Στηρίξτε μας

Καστοριά: Ο δήμαρχος της πόλης που παράγει πτώματα…

11 Μαρτίου 2012 16:48 | Επικαιρότητα
Καστοριά: Ο δήμαρχος της πόλης που παράγει πτώματα…

«Ποντάρουμε και στον τουρισμό της γούνας, όπως φυσικά και στις άλλες φυσικές και πολιτιστικές μας ομορφιές, που επίσης μας φέρνουν κόσμο». Αυτό δηλώνει ο δήμαρχος, Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και στον δημοσιογράφο, Σταύρο Τζίμα, στο ρεπορτάζ, με τίτλο «Η γούνα, ασπίδα στην κρίση για τη Δυτική Μακεδονία», που δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2012.

Σε αυτό γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο αιματοβαμμένο εμπόριο της γούνας. Στον αριθμό των οικογενειών, που εργάζονται στο εμπόριο της φρίκης και στους τουρίστες, που προσελκύει η Καστοριά, για να αγοράσουν γούνες…

Όμως ούτε ο δήμαρχος Καστοριάς, ούτε ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Γουνοποιών, Ηρακλής Καλλισθένης, ούτε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης, Χαράλαμπος Καραταγλίδης, αλλά ούτε και ο δημοσιογράφος, που υπογράφει το κείμενο, κάνουν έστω μια αναφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που είναι αποδεδειγμένα επιζήμια για το περιβάλλον και τα ίδια τα γουνοφόρα ζώα.

Όλοι οι φορείς μιλούν μόνο για τα λεφτά, που εισπράττουν, και για τον ανταγωνισμό από αυτό το εμπόριο ματαιοδοξίας!

Όταν το χρήμα εξαγοράζει συνειδήσεις...

Κανείς τους δε μιλά για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, που γδέρνονται ζωντανά, για να πωλούν τις γούνες τους οι γουνέμποροι… Ο δήμαρχος Καστοριάς, που δε δίνει χρήματα, ώστε το Δημοτικό Κυνοκομείο να λειτουργήσει, όπως πρέπει, για να μην αλληλοσπαράζονται τα σκυλιά, που φιλοξενούνται σε αυτό, νοιάζεται μόνο για το εμπόριο γούνας και το δείχνει ξεκάθαρα.

Ο δήμαρχος Καστοριάς δεν φαίνεται να νοιάζεται καθόλου, που η πόλη του πρωταγωνιστεί μεταξύ εκείνων στις οποίες τα ζώα (αδέσποτα, εκτροφής) τυγχάνουν βάναυσης μεταχείρισης. Δεν νοιάζεται, αν και έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την εικόνα της Καστοριάς ως τουριστικού προορισμού, αφού οι εικόνες με τις φόλες – που κάποιοι σκορπίζουν – δηλητηριάζοντας τα αδέσποτα σκυλιά, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Καστοριάς προφανώς αρέσκεται στο να είναι ο επικεφαλής μιας πόλης, που παράγει πτώματα ζώων, είτε σκύλων, είτε άλλων γουνοφόρων πλασμάτων. Και φυσικά εκδικείται εκείνους, που φροντίζουν τα συναισθανόμενα πλάσματα, χωρίς να τα σφάζουν, να τα εκμεταλλεύονται, να τα γδέρνουν ζωντανά!

Διαμαρτυρηθείτε και στον δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα, email: [email protected] και στον δήμαρχο Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (βίντεο)

Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Δε συγκινείται από τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης

Η βιομηχανία της γούνας δεν σημαίνει ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη! (Βίντεο)

Επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές κατά του εμπορίου της γούνας

Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται (βίντεο)

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το Κυνοκομείο Καστοριάς

Δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας από την Ιταλία για το κυνοκομείο της φρίκης

Ο δήμαρχος Καστοριάς εκδικείται εκείνη που φροντίζει τα ζώα! (Βίντεο)

Σπαραξικάρδια η κραυγή της Αναστασίας Πρωτόγερου για το έγκλημα στην Καστοριά (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. katerina

    posa mail diamartyrias na steileis pia se ayto ton ilithio to dhmarxo..exw steilei hdh duo gia to dhmotiko kunokomeio,kai fantazomai ki alloi alla kathe mera diavazw kainourgia arthra...kai oso gia th gounopoieia..giati kaneis de milaei gia oikologikes gounes re paidia?na mhn kleisoun ta ergostasia,na mhn apoluthoun anthrwpoi..na stamathsoun na gdernoun ta zwa zhtame..

  2. κωστας

    η καθημερινη το 1942 και μετα απ τη συγκροτηση των πρωτων ανταρτικων ομαδων του ελας εναντια στους ναζι κυκλοφορουσε πρωτοσελιδο " κατανοητες οι αντιδρασεις προς το κατακτητη αλλα θα πρεπει σιγα σιγα να αρχισουμε να συμβαδιζουμε με τη νεα πραγματικοτητα που δημιουργειται στην ευρωπη , δε θα μας οδηγησει πουθενα η αιματοχυσια " πηγα πολυ πισω γιατι ειναι γνωστο τι εγραφε στη χουντα , τι γραφει σημερα για το μνημονειο . τα μμε του εφοπλιστη αλαφουζου για το μονο που ενδιαφερονται ειναι για τα κερδη των επχειρησεων. ολοι ανεξαιρετως οι δημοσιογραφοι του σκαι και της καθημερινης ειναι θλιβερα παπαγαλακια της ταξης των αφεντικων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.