Στηρίξτε μας

Στραγγάλισε και αποκεφάλισε τον κόκορα στον αγιασμό για την θεμελίωση μιας οικοδομής

29 Μαΐου 2015 15:55 | Καταγγελίες
Στραγγάλισε και αποκεφάλισε τον κόκορα στον αγιασμό για την θεμελίωση μιας οικοδομής

Τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ένας άνδρας πριν από μερικές ημέρες έπνιξε με τα χέρια του έναν κόκορα και στην συνέχεια αφού έκοψε το κεφάλι του πτηνού το άφησε στα θεμέλια ενός κτιρίου κατά την διάρκεια του αγιασμού μιας οικοδομής φέρνει στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr.

KalymnosAgiasmosKokoras (10)Ο δράστης δεν αντιλαμβάνεται ότι κάνει κάτι παράνομο.

Ο δράστης – που δηλώνει κάτοικος Καλύμνου – στις 27 Μαΐου δημοσίευσε τις φωτογραφίες αυτές στο προφίλ του στο facebook και όταν μια φιλόζωη διαμαρτυρήθηκε για το έγκλημα εκείνος της απάντησε: «είναι έθιμο της Νίσυρου».

KalymnosAgiasmosKokoras (1)Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύτηκαν στο προφίλ του στις 27 και στις 28/5

Το πτηνό, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στα στιγμιότυπα, κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από τον άνδρα ο οποίος το στραγγάλισε ενώπιον του ιερέα και πολλών άλλων που ήταν εκεί για να τον αγιασμό, ενώ τουλάχιστον άλλοι δύο απαθανάτιζαν το γεγονός τραβώντας φωτογραφίες ή και βίντεο.

KalymnosAgiasmosKokoras (2)Μετά τον χριστιανικό αγιασμό ακολούθησε ο βασανισμός του ζώου.

Το www.zoosos.gr έστειλε τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν και αυτό το έγκλημα, αυτήν την πρωτόγονη απαράδεκτη συμπεριφορά στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

KalymnosAgiasmosKokoras (3)Ο δράστης καταβάλει προσπάθεια να πνίξει τον κόκορα που αντιστέκεται.

Καμιά παράδοση, που επιτρέπει την κακοποίηση και τον βασανισμό ζώων, δεν μας επιτρέπεται τον 21ο αιώνα να την αντιμετωπίζουμε ως ένα έθιμο το οποίο μας δένει με το παρελθόν. Πρόκειται για κανονικό έγκλημα γι’ αυτό και οφείλουμε τέτοιες πράξεις να τις καταγγέλλουμε στις αρχές.

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

KalymnosAgiasmosKokoras (4)Ο βασανιστής επί το έργο.

KalymnosAgiasmosKokoras (5)Πνίγει τον κόκορα.

KalymnosAgiasmosKokoras (6)Μόλις τον στραγγαλίσει του κόβει και το κεφάλι.

KalymnosAgiasmosKokoras (7)Οι υπόλοιποι βλέπουν και φωτογραφίζουν το έγκλημα!

Διαβάστε επίσης:

Κρέμασε την αλεπού στην πόρτα του & δημοσίευσε την φωτογραφία στο facebook για να δείξει το κατόρθωμα του;

Ζητάει συγνώμη ο κυνηγός που προέτρεπε στην εξόντωση αρκούδων με δηλητήρια

Σκοτώνουν ζαρκάδια και φωτογραφίζονται με τα πτώματα για τα δείχνουν στους φίλους τους

Νάξος: Ανεβάζουν τα γαϊδούρια στις ταράτσες επειδή το επιβάλλει το έθιμο!

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Κυνομαρτύριο: Κρεμούσαν σκυλιά στις απόκριες για να γελάσουν

Κρέμασμα σκυλιών τις απόκριες πραγματοποιούνταν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Έκαιγαν ζωντανά σε φούρνο τα αδέσποτα της Αθήνας λίγο μετά το 1897

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. Παραγωγός

    Δηλαδή τώρα που γέννησαν οι κότες και έχω 220 κότες και 105 κοκόρια, να τα στείλω στη φιλοζωική.. Ή να τα ελευθερώσω στη φύση να ζήσουν τα γεράματά.. να τα φέρω σπίτια σας να τα φιλοξενήσετε.. ή να το αφήσω ελεύθερα να τριγυρίζουν στην πόλη και να κουτσουλανε τα χόρτα που Τρώτε εσείς,
    Εγώ λέω να τα στειρώσω.. να εξαφανιστεί το είδος και να τρώμε όλοι χόρτα.

  2. eleni klimi

    Giati den έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα έστω και εκ των υστέρων να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι ότι είναι παράν0μοι βάσει του νόμου να σκοτώνουν τα ζωντανά. Καλά τα σχόλια αλλά οι πράξεις καλύτερες. Υπάρχουν και οι φωτο σαν απόδειξη.

  3. Vasilis

    Ο ένας σκατόγερος το βασανίζει και το δολοφονεί, ο άλλος τραβάει με βίντεο το "κατόρθωμα" και ο τραγόπαπας παραπέρα ψέλνει τις αγιαστούρες του. Ελπίζω το αίμα του αθώου ζώου να στοιχειώσει το κολόσπιτο του βλαχαδερού. Και ελπίζω οι αρχές να κάνουν γρήγορα το έργο τους επιβάλλοντας την προβλεπόμενη ποινή των 30.000 ευρώ στον δολοφόνο και το αντίστοιχο ποσό σ'αυτόν που βιντεοσκοπεί. Όσο για τον τραγόπαπα που παίρνει κανονικά μέρος στο ειδωλολατρικό έκτρωμα αντί να σηκωθεί να φύγει, να τον χαίρεται η μητρόπολή του.

  4. Filozwospoytrweikatsikitopasxa

    Μπραβο ρε,οταν σουβλιζετε το κατσικακι ομως και τρωτε πατσα,και μοσχαρισιες μπριζολες δεν σας πιανει ο πονος.Απαγορευεται ο βασανισμος οποιουδιποτε ζωου?Σταματηστε λοιπον το κοτοπουλο στον φουρνο γιατι και εκεινα με τον ιδιο τροπο σφαζοντε και τα λοιπα κρεατικα.Σας επιασε ο πονος για τον κοκορα που στην τελικη ειτε στα θεμελια ειτε στην στομαχα σας την ιδια μοιρα εχει.Ασχοληθειτε με τπτ αλλο περα απο τετοιου ειδους μεσαιωνικες ιερες εξετασεις και τραβατε βρειτε καμια δουλεια σε κανα καμπο να γλιτωσει και ο τοπος απο τους ομοιδεατες σας.

    1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

      ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ.......ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΥΤΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ....ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ........ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΟΝ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΡΕΑΣ........

  5. stefanos tsiropoulos

    zosos αν φοβασε στειλε μου με μειλ τη φωτογραφια του μαλακα του σκατογερου να την κοινοποιησω εγω και χεστηκα αν δεν αρεσει σε καποιους αυτο
    αντε γιατι με τα γυαλακια και τις λοιπες μαλακιες πιο πολυ παιρνω αναποδες και με σας
    ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε

  6. fafaseda

    skatovlaxe tou kerata. na pesei to kolospito sou na se plakosei. kai to idio se osous fotografizoun to "theama". gia na min anafertho sto tragopapa pou evlogei to teratourgima.
    a na xatheite sti kolasi oloi sas, ektromata tis fysis!!!

  7. venus

    Οταν το διαβασα ηρθε στον νου μου η ιδια εικονα, οπως τοτε που επεσαν τα θεμελια για το νεο ντουβαρι της οικογενειας μας.
    Ημουνα πεντε χρονων, αλλα τα θυμαμαι ολα σαν να ειναι τωρα.

    Ενας ασπρος κοκκορας ειχε διαλεχτει για σφαχταρι στον βωμο της παλαιολιθικης παραδοσης που φυλαγε η υποαναπτυκτη οικογενεια μου.
    Ο πατερας μου, δοκιμασμενος και εμπειρος δολοφονος, ως κυνηγος, ειχε στριψει τουλαχιστον πεντε-εξι φορες το μαχαιρι στον λαιμο του ζωου, αλλα εκεινο αντιστεκοταν, σπαρταρουσε, ξεφευγε, αιμοραγουσε, πραγμα που του δυσκολευε το παραδοσιακο εγκλημα.
    Στο τελος, ενεργοποιησε την κυνηγετικη του τεχνη και φυση και το στραγγαλισε!
    Με τα ιδια χερια που αργοτερα εσφιξε και φιλησε το χερι του παπα τον οποιο ειχε καλεσει ως εκπροσωπο της αγαπης, της συμπονοιας, της ειρηνης για να ευλογησει, μεταξυ αλλων, και την σφαγη του ζωου.

    Σημερα διαβαζω οτι καποια ανθρωποειδη απομειναρια της εποχης των νησιωτικων σπηλαιων χτιζουν το ντουβαρι τους εκ θεμελιων ακομα πανω στο αιμα, στο βασανιστηριο, στο σφαξιμο ενος αθωου ζωου και μαλιστα ειναι και περηφανοι που μεσα απο την συντηρηση μιας εγκληματικης και πρωτογονης παραδοσης γυριζουν το ρολοϊ της πολιτιστικης και ηθικης εξελιξης καποιους αιωνες πισω.

    Αποδεικνυοντας για μια ακομα φορα οτι παρολες τις δημοκρατιες και τις τεχνες και τις επιστημες, ο ανθρωπος εχει ξεμεινει ακομα πανω στα δεντρα.
    Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.