Στηρίξτε μας

Συνεχίζει να σκοτώνει γάτες στη Λευκάδα (βίντεο)

29 Απριλίου 2013 08:36 | Καταγγελίες
Συνεχίζει να σκοτώνει γάτες στη Λευκάδα (βίντεο)

Ποιος αμφιβάλει ότι πρόκειται για μανιακό δολοφόνο;

Άλλη μια γάτα εντοπίστηκε νεκρή κοντά στο ξενοδοχείο Θαλερό στη Λυγιά από τους εθελοντές  του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας. Το πτώμα του ζώου βρέθηκε το πρωί της 24ης Απριλίου τοποθετημένο κοντά στα σκαλιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και δίπλα από την αφίσα της επικήρυξη του δράστη. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Χαράλαμπο Καλό ο θάνατος της «επήλθε από βίαια χτυπήματα στην τραχηλική χώρα, που έγιναν πιθανότατα με ξύλο».

Λίγα μέτρα πιο εκεί οι εθελοντές εντόπισαν σταγόνες αίματος κάτι που ενισχύει την άποψη του ότι το ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου σε άλλο σημείο και το μετέφερε εκεί για να κάνει «διαφημίσει» την πράξη αντιδρώντας στην επικήρυξη και στην καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του στην Αστυνομία.

LefkadaLygia3 (2)

Θυμίζουμε ότι δύο γάτες έχουν βρεθεί νεκρές την 1η Απριλίου και στις 13 Απριλίου στην ίδια περιοχή και σύμφωνα με την γνωμάτευση του κτηνιάτρου τα ζώα έχασαν τη ζωή του μετά από δυνατό χτύπημα (πιθανότατα κλωτσιά) στην κοιλιακή χώρα.

LefkadaLygia3 (1)

Το νέο θύμα αυτού του εγκληματία - που είναι μανιακός δολοφόνος - το είχαν φωτογραφίσει οι εθελοντές του συλλόγου δύο μέρες πριν βρεθεί νεκρό. Άλλωστε ήταν υπό την αιγίδα του σωματείου εκ γενετής, ήταν 7 χρόνων και υγιέστατη. Από την ίδια περιοχή έχουν εξαφανιστεί άλλες έξι  γατούλες που επίσης ταΐζονταν από το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας.

Ο Αλίκη Μακρυγιώργου πρόεδρος του συλλόγου μιλώντας στο www.zoosos.gr την ημέρα που εντοπίστηκε και αυτό το ζώο νεκρό ιδιαιτέρως ανήσυχη μίλησε για συγκάλυψη του δράστη. Εμείς από την πλευρά μας καταγγέλλουμε όχι μόνο το έγκλημα – αυτό είναι αυτονόητο – αλλά και εκείνους που γνωρίζουν και σιωπούν. Σκεφτείτε πως η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και πως τουρίστες θα καταλύσουν και στο ξενοδοχείο «Θαλερός» πέριξ του οποίου εντοπίζονται εδώ και έναν μήνα νεκρές οι γάτες. Τι εικόνες θα μεταφέρουν στις πατρίδες τους αυτή οι άνθρωποι όσο ο εκτελεστής των ζώων συνεχίζει το έργο του; Ή εξόντωση των γατιών γίνεται για να μην «ενοχλούν» τους επισκέπτες;

Στην ανακοίνωση του το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας τονίζει ότι ο εγκληματίας, που τον χαρακτηρίζει μανιακό δολοφόνο ή πληρωμένο εκτελεστή «είναι ελεύθερος και συνεχίζει να σκοτώνει». Σύμφωνα πάντα με το σωματείο ο δράστης «Χαίρει της προστασίας ανθρώπων του περιβάλλοντός του, βάσει έγκυρων πληροφοριών μας. Οι κινήσεις μας, (καταγγελία στην εισαγγελία Λευκάδας και επικήρυξή του), όχι μόνον δεν τον συγκράτησαν, τον εξαγρίωσαν ακόμη παραπάνω.

Μετά τον θάνατο της δεύτερης γάτας (13 Απριλίου), εξαφανίστηκαν άλλες έξι από τον ίδιο χώρο, γάτες στειρωμένες, οι οποίες από την γέννησή τους και επί πολλά χρόνια δεν είχαν λείψει ποτέ. Η μία φωτογραφήθηκε δύο μέρες πριν εξαφανιστεί (φωτογραφία με γάτα σε χόρτα). Λίγα μέτρα πιο δίπλα, την μέρα της εξαφάνισης, βρήκαμε ίχνη πρόσφατα χυμένου αίματος.

Το ξέσπασμά του εγκληματία  όμως, υπήρξε άμεσο, μετά την επέμβαση της Αστυνομίας. Με το θράσος που γεννάει η αίσθηση της ατιμωρησίας, το βράδυ στις 23 Απριλίου, μετά την  έρευνα των αστυνομικών, σκότωσε με βαρύ αντικείμενο, άλλη μία γάτα, 7 χρόνων, και τοποθέτησε το πτώμα της κάτω από την επικήρυξη μας, στα σκαλιά του συγκροτήματος.

LefkadaLygia3 (4)

Τη βρήκαμε την άλλη μέρα το πρωί κατά τις 08:00. Οι κάτοικοι των κοντινών διαμερισμάτων, σοκαρισμένοι από την δράση του εγκληματία, ο οποίος κινείται ανενόχλητος δίπλα στα σπίτια τους, μας είπαν ότι μέχρι τις 23:00 – 24:00 το προηγούμενο βράδυ, δεν υπήρχε πεθαμένη γάτα σε αυτό το σημείο. Εμείς, την είχαμε δει, υγιέστατη, κατά τις 21:00.

Ο τρόπος που σκοτώνει ο δράστης, μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι εκτός από τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, οπότε και εξεμάνη, ποιος ξέρει για ποιόν λόγο, περίεργες εξαφανίσεις γατιών τους προηγούμενους μήνες όπως και η εύρεση τριών πτωμάτων, σε παρόμοια κατάσταση με αυτά που υπέστησαν νεκροτομή, οφείλονται στον ίδιο.

Καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι, να σπάσει την σιωπή του. Να πάψει να συγκαλύπτει τον εγκληματία. Η βάναυση αυτή αντιμετώπιση των ζώων από την μία και η κάλυψη των εγκληματιών από την άλλη, καταφέρνουν πολύ σοβαρό πλήγμα στο πολιτισμένο πρόσωπο που θέλει να επιδείξει η Λευκάδα. Την δυσφημούν, δε, εξαιρετικά πανελλαδικά αλλά και διεθνώς.

Αν θέλετε να δώσετε πληροφορίες τηλεφωνήστε: 6976126105 ή απευθυνθείτε στο Α.Τ. Λευκάδας».

Διαβάστε επίσης:

Λευκάδα: Σκότωσε με κλωτσιές τη γάτα ενώ έτρωγε

Και δεύτερη γάτα νεκρή μετά από κλωτσιά στη Λυγιά Λευκάδας

Και δεύτερη γάτα νεκρή μετά από κλωτσιά στη Λυγιά Λευκάδας

35 ζώα (γάτες, σκύλοι, πουλιά) νεκρά από φόλες στη Λευκάδα

Επικήρυξαν τον εγκληματία που σκοτώνει τις γάτες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Πυροβόλησαν, σκότωσαν και πέταξαν στα σκουπίδια τον σκύλο

Λευκάδα: Τυφλώθηκε το ζώο που πυροβολήθηκε εξ επαφής

Επικήρυξαν τον εγκληματία που σκοτώνει τις γάτες στη Λευκάδα

Λευκάδα: Εξολοθρεύουν τους σκαντζόχοιρους για να τους φάνε

Πέθανε ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στην Λευκάδα

Λευκάδα: «Βροχή» οι φόλες με το που έφυγαν οι τουρίστες

Λευκάδα: Το γατόνι χώθηκε στο Ι.Χ. του αστυνομικού για να σωθεί χωρίς εκείνος να το πάρει χαμπάρι

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και οικόσιτων κατοικίδιων και τον Νοέμβριο στο Δημ. Κτηνιατρείο Λευκάδας

Δωρεάν στειρώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων και μη κατοικίδιων ζώων στην Λευκάδα

Το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο στη Λευκάδα

Στειρώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων από τον Δήμο Λευκάδας

Στείρωσαν αδέσποτα στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και χαμηλού κόστους για κατοικίδια ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας

Έφτιαξαν σπίτι για τα αδέσποτα στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

 1. panos k...

  αυτοι που τα συγκαλυπτετε να ξερεται οτι σημερα σκοτωνει γατες αλλα αυριο θα μπορει να ειναι τα παιδια σας που θα βρεθουν στο αρρωστο μυαλο του..

 2. Stinker

  Εντάξει, αυτοί που συγκαλύπτουν τον ψυχάκια, ας περιμένουν να σκοτώσει έναν απ'αυτούς κάποια μέρα για να τον καταδώσουν.

 3. Κωστας-Καλλιθεα

  Παιδια μονο με εναν τροπο θα τον πιασετε!Καθημερινες περιπολιες η"μπλοκα" απο την δυση του ηλιου ως την ανατολη την αλλη μερα. Χωρις ωστοσο να καρφωνεστε.Μπορειτε να εναλλασεστε.Να μην φαινονται συνεχεια τα ιδια ατομα.Αυτο ειναι σημαντικο γιατι αν φαινονται συνεχεια οι ιδιοι και οι ιδιοι,θα σας παρει ειδηση.

  Μπορειτε να χρησιμοποιησετε αυτοκινητα,μηχανακια,ακομη και φορτηγακια ενδεχομενως για τις περιπολιες σας.Επισης πεζες περιπολιες θα ηταν χρησιμες.Θα προτεινα οι πεζες περιπολιες να κοβουν βολτες στα σημεια που συνηθως δρα αυτος ο μπασταρδος και τα οχηματα να ειναι σταθμευμενα σε στοχευμενα σημεια(δηλαδη σημεια απο τα οποια μπορουν αμεσα να επεμβουν οι επιβαινοντες σε αυτα).Επισης δεν θα εβλαπτε να εχετε κι εσεις κανα ξυλο η κανα ροπαλο.Του χρειαζετε ενα γερο σουλταν μερεμετ του ηλιθιου!

  1. eleni

   Αν δεν υπάρχει η μαρτυρία κάποιου αυτόπτη δεν είναι δυνατή ούτε η σύνταξη δικογραφίας ούτε φυσικά η σύλληψη.

   Εδώ το σχετικό δημοσίευμα σχετικά με τα πρόστιμα και τους ελέγχους του Δήμου Αθηναίων

   Δήμος Αθηναίων: Στο στόχαστρο της Δημοτικής Αστυνομίας και οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων

 4. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

  Βάλτε ΚΑΜΕΡΕΣ,ή κάντε ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί,αυτές τις ώρες δρουν τέτοιοι ανώμαλοι!Ολα αυτά μυστικά,χωρίς να τα ανακοινώσετε στην γειτονιά του ή σε ανθρώπους που ίσως τον πληροφορήσουν!Κι αν τον βρείτε-που το εύχομαι ολόψυχα-πρώτα ξύλο...κ μετά στην αστυνομία.

 5. ANNA

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ.

 6. Κα ΕΥΓΕΝΙΑ

  ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!!!!!ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΖΩΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ?????ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ....ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Η ΜΑΡΙΝΑ...ΠΑΡΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙ!!!!!ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΜΑ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ!!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.......ΝΑ ΦΥΛΑΤΕ ΒΑΡΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΤΕ....ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΕΙ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ!!!!!!!ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΤΕ.....ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ,ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.