Στηρίξτε μας

Υποκρισία και στα θέματα της φιλοζωίας από τον ΛΑ.Ο.Σ.

2 Οκτωβρίου 2011 18:38 | Επικαιρότητα
Υποκρισία και στα θέματα της φιλοζωίας από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά ζυγίζει και τις πολιτικές του τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα της φιλοζωίας ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη κάτι βέβαια που δεν μας παραξενεύει. Από τη μια ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης, που είναι μάλλον ο μόνος από τους 300, που ασχολείται - έστω και σε επίπεδο ερωτήσεων προς τους αρμοδίους - με τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν σε βάρος των ζώων και από την άλλη πλευρά ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης με ερωτήσεις του προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε ζητήσει τον περασμένο Μάρτιο να προστατευτούν και να αποζημιωθούν, όσοι επλήγησαν από τις διαμαρτυρίες κατά την έναρξη στις 26/3/2011 της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Ανθούσα στο EXPO ATHENS.

Αν το ενδιαφέρον των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για τα ζώα προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε κάποιους φιλόζωους, ας διαβάσουν τις απαράδεκτες ερωτήσεις, που κατέθεσε στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Γεωργιάδης, λίγο μετά τις διαμαρτυρίες φιλόζωων πολιτών για αυτή τη βιομηχανία της φρίκης, που ικανοποιεί την τσέπη των εμπόρων και την ματαιοδοξία κυρίων και κυριών.

Οι ερωτήσεις του γνωστού Άδωνη…

Ο βουλευτής Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις, Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ., θέτει τα εξής ερωτήματα, παραγνωρίζοντας τα επιχειρήματα των φιλόζωων που μιλούν δικαίως για εμπόριο φρίκης.
«ΘΕΜΑ: EXPO ATHENS στην Ανθούσα και Οικονομική Καταστροφή των Εμπόρων Γούνας από επιδρομή δήθεν Οικολόγων

Το Σάββατο 26 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, στην Ανθούσα και πιο συγκεκριμένα στο EXPO ATHENS, διοργανώθηκε Διεθνής Έκθεση Γούνας με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων εμπόρων, κυρίως από το νομό Καστοριάς αλλά και τη Σιάτιστα. Δυστυχώς όμως αντί η πολιτεία να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για έναν επαγγελματικό κλάδο που φέρνει ετησίως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δολάρια στη χώρα, ήταν παντελώς απούσα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απουσίας,  τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες παρέμειναν στο έλεος μίας ομάδος δήθεν οικολόγων, οι οποίοι επιτέθηκαν σε απλούς πολίτες με μπογιές, ρόπαλα, πέτρες, ύβρεις κτλ. προκαλώντας ζημιές στις περιουσίες τους και καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια αναδείξεως του συγκεκριμένου είδους.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

1.Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να προστατέψετε έναν επαγγελματικό κλάδο που τόσο συνεισφέρει στα έσοδα του Κράτους;
2.Πως και πότε χρονικά θα αποζημιωθούν οι πληγέντες;
Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
1.Γιατί η Αστυνομία επέτρεψε δια της απουσίας της να επισυμβούν τα παραπάνω επεισόδια;
2.Υπήρξε κάποια σύλληψη στο χώρο που διαδραματίστηκαν τα επεισόδια;
3.Πως και πότε χρονικά θα αποζημιωθούν οι πληγέντες;

Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των Υπουργείων

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ - http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7346975.pdf

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7373441.pdf

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ - http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7346977.pdf

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7369666.pdf

Η διπροσωπία με την οποία αντιμετωπίζει την φιλοζωία ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν μας εκπλήσσει. Αυτό πράττει και σε πολλά άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα και προβλήματα. Πώς να βασιστείς άλλωστε σ’ ένα ακροδεξιό κόμμα, που το μόνο το οποίο διατυμπανίζει είναι η «καθαρότητα» και η ανωτερότητα κυρίως των χριστιανών Ελλήνων έναντι των υπολοίπων.

Σ’ εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι βιοτέχνες οι οποίοι ασχολούνται με την επεξεργασία γούνας, την έμαθαν από τους γονείς, τους παππούδες τους, και είναι η μόνη δουλειά που έμαθαν να κάνουν εξασφαλίζοντας τα προς το ζην μια είναι η απάντηση: Και η δουλεία πρόσφερε έσοδα στους εμπόρους ανθρώπων αλλά κάποτε σταμάτησε.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν κινδυνεύουν τ’ αδέσποτα όσο είμαι υπουργός Υγείας

Π.Φ.Π.Ο.: Κλίμα πανικού και μίσους για τ’ αδέσποτα με αφορμή τη λύσσα από τα Υπουργεία

Ξεκινούν την εναέρια ρίψη εμβολιασμένων δολωμάτων κατά της λύσσας

Υπαρκτό πρόβλημα η λύσσα και είμαστε ουσιαστικά απροετοίμαστοι!

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. Ninetta

  Ποιός είπε ότι το εμπόριο ανθρώπων τελείωσε???
  Το "εμπόριο λευκής σαρκός" εξακολουθεί και είναι ένας από τους ανθηρότερους επιχειρηματικούς τομείς. Παγκοσμίως!
  Ομοίως και το δουλεμπόριο εργατικού δυναμικού κυρίως -έως τώρα- στην Ασία. Αλλά, όπου νά' ναι κοντοζυγώνει κι εδώ...

 2. Θάνος

  ΄΄Σ’ εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι βιοτέχνες οι οποίοι ασχολούνται με την επεξεργασία γούνας, την έμαθαν από τους γονείς, τους παππούδες τους, και είναι η μόνη δουλειά που έμαθαν να κάνουν εξασφαλίζοντας τα προς το ζην μια είναι η απάντηση:
  Και η δουλεία πρόσφερε έσοδα στους εμπόρους ανθρώπων αλλά κάποτε σταμάτησε.΄΄
  -----
  Και η ειρήνη θα δημιουργήσει εκατομμύρια ανέργους, άρα ζήτω οι πόλεμοι.
  Και το εμπόριο ναρκωτικών να μην το πολεμάμε γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.

  Η απάντηση κάποιον υπερασπιστών της γούνας για τους εμπόρους ναρκωτικών είναι: ΄΄Μα αυτοί είναι παράνομοι΄΄.

 3. Ιωάννης Γεμνηνός

  Οσο για την ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδης, νομίζω οτι το ελάχιστο που πρεπει να απαιτούμε από τους βουλευτές μας ειναι να ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία για την μη τήρηση των νόμων. Αυτο εκανε και ο συγκεκριμενος βουλευτης: τονισε ότι το κρατος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες - και δη φορολογούμενους- από βιαιες επιθέσεις.
  Ας είμαστε δίκαιοι λοιπόν...

 4. Ιωάννης Γεμνηνός

  Αγαπητέ αρθρογραφε,

  Νομιζω οτι αν ο πραγματικος σκοπός αυτού του ιστοτόπου ειναι η προωθηση της φιλοζωιας και η προστασία των ζώων, το ελαχιστο που οφείλεις ειναι να πεις ενα ευγε σε αυτούς τους ανθρώπους που μπηκαν στον κόπο να καταθέσουν επικαιρη ερωτηση στη βουλή ειδικά για το θέμα κακοποίησης των ζώων, και μάλιστα να προτείνουν και σχετικές λύσεις. Μαλιστα κατα την συζήτηση συμμετείχε ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα των 16 βουλευτών του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ., κάτι που γίνεται σπανιότατα στην βουλή.Το συγκεκριμενο δε θέμα δεν το εχει θέσει κανένα άλλο κόμμα απ΄ όσο ξέρω, τουλαχιστον όχι τόσο εκτενώς και λεπτομερώς!

 5. ντισέπτικον

  και που να ξέρατε τι γράφει ο σύμβουλος του Πλεύρη στα φιλοζωικά , Γιώργος Κωνσταντινόπουλος , σε διάφορα προφίλ του φέισμπουκ. Σχόλια στυλ , θα σκότωνα σκύλο με τα ίδια μου τα χέρια αν επιτεθόταν στο κοκεράκι μου , θάνατος σε όλους τους δολοφόνους ( όχι ζώων αλλά ανθρώπων και πολλά άλλα '' γραφικά ''. Ε , ρε φτύσιμο που χρειάζεται...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.