Στηρίξτε μας

28-2-2023 δικάζονται δήμαρχος και αντιδήμαρχος Βοΐου για την κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο κυνοκομείο Σιάτιστας

19 Δεκεμβρίου 2022 16:51 | Καταγγελίες
28-2-2023 δικάζονται δήμαρχος και αντιδήμαρχος Βοΐου για την κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο κυνοκομείο Σιάτιστας

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ορίστηκε για να εκδικαστεί η υπόθεση της κακοποίησης δεκάδων σκυλιών που ο Δήμου Βοΐου είχε κλείσει παράνομα σ’ έναν άθλιο χώρο στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ της Σιάτιστας καθώς εκεί δεν τους παρείχε ούτε τα στοιχειώδη. Κατηγορούμενοι είναι ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής και ο αρμόδιος τότε αντιδήμαρχος Βασίλης Ώττας και θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης.

Το παράνομο κυνοκομείο του Δήμου Βοΐου...

 

Καταγγελία σε βάρος της δημοτικής αρχής κατέθεσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας «Η Ευθύνη» ο οποίος έκανε μεγάλο αγώνα για να αναδείξει το έγκλημα και με τη βοήθεια της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμου Βοΐου αναγκάστηκε στις 20 Μαΐου του 2022 να γκρεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της περίφραξης στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο, ώστε τα 120 σκυλιά να φύγουν από εκεί από εκεί και να γλυτώσει την ποινική δίωξη.

Μετά την κινητοποίηση των φιλοζωικών φορέων, που ανέδειξαν στις αρχές την παρανομία και στην κοινή γνώμη το έγκλημα, ο δήμος έκανε ότι συμμορφώθηκε αλλά δεν φρόντισε ώστε αυτά τα 120 σκυλιά να έχουν τα στοιχειώδη δηλαδή τροφή και νερό και να μην αφεθούν στις ορέξεις εκείνων που θα τα σκότωναν χωρίς δισταγμό χαρακτηρίζοντας τα ως επικίνδυνα.

Με μπουλντόζα η δημοτική γκρέμισε μέρος της εισόδου του χώρο για να ξεμπερδεύει με την υπόθεση διαχείρισης των αδέσποτων αν και σύμφωνα με τον φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής υπάρχει και δεύτερο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο και τα σκυλιά που είναι έγκλειστα εκεί βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, στον καύσωνα, στο ψύχος, στη βροχή.

Στις 14 Αυγούστου η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με ανάρτηση της στο facebook είχε επισημάνει και τις παράνομες πρακτικές της δημοτικής αρχής και τη συγκάλυψη που παρείχαν οι αρμόδιοι (ΕΛ.ΑΣ., Κτηνιατρική κ.ά.) στους υπεύθυνους για την κακοποίηση τόσων ζώων.

Συγκεκριμένα τόνιζε τα εξής: «Πνίχτες, Φίμωτρα, Ξύλα, Καδρόνια από τους υπαλλήλους του Δήμου Βοίου-Σιάτιστας κατα των αδέσποτων.

Η Φριχτή Αλήθεια , που οι Αρχές συγκαλύπτουν με την αδιαφορία τους.

Η Εισαγγελία Κοζάνης μήπως ήλθε η ώρα να αναλάβει ,έστω και αργά  ,τις ευθύνες απέναντι σ αυτό το διαρκές έγκλημα;

Η ΕΛ.ΑΣ ;

Μόνο η Κτηνιατρική και προς τιμή της έχει πράξει τα δέοντα .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

----------------------

Προς τους συνδημότες μας Βοϊώτες και κυρίως τους κάτοικους της Σιάτιστας.

Αιτούμενοι την προσοχή και την στήριξή σας, αναφερόμαστε στα γεγονότα που συνέβησαν από τις 5.5.2022 και συνεχίζουν να συμβαίνουν μέχρι και σήμερα αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζώων που φιλοξενούνταν στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ της Σιάτιστας.

Ειδικότερα, με αίσθημα καθήκοντος και προκειμένου να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους κατοίκους, την ακριβή κατάσταση με τα αδέσποτα στην περιοχή σας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Μέχρι πρότινος και με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, τα αδέσποτα ζώα «φιλοξενούνταν» στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ. Η παραμονή τους εκεί ήταν προσωρινή, καθώς ο χώρος αυτός είχε κριθεί ακατάλληλος από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας και θα έπρεπε να μεταφερθούν, πάντα με προσοχή, έλεγχο και δίχως να βασανιστούν σε έναν πιο κατάλληλο χώρο.

Αντί αυτού, αυθαίρετα, ανεξέλεγκτα και δίχως να επιδειχθεί η ελάχιστη πρόνοια και φροντίδα στους σκύλους, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε εν μία νυκτί, την κατεδάφιση του μεγαλύτερου μέρους της περίφραξης στον χώρο, η οποία μάλιστα έλαβε χώρα προτού εκκενωθεί ο χώρος και απομακρυνθούν με ασφάλεια τα ζώα.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω πλημμελών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, ήταν αρκετοί σκύλοι να αφεθούν ανεξέλεγκτοι και πανικόβλητοι εξαιτίας του τρόμου που υπέστησαν με το γκρέμισμα της περίφραξης και εξαιτίας του χρόνιου εγκλωβισμού τους και να προκαλέσουν ζημιές στη γύρω περιοχή.

Τα περισσότερα ζώα όμως, επίσης με εντολή της Δημοτικής Αρχής, εγκλωβίστηκαν με βάναυσο τρόπο (πνίχτες, φίμωτρα, ξύλα, καδρόνια) από τους υπαλλήλους του Δήμου και μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο, στο παλιό λατομείο στην Αγία Κυριακή Καλονερίου, σε χώρο δηλαδή που είχε κριθεί ως ο πλέον ακατάλληλος από τις αρμόδιος υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς εκεί τα ζώα όχι μόνο δεν έχουν επαρκή στέγαση, αλλά βρίσκονται τελείως εκτεθειμένα σε συνθήκες καύσωνα και βρωμιάς.

Θέλουμε με το παρόν, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συνδημότες μας, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν πώς ακριβώς έχει η κατάσταση με τα αδέσποτα και ότι ο Σύλλογός μας δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν.

Απεναντίας, ο Σύλλογός μας δρα, ενεργεί και πράττει, με αποκλειστικό γνώμονα την ευζωία των ζώων και είναι καθήκον μας να αναδεικνύουμε περιστατικά κακοποίησης τους.

Εν κατακλείδι, ζητούμε από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά τους ίδιους και καλούμε συγχρόνως τους συνδημότες μας να σταθούν αρωγοί στο έργο μας για τη διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων, με όποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο καθένας μας.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

«Η ΕΥΘΥΝΗ» - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2016

Ενισχύστε τον αγώνα των λίγων και ηρωικών  εθελοντών του συλλόγου

για τα δικαστικά έξοδα αλλά και τις πολλές ανάγκες  των αδεσποτων ζώων, αφού ο Δήμος ειναι τραγικά απών.

GR 8901 406 670 66700 2002 00 9116 ΒΙC: CRBAGRAAXXX ALPHA BANK  αιτιολογία ΣΙΑΤΙΣΤΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ

Υπουργειο Εσωτερικων Στέλιος Πέτσας Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς  Ελληνική Αστυνομία Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας».

 

Διαβάστε επίσης:

24-10-2023 δικάζονται δήμαρχος και αντιδήμαρχος Βοΐου για την κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο κυνοκομείο Σιάτιστας

Θα επέμβει εισαγγελέας για όσα κάνει ο Δήμος Βοΐου στα αδέσποτα της Σιάτιστας Κοζάνης;

Σιάτιστα Κοζάνης: Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο

Δολοφονίες αδέσποτων στη Σιάτιστα και εγκληματικές πρακτικές απ’ τον Δήμο Βοΐου σε βάρος σκυλιών καταγγέλλει «Η Ευθύνη»

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.