Με αφορμή την παραπληροφόρηση από όσα μεταδίδουν πολλά Μ.Μ.Ε. με αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των ζώων σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του κορονοϊού μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ1 η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα εξήγησε ότι τα κατοικίδια ζώα δεν μεταδίδουν τον ιό στον άνθρωπο αλλά συμβαίνει στο αντίθετο.
Υπενθύμισε τα ευεργετήματα της συνύπαρξης, της συμβίωσης μας με αυτά ειδικά σε συνθήκες εγκλεισμού και πόσο έχουν βοηθηθεί ιδίως οι μοναχικοί άνθρωποι, τόνισε ότι πρέπει να συμβουλευόμαστε τους κτηνιάτρους ώστε να χρησιμοποιούμε κατάλληλα για τα ζώα σκευάσματα για να τα καθαρίζουμε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε.
Στη Νομική Υπηρεσία, στον Γενικό Γραμματέα και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ. απέστειλε το υπόμνημα, που έχει ετοιμάσει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) τονίζοντας τα προβληματικά σημεία του νόμου 4039/2012 και αντιπροτείνοντας λύσεις, ώστε η νομοθεσία να λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο λιμάνι του Πειραιά και από το πλοίο της Blue Star Ferries «Διαγόρας» αποβιβάστηκε ένα όχημα (μπλε Nissan Sunny) στο πλάι του οποίου κρεμόταν μέσα σε συρματόπλεγμα μια γάτα. Ένας φαντάρος, που αποβιβαζόταν από το πλοίο, εντόπισε το ζώο και τράβηξε φωτογραφίες τις οποίες μας έστειλε για να καταγγείλει το περιστατικό. Δυστυχώς από τα στιγμιότυπα δεν φαινόταν ο αριθμός κυκλοφορίας του Ι.Χ. για να προχωρήσει σε καταγγελία.