Στηρίξτε μας

Δράμα: Κότα σε γυάλα ως ντεκόρ σε μπαρ

23 Ιουνίου 2013 07:25 | Καταγγελίες
Δράμα: Κότα σε γυάλα ως ντεκόρ σε μπαρ

Μέσα σε μια γυάλα έβαλαν μια κότα οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ στην πόλη της Δράμας και τοποθέτησαν το πτηνό ως ζωντανό ντεκόρ για να εντυπωσιάζονται οι θαμώνες και να φωτογραφίζονται με αυτό… Πέρα από το βλακώδες μέρος της «έμπνευσης» πρόκειται για ξεκάθαρη κακοποίηση που ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει. Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας» αποδεικνύουν τι υφίσταται αυτό το πλάσμα, το οποίο εξαναγκάζεται να ζει με ήχους που τα ντεσιμπέλ τους δεν τ’ αντέχουν ούτε τα αυτιά των ανθρώπων…


DramaKota (1)

Ακόμη πιο εξοργιστική από την ίδια την κακοποίηση της κότας - στην οποία φόρεσαν και πλαστικά γυαλιά - είναι η απάθεια των νεαρών αγοριών και κοριτσιών που φωτογραφίζονται δίπλα από τη γυάλα χαζογελώντας. Η ανοησία πρέπει να έχει όρια, αν δεν έχει τότε η νομοθεσία μας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τα ζώα από τους ηλίθιους ανθρώπους.

DramaKota (2)

Τι λέει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Στο άρθρο 13 γίνεται αναφορά στις εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα τονίζεται «1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Δράμα: «Έκανε φτερά» η κότα από το μπαρ

Πλατανόβρυση Δράμας: Δεν συνελήφθη αν και συστηματικά κακοποιεί τέσσερα σκυλιά

Συνελήφθη 59χρονος που πυροβόλησε δύο σκυλιά και σκότωσε το ένα στην Αδριανή Δράμας

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον κυνηγό που πυροβόλησε τα σκυλιά στην Αδριανή Δράμας

Ο δήμαρχος Δοξάτου επικήρυξε με 1.000 € τους δολοφόνους των αδέσποτων

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Με υδροκυάνιο δηλητηριάστηκαν τα αδέσποτα στο Δοξάτο Δράμας

Περιποιούνται τα σκυλιά που άλλοι πέταξαν στην χωματερή της Σίψας Δράμας

Χωματερή αδέσποτων ψυχών στην Δράμα

Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν δωρεάν 222 αδέσποτα στην Δράμα

Δοξάτο Δράμας: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν με το λουρί στον λαιμό να σαπίζει μέσα του

Δράμα: Θα δικαστούν δύο χρόνια μετά για την εξαφάνιση των σκυλιών τους

Δράμα: Ο αστυνομικός του Α.Τ. Προσοτσάνης δεν είδε καμιά κακοποίηση!

Δράμα: Εξαφάνισαν τα ζώα που προσπάθησαν να σώσουν οι φιλόζωοι

Και πυροβολημένο το σκυλί που εντοπίστηκε στην πλ. Προσοτσάνης του Δήμου Δράμας

Χωριστή Δράμας: Τις απείλησε με τσεκούρι επειδή πήγαν να σώσουν τα σκυλιά

Δράμα: Αθωώθηκε για το βασανισμό των 2 σκυλιών λόγω χαμηλής νοημοσύνης

Έσπασε με κλωτσιά τη γνάθο του σκύλου στο χωριό Νεροφράχτης Δράμας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Πόσο βλαμένα μπορεί να είναι?Αν η ευαισθησία χαρακτηρίζει(όπως λένε)την νεολαία,τότε αυτά τα όντα είναι ΓΕΡΙΚΑ Κ ΑΣΧΗΜΑ,κ αν δεν αλλάξουν ΧΑΡΑΜΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

  2. κώστας

    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!ΑΙΣΧΟΣ!ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!ΦΤΟΥ ΣΑΣ!ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ!

  3. Νικόλαος Ιώβης

    Με την ιδιότητά μου ως Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, αφού ενημερώθηκα για το παραπάνω περιστατικό από συγγενικό μου πρόσωπο και όχι με καταγγελία από τους "Φίλους των ζώων", επισκέφτηκα μαζί με τον Προϊστάμενο τής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Ανέστη Παπαδούδη το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που "φιλοξένησε" την κότα.
    Μάλιστα χρειάστηκε να επισκεφτούμε παραπάνω από ένα κέντρα, διότι δεν είχαμε ακριβή πληροφόρηση.
    Πάντως, τελικά διαπιστώσαμε ότι όντως, σε κάποιο πάρτυ που διοργάνωσε μια παρέα νέων την προηγούμενη εβδομάδα, ένας απ' αυτούς είχε τη φαεινή να κουβαλήσει και τη δύστυχη κότα. Τα ξημερώματα έφυγαν για τα σπίτια τους παίρνοντας και την κότα μαζί τους.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει μεγάλοι ή νεαροί να προστατεύουμε την ευζωία των ζώων και να αποφεύγουμε χειρισμούς που τα ταλαιπωρούν ή τα βασανίζουν. Πριν καταλήξουμε στην εφαρμογή των όσων ορίζει η σχετική νομοθεσία, ας πρυτανεύει η λογική και η συμπόνια.

    Νικόλαος Ιώβης,
    Κτηνίατρος,
    Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας
    και Κτηνιατρικής Δράμας

  4. giota ananidou

    ποσο ηλιθιοι ειναι οι ανθρωποι ωστε να το κανουν αυτο.εγω θα ειμουν πολυ ευχαριστημενη αν τους εβλεπα σε αυτην την θεση.

  5. ΝΙΚΟΣ

    EΓΩ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ,ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ,ΥΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΩΝ ΠΕΤΕΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΣΠΡΕΙ ΑΦΡΟΥ,ΦΛΟΥΔΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ,ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΥΑΛΙΩΝ,ΚΑΛΑΜΑΚΙΩΝ,ΚΑΚΤΩΝ...Α..ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΗΦΑΛΙΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ,ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΑΛΑ.. " ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.." ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ, Η ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.