Στηρίξτε μας

Aντιδήμαρχος Χρ. Παρχαρίδης χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δήμου Καστοριάς για το Κυνοκομείο

23 Μαρτίου 2012 21:06 | Επικαιρότητα
Aντιδήμαρχος Χρ. Παρχαρίδης χαρακτηρίζει υποκριτικές τις μομφές εις βάρος του Δήμου Καστοριάς για το Κυνοκομείο

Την περασμένη Πέμπτη, όπως πληροφορηθήκαμε από το ρεπορτάζ της Μαριγούς Αναγνωστοπούλου στην ιστοσελίδα www.orizontespress.com, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο Καστοριάς. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων και των υπηρεσιών μετά «την μεγάλη έκταση, που πήρε το θέμα των υποδομών στο δημοτικό κυνοκομείο και τη δυσφήμιση που υπέστη η περιοχή σε πανελλαδικό επίπεδο».

Μαθαίνουμε από το δημοσίευμα ότι ο Δήμος Καστοριάς όρισε τριμελή επιτροπή. Αυτή αποτελούν οι τρεις αντιδήμαρχοι, Χρήστος Παρχαρίδης, Τρύφωνας Πολυγιάννης και Αλέξανδρος Τσαϊρίδη προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις «τόσο για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών όπου φυλάσσονται τα ζώα αλλά και τον τρόπο σταθεροποίησης και μείωσης του αριθμού των αδέσποτων».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο κτηνίατρος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Ζιάκας, συζητήθηκαν ο τρόπος με τον οποίο ο δήμος μπορεί να εκδώσει άδεια για το κυνοκομείο, ούτως ώστε:

α) να είναι νόμιμο.
β) να γίνει κατασκευή νέων υποδομών για να πληροί τις προϋποθέσεις.
γ) να εφαρμοστεί πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα.

«Συζητήσαμε την επιθυμία του δήμου να κατασκευάσει καταφύγιο αδέσποτων ζώων και να ενταχθεί σε πρόγραμμα στειρώσεων. Θα πρέπει να συνδυαστούν και τα δύο.

Θα υποβάλλει ο δήμος αίτηση και τεχνική μελέτη, η οποία θα εξεταστεί κι αν πληροί τις προϋποθέσεις θα προβεί στην βελτίωση του κυνοκομείου. Από την άλλη και οι στεριώσεις θα βοηθήσουν αφού δεν θα αυξάνονται πια τα αδέσποτα κι έτσι θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε ο κ. Ζιάκας.

Το δημοσίευμα της Μαριγούς Αναγνωστοπούλου αναφέρει, ότι αυτή τη στιγμή στο κυνοκομείο φυλάσσονται περισσότερα από 100 σκυλιά, ενώ ελεύθερα στους δρόμους κυκλοφορεί τριπλάσιος αριθμός, προκαλώντας πονοκέφαλο στους πολίτες, αρκετοί από τους οποίους έχουν δεχθεί επίθεση.

«Το πρόβλημα διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια. Ο δήμος είναι αποφασισμένος να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων», τόνισε ο κ. Παρχαρίδης, χαρακτηρίζοντας «υποκριτικές τις μομφές», που δέχτηκε ο δήμος για το θέμα του κυνοκομείου.

«Κάποιοι βρήκαν ένα σημείο για να παίξουν. Επειδή εμείς θέλουμε να προσεγγίσουμε το θέμα σοβαρά και να δούμε πως μπορούμε να το επιλύσουμε κάναμε τη σύσκεψη αυτή. Σε δύσκολους καιρούς το ποσό που διαθέτει ο δήμος είναι 100.000 ευρώ το χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Παρχαρίδης, επισημαίνοντας πως άμεσα θα γίνει η πρόσληψη κτηνιάτρου από το δήμο με σύμβαση έργου και θα ξεκινήσει σταδιακά το πρόγραμμα των στειρώσεων.

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις παρεμβάσεις στο κυνοκομείο δεν έχει ακόμη καθοριστεί, καθώς ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο δήμος είναι η εξεύρεση της χρηματοδότησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος θα ανέλθει στις 400.000 ευρώ.

«Ο δήμος ταλαιπωρείται με τα αδέσποτα. Τα έξοδα είναι αρκετά σε μια δύσκολη για τη χώρα εποχή που οι πόροι που αντλούμε από τη δημόσια διοίκηση είναι μειωμένοι κάθε μήνα.

Θα κοιτάξουμε να καλύψουμε τα ελάχιστα αναγκαία για την όλη κατάσταση. Είμαστε δύσκολα οικονομικά αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί και το πρόβλημα γι’ αυτό και θα βρεθεί λύση άμεση λειτουργική και άκρως ικανοποιητική για τους δημότες», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Πολυγιάννης.

Άδικες οι κατηγορίες;

Μετά τα εκτενή ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, τα οποία τα αναδημοσίευσαν και τα τοπικά μέσα της Καστοριάς και όχι μόνο, και μετά τη δυσφήμιση, που υπέστη η περιοχή, ο Δήμος Καστοριάς αποφάσισε, τελικά να αναλάβει δράση.

Επί της ουσίας να αναλάβει τις ευθύνες, που του αναλογούν για την κακή κατάσταση, η οποία επικρατεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο, αλλά και για τα όσα συμβαίνουν εκτός αυτού, αφού – όπως γνωρίζετε – δεκάδες αδέσποτα θανατώθηκαν με φόλες το τελευταίο διάστημα.

Όμως διαπιστώνουμε μετά λύπης μας, πως ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παρχαρίδης, ανέφερε – όπως δημοσιεύει το www.orizontespress.com – ότι «Κάποιοι βρήκαν ένα σημείο για να παίξουν.

Επειδή εμείς θέλουμε να προσεγγίσουμε το θέμα σοβαρά και να δούμε πως μπορούμε να το επιλύσουμε κάναμε τη σύσκεψη αυτή. Σε δύσκολους καιρούς το ποσό που διαθέτει ο δήμος είναι 100.000 ευρώ το χρόνο». Ο συγκεκριμένο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε και «υποκριτικές τις μομφές», που δέχτηκε ο δήμος για το θέμα του κυνοκομείου.

Υποκριτικές οι μομφές;

Αλήθεια ο αντιδήμαρχος θεωρεί παιχνίδι, το να φέρνεις στη δημοσιότητα, τα όσα φριχτά γίνονται και εις βάρος των ζώων και με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής;

Είναι παιχνίδι, να αναρωτιέσαι και να ζητάς στοιχεία σχετικά με τα 100.000 ευρώ, που ο Δήμος Καστοριάς δηλώνει, ότι ήδη ξοδεύει για τα ζώα συντροφιάς;

Είναι υποκριτικό, να δημοσιεύεις τις φωτογραφίες, που αποδεικνύουν τη φρίκη, δηλαδή τα δεκάδες πτώματα των ζώων, που κάποιοι εξόντωσαν και έξω αλλά και μέσα στο κυνοκομείο;

Είναι παιχνίδι, να δείχνεις τις εικόνες με τα κατακρεουργημένα σκυλιά εντός του κυνοκομείου;

Είναι υποκριτικό, να γράφεις, ότι δεν υπάρχει κτηνίατρος, κλουβιά και ότι δεν γίνονται στειρώσεις;

Είναι παιχνίδι να φέρνεις στην δημοσιότητα τα όσα καταμαρτυρεί η Αναστασία Πρωτόγερου, την οποία κλείδωσαν εκτός κυνοκομείου, ενώ τόσα χρόνια είναι μεταξύ των ελαχίστων, που παλεύει πληρώνοντας και από την τσέπη της για τη σωτηρία των αδέσποτων ζώων;

Αν όλα αυτά δεν είχαν προηγηθεί, αν δεν πιέζαμε διαρκώς και επί μήνες, η δημοτική αρχή θα είχε ασχοληθεί με το ζήτημα; Καλά θα κάνει ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Παρχαρίδης, να αφήσει τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα εξυπνακίστικα επιχειρήματα, που δημιουργούν μόνο εντυπώσεις στους αδαείς και να στρωθεί στη δουλειά, γιατί γι’ αυτό τον πληρώνουν οι δημότες του.

Η έλλειψη χρημάτων είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα και κανείς δεν το παραγνωρίζει, όμως αυτές οι άθλιες συνθήκες εις βάρος των ζώων υπήρχαν και εντός και εκτός Δημοτικού Κυνοκομείου Καστοριάς και όταν τα λεφτά υπήρχαν!

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεσμεύεται ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα! (Βίντεο)

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το Κυνοκομείο Καστοριάς

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από την Ιταλία για το κυνοκομείο της φρίκης

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Συνεχίζεται η συστηματική εξόντωση των αδέσποτων με φόλες στην Καστοριά

Διευκρινίσεις για το θέμα των αδέσποτων δίνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Καστοριάς

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

      1. stiliani

        Υπήρξαν και φόλες μεσα στην πόλη τονίζω και πάλι μέσα στην πόλη της καστοριάς όχι σε χωριά και όχι σε χώρο που μπορεί καποιος να κυνηγήσει να καταγγείλω εδω οτι και στο δημο αργους ορεστικου που ανηκει στο νομο καστοριας τα ίδια γίνονται ταίζω διάφορα σκυλάκια κατα καιρούς που ξαφνικά εξαφανίζονται μαζικά ... και βλέπω κ εκεινους τους λεκέδες στην ασφαλτο... οποιος τους εχει δει καταλαβαινει...

  1. κωστας

    φασισταριο δημαρχε γνωριζουμε πολυ καλα πως λυνουν το προβλημα με τα αδεσποτα οι υπαλληλοι του δημου κατ εντολη σου. αμεσα και λειτουργικα οπως αναφερεις . αμεσες και λειτουργικες ειναι οι δολοφονιες κατ εντολη σου . θα τα πουμε καταλληλως λειαν συντομως και με σενα και με τους μπραβους σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.