Στηρίξτε μας

Αν δεν μπορεί ο Ξαρχάκος να φροντίσει τα ηλικιωμένα σκυλιά του τότε ποιος μπορεί; (Βίντεο)

10 Οκτωβρίου 2022 07:00 | Επικαιρότητα
Αν δεν μπορεί ο Ξαρχάκος να φροντίσει τα ηλικιωμένα σκυλιά του τότε ποιος μπορεί; (Βίντεο)

Η μεγάλη αντίδραση φιλόζωων μέσω των σόσιαλ που ζητούσαν απαντήσεις και εξηγήσεις σχετικά με το γεγονός της «εγκατάλειψης» των τριών ηλικιωμένων σκυλιών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων (στο καταφύγιο του Σωκράτη πρώην SOFTEX) ανάγκασε τη σύζυγο του Ηρώ Σαΐα να περιγράψει μέσω facebook αργά το βράδυ Κυριακής 9 Οκτωβρίου τι τους οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Ο Ραν, η Νίτσα και ο Λουκάς

 

Βέβαια οι «εξηγήσεις» περί «προσωρινής λύσης» προκάλεσαν περισσότερα ερωτήματα καθώς ουσιαστικά η κα Σαΐα μας λέει ότι τα τρία σκυλιά ζούσαν στο σπίτι τους στην Αίγινα, οι άνθρωποι που πλήρωναν για τη φροντίδα των ζώων και του σπιτιού τους έφυγαν και τελικά δεν είχαν που να τα πάνε.

Έτσι για να μη μείνουν τα σκυλιά μόνα του στο σπίτι στο βουνό χωρίς φροντίδα, τροφή και νερό (!) τα παρέδωσαν στις 7 Οκτωβρίου στον Δήμο Αθηναίων, αφού δεν βρήκαν κανέναν που να θέλει να υιοθετήσει τρία ηλικιωμένα σκυλιά.

Από το σπίτι στο κλουβί...

 

Αναρωτιόμαστε αν δεν μπορεί η οικογένεια του Σταύρου Ξαρχάκου να πληρώσει, ώστε τα σκυλιά να έχουν τη φροντίδα που τους πρέπει για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, τότε ποιος μπορεί;

Δεν κατάφεραν να βρουν μια ιδιωτική δομή (τόσα ξενοδοχεία σκύλων και πανσιόν λειτουργούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής με εξαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες) την οποία θα πλήρωναν ώστε τα τρία σκυλιά τους να μπορούν και τη βόλτα τους να κάνουν και φροντίζονται όπως πρέπει, και να μη μένουν διαρκώς έγκλειστα σ’ ένα κλουβί;

Πέρα από το ανήθικο του πράγματος, να παρατάς δηλαδή τα ζώα και να φορτώνεις σε άλλους το πρόβλημα δηλαδή τη φροντίδα των γέρικων ζώων σου, τίθεται και ένα άλλο ερώτημα οικονομικής φύσης. Γιατί θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο – δηλαδή ο Δήμος Αθηναίων, δηλαδή οι δημότες που πληρώνουν τέλη και οι φορολογούμενοι γενικώς – να επιβαρυνθεί με το κόστος της φροντίδας των σκυλιών του κ. Ξαρχάκου;

Ναι μεν ο νόμος ορίζει ότι κάποιος μπορεί να πληρώσει άπαξ 300 ευρώ και να παραδώσει τον σκύλο του στον δήμο, εντούτοις το κόστος αυτό είναι αστείο για τη σωστή φροντίδα ενός ζώου διά βίου.

Και τελικά αναρωτιόμαστε αν δεν μπορεί το ζεύγος Ξαρχάκου, η οικογένεια του κ. Ξαρχάκου να φροντίσει αυτά τα ηλικιωμένα πλάσματα, τότε εμείς οι υπόλοιποι τι να πούμε που δεν διαθέτουμε ούτε κατά διάνοια τα εισοδήματα τους;

Ηρώ Σαΐα:  Προσωρινή λύση

«Θα ξεκινησω την ανάρτηση με μια απλή ερώτηση : κάποιοι απο εσάς που εχετε άποψη για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ , για τις ζωες και τις πραξεις των άλλων χωρις να τους ξέρετε , χωρις να γνωρίζετε την αλήθεια , χωρις να ψάχνετε , αισθάνεστε ωραία με την τοξικότητα που με σιγουριά σκορπίζετε ; Κοινοποιείτε πράγματα για ανθρωπους , εύχεστε τα χειρότερα χωρις να ξέρετε .
Μα ΕΣΕΙΣ είστε σωστοί ανθρωποι ;
Σημερα λοιπον ξυπνησα και ειδα παααρα πολλες χυδαίες αναρτήσεις τις οποίες ξεκίνησε η Ακροδεξιά φασίστρια κ.Έλια Ζερβού .
Αν κάνει κανεις μια επίσκεψη στο προφίλ της θα καταλαβει περί ποιας «προσωπικότητας» πρόκειται …
Δε θα έμπαινα στη διαδικασία εξηγήσεων , ειδικα δε για ανθρώπους οι οποίοι βρίζουν , «καταριούνται» , χυδαιολογούν , χωρις να έχουν ψάξει την αλήθεια .
Γράφω την αλήθεια ΜΟΝΟ για τους ανθρώπους που θέλουν να την ακούσουν , που ενδιαφέρονται πραγματικά και για τα ζώα και για τους ανθρώπους και για φίλους μου οι οποίοι με ρωτάνε .
Διότι πολύ εύκολο να μιλάτε και μάλιστα τόσο χυδαία και για μενα αλλα και για τον κ.Ξαρχακο , χωρις όμως να γνωρίζετε τα γεγονότα.
Προφανώς για αλλη μια φορά η ανθρωποφαγία εχει για εσάς αξία και όχι η αλήθεια.
Τα 3 αυτά σκυλιά τα είχαμε εδω και 11 χρονια το ενα , 9 χρονια τα αλλα δυο και πληρώναμε ζευγάρι το οποίο διέμενε στην κατοικία της Αίγινας για τη φροντίδα των σκυλιών . Το ζευγάρι αυτο αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του . Την περασμένη Κυριακή οι άνθρωποι έφυγαν . Εγω έμεινα προσπαθωντας μεχρι και την Πεμπτη που γύρισα στην Αθήνα , να βρεθεί μια λύση για τα σκυλιά . Αναζητήσαμε ανθρώπους για να υιοθετήσουν τα σκυλιά όμως κανένας δε θέλησε, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους. Ψάχναμε 3 μήνες -ξέροντας πως οι άνθρωποι θα έφευγαν - μήπως και κάποιος ήθελε κάποιο από τα σκυλιά ή και όλα , όμως κανείς δε βρέθηκε .
Εξαντλήσαμε κάθε χρονικό περιθώριο, εγω τα φρόντισα τις τελευταιες μερες και παράλληλα καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε τα σκυλιά να πάνε σε κάποιο σπίτι .
Απευθυνθήκαμε σε φιλόζωους φίλους, στη φιλοζωική Αίγινας , δυστυχως λύση δε δοθηκε.
Δε βρέθηκε ουτε άνθρωπος να τα δεχτεί ούτε θέση υπήρχε στη φιλοζωική εκει .
Τελευταια αναγκαστική αλλά προσωρινή λύση ήταν η πανίδα αττικής ώστε να μη μείνουν μόνα τα σκυλιά χωρίς φροντίδα. Και να βρισκόμαστε κοντά τους αναζητώντας μια καλύτερη μόνιμη λύση. Τα σκυλιά πήγαν στη φιλοζωική προχθές , Παρασκευή 7 Οκτωβρίου .
1. Δώσαμε τα σκυλιά στη φιλοζωική για να μη μείνουν μόνα στο σπίτι στο βουνό , χωρις φροντίδα , χωρις τροφή και νερό . Άραγε αυτο θα ήταν καλύτερο ; Θεωρήσαμε οτι η καλύτερη λύση μεχρι να βρεθει στέγη ήταν η φιλοζωική. Δεν κάναμε κακό στα ζώα λοιπον , κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στη δεδομένη στιγμή .
2. Ποιός άραγε γνωρίζει και μπορει χωρις εικασίες και ψεύτικα προφίλ αλλα με αποδειξεις να στηρίξει την κατηγορία οτι εγω ήμουν αυτή που δεν ήθελα τα σκυλιά ; 11 χρονια τα ήθελα και ξαφνικα άλλαξα και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑ τον άντρα μου να τα δώσουμε ; Τι επαθα ξαφνικα ; Ή μήπως όντως οι άνθρωποι έφυγαν και δεν υπήρχε κάποιος να τα φροντίζει ; Ή μήπως για κάποιους ο στόχος θα ειμαι παντα εγω ; Δεν με πειραζει . Όμως αυτοί που υποστηρίζουν τετοια πράγματα απο πού τα γνωρίζουν ; Αναρωτηθείτε εσείς που τοσο εύκολα πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο
3. Πολυ εύκολα βγάζετε συμπεράσματα για ανθρώπους όπως ο Σ.Ξαρχακος , ένας άνθρωπος που παντα είχε ζώα … ειλικρινά , εγω καταλαβαινω οτι ΠΑΝΤΑ για το οτιδήποτε άσχημο θα την «πληρώνω» και δε με νοιάζει πλέον όμως εσείς που γράφετε ολες αυτές τις απαράδεκτες χυδαιότητες καλο θα είναι να αναρωτηθείτε για το πόσο «αγαπάτε» όχι τον καλλιτέχνη που υποτίθεται θαυμάζετε αλλα τον ίδιο σας τον συνάνθρωπο .
4. Φροντίσαμε να παρέχουμε στα σκυλιά μας την αγάπη και τη φροντίδα με τον καλύτερο τροπο που εμείς μπορούσαμε . Και φυσικά για οσους ειρωνικά με ρωτάτε , ειμαι υπερήφανη για το παράδειγμα που δίνουμε στα παιδιά μας διότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει .
5. Κ.Έλια Ζερβού είστε χυδαία και απαράδεκτη εκτός από φασιστρια . Μου γράψατε μηνύματα , μου στείλατε , με βρίσατε ( καθολου δεν υπολογίζω γνωμες σαν και τη δίκη σας ) ομως να σας κανω τη χάρη ορίστε , σας δίνω την προσοχή που τοσο επιζητούσαμε μέσω αυτής της ιστορίας ! Όμως μια ρατσίστρια δε μπορει να αγαπάει τα ζώα . Δεν αγαπάει κανέναν .
6. Δε θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο και όποιος θέλει να εκφραστεί ανάλογα με το επίπεδό του μπορει να το κάνει φυσικά στο προφίλ του . Εδω , στη σελίδα , στο προφίλ και στη ζωή μου δεν επιτρέπεται το σκουπίδι κανενός .
7. « Ανθρωποφάγους» δεν επιθυμώ ουτε να με ακούν ούτε να με ακολουθούν , όπως επιθυμω να μη με ακολουθούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα , τους γκέι , που δε δέχονται τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας , με διαφορά χρώματος κλπ .
8. Αγαπώ την οικογένειά μου , τα ζώα , τους «ωραίους» ανθρώπους και τη ζωή . Όλων τη ζωή . Και κοιμάμαι πολυ ήσυχη . Δεν εχω πειράξει κανέναν στη ζωή μου . Ουτε άνθρωπο ουτε ζώο . Κάποιοι προσπαθούν να με πειράξουν κατα καιρούς , σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους , αλλα τους αγνοώ .
9. Μπλοκάρω αφειδώς ύβρεις . Αν και καλο θα ήταν να αποχωρήσετε οικειοθελώς όσοι πιστεύετε αυτά τα πράγματα
10. Είναι απιστευτο πώς ορισμένοι για να κάνουν το «κομμάτι» τους στα social , προσπαθούν να διασύρουν … ευτυχώς υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι .».

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.