Στηρίξτε μας

Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» (βίντεο)

24 Οκτωβρίου 2012 16:12 | Τα καλά νέα
Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» (βίντεο)

Η αγαστή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Θεσσαλονίκη και στην Αίγινα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έφερε σημαντικά αποτελέσματα, αφού κατασχέθηκαν σήμερα από την πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» 11 ελληνικά φίδια, τα οποία παρουσιάζονταν εκεί ως εκθέματα, ενώ η νομοθεσία απαγορεύει ακόμα και την αιχμαλωσία τους.

Το www.zoosos.gr το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. και των Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για την επικείμενη έκθεση με ερπετά που άνοιξε σήμερα για το κοινό. Αναφέραμε και στους διοργανωτές δηλαδή στους εκπροσώπους της εταιρίας Sports United Α.Ε. ότι η έκθεση κάθε είδους ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό απαγορεύεται – καθώς δήλωσαν άγνοια της σχετικής νομοθεσίας – όμως διαβάζοντας το σχετικό δελτίο Τύπου, που μας εστάλη, διαπιστώσαμε ότι η έκθεση περιλαμβάνει και φίδια από την Ελλάδα, τα οποία προστατεύονται διεθνώς και δεν επιτρέπεται να αιχμαλωτίζονται πόσο μάλλον να εκτίθενται και μάλιστα με αντίτιμο (αφού το κόστος του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ).

Σήμερα το πρωί ο Στέλιος Γερονυμάκης (εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Θεσσαλονίκης), η Ματίνα Πάλλη (απ’ το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Αίγινας), ο Μάνθος Αρμπελιάς (απ’ την Π.Φ.Π.Ο.) καθώς και η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου επικοινώνησαν αρχικά με το Δασαρχείο Πεντέλης και στη συνέχεια με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Αλέκο Κόκκαλη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου για τα περαιτέρω.

Πολύ σύντομα μετά τον σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι τα 11 ελληνικά φίδια (Οχιά της Μήλου, Οχιά, Σπιτόφιδο, Αγιόφιδο, Δενδρογαλιά, Λαφιάτης, Σαπίτης) έπρεπε να κατασχεθούν. Και αυτό συνέβη και παρουσία των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Γιώργου Παπαπαδιά, του δασονόμου Κώστα Μούγιου και του δασοφύλακα Κώστα Βούλγαρη που ήρθαν από το Δασαρχείο Πεντέλης. Οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πεντέλης έσπευσαν στον χώρο της έκθεσης εξαιτίας της πίεσης που τους ασκήθηκε από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τον κ. Κόκκαλη, καθώς στην επικοινωνία που είχε αρχικά νωρίς το πρωί το συγκεκριμένο δασαρχείο με τους εκπροσώπους των Ε.Κ.Π.Α.Ζ. δήλωνε αδυναμία να στείλει υπάλληλο του λόγω έλλειψης προσωπικού!

Τα κατάσχεσαν και τα έβγαλαν από την πίσω πόρτα του εμπορικού κέντρου

Ο Στέλιος Γερονυμάκης, που ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό τον σκοπό προχώρησε στην περισυλλογή των φιδιών (δύο εκ των οποίων έχουν εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο) μαζί με τον «ιδιοκτήτη» τους  Θοδωρή Καραλή, ο οποίος όπως μας είπε δεν γνώριζε, ότι είναι παράνομο να τα κατέχει και να κερδοσκοπεί χρησιμοποιώντας τα.

GeronimakisStelios

Τα ερπετά τοποθετήθηκαν πολύ προσεχτικά σε ειδικούς σάκους και στη συνέχεια σε τάπερ και αυτή την ώρα ταξιδεύουν για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα βγήκαν από την πίσω πόρτα του εμπορικού κέντρου The Mall Athens για λόγους ασφάλειας! Εκεί στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Θεσσαλονίκης, αφού τους γίνει τεστ DNA για την ταυτοποίηση του είδους, και της περιοχής στην οποία πρέπει ζουν στο φυσικό περιβάλλον, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση τους αλλά την κατάλληλη εποχή.

Όμως πέρα από το διαδικαστικό του πράγματος και το γεγονός ότι αύριο θα κατατεθεί μήνυση και θα σχηματιστεί η δικογραφία από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και εις βάρος της Sports United Α.Ε., που διοργανώνει την έκθεση, και εις βάρος του Θοδωρή Καραλή, που παρανόμως τα κατείχε, έχει αξία να αναφερθούμε στο τι μας είχε αυτός ο άνθρωπος σχετικά με τη διαδικασία «εξουσιοδότησης» που είχε από τις «αρμόδιες» υπηρεσίες για την αιχμαλωσία των φιδιών.

Δείτε εδώ τα βίντεο με τα φίδια που κατασχέθηκαν:

Τα εκμεταλλεύεται επειδή τα λατρεύει!

Ο κ. Καραλής μας εξήγησε ότι η οικογένεια του επί 27 χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά! Τόνισε πως τα λατρεύει και ότι θέλει να τα εκθέτει, για να μαθαίνουν τα παιδιά να τα αγαπούν και οι μεγάλοι για να μην τα σκοτώνουν. Ανέφερε επανειλημμένα ότι μένει στην Πάτρα και πως έχει έρθει ο ίδιος σε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και έχει ζητήσει κάθε φορά που έχουν τηλεφώνημα για φίδι μέσα ή κοντά σε οικία (μαγαζί, Ι.Χ.) να τον καλούν για να τα μαζεύει εκείνος, επειδή γνωρίζει πώς να το κάνει, γιατί λυπάται που τα σκοτώνουν.

Όπως ανέφερε, δεν γνώριζε ότι η αιχμαλωσία ελληνικών φιδιών απαγορεύεται! Σημείωσε δε ότι μαζεύει δεκάδες φίδια πολλών ειδών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, τα περισσότερα τα απελευθερώνει και κάποια τα κρατάει αιχμάλωτα. Αυτά που αιχμαλωτίζει τα παρουσιάζει σε εκθέσεις που κάνει ανά την Ελλάδα (!), μέσα στην λυόμενη κατασκευή την οποία τοποθετεί όπου του δίνουν άδεια οι δήμοι στους οποίους απευθύνεται.

Έτσι - όπως μας είπε - τους καλοκαιρινούς μήνες με αυτό το ερπετάριο βγάζει κάποια έξοδα, αφού αυτές οι παράνομες από κάθε άποψη εκθέσεις γίνονται φυσικά με σκοπό το κέρδος. Όταν οι εκπρόσωποι των Ε.Κ.Π.Α.Ζ. του μίλησαν για τη νομοθεσία, την ανάγκη προστασίας των ειδών αυτών, την παράνομη αιχμαλωσία και τις κυρώσεις φαινόταν σαστισμένος και τόνιζε πόσο τα αγαπάει! Όμως άναυδους μας αφήνει το γεγονός ότι κανείς Δήμος, ούτε η Πυροσβεστική, ούτε η Αστυνομία, ή άλλη υπηρεσία δεν ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα ενώ είναι - όπως είπε ο ίδιος - ευρέως γνωστός στην πόλη του και όλοι ξέρουν για τα φίδια του!

Εκπαιδευτική η αιχμαλωσία ζώων;

Ολοκληρωτικά σαστισμένοι από την κινητοποίηση των φιλοζωικών σωματείων και των συναρμόδιων αρχών ήταν και οι εκπρόσωποι της Sports United Α.Ε. οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν κάτι τίποτα απ' όσα ορίζει η νομοθεσία, ώστε η έκθεση να είναι νόμιμη. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Sports United Α.Ε., Αντώνη Ζωγράφο, ο σκοπός αυτής της έκθεσης είναι κυρίως εκπαιδευτικός, γι’ αυτό και έχουν πάρει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, ώστε οι μαθητές να την επισκέπτονται.

Είναι ο ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιούν όσοι υπερασπίζονται τις «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο… Και αναρωτιόμαστε πως μπορεί να είναι εκπαιδευτικό το θέαμα ζώων σε γυάλες, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί που ανήκουν, δηλαδή στα τροπικά δάση, στις ερήμους, στα ελληνικά νησιά κ.ο.κ.

Έκθεση με πολλούς χορηγούς χωρίς άδεια!

Η Sports United Α.Ε.  δεν είχε πάρει καν την κατάλληλη άδεια από τον Δήμο Αμαρουσίου, αφού το έγγραφο που είδαμε αφορούσε την καταλληλότητα του εκθεσιακού χώρου και όχι τα ίδια τα ζώα! Τέτοιες άδειες δίνει η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία και απαιτούνται 30 μέρες για την έκδοση τους. Ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα αναφέρει ότι απαγορεύεται η έκθεση κάθε είδους ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό και από αυτό εξαιρούνται μόνοι οι ζωολογικοί κήποι, κέντρα περίθαλψης, petshop, καταφύγια θηραμάτων. Το εμπορικό κέντρο δεν ανήκει σε καμιά από αυτές τις κατηγορίες.

Αν και ο νομικός σύμβουλος της Sports United Α.Ε. αντιδρούσε και αναφερόταν στην ερμηνεία του νόμου, εντούτοις η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη βάσει των διατάξεων του 4039/2012 να επιδιώξει από αύριο να μπει λουκέτο στην έκθεση «Snakes» καθώς κάποτε στην Ελλάδα θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι η αιχμαλωσία των ζώων δεν είναι φιλοζωία, δεν έχει εκπαιδευτικό σκοπό και στοχεύει μόνο στο κέρδος.

Νόμιμη η κατοχή εξωτικών ειδών

Από την έρευνα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Δασαρχείου Πεντέλης διαπιστώθηκε ότι για τα υπόλοιπα εξωτικά είδη (φίδια, ιγκουάνα, καϊμάν) υπήρχαν έγγραφα CITES, που αποδεικνύουν ότι δεν έχουν αιχμαλωτιστεί από το φυσικό περιβάλλον αλλά είναι ζώα εκτροφής. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως μας έκανε εξαιρετικά κακή εντύπωση το γεγονός ότι ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας της έκθεσης είναι η ελληνική έκδοση του περιοδικού «NATIONAL GEOGRAFIC».

Όλα τα άλλα M.M.E. που διαφημίζουν την έκθεση αυτή μπορείς να τα δικαιολογήσεις για την άγνοια τους αν και δεν πρέπει. Όμως το «NATIONAL GEOGRAFIC» που επικεντρώνεται σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, κουλτούρας των ανθρώπινων φυλών και την ανάγκη προστασία τους θα έπρεπε να έχει ελέγξει το θέαμα που επικυρώνει με την υπογραφή του…

Διαβάστε επίσης:

Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

Διοργανώνουν έκθεση με φίδια ενώ ο νόμος το απαγορεύει!

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Εντόπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!

Έσωσαν τα δύο εξωτικά φίδια που βρήκαν στο δρόμο σε Ελευσίνα & Νέο Κόσμο

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας: Βάζουμε τέλος στις φήμες και τους μύθους για τα φίδια!

Έχετε δει πως πίνει νερό ένα φίδι; (Βίντεο)

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Καταγγέλλουν τον Σερραίο που σκοτώνει παρανόμως φίδια τα οποία η νομοθεσία προστατεύει!

Δηλώνει ότι σκοτώνει συστηματικά φίδια και θα ξεπαστρέψει και άλλα με καραμπίνες μαζί με τους φίλους του

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Alex

    Λέτε μπούρδες!!
    ΤΟ 99% των ζώων στο αττικό πάρκο, όπως και τα δελφίνια έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία. Πρακτικά λοιπόν ακόμα κι αν απελευθερωθούν, το πιθανότερο είναι οτι θα ζήσουν ελάχιστα καθώς δεν ξέρουν να επιβιώνουν, να βρίσκουν τροφή κλπ. Όπως θα συμβεί και με τα φίδια που δήθεν σώσατε και την οχιά της Μήλου που θα απελευθερώσετε στη Μήλο. Ή θα την πατήσει αυτοκίνητο γιατί δεν έχει μάθει να προστατεύεται στην αιχμαλωσία ή θα πεθάνει της πείνας γιατί έχει μάθει να βρίσκει έτοιμη τροφή!
    Επιπλέον, το γεγονός ότι παιδιά της πόλης έρχονται σε επαφή με την άγρια φύση και με την κατάλληλη καθοδήγηση των γονιών τους (όσοι το προσπαθούμε τελοσπάντων) μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον, είναι αρκετά σημαντικό ώστε να μεγαλώσουμε τις επόμενες γενιές που δεν θα χτίζουν στα καμμένα και μέσα στα δάση, που θα αγαπάνε τα ζώα, που δεν θα κάνουν το φυσικό περιβάλλον σκουπιδαριό. Αλήθεια, για όλη την αττική που έχει χτιστεί παντού, για τα καμμένα δάση, για τις καταπατήσεις του φυσικού περιβάλλοντος της πανίδας, τι κάνετε; Από εκεί έπρεπε να ξεκινήσετε. Αλλά αυτό είναι το δύσκολο...
    Καλά, για τα παιδιά που πεινάνε και κάθε μέρα είναι όλο και περισσότερα, λόγω της ανεργίας που πλήττει τις οικογένειές τους, φαντάζομαι...
    Οι περισσότεροι από εσάς άλλωστε δεν είστε μόνο φιλόζωοι, αλλά και μισάνθρωποι. Βεβαίως, οι περισσότεροι από τα σύνορα του νομού σας δεν έχετε βγει... καλά για άλλη χώρα και άλλη κουλτούρα, το θεωρώ απίθανο! Και φυσικά πάω στοίχημα ότι το 99% δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων σας, τα αφήνει να γαυγίζουν στις 3 τη νύχτα κλπ... Φιλόζωοι της πλάκας, όπως της πλάκας είναι πλέον δυστυχώς τα περισσότερα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον πάτε ασορτί!!!!
    Αλλά δεν φταίτε εσείς. Αυτός ο μαλάκας φταίει που κάνει την έκθεση. Να κρατήσει τα χρήματα για τα έξοδα των ερπετών (φαϊ, κλπ.), να πληρώσει υπαλλήλους και τα υπόλοιπα να τα δώσει σε φιλανθρωπικό σκοπό, να σας κολλήσει στον τοίχο, να δούμε τι θα κάνατε....

    1. Τρέχα Γύρευε

      Που ζεις εσύ???????????????
      Μήπως πιστεύεις ότι μια και μόνη οργάνωση σαν το ΕΚΠΑΖ ή την Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία μπορεί να σώσει όλον τον κόσμο? Ή αυτή είναι η δουλειά τους τέλος πάντων? Ή μήπως πιστεύεις ότι επειδή η Ελλάδα του 2012 δοκιμάζεται με τον τρόπο που δοκιμάζεται(...),θα πρέπει να αφήσουμε τα πάντα να καταρρεύσουν?
      Πάω στοίχημα ότι εσύ δεν έχεις κουνήσει ποτέ το δαχτυλάκι σου και για τίποτα.
      Γιατί αν το είχες κάνει ΔΕΝ θα μιλούσες με αυτόν τον τρόπο.
      Η τσουβαλοποίηση είναι ίδιον των ηλιθίων και των αμόρφωτων........
      Και σε τι ακριβώς ωφελεί το να φυλακίσουμε μερικά φιδάκια???
      Κι ο Χίτλερ,έσφαξε ολίγους αιχμαλώτους κι έκανε κι ολίγα πειράματα για το καλό της ανθρωπότητας.
      Και για δική σου ενημέρωση υπάρχουν εκεί έξω κι ολίγοι ακόμα που αιχμαλωτίζουν ολίγα φιδάκια (κι όχι μόνον αυτός ο κυριούλης) κι ολίγα γεράκια κι ολίγες καρδερινούλες έτσι για να βρίσκονται,για να γίνονται καλά κατοικίδια και για να πεθαίνουν ολίγον γρήγορα κι αναίτια και πριν την ώρα τους ή για να καταλήγουν κι ολίγον στα σκουπίδια.Κι όλα αυτά για να εκπαιδεύεται ο κοσμάκης και να μην τα φοβάται και να τα αγαπάει και να παίρνει κι άλλα κι άλλα ολίγα ζωάκια,για να ζεις εσύ καλά κι όλοι αυτοί καλύτερα....

  2. Δημήτρης Σαραγούδας

    Είμαι υπέρ της ζωοφιλίας και υπέρμαχος της διατήρισης της άγριας χλωρίδας και πανίδας. Δεν παύω όμως να είμαι σκεπτόμενος πολίτης και έχω τις εξής απορίες:
    *Κάθε χρόνο διάφορες "οικολογικές" οργανώσεις απελευθερώνουν πίσω από την οικία μου στην Εύβοια οχιές για την διασφάλιση του είδους χωρίς κανένα έλεγχο, καμμία μελέτη και κανένα σκεπτικισμό, όσον αφορά την απελευθέρωσή τους σε κατοικιμένη περιοχή. Εκεί που είναι το δασαρχείο και η Ομοσπονδιακή(!) Θηροφυλακή; Ποιός με προστατεύει εμένα;
    *Κάθε χρόνο γίνεται πόλεμος (κυριολεκτικά) με τους κυνηγούς που βαράνε ότι σαλεύει και δεν τολμάνε τα παιδιά μου να βγούν από το σπίτι γιατί τα σκάγια πεφτουν στα κεφάλια μας.Υπάρχουν οικολογικές οργανώσεις και δασαρχείο σε αυτή την περίπτωση ή είναι πολύ επικίνδυνό....Σημείωση:εκτός εποχής κυνηγιού λογομάχισα με "κυνηγό" και όταν ήρθε η αστυνομία δεν έγινε τίποτα γιατί ο "κηνυγός" ήταν...δασονόμος...
    *Είμαι μαζί σας όσον αφορά την πάταξη της εκμετάλλευσης της χλωρίδας και της πανίδας με σκοπό το κέρδος. Έχετε λάβει κάποια προτοβουλία για την οικονομική ανακούφηση των οικογενειών που εργάζονταν στην έκθεση και έμειναν άνεργες σε αυτή την δύσκολη εποχή;
    Γιατί αν δεν κάνω λάθος ΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ;

    1. eleni

      Κύριε Σαραγούδα,

      Απαγορεύεται οι οικολόγοι να απελευθερώνουν φίδια όπου να’ ναι! Αν αυτό το διαπιστώσετε πρέπει να πάτε να κάνετε καταγγελία στην Αστυνομία, στο Δασαρχείο κ.ο.κ.

      Τα φίλια της ελληνικής πανίδας που εντοπίζονται αιχμάλωτα και κατάσχονται πρέπει πρώτα να ταυτοποιηθούν. Δηλαδή αφού τους γίνουν εξετάσεις DNAβλέπουν τι είδος είναι, από ποια περιοχή προέρχονται ποιο είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

      Στη συνέχεια πρέπει να απελευθερωθούν εκεί που ανήκουν και μάλιστα την κατάλληλη εποχή! Αυτό θα γίνει με τα 11 φίδια που κατασχέθηκα. Π.χ. η οχιά της Μήλου θα απελευθερωθεί μόνο στην Μήλο. Απαγορεύεται να γίνει οπουδήποτε αλλού η επανένταξη του ερπετού.

      Οι άνθρωποι που κατέχουν φίδια της ελληνικής πανίδας παρανομούν και η πράξη τους αυτή διώκεται.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί ζητάτε από εμάς που δώσαμε μάχη για να σωθούν τα ζώα να αποζημιώσουμε την συγκεκριμένη εταιρία, η οποία προφανώς είχε άχρηστους νομικούς συμβούλους και δεν την καθοδήγησαν σωστά και φυσικά εμπιστεύτηκε έναν άνθρωπο που επί 27 χρόνια εκείνος και η οικογένεια του εκμεταλλεύονται – αν και διώκεται ποινικά – τα ερπετά της χώρας μας.

      Γιατί εμείς θα πρέπει να τους αποζημιώσουμε;

      Αν εμείς συκοφαντήσουμε κάποιον π.χ. σκόπιμα και λογοδοτήσουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και κληθούμε να πληρώσουμε π.χ. πρόστιμο, οφείλει κάποιος να μας αποζημιώσει;

      Ποιος έκανε το λάθος και την παρανομία; Εμείς δημοσιογραφικά που κυνηγήσαμε το θέμα και το φέραμε στην δημοσιότητα ενώ τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας το διαφήμιζαν ή εκείνοι που παρανομούν;

      Επίσης ποιος λέει ότι οι διαφημίσεις είναι παράνομες; Ποιον εκμεταλλευτήκαμε; Εσάς; Αναγκάσαμε κάποιον να μας διαβάσει; Χρησιμοποιήσαμε τα ζώα; Πως; Πείτε μας!

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

    1. eleni

      Δεν το γνωρίζουμε, ενδεχομένως. Εμείς την πληροφορηθήκαμε από τις διαφημίσεις. Ο άνθρωπος που κατέχει τα ερπετά είπε ότι κάνει αυτή τη δουλειά επί 27 χρόνια και πως περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Ενδεχομένως να γυρνούσε και την Πελοππόνησο με την λυόμενη κατασκεύη του. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν έκανε τόσα χρόνια τους ελέγχους που πρέπει...

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

  3. Γιωργος Τρυφωνοπουλος

    Nα δουμε αν θα κατασχεθουν απο το Αττικο Ζωολογικο Παρκο τα επισης απειλουμενα και προστατευομενα ειδη (λυγκας, λυκος αρκουδα, μπουφος, κ.α.) που "ενημερωνουν" και "εκπαιδευουν" το κοινο εναντι αντιτιμου. Εκει ισως ο νομος δεν ισχυει, μια και χρονια τωρα λειτουργει χωρις να ανοιξει μυτη. Να δουμε αν το Ελληνικο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα δειξουν επισης τον ιδιο ζηλο και θα κινηθουν νομικα για την εφαρμογη του νομου σε ολες τις περιπτωσεις ή αν θα την πληρωσουν παλι οι μαριδες και τη γλιτωσουν οι καρχαριες.

    1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

      Γιώργο καλά τα λες!! Οι Νόμοι έχουν τόση ανεκτικότητα στην χώρα μας που τα πάντα είναι παράνομα και νόμιμα ταυτόχρονα!!Να πούμε ένα τεράστιο Μπράβο στουε εθελοντές απο υο ΕΚΠΑΖ που πάντα προσπαθούν με αποτέλεσμα . Είναι οι ποιό παλιοί και οι περισότερο έμπειροι στο θέμα της περίθαλψης .Επειδή ανήκω στο Φιλοζωικό Σωματείο Ν. Θεσπρωτίας και συνεργαζόμαστε συνέχεια ,μπορώ να βεβαιώσω την αυτοθυσία τους.
      Το Αττικό πάρκο είναι ντροπή για την χώρα !!Η φυλακή μοντέρνα ή παλαιού τύπου δεν παύει να είναι φυλακή .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.