Στηρίξτε μας

Σιάτιστα Κοζάνης: Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο

5 Μαΐου 2021 22:39 | Καταγγελίες
Σιάτιστα Κοζάνης: Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο

Τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες σκυλιά που ζουν έγκλειστα για όσο αντέξουν στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Σιάτιστας επισημαίνει η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς και για την απουσία ολοκληρωτικής φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τα οποία αποδεκατίζονται από τις φόλες, την πείνα, τις ασθένειες.

 

Η κα Μπομπολάκη με ανάρτηση της στο facebook τονίζει τα εξής αφού ενημέρωσε με σχετική επιστολή το Γραφείο Πρωθυπουργού τα συναρμόδια υπουργεία και τις διωκτικές αρχές για την εγκληματική πρακτική του Δήμου Βοΐου σε βάρος των έγκλειστων αδέσποτων σκυλιών:

«ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΑ, ΣΑΠΗΜΕΝΑ, ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ. ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΖΩΩΝ, ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΦΠΟ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ -ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ-ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ
Προς :
-Γραφείο Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη
-Υφυπουργώ παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θ. Λιβάνιο
-Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη
-Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Σ. Λιβανό
-Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα
-Αντεισαγγελέα Α.Π. κα Ολγα Σμυρλή
-Εισαγγελία Κοζάνης, 2461034730, Δημοκρατίας 25, Δικαστικό Μέγαρο, Κοζάνη, 50131
-Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας
-Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης
Κοινοποίηση
-Δήμαρχο Βοΐου
-Αρμόδιο Αντιδήμαρχο
-Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης

Θέμα: Βάρβαρες συμπεριφορές Δήμου Σιάτιστας και πολιτών κατά αδέσποτων ζώων στη Σιάτιστα. Κόλαση και το παράνομο δημοτικό κυνοκομείο Σιάτιστας.
Συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι από τις φωτογραφίες νεκρών, διαμελισμένων, αποσυνθεμένων, σάπιων, πεταμένων σε σκουπιδότοπους αδέσποτων ζώων στο Δήμο Σιάτιστας και εικόνων ντροπής από το δημοτικό κυνοκομείο καταφεύγουμε σε:

-κ. Πρωθυπουργέ,
-κύριοι Υπουργοί,
-κυρίες και κύριοι των Αρχών της Σιάτιστας και της Κοζάνης

Σας ζητάμε τώρα να σταματήσετε τη βαρβαρότητα αυτή και το μέγιστο όνειδος, που προκαλούν οι φωτογραφίες αυτές, που δεν αποτελούν μοντάζ των όσων μπορεί να συνέβαιναν πριν αιώνες, αλλά είναι απεικονιστικές της θλιβερής σημερινής πραγματικότητας.
Μην το ανεχτείτε άλλο.

Αναρωτιόμαστε τι κάνει η Εισαγγελία Κοζάνης, η οποία από το 2019 έχει λάβει περίπου 10 καταγγελίες του φιλοζωικού συλλόγου για όσα συμβαίνουν στη Σιάτιστα;
Επισκέφθηκε ποτέ την άθλια παράγκα, ντροπή για κάθε πολιτισμένο Έλληνα ή άλλο ευρωπαίο πολίτη, που έχει στήσει ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Σιάτιστας και τοποθετεί ελέω εξουσίας, τσαμπουκά και ασυδοσίας άμοιρα ζώα χωρίς να τηρεί καμία νόμιμη διαδικασία;
Και αν ναι σε τι ενέργειες έχετε προβεί για να σταματήσετε αυτό το όνειδος;
Προφανώς καμία πέραν των τυπικών, διαφορετικά θα το είχατε σταματήσει.

Για τις μαζικές δηλητηριάσεις χρόνια τώρα και ιδιαίτερα επί της σημερινής δημοτικής αρχής τι εντολές δώσατε προς αρμοδίους;
Αυτές οι φωτογραφίες, που θα έπρεπε να σας δημιουργήσουν ανησυχία, αποτροπιασμό και αφορμή για δραστικότατα μέτρα, φαίνεται ότι παρέμειναν απλά φωτογραφίες μέσα σε ένα από τους χιλιάδες φακέλους που στοιβάζονται στα ντουλάπια και τα γραφεία στα δικαστικά μέγαρα, σκονισμένοι και αραχνιασμένοι.
Ζώα αφορούν, δε βαριέσαι τώρα.

Τι κάνουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Κοζάνης δύο χρόνια τώρα που γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Σιάτιστα, που αλίμονο είναι αρμόδιες για την ευζωία των ζώων (ως ανέκδοτο ακούγεται η αρμοδιότητα αυτή των απανταχού παντελώς αδιάφορων και αφιλόζωων κτηνιατρικών υπηρεσιών) στα κυνοκομεία;
Γιατί δεν το έχουν κλείσει ακόμη;

Γιατί παραβαίνουν το καθήκον τους; Αφού γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει καθώς και τις βάρβαρες συμπεριφορές κατά των ζώων της δημοτικής αρχής τι κάνουν εκτός του να αδιαφορούν;

Τι κάνουν οι αστυνομικές αρχές; Τόσες μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, ενός δήμος που παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση και κατάφωρα τη νομοθεσία, τόση κακοποίηση μέσα στο δημοτικό παράπηγμα τους έχουν απασχολήσει και αν ναι σε τι ενέργειες έχουν προβεί κατά της δημοτικής αρχής , του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου;

Αν κανείς από το λαουτζίκο, όπως λέει ο λαός μας ,προέβαινε σε τέτοιες πράξεις , θα τον είχαν συλλάβει, θα του έβαζαν έως και χιλιάδες διοικητικά πρόστιμα.Τώρα;

Ή μήπως η συνταγματική αρχή ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο δεν ισχύει για τους επώνυμους;
Γιατί δεν εφαρμόστηκε το αυτόφωρο μετά τις καταγγελίες του φιλοζωικού συλλόγου κατά του Δημάρχου και Αντιδημάρχου;
Μη κουράζεστε να απαντήσετε, όλοι μας σ αυτή τη χώρα ξέρουμε το γιατί.

Τι κάνει το υγειονομικό για την υγειονομική βόμβα που υπάρχει με τα νεκρά ζώα σε ξεσκισμένες σακούλες, βορά των άλλων ζώων σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και στους σκουπιδότοπους;
Σε περιπτώσεις καταγγελιών κατά φιλόζωων πολιτών τρέχουν πάραυτα και ασμένως, κατά του Δήμου σιγή ιχθύος!

Η Σιάτιστα έχει γίνει συνώνυμη της λέξης βαρβαρότητα και πολλοί κάτοικοί της πιο βάρβαροι και από τους βαρβάρους.
Επιτέλους;
Σε τι χώρα ζούμε;
Σε ποια εποχή ζούμε;
Τι μίσος είναι αυτό που φωλιάζει στους κατοίκους και σκοτώνουν, δηλητηριάζουν, βασανίζουν συνέχεια αθώα ζώα και κανείς δεν αντιδρά;

Θα έπρεπε κε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε να είχατε κάνει τα πάντα για να μη ντροπιάζεται η πόλη σας παντού αλλά ούτε και η χώρα σας, ούτε και οι χιλιάδες Έλληνες που δεν ανέχονται πια να βλέπουν τέτοιες καταστάσεις.

Θα έπρεπε αυτές οι εικόνες να σας έχουν στοιχειώσει ως ανθρώπους και ως ταγούς αυτής της πόλης αλλά προφανώς τις ανέχεστε ρίχνοντας κι εσείς όλο το ανάθεμά σας κατά των ζώων που τα φυλακίζετε σωρηδόν, χωρίς λόγο, γιατί έτσι σας αρέσει.

Βγείτε από τη νιρβάνα της εξουσίας, κλείστε, σφραγίστε και γκρεμίστε τώρα το κάτεργο που έχετε δημιουργήσει, εφαρμόστε τη νομοθεσία, μπολιάστε τους δημότες σας με αγάπη για όλα τα πλάσματα του θεού ή της φύσης, καταδικάστε τους όχι με λόγια αλλά με έργα, μας ντροπιάζετε όλους και εδώ στην Ελλάδα και διεθνώς και δεν θα το ανεχτούμε πια άλλο.

Και οι ελεγκτικές αρχές ας αφυπνιστούν επιτέλους και να εφαρμόσουν τώρα την κείμενη νομοθεσία κατά των υπεύθυνων του Δήμου, που έχουν ονοματεπώνυμο, όπως θα έκαναν για οποιοδήποτε ανώνυμο πολίτη.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, τους αρμόδιους Υπουργούς που μεταβαίνουν στην στις συσκέψεις κορυφής ως Αρχηγοί μιας ευρωπαϊκής να θέσουν ένα τέλος σε αυτό το ανθελληνικό όνειδος των απανταχού της χώρας δημοτικών κυνοκομείων. Γιατί μόνο ευρωπαϊκή χώρα δεν είμαστε.

Έχει αποδειχθεί στη πράξη, ότι δεν αρκούν οι νόμοι, δεν αρκούν οι οδηγίες, δεν αρκούν οι συμβουλές και οι εντολές από τα υπουργικά γραφεία, τα εισαγγελικά γραφεία, τα αστυνομικά.

Έχουν χρέος οι διάφορες Αρχές πολιτειακές και μη να δουν ιδίοις όμμασι το χάλι αυτής της χώρας αναφορικά με τα κυνοκομεία και να το αλλάξουν άρδην.

Τέλος ευρισκόμενοι εν όψει της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς σας προτρέπουμε να εξετάσετε ξανά τις προτάσεις μας για τους Δήμους, τα δημοτικά κυνοκομεία, τις αρμοδιότητες, τις επιτροπές κλπ.

Διότι εξ όσων γνωρίζουμε και ευχόμαστε να έχουμε κάνει λάθος, καμία ουσιαστική και αποτελεσματική αλλαγή δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο που να φρενάρει την τεράστια ασυδοσία των Δήμων.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι φωτογραφίες που έχουμε στα χέρια μας είναι πάρα πολλές και αποτροπιαστικές και θα αποσταλούν όλες.».

Διαβάστε επίσης:

Σιάτιστα Κοζάνης: Μαζική δολοφονία ζώων με φόλες στη Μπάρα

Σιάτιστα Κοζάνης: Συνεχίζεται η εξόντωση ζώων με φόλες και το πέταγμα κουταβιών οπουδήποτε

Μαζική θανάτωση σκυλιών με φόλες στη Σιάτιστα Κοζάνης

Ν. Μπομπολάκη: Ο δήμαρχος Βοΐου δεν απέτρεψε εγκληματικές πράξεις εις βάρος των αδέσποτων ως όφειλε (βίντεο)

Με φόλες σκοτώνουν αδέσποτα και μη ζώα και στη Σιάτιστα Κοζάνης - Τι απαντάει ο δήμαρχος Βοΐου

Σιάτιστα Κοζάνης: Έκλεισε νεογέννητα κουτάβια σε σακούλα και τα κρέμασε σε δέντρο για να βρουν φρικτό θάνατο

Δεκάδες ζώα νεκρά από φόλες στη Σιάτιστα Κοζάνης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας Κοζάνης: Η εγκατάλειψη κουταβιών σταματημό δεν έχει

Μαζική θανάτωση γατιών στον Προφήτη Ηλία Σιάτιστας

Έσωσαν την αρκούδα που παγιδεύτηκε σε θηλιά των κυνηγών στην Σιάτιστα Κοζάνης (βίντεο)

Βρήκε την αλεπού νεκρή κρεμασμένη σε δέντρο μέσα στο δάσος στο όρος Βόιο στην Κοζάνη

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.