Στηρίξτε μας

Υιοθέτησε τα σκυλιά του Σταύρου Ξαρχάκου – Μη επαρκείς εξηγήσεις από την αρμόδια του Δήμου Αθηναίων (βίντεο)

30 Οκτωβρίου 2022 23:30 | Επικαιρότητα
Υιοθέτησε τα σκυλιά του Σταύρου Ξαρχάκου – Μη επαρκείς εξηγήσεις από την αρμόδια του Δήμου Αθηναίων (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ανάρτηση της στο facebook η Μάρθα Πουλτίδου, μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε ότι υιοθέτησε τα σκυλιά της οικογένειας του Σταύρου Ξαρχάκου, που πλέον μεταφέρθηκαν σε εκπαιδευτή.

Το βίντεο έδωσε στις 30 Οκτωβρίου η κα Πουλτίδου στη δημοσιότητα επισημαίνοντας τα εξής:

«Ραν, Λουκάς και Νίτσα... Τελικά δεν πήγαν ακλαφτα, ούτε τα πήρε ο διάολος..

Υ.Γ Εδώ είμαστε στο εκπαιδευτήριο,σε έναν υπό ανακατασκευή χώρο, μέχρι να απομακρυνθούν τα ελεύθερα ζώα και να πάμε στον χώρο  που θα εκπαιδευτουμε...»

 

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου προκάλεσε την οργή πολλών φιλόζωων το γεγονός ότι τα σκυλιά του φημισμένου μουσικοσυνθέτη από το σπίτι τους στην Αίγινα, όπου ζούσαν για χρόνια, βρέθηκαν στα κλουβιά του καταφυγίου του Σωκράτη (πρώην SOFTEX) του Δήμου Αθηναίων.

Η Ηρώ Σαΐα, σύζυγος του κ. Ξαρχάκου, μέσω facebook αρχικά στις 9 Οκτωβρίου απάντησε στις κατηγορίες σε βάρος της και «δικαιολόγησε» την κίνηση τους αυτή λέγοντας πως ουσιαστικά έψαχναν φιλοξενία για μια εβδομάδα μέχρι να βρουν λύση και δεν εγκατέλειψαν τα ζώα τους ούτε θέλησαν να τα ξεφορτωθούν. Μάλιστα δημοσίευσε σε νέα ανάρτηση της και το σχετικό τους αίτημα πρωτοκολλημένο σχετικά με τη φιλοξενία μιας εβδομάδας.

XarxakosSkyliaEgrafoFiloxenias5 10 2022To έγγραφο με το αίτημα προσωρινής φιλοξενίας έδωσε στη δημοσιότητα η Ηρώ στις 10 Οκτωβρίου επισημαίνοντας τα εξής: «Περίμενα αυτή τη Δευτέρα !
Διότι η αλήθεια λάμπει στο φως του ήλιου .
Ξέρω πως το καλο δε θα διαδωθει (όπως πολυ εύκολα διαδώθηκε το κακό, το «αίμα» εχει αξία στις ανθρωποφαγίες ) και καθολου δε με πειραζει .
Διότι η κακία είναι απέραντη !
Όμως και το καλό , καμια φορά λάμπει !!».

 

Όμως οι τρεις γερμανικοί ποιμενικοί έμειναν στο καταφύγιο περισσότερο από μια εβδομάδα και η κα Σαΐα ποτέ δεν απάντησε γιατί δεν μετέφεραν τα ζώα τους σε ιδιωτική δομή, αν και το λεκανοπέδιο είναι γεμάτο από ιδιωτικούς χώρους φιλοξενίας και φροντίδας σκυλιών.

Η κα Σαΐα δεν απάντησε ούτε σε εκείνους που ρωτούσαν γιατί τα ηλικιωμένα σκυλιά τους ήταν - όπως ειπώθηκε - γεμάτα τσιμπούρια, χωρίς μικροτσίπ και σε κακή διατροφική κατάσταση, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση ιδιώτη θα ζητούνταν από τον Δήμο Αθηναίων η δίωξη του κηδεμόνα τους για παθητική κακοποίηση των ζώων.

Πέρα από το γεγονός της εμπλοκής του Δήμου Αθηναίων στη φιλοξενία ζώων ιδιώτη, που δεν προβλέπετε από τον νόμο, η Σεραφίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, με ανάρτηση της στο facebook στις 30 Οκτωβρίου απάντησε για το θέμα, αλλά δεν έδωσε καμιά εξήγηση για το ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης της δημοτικής αρχή για τη φροντίδα των συγκεκριμένων σκυλιών, που εκ των πραγμάτων ο ιδιοκτήτης τους – δεν θα βαρεθούμε να το επαναλαμβάνουμε – είχε τη δυνατότητα να πληρώσει, για να έχουν τα ζώα ό,τι πρέπει.

Γιατί αν επρόκειτο για κάποιον πάμφτωχο, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, κανείς δεν θα σχολίαζε την εμπλοκή του Δήμου Αθηναίων, όλοι θα έλεγαν μπράβο και μόνο μπράβο για όσους νοιάστηκαν.

Η κα Αβραμίδου μίλησε μόνο για τη μεγαλοψυχία του Δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, που κάνει ό,τι μπορεί, αλλά δεν είναι και θεοί για να κάνουν θαύματα αν και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πόσα δεν κάνει η δημοτική αρχή ειδικά για την περίθαλψη και στείρωση αδέσποτων γατιών και πόσες εκκλήσεις για βοήθεια μένουν αναπάντητες.

 «Δεν είμαστε θεοί» τονίζει η Σ. Αβραμίδου εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων

Η κα Αβραμίδου επισήμανε τα εξής στις 30 Οκτωβρίου: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πω και εγώ δύο λόγια για το θέμα με τους σκύλους του Σ. Ξαρχάκου. Ο λόγος που δεν έγραψα κάτι είναι γιατί την εβδομάδα που ήρθαν στο καταφύγιο εγώ ήμουν εκτός Ελλάδας για επαγγελματικούς λόγους και δεν μπορούσα να έχω άμεση γνώση του τι συμβαίνει. Οι σκύλοι ήρθαν στο καταφύγιο με μόνο γνώμονα το καλό τους. Ξεκίνησε την ίδια στιγμή η προσπάθεια της Μάρθα Πουλτίδου να τους υιοθετήσει άμεσα και τα ζώα έχουν ήδη πάει στα χέρια της. Ο Δήμος δεν μεσολάβησε καθόλου αφού η συνεννόηση γινόταν μεταξύ της ίδιας και της οικογένειας Ξαρχάκου.

Θεωρώ πως όλοι οι φιλόζωοι ενδιαφερόμαστε για το καλό όλων των ζώων. Ξέρουμε λοιπόν ότι, για οποιονδήποτε λόγο και αν έπρεπε να φύγουν από το σπίτι που είχαν μεγαλώσει, τώρα είναι σε καλά χέρια. Το να βρίζουμε και να κατακρίνουμε και να κακολογούμε δεν προσθέτει κάτι, από όπου και αν προέρχονται οι βρισιές και όπου και αν κατευθύνονται.

Όσο για το αν ο Δήμος "φιλοξενεί" ζώα έχω να σας πω πως, παρόλο που δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης του καταφυγίου, είναι κάτι που το έχουμε κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνουμε! Έχουμε φιλοξενήσει ζώα ανθρώπων που μπήκαν στο νοσοκομείο, ανθρώπων που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή, ζώα από άλλους δήμους στα οποία βρήκαμε και υιοθεσίες. Ο Δήμος Αθηναίων, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis και εγώ η ίδια, έχουμε  αποδείξει ότι όπου μπορούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πάντα με καλή προαίρεση, και ανεξαρτήτως του ποιος το ζητάει, αφού το ζητούμενο για εμάς ήταν, είναι και θα είναι το καλό των ζώων!

Και επειδή είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν οι καλοθελητές που θα αρχίσουν τα "ναι, αλλά αυτό δεν το κάνατε" και "ναι, αλλά εκεί δεν βοηθήσατε" ή "ναι, αλλά στειρώσεις δεν κάνετε", να σας πω εξαρχής πως δεν είμαστε Θεοί. Απλοί άνθρωποι είμαστε που μέσα από συγκεκριμένες θέσεις που κατέχουμε προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.

Να προσθέσω και κάτι τελευταίο. Το ότι κάποιος είναι μέλος μιας πενταμελούς επιτροπής ενός δήμου δεν σημαίνει πως ό,τι κάνει το κάνει εξ ονόματος του Δήμου, ούτε πως ό,τι λέει/γράφει εκπροσωπεί τον Δήμο. Οι άνθρωποι είναι αυθυπαρκτα όντα και εκπροσωπούν κατά βάσιν τον εαυτό τους, εκτός αν αναφέρεται ρητά κάπου ότι λειτουργούν ως εκπρόσωποι κάποιου άλλου ατόμου ή φορέα.».

Η ανάρτηση της κας Πουλτίδου που υιοθέτησε τα σκυλιά

Η Μάρθα Πουλτίδου στις 29 Οκτωβρίου επισήμανε τα εξής για την υιοθεσία των σκυλιών από την ίδια:

«Τα σκυλιά του Ξαρχάκου..

Πολύς ντόρος για τα σκυλιά του συνθέτη.

Τα καημένα τα σκυλιά που τα ...πέταξε στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων..

Και αυτό,που όλοι ξέρετε τι ακριβώς έγινε?

Και τι δεν διάβασα...

Να σχολιάσω η να αναρτήσω δεν μπορούσα,μια και το αγόρι μου ο Μαρκ με μπλόκαρε από τις 27 Σεπτεμβρίου για ένα μήνα, αλλά διάβαζα.

Διάβασα λοιπόν για τον γέρο που τα'χει χαμένα..

Για την τραγουδιαρα σύζυγο που δεν γουστάρει τα ζώα..

Για τα παιδιά του,που τα έκανε γέρων και με χαμένο νου.

Για τα εκατομμύρια που διαθέτει στους λογαριασμούς του κι αντί να τα πάει σε πανσιόν, τα πέταξε.

Ξεπρόβαλε από κάπου και η φιλοζωη εξώγαμη κόρη, στους σχολιασμούς των ιθυνοντων.

Μα δεν ντρέπεστε?

Τι σχέση έχουν τα παιδιά και η προσωπική ζωή του συνθέτη με τα ζώα?

Καμμιά θα μου πείτε.

Απλά ,είναι τέτοιο το επίπεδο των σχολιαστών.

Πάτος..

Επίσης αυτό που κατάλαβα είναι πως, το ζεύγος πρέπει να διαθέτει  μπόλικους λογιστές, λακεδες και πλυστρες,που γνωρίζουν τα πάντα κι έβγαλαν τα άπλυτα τους στην φόρα.

Μόνο τι βρακί φοράνε,αν φοράνε, δεν διάβασα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 15 χρόνια.

Που σημαίνει ότι τα ζώα τα απέκτησαν μαζί.

Και ξαφνικά,σηκώθηκαν ένα πρωί και αποφάσισαν να τα .. πετάξουν.

Δεν είδα βέβαια πουθενά το αποδεικτικό του πεταματος των ζώων.

Αντιθέτως,είδα ένα έγγραφο που ζητάει φιλοξενία για μια εβδομάδα.

Αλλά είπαμε...

Είναι πλαστό το έγγραφο αν και φέρει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.

Κι αναρωτιέμαι.

Αν την φιλοξενία την ζητούσε η κυρά Κατίνα από την Πέρα Ραχούλα,θα αντιδρούσατε το ίδιο?

Είμαι σίγουρη πως όχι.

Θα λέγατε μπράβο στον Δήμαρχο που βοήθησε την άτυχη κυρά Κατίνα.

Γιατί η Κυρά Κατίνα,δεν είναι ο Ξαρχάκος.

Και επίσης ο Ξαρχάκος δεν είναι η κυρά Κατίνα, διαφορετικά θα σας έλεγε ότι σας γράφει στ'α@χ@δ@α του.

Ότι και να γράφετε,δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο  τεράστιος Ξαρχάκος.

Εδώ να πω ότι δεν ήμουν ποτέ φαν του Ξαρχάκου, χωρίς όμως να μπορώ να αρνηθώ το πόσο μεγάλος συνθέτης είναι.

Την σύζυγο του, δεν την είχα ακούσει ούτε σαν όνομα,μια και ποτε δεν με ενδιέφερε η προσωπική ζωή κανενός.

Ομολογώ ότι μετά τα σχόλια,μπήκα στον πειρασμό να διαβασω για αυτήν και να την ακούσω.

Και την βρήκα εξαιρετική ερμηνεύτρια.

Διαπίστωσα δε ότι έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό,προ Ξαρχάκου.

Περίεργο ε?

Και έτσι για άλλη μια φορά διαπίστωσα το επίπεδο των "φιλοζωων".

Αυτό το κάτω του δαπέδου..

Εν κατακλείδι.

Ο Ραν,ο Λουκάς κι η Νίτσα ,υιοθετήθηκαν από μένα.

Μου τα παραχώρησε το ζεύγος Ξαρχάκου γιατί έτσι γουσταρε και δεν χρωστάει καμμιά εξήγηση σε κανέναν.

Όπως δεν χρωστάω κι εγώ σε κανέναν σας.

Τα ζώα είναι τσιπαρισμενα και καταχωρημένα στο όνομα μου και ενημέρωση, φωτογραφίες και λογαριασμό,θα δίνω εκεί που γουστάρω εγώ και όποτε γουστάρω.

Δεν χρωστάω καμμιά εξήγηση σε κανέναν.

Ασχοληθείτε με τα αδέσποτα, σώστε κανένα ζώο που κινδυνεύει στον δρόμο και κάντε αυτοκριτική.

Κανένας δεν σας διόρισε δικαστές.

Γραμματείς και Φαρισαίοι παραμένετε.».

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν μπορεί ο Ξαρχάκος να φροντίσει τα ηλικιωμένα σκυλιά του τότε ποιος μπορεί; (Βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.