Στηρίξτε μας

Τη συνδρομή φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα ζητά ο Δήμος Λαγκαδά

24 Απριλίου 2020 23:40 | Επικαιρότητα
Τη συνδρομή φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα ζητά ο Δήμος Λαγκαδά

«Τη συνδρομή και συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και εθελοντών φιλόζωων ώστε αφενός μεν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συνεχούς αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και αφετέρου να δημιουργηθεί μια τράπεζα εθελοντών και ομάδων που θα αναλάβουν τη σίτιση τους ζητά ο Δήμος Λαγκαδά και η Αντιδημαρχία Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων.» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.Ο Δήμος Λαγκαδά εξηγεί: «Ειδικότερα σε ότι αφορά τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό όσων εγκαταλείπονται στα διοικητικά όρια του δήμου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης πρόκειται να συγκαλέσει, εντός των προσεχών ημερών, σύσκεψη με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, κτηνιάτρους και εμπλεκόμενους με το αντικείμενο φορείς, ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος και να ληφθούν συγκεκριμένες δράσεις για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των αδέσποτων και την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται στο κοινωνικό σύνολο.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Λαγκαδά και η Αντιδημαρχία Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων καλεί εθελοντές φιλόζωους που θα ήθελαν να βοηθήσουν στη σίτιση των ζώων να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα 23943 31085, 2394331030, 2394331068 και 23943 31002, για να γίνει καταγραφή των εθελοντών και οργανωμένα να παραλάβουν την ξηρά τροφή που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό.

Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Λαγκαδά, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κυρία Άννα Σαρίκου επισημαίνει ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 έως και σήμερα, ο Δήμος Λαγκαδά πραγματοποίησε την περισυλλογή και περίθαλψη εκατόν ογδόντα τεσσάρων (184) αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ στειρώθηκαν εκατόν είκοσι έξι (126) αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Επίσης, από 14-4-2020 ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα διαχείρισης, περίθαλψης, περισυλλογής και προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 15.152,80 €. Στις 21/4/2020 υπογράφηκε νέα σύμβαση για προμήθεια τροφής για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου μας συνολικού προϋπολογισμού 6.045,00 €, ενώ στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Λαγκαδά πρόκειται να λάβει 7.500€ για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Λαγκαδά εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με την περισυλλογή τους με ειδικό όχημα από συνεργείο κατάλληλα εκπαιδευμένο και τη μεταφορά τους σε συνεργαζόμενο κτηνιατρείο όπου γίνεται η εξέταση, ο εμβολιασμός, η αποπαρασίτωση και η στείρωσή τους. Στη συνέχεια σημαίνονται ηλεκτρονικά και επανατοποθετούνται στο οικείο τους περιβάλλον.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα του Δήμου, την εξασφάλιση τροφής/νερού και τις παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Η παρακολούθηση της εφαρμογής του παραπάνω έχει ανατεθεί σε πενταμελή Επιτροπή, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Ν. 4039/2012 και οι δράστες ζωοκτονίας ή κακοποίησής τους τιμωρούνται με υψηλό χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης.».

Διαβάστε επίσης:

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για τη φροντίδα των αδέσποτων

Σκυλιά νεκρά από φόλες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Λαγκαδά καλεί στις 27/6 δημότες για ενημέρωση αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Λαγκαδά καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Δίνουν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει ποιος εκτέλεσε τον σκύλο τους στην Κυδωνιά Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πετούν τα πτώματα των ζώων στο ρέμα του Μπογδάνα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.