Στηρίξτε μας

Απαράδεκτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Λευκάδας που απαιτεί απομάκρυνση 26 οικόσιτων σκυλιών τα οποία φροντίζονται εξαιρετικά

23 Απριλίου 2020 21:23 | Καταγγελίες
Απαράδεκτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Λευκάδας που απαιτεί απομάκρυνση 26 οικόσιτων σκυλιών τα οποία φροντίζονται εξαιρετικά

Την απίστευτη περιπέτεια και την απαράδεκτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Λευκάδας σε βάρος μιας οικογένειας που από την τσέπη της πληρώνει για τη φροντίδα 26 σκυλιών περιγράφει η δικηγόρος Μαρία Σκιαδαρέση η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση του Στάθη Κωνσταντόπουλου και της συζύγου του Σόνιας Σπανάκη – Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι μένουν στο νησί της Λευκάδας.

 

Οι δύο τους μετακόμισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή της Νικιάνας σ’ ένα μεγάλο σπίτι που περιβάλλεται από κτήμα τεσσάρων στρεμμάτων, ώστε να ζουν με άνεση μαζί με τα 26 φροντισμένα, στειρωμένα πρώην αδέσποτα σκυλιά τους τα οποία υιοθέτησαν – με όλα τα απαραίτητα έγγραφα – για να τα σώσουν και από την πρώτη στιγμή είδαν το περιπολικό να τους περιμένει καθώς «γείτονες» θορυβήθηκαν από το γεγονός ότι και μέσα στο σπίτι τους και στο κτήμα τους θα έχουν σκυλιά.

Εκεί, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Στάθης Κωνσταντόπουλος, από την πρώτη στιγμή ήρθαν αντιμέτωποι με την αντίδραση των ιδιοκτητών γειτονικού ξενοδοχείου που όχι μόνο στράφηκαν εναντίον τους, αλλά στράφηκαν εναντίον και της 80χρονης ιδιοκτήτριας του ακινήτου και του οικοπέδου, η οποία τους το έχει νοικιάσει.

Όμως αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λευκάδας γι' αυτήν την υπόθεση, καθώς οι αρμόδιοι δεν έλαβαν υπ' όψιν τους ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι απολύτως νόμιμοι και τον περασμένο Νοέμβριο του 2019 εξέδωσαν σε βάρος τους μια απαράδεκτη απόφαση κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών με την κατηγορία ότι τα σκυλιά αποτελούν... ρυπογόνο εστία σε τουριστική περιοχή αν και σύμφωνα με το Κτηματολόγιο η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη μόνο ως αγροτική. Μάλιστα τους ζητούν όχι μόνο να απομακρύνουν τα ζώα αλλά απαγορεύουν και στους ενοικιαστές και στην ιδιοκτήτρια να έχουν στον χώρο τους οποιοδήποτε ζώο!

Μόνο ύποπτες μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι αποφάσεις...

Το Ειρηνοδικείο Λευκάδας ξεκάθαρα παραβλέπει (το θέμα είναι γιατί) ότι η οικογένεια έχει και όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα απαιτούμενα στρέμματα σε μια αγροτική περιοχή και φροντίζει τα σκυλιά της, χωρίς να ενοχλεί κανέναν και φυσικά δεν πρόκειται για παράνομο εκτροφείο καθώς όλα τα ζώα τους είναι στειρωμένα. Γι’ αυτό και τελικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας - καθώς αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης - έχει αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με την νέα καταγγελία περί προκαλούμενης όχλησης από τα σκυλιά καθώς σαφώς μόνο ύποπτες μπορεί να χαρακτηριστούν αποφάσεις τέτοιου είδους.

Η κα Σκιαδαρέση - όπως τόνισε στο www.zoosos.gr o κ. Κωνσταντόπουλος - περιγράφει με τα εξής λόγια το χρονικό και την περιπέτεια των ανθρώπων που ανέλαβαν να φροντίσουν με δικά τους έξοδα αυτά τα ζώα και τελικά βρίσκονται υπόλογοι: «Με μια πρωτοφανή περιπέτεια έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο βετεράνος πυγμάχος Στάθης Κωνσταντόπουλος και η σύζυγός του Σόνια Σπανάκη - Κωνσταντοπούλου που αποφάσισαν τoυς τελευταίους μήνες να εγκατασταθούν μόνιμα στη Λευκάδα, στη Νικιάνα.

Με αρκετές χιλιάδες ευρώ ως πρόστιμο καλούνται να πληρώσουν την αγάπη τους για τα αδέσποτα σκυλάκια που υιοθέτησαν από τη φιλοζωική Λευκάδος αλλά και έχουν περιμαζέψει στο αγρόκτημά τους άρρωστα κι εγκαταλειμμένα από τον δρόμο.

Πρόκειται για 26 σκυλιά ημίαιμα όλων των ηλικιών. Κάποια απ' αυτά είναι εγχειρισμένα, ένα έχει καλαζάρ και παίρνει αγωγή, ένα άλλο είναι τυφλό και τα άλλα έχουν διάφορα προβλήματα υγείας. Ένας εκ των κτηνιάτρων που κατά καιρούς έχει παρακολουθήσει τη θεραπεία κι αγωγή των σκυλιών είναι ο σημερινός δήμαρχος Λευκάδος κ. Καλός.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν πριν ακόμα εγκατασταθούν στην οικία τους, η οποία είναι αγρόκτημα τεσσάρων στρεμμάτων με μονοκατοικία 130 τ.μ. σε χαρακτηρισμένη από το κτηματολόγιο αγροτική περιοχή, δέχτηκαν προκαταβολικά καταγγελία από ξενοδοχείο της περιοχής ότι θα ενοχλούνται οι πελάτες τους από τα σκυλιά. Να σημειωθεί ότι σε πολύ μικρότερη ακτίνα υπάρχουν πολυτελέστατα ξενοδοχεία αλλά και κάτοικοι με ιδιόκτητες κατοικίες, οι οποίοι ουδέποτε εξέφρασαν το παραμικρό παράπονο για την ύπαρξη των σκυλιών.

Είναι στη διάθεση όποιου τα επιθυμεί οι εκθέσεις αυτοψίας του Αστ. Τμήματος Λευκάδος με αρ.πρ. 1009/5/86 21/09/2019, που κατ’ επανάληψιν έχει πραγματοποιήσει ελέγχους στον χώρο μετά από απανωτές καταγγελίες που προέρχονταν από το ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής.

Στην ανωτέρω έκθεση αυτοψίας βεβαιώνεται ότι πληρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας και υγειονομικοί κανόνες και διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν όλα τα σκυλιά βιβλιάριο υγείας, είναι όλα εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, ηλεκτρονικά σημασμένα και στειρωμένα, ζουν σε καθαρό περιβάλλον και οι ιδιοκτήτες τα φροντίζουν υπεύθυνα.

Έκθεση αυτοψίας (με αρ.πρ.3021/8/908-β΄) έχει πραγματοποιήσει κατόπιν απροειδοποίητων ελέγχων που διενήργησε μετά από καταγγελίες του εν λόγω ξενοδοχείου και κλιμάκιο κτηνιάτρων της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιφέρειας, όπου επίσης βεβαιώνονται οι άριστες συνθήκες ευζωίας και καθαριότητας στις οποίες διαβιούν τα σκυλιά και ότι ουδέν παράνομο διαπίστωσαν κατά τον έλεγχό τους στο χώρο.

Η οικογένεια καλύπτει εξ ολοκλήρου τα έξοδα και την ιατρική αγωγή των κατοικίδιων τους. Δυστυχώς παρά τις άψογες εκθέσεις αυτοψίας των αρμοδίων αρχών το εν λόγω ξενοδοχείο κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος των φιλόζωων ιδιοκτητών, με την κατηγορία ότι τα σκυλιά αποτελούν ρυπογόνο εστία σε τουριστική περιοχή (η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη από το κτηματολόγιο ως αγροτική).

Το ειρηνοδικείο Λευκάδας δυστυχώς απαξίωσε τις άψογες εκθέσεις αυτοψίας των αρμοδίων υπηρεσιών, εκδίκασε τα ασφαλιστικά μέτρα κι εξέδωσε πρωτοφανή απόφαση - κόλαφο προς τη φιλόζωη οικογένεια.

Χαρακτηρίζει την περιοχή αμιγώς τουριστική και ομφαλό της οικονομικής ανάπτυξης της Λευκάδας κι αδιαφορώντας για τη βεβαίωση του κτηματολογίου και τις αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν την απόσταση ανάμεσα στην οικία και στο ξενοδοχείο αλλά και ξένες ιδιοκτησίες που παρεμβάλλονται ανάμεσά τους, εκδίδει την εξής προκλητική απόφαση:

Επιβάλλει την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των ζώων από το χώρο, αδιαφορώντας για το πού θα πάνε και τι θα απογίνουν όλα αυτά τα σκυλιά και τη διά παντός απαγόρευση της ύπαρξης έστω κι ενός κατοικίδιου στον χώρο τόσο για την οικογένεια όσο και για την ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

Αν δε συμμορφωθούν άμεσα με την απόφαση θα επιβληθεί τόσο στην οικογένεια όσο και στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και 3 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ τόσο στους ιδιοκτήτες των σκυλιών όσο και στην 80χρονη ιδιοκτήτρια του χώρου.

Είναι κατανοητό για τον οποιοδήποτε πόσο σκληρή είναι η απόφαση της στέρησης του δικαιώματος για απόκτηση κατοικίδιου σε μια φιλόζωη οικογένεια η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως την ανιδιοτελή αγάπη της για τα ζώα.

Σε μια εποχή που κοινωνικά μηνύματα κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για περίθαλψη, υιοθεσία, φροντίδα και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου προς τα αδέσποτα ζώα, διαπιστώνουμε ότι ένας δικαστικός φορέας τιμωρεί με μια πολύ σκληρή απόφαση μια φιλόζωη οικογένεια που ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της πολιτείας και ανέλαβε με δικό της οικονομικό κόστος τη φροντίδα αδέσποτων ζώων της περιοχής κι επιπρόσθετα την απειλεί και με ποινή φυλάκισης.

Είναι απορίας άξιο πώς εν μέσω κορωνοϊού κι ενώ είναι γνωστό ότι τα δικαστήρια έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, εν τούτοις δικαστικοί λειτουργοί στη Λευκάδα έσπευσαν να εκδώσουν μια τόσο σκληρή απόφαση και το απίστευτο είναι ότι εν μέσω κορωνοϊού οι δικαστικές αρχές δείχνουν να μη λαμβάνουν υπόψη τους ότι η 80χρονη ιδιοκτήτρια του αγροκτήματος, λόγω ηλικίας, ανήκει στον πληθυσμό υψηλού κινδύνου και υποχρεούται σε καραντίνα, ωστόσο την υποχρεώνουν βάσει της ανάλγητης απόφασης που εξέδωσαν να διακόψει την καραντίνα και να εξέλθει από το προστατευμένο περιβάλλον της οικίας της, για να απομακρύνει η ίδια από το αγρόκτημα τα σκυλάκια της φιλόζωης οικογένειας, αλλιώς θα υποστεί τις ανωτέρω κυρώσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το εν λόγω ξενοδοχείο μες στις παροχές του εμπεριέχει και τη δωρεάν φιλοξενία των κατοικίδιων των πελατών του. Αυτό συνεπάγεται ότι σε εποχές πληρότητας τα σκυλιά που βρίσκονται ταυτόχρονα στο ξενοδοχείο ίσως και να ξεπερνούν τα 20.

Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε δυστυχώς ότι τα σκυλιά που υποβαθμίζουν την τουριστική αξία της περιοχής είναι εκείνα της φιλόζωης οικογένειας που με εκθέσεις αυτοψιών είναι αποδεδειγμένα πεντακάθαρα και άψογα περιποιημένα αλλά προφανώς όχι τα σκυλιά που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία που επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των πολιτών της σχετικά με την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, γεγονός που αποτελεί ύψιστη ένδειξη πολιτισμού, αυτή η απόφαση αποτελεί εμπόδιο και απειλή στην καλλιέργεια των φιλόζωων συναισθημάτων μας, λειτουργεί αποθαρρυντικά και αποτρεπτικά στους φιλόζωους πολίτες και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.».

Επιστολή διευκρίνισης σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος της δικηγόρου Μ. Σκιαδαρέση

Με επιστολή τους στο www.zoosos.gr ο Στάθης Κωνσταντόπουλος και η σύζυγος του Σόνια Σπανάκη - Κωνσταντοπούλου - μετά την παραίτηση της δικηγόρου τους Μαρίας Σκιαδαρέση από την υπόθεση - επισημαίνουν τα εξής: «Δηλώνουμε ότι επικοινωνήσαμε στις 23/4 με την δημοσιογράφο του zoosos κύρια Ελένη Ηλιόπουλου και της στείλαμε κείμενο για την υπόθεση μας που είχε αναλάβει η δικηγόρος μας Μ.Σκιαδαρέση και της δηλώσαμε ότι το κείμενο αυτό το έχει συντάξει η προαναφερθείσα νομικός της υπόθεση μας.

Σήμερα 26/4  διευκρινίζουμε ότι το αληθές είναι ότι το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο zoosos συντάχθηκε από εμάς με την έγκριση της δικηγόρου μας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε.».

Το ζευγάρι εξαιτίας των κατηγοριών που εκτόξευσε και σε βάρος τους η πρώην (πλέον) δικηγόρος τους αναφέρει τα εξής με ανάρτηση του στο facebook:

SoniaSpanakiKonstantopoulouFacebookNikianaLefkada26 4 2020Η σχετική ανάρτηση στο facebook.

Διαβάστε επίσης:

Κατάφερε και έσωσε τα δύο σκυλιά του που δηλητηριάστηκαν από φόλες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Περισσότερες από 40 γάτες δολοφονήθηκαν με φόλες σε Καρυά και Σπανοχώρι

Κατήγγειλε τον 64χρονο άνδρα από την Ιθάκη που δολοφόνησε με φόλες 10 γάτες στον Καστό Λευκάδας

Δύο γάτες πυροβολήθηκαν στη Λευκάδα η μια με αεροβόλο η δεύτερη με καραμπίνα

Τη συστηματική εξόντωση των ζώων με φόλες στη Λευκάδα καταγγέλλει κάτοικος του νησιού

Βρήκε πτώμα σκύλου κλεισμένο σε τσουβάλι στην παραλία Πόντι Λευκάδας

Απεγκλώβισε τη γάτα που είχε σφηνώσει σε κουτί κονσέρβας στην Καρυά Λευκάδας (βίντεο)

Μαζική εξόντωση αδέσποτων ζώων κυρίως γατιών με φόλες σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Εξαφάνισε τον άρρωστο σκύλο που είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό στο Σπαρτοχώρι Μεγανησίου

Α. Μακρυγιώργου: Το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας κατάφερε να φτιάξει και ένα εγχειρίδιο για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου (ηχητικό)

Διαγωνισμό για την περισυλλογή και σταυλισμό ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκάδας

Στειρώσεις αδέσποτων γατιών στον Δήμο Μεγανησίου

Λευκάδα: Βρήκαν τρία νεογέννητα κουτάβια που κάποιος πέταξε για να ξεφορτωθεί

Μαζική εξόντωση των γατιών με φόλες στο νησί Καστός, περισσότερα από 30 τα θύματα

Όλα τα ορεινά μονοπάτια της Λευκάδας είναι «σπαρμένα» με φόλες

Πάγια πρακτική η δηλητηρίαση ζώων με φόλες στην τουριστική Λευκάδα

Λευκάδα: Βρήκε το κουτάβι να αιμορραγεί καθώς κάποιος του έκοψε τα αυτιά μάλλον με ψαλίδι

35 ζώα (γάτες, σκύλοι, πουλιά) νεκρά από φόλες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Σκότωσε με κλωτσιές τη γάτα ενώ έτρωγε

Και δεύτερη γάτα νεκρή μετά από κλωτσιά στη Λυγιά Λευκάδας

Επικήρυξαν τον εγκληματία που σκοτώνει τις γάτες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Πυροβόλησαν, σκότωσαν και πέταξαν στα σκουπίδια τον σκύλο

Λευκάδα: Τυφλώθηκε το ζώο που πυροβολήθηκε εξ επαφής

Συνεχίζει να σκοτώνει γάτες στη Λευκάδα

Επικήρυξαν τον εγκληματία που σκοτώνει τις γάτες στη Λευκάδα

Πέθανε ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στην Λευκάδα

Λευκάδα: «Βροχή» οι φόλες με το που έφυγαν οι τουρίστες

Λευκάδα: Το γατόνι χώθηκε στο Ι.Χ. του αστυνομικού για να σωθεί χωρίς εκείνος να το πάρει χαμπάρι

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και οικόσιτων κατοικίδιων και τον Νοέμβριο στο Δημ. Κτηνιατρείο Λευκάδας

Δωρεάν στειρώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων και μη κατοικίδιων ζώων στην Λευκάδα

Το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο στη Λευκάδα

Στειρώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων από τον Δήμο Λευκάδας

Στείρωσαν αδέσποτα στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και χαμηλού κόστους για κατοικίδια ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Έφτιαξαν σπίτι για τα αδέσποτα στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Δημήτρης

    Περίεργη υπόθεση. Θες άδεια ειδικής εγκατάστασης για να έχεις τόσα ζώα. Δεν πας νοικιάζεις ένα κτήμα στην επαρχία και δηλώνεις φιλόζωη οικογένεια. Και κυλώντας τη σελίδα να δω τα σχόλια τι βλέπω; Η υπεράσπιση... παραιτήθηκε! Αν είχε πυροβολήσει τη δικηγόρο του, θα είχε λιγότερη βαρύτητα στο επόμενο δικαστήριο από την παραίτησή της.

  2. ΜΑΡΙΑ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

    Διαμαρτύρομαι για την κακόβουλη και ποινικά κολάσιμη εμπλοκή του ονόματός μου και την αναφορά του προσώπου μου ως δήθεν πηγή των πληροφοριών σας σε σχετική σας δημοσίευση, σας καλώ ΠΑΡΑΥΤΑ να προβείτε σε διόρθωση και απεμπλοκή του ονόματός μου, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου. Έχω ήδη προβεί σε σχετική ανάρτηση στο facebook η οποία έχει ως εξής : Αναφορικά με τις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα σας zoosos.gr και την εμπλοκή του ονόματός μου για την περιγραφή της κατάστασης και την κριτική της εκδοθείσας απόφασης σε βάρος του κ. Ευσταθίου Κωνσταντόπουλου οι οποίες ήρθαν σε γνώση μου όλως τυχαία ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για την απαράδεκτη,κακόβουλη και εκ του πονηρού σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς καμία συναίνεσή μου εμπλοκή και αναφορά του ονόματός μου αφού ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθα σε επαφή και επικοινωνία μαζί σας.Για την ελεεινή τρισάθλια και ποινικά κολάσιμη σε βάρος μου συμπεριφορά σας σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου σε βάρος σας δικαιώματός μου σας καλώ εντός δύο (2) ωρών από την παρούσα δημοσίευση να προβείτε σε διόρθωση της ανάρτησής σας δηλώνοντας ρητά ότι καμία σχετική πληροφορία δεν λήφθηλε από μένα αναφέροντας την πραγματικη πηγή των πληροφοριών σας και την απεμπλοκή του ονόματός μου από όλες ανεξαιρέτως τις δημοσιεύσεις σας. Επί πλέον σας ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ να κάνετε οποιαδήποτε αναφορά στο μέλλον στο όνομά μου και σας δηλώνω ότι από σήμερα παραιτούμαι από την συγκεκριμένη υπόθεση και δεν επιθυμώ καμία ανάμιξη σ αυτήν και τους εμπλεκόμενους. Μαρία Σκιαδαρέση. Δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.