Όσοι δήλωσαν χθες ότι θα συμμετάσχουν στην ομάδα θα συναντηθούν εκ νέου για την σχετική εκπαίδευση.

Ο επικεφαλής των «Angels» αναφέρθηκε στον συλλογικό τρόπο λειτουργίας της ομάδας τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις και σε διάλογο εντούτοις ό,τι αποφασιστεί στο τέλος από τον ίδιο αυτό και θα πρέπει να γίνει από δεκτό από τους υπόλοιπους εθελοντές, ώστε να παραμείνουν πιστοί στο όραμα του. Εξήγησε μάλιστα ότι δεν δίνουν πιστοποιητικά ειδικών στα θέματα κακοποίησης. Δρουν ως πολίτες που νοιάζονται για τη διάσωση των σκυλιών με σκοπό και τη βελτίωση της κοινωνίας.

Ο επικεφαλής των «Angels» αναφέρθηκε και στις κατηγορίες σε βάρος του αφού κάποιοι ισχυρίζονται ότι όλα τα κάνει για την αυτοπροβολή του και μόνο. Ξεκαθάρισε ότι η δημοσιότητα είναι το μέσο για να επικοινωνήσουν το μήνυμα τους και για να αποκτήσει ένα φιλικό πρόσωπο η φιλοζωία αλλά και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να τα νέα παιδιά. Είπε μάλιστα ότι ο φανατισμός και η αγένεια πολλών φιλόζωων έχει καταστήσει τη φιλοζωία ως έννοια να θεωρείται βρισιά, γι’ αυτό και για τον ίδιο είναι τόσο απαραίτητη η ευγένεια και η αποφυγή συγκρούσεων, ενώ αναφέρθηκε στο τρίπτυχο Ζώα - Παιδεία - Πολιτισμός. Μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι η σελίδα τους στο facebook «Angels Team Athens» θα μπορέσει εκ νέου να δεχτεί μηνύματα για καταγγελίες μόνο όταν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν όλο αυτό τον μεγάλο όγκο στοιχείων καθώς δεν περίμεναν ότι οι λιγοστοί εθελοντές θα γίνουν τελικά αποδέκτες εκατοντάδων μηνυμάτων.

Ο Παναγιώτης Μήλας επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας «Angels – Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων».

Ο κ. Μήλας εξήγησε ότι δεν πάνε σ’ ένα περιστατικό για να παλουκώσουν κάποιον, δεν πρέπει να πηγαίνουν προκατειλημμένοι γιατί μια φωτογραφία ή ένα βίντεο δεν αποτυπώνουν πάντα την πραγματικότητα. Γι’ αυτό και οι εθελοντές θα πρέπει να είναι σε θέση να κρίνουν, να είναι γνώστες της νομοθεσίας – που δεν είναι και τόσο περίπλοκη – και στη συνέχεια αν πρέπει να καλούν την Αστυνομία και να περιμένουν εκεί να φτάσει το περιπολικό, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είναι η αρμόδια αρχή.

«Όσο έχω ανάσα μέσα μου αυτά θα τα προστατεύω» τόνισε δείχνοντας τα σκυλιά και φυσικά καταχειροκροτήθηκε. Εξήγησε ότι όσοι στέλνουν καταγγελίες στη σελίδα της ομάδας στο facebook θα πρέπει να τους δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα δικά τους, αφού είναι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και ό,τι γνωρίζουν γι' αυτό που κακοποιεί κάποιο ζώο και μόνο αυτές οι καταγγελίες θα διερευνώνται από την ομάδα του.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ηθοποιοί που στηρίζουν το έργο του κ. Μήλα, ο τραγουδιστής Γιάννης Πετρόπουλος που ήρθε από το Λουτράκι για να παραστεί και να γίνει μέλος της ομάδας, ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης με την σκυλίτσα του Μόλυ και άλλοι.

Διαβάστε επίσης:

Γαλάτσι: Έμεινε μια ώρα μέσα στο φρεάτιο για να σώσει το γατάκι! (Βίντεο)

Καταδικάστηκε για την κακοποίηση του σκύλου του στην Παλλήνη & αναμένεται η επιβολή των 30.000 ευρώ

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.