Στηρίξτε μας

«Ζωο…γραφική Φαντασίας», ένα βιβλίο που στηρίζει τα αδέσποτα ζώα

7 Μαρτίου 2021 23:24 | Επικαιρότητα
«Ζωο…γραφική Φαντασίας», ένα βιβλίο που στηρίζει τα αδέσποτα ζώα

Μετά τη συγγραφή τριών φιλοζωικών βιβλίων για παιδιά και ενήλικες, η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός - ζωοθεραπεύτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια της Α.Μ.Κ.Ε. «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων» (Ζω.Ε.Σ.) επιστρέφει με ένα πολυθεματικό βιβλίο που στοχεύει να οδηγήσει τους αναγνώστες ώστε να δούνε τη ζωή μέσα από τα μάτια όλων των ζώων.

 

Σε μια πολυτελή έκδοση, γεμάτη χρώματα και φιλοζωικά μηνύματα, μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. Μαθαίνουν πως τα ανθρώπινα ζώα δεν είναι οι κυρίαρχοι του πλανήτη και πως στόχος όλων όσοι αγαπάμε τα ζώα είναι η οριστική απελευθέρωσή τους από όλα τα δεσμά.

Η «Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου» είναι ένα διπλό βιβλίο με την εξαιρετική εικονογράφηση και καλλιτεχνική επιμέλεια της Λιάνας Δενεζάκη, που προωθεί πολύ εύστοχα και εκπαιδευτικά τη φιλοζωία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Αποτελείται από ένα παραμύθι, την αυτοβιογραφία του Πόθου, ο οποίος πετάχτηκε στα σκουπίδια όταν ήταν κουτάβι, μια ιστορία που μέσα από τη θλίψη της ζωής όλων των αδέσποτων πλασμάτων τα οποία εγκαταλείφθηκαν, αναδύει παράλληλα με χιούμορ και ελπίδα πως κάθε ανθρώπινο ζώο είναι ικανό να γίνει ο ήρωας της ζωής του αλλά και ο ήρωας όλων των ζώων, η φωνή που εκείνα δεν έχουν.

Ο Πόθος, μας καλεί μέσα από πολυθεματικές και διαδραστικές εκπαιδευτικές φιλοζωικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες να ζωγραφίσουμε για τα ζώα και να γράψουμε για αυτά, βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους!

Ο Πόθος επιστρέφει πολυτάλαντος και αποφασισμένος να μας δείξει τον δρόμο, ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μια γερή αλυσίδα αγάπης για κάθε ζώο που βασανίζεται. Μας μαθαίνει να μη γυρίζουμε την πλάτη σε κάθε έγκλημα που συντελείται δίπλα μας.

Έναν χρόνο σχεδόν κλεισμένος στο Παλάτι των Ονείρων και χτίζοντας με την οικογένειά του το Νέο Σχολείο Ενσυναίσθησης, τριγυρίζει αμέριμνος παντού ανοίγοντας συνεχώς όλα τα κλουβιά να βγούνε όλοι οι φίλοι του στο φως. Όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές για εκείνον εκτός από μία που μήνες τώρα κάτι ετοιμάζεται εκεί μέσα...

Ένα βράδυ βρίσκει το χρυσό κλειδί του Μυστικού Δωματίου στο Παλάτι των Ονείρων, μπαίνει κρυφά και μόλις συνειδητοποιεί πως είναι μόνος ανάμεσα σε αμέτρητα έργα τέχνης και σημειώσεις ενός ολοκαίνουριου φιλοζωικού βιβλίου, αποφασίζει να «δανειστεί» όλους τους θησαυρούς. Για καλό σκοπό φυσικά…

Μέσα από αυτό το βιβλίο αυτό δίνεται η δυνατότητα να γίνει κανείς συγγραφέας, εικονογράφος, στιχουργός και μουσικός! Ένα βιβλίο που θα μεταμορφώσει το εγώ σε κάτι πιο φωτεινό και πιο ευτυχισμένο και που με έναν μαγικό τρόπο σε καλεί να τρέξεις μακριά από καθετί τοξικό και από όλους εκείνους που προσπαθούν να σε πείσουν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κάθε σου όνειρο πραγματικότητα.

Ο Πόθος  σε αυτό το βιβλίο είναι όλοι εμείς και όλες εκείνες οι στιγμές που οφείλουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως του αξίζει. Στόχος του να μπείτε στη θέση των μη ανθρώπινων ζώων, να συνειδητοποιήσετε το κακό που έχουμε όλοι μας προκαλέσει σε αυτά και στο περιβάλλον και να αλλάξετε συνήθειες!

Ένα βιβλίο ενισχυτής της φαντασίας, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης που με κεντρικό πυρήνα την ενσυναίσθηση, θίγει με πολύ εύστοχο και κατανοητό τρόπο ζητήματα φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διαφορετικότητας, ανθρωπιάς, αυτοεκτίμησης, αγάπης, συνεργασίας, κατανόησης, συγχώρεσης και ευγνωμοσύνης.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου στηρίζουν τις «Ζω.Ε.Σ.», αδέσποτα ζώα, φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ το κάθε βιβλίο που θα αγοραστεί από το www.zwes.gr, συνοδεύεται με πολλά δώρα: το «σημειωματάριο» του Πόθου, τρεις σελιδοδείκτες, ένα συλλεκτικό μαγνητάκι, τροφή για έναν αδέσποτο φίλο και μπισκότα σκύλου!

Όλα τα βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου, από τα έσοδα των οποίων έχουν στηριχθεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες αδέσποτα ζώα αλλά και φιλοζωικές ενημερώσεις σε περισσότερα από 550 σχολεία πανελλαδικά θα τα βρείτε στο www.zwes.gr, όπου μπορείτε να δείτε και το έργο της ομάδας αλλά και τον αγώνα της να αλλάξει ριζικά η φιλοζωική παιδεία της χώρας μέσω της εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.).

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Παπαποστόλου Κατερίνα είναι Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων από την «Kynagon Dog Trainers Academy» και πλήρες μέλος του ISAP &του ICAN, αλλά και πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια από το IFZ. Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, αλλά και διοργανώνει φιλοζωικά εργαστήρια βιωματικής προσέγγισης με τους σκύλους της που είναι όλοι εγκεκριμένοι από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής της χώρας.

PapapostolouKaterina2020Η Κατερίνα Παπαποστόλου.

Μια από τις «Διακεκριμένες Εκπαιδευτικούς» για το 2020, πριν λίγα χρόνια και μετά από μια ασταμάτητη 15ετή πορεία εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διάδοσης φιλοζωικών αισθημάτων μέσα στα σχολεία αλλά και σημαντικής ακτιβιστικής δράσης στους δρόμους και στα καταφύγια, ίδρυσε τις Ζω.Ε.Σ.

Στόχος της να ενημερώνει φιλοζωικά και περιβαλλοντικά μαθητές σε όλη την Ελλάδα μέσω εγκεκριμένων από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και μέσω προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με σκύλους διαμεσολαβητές.

Έχοντας οργανώσει μέχρι σήμερα παρά πολλές υποομάδες σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους εθελοντές της έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 350.000 μαθητές σε περισσότερα από 550 σχολεία. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά σάιτ, έντυπα περιοδικά και εφημερίδες, διατηρεί μόνιμες στήλες στο περιοδικό «Κατοικίδια εν Δράσει» του οποίου υπήρξε και αρχισυντάκτρια για χρόνια, ενώ είναι επιστημονική συνεργάτης του www.newschool.gr και του www.projectparenting.gr.

Έχει γράψει μέχρι σήμερα τέσσερα βιβλία, συμμετέχει με κείμενά της σε συλλογικά έργα και έχει αναλάβει επιμέλειες βιβλίων αγαπημένων φίλων της. Ζει σήμερα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έχοντας κοντά της τους τρεις σκύλους της, όλους κακοποιημένους βάναυσα από ανθρώπινα χέρια, αλλά και ταξιδεύει ασταμάτητα μαζί τους σε όλη τη χώρα για τη διάδοση του οράματός της, ενώ δεν σταματά να στηρίζει αδέσποτα ζώα που τα φροντίζει καθημερινά η ίδια στον δρόμο είτε πανελλαδικά μέσω των εσόδων από τα βιβλία της τα οποία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Παπαποστόλου: Απαραίτητη η εκπαίδευση στην ενσυναίσθηση για μαθητές και καθηγητές (ηχητικό)

Κ. Παπαποστόλου: Στις Ζω.Ε.Σ. προτρέπουμε τα παιδιά να μπουν στη θέση ενός ζώου που υποφέρει (ηχητικό)

Σκότωσε ή βασάνισε ζώο και εκεί μπαίνει τελεία!

4 Οκτωβρίου: Μια ημέρα που μας θυμίζει πως ο οίκτος μόνο προς τα ζώα είναι άνευ αξίας

Κυκλοφορεί το βιβλίο της Κ. Παπαποστόλου «Το Δώρο» που είναι η πρώτη «αυτοβιογραφία» ενός κακοποιημένου σκύλου

Διώνη: Πυροβολήθηκε, μαχαιρώθηκε και τώρα διδάσκει τα παιδιά να σέβονται τα ζώα επειδή μια δασκάλα την αγάπησε πολύ!

Άξελ: Ένα κακοποιημένο σκυλί που πλέον μαθαίνει στα παιδιά να καταλαβαίνουν τα ζώα

Επιδιώκουν να διδάξουν στους μαθητές την αγάπη για τα ζώα

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.