Με αφορμή την παραπληροφόρηση από όσα μεταδίδουν πολλά Μ.Μ.Ε. με αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των ζώων σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του κορονοϊού μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ1 η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα εξήγησε ότι τα κατοικίδια ζώα δεν μεταδίδουν τον ιό στον άνθρωπο αλλά συμβαίνει στο αντίθετο.
Υπενθύμισε τα ευεργετήματα της συνύπαρξης, της συμβίωσης μας με αυτά ειδικά σε συνθήκες εγκλεισμού και πόσο έχουν βοηθηθεί ιδίως οι μοναχικοί άνθρωποι, τόνισε ότι πρέπει να συμβουλευόμαστε τους κτηνιάτρους ώστε να χρησιμοποιούμε κατάλληλα για τα ζώα σκευάσματα για να τα καθαρίζουμε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε.
Η προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και το όψιμο ενδιαφέρον των περισσότερων υποψήφιων δημάρχων για τα αδέσποτα ζώα φαίνεται με κάθε τρόπο. Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους ξεστομίζουν μεγάλα λόγια για να τους σταυρώσουμε.
To απόγευμα της περασμένης Τετάρτης το σωματείο «Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση εθελοντών Π. Φαλήρου & Ν. Σμύρνης» ενημερώθηκε τηλεφωνικά για ένα σκυλί, που η ιδιοκτήτρια του το είχε μονίμως κλεισμένο μέσα σ’ ένα μικρό κλουβί και το είχε παρατημένο στην κυριολεξία στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει επί της οδού Απολλοδώρου στο Π. Φάληρο Αττικής.
Στα Καλύβια Αττικής στις 30 Μαΐου 2012 η Ειρήνη Καλυβιώτη εντόπισε σε άθλια κατάσταση τον σκύλο, που βλέπετε. Κάποιος τον είχε δεμένο από τον λαιμό, αφού το πλαστικό σχοινί παρέμενε στο σβέρκο του, αλλά και από το πόδι, στο οποίο έχει μείνει και σημάδι.Όμως το ζώο είχε στα δάχτυλα του ποδιού του μια ανοιχτή πληγή. Εκεί φαινόταν και το κόκκαλο.