Στηρίξτε μας

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για τη φροντίδα των αδέσποτων

11 Σεπτεμβρίου 2017 09:00 | Επικαιρότητα
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για τη φροντίδα των αδέσποτων

Με το www.zoosos.gr επικοινώνησε η Κατερίνα Σαμαντοπούλου για να διαμαρτυρηθεί για την αδιαφορία που επιδεικνύει ο Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα παρά τις «φιλοζωικές» εξαγγελίες που ουσιαστικά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

Συγκεκριμένα εξηγεί: «Θέλω να σας διηγηθώ και να κάνω γνωστό στον κόσμο την ταλαιπωρία στην οποία  υπέβαλαν εμένα, αλλά και οκτώ υπέροχα πλάσματα οι υπεύθυνοι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη Άνοιξη κάποιος "φιλόζωος" παράτησε στον ορεινό οικισμό Πετροκέρασα του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μια σκυλίτσα περίπου ενός έτους, πολύ φιλική προς το είδος των δίποδων.

Αυτή είναι μια τακτική που συνηθίζεται τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια από αυτούς που βαρέθηκαν τον τετράποδο φίλο τους αλλά δεν θέλουνε να έχουν και τύψεις ότι τον παράτησαν οπουδήποτε!!! Ο οικισμός αυτός είναι πολύ φροντισμένος από τους κατοίκους του και πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη.

SkylitsaDimoasLagada 2Η Μάξι και μωρά της.

Η "Μάξι" όπως την ονόμασαν τα παιδάκια του χωριού, καθότι δεν ήταν στειρωμένη έμεινε έγκυος από ένα άλλο αδέσποτο, εγκαταλειμμένο από έναν ακόμη "φιλόζωο". Στις 19 Ιουλίου 2017 σε μια άκρη της κεντρικής πλατείας του χωριού έφερε στον κόσμο επτά (7) υπέροχες ψυχούλες.

Το ίδιο βράδυ με τη βοήθεια των παιδιών μου τα φυγαδέψαμε στην κυριολεξία κάτω από μια βροχή απειλών για τις ζωές τους που εκτοξευόταν από πολλούς κατοίκους του χωριού ακόμη και από εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης (κι εδώ χρησιμοποιείται η πάγια τακτική διαχείρισης των ζώων: φόλα στα μεγαλύτερα και σε μια σφιχτοδεμένη σακούλα και στον κάδο τα κουτάβια).

Τα βάλαμε λοιπόν κάτω από ένα υπόστεγο στην αυλή του σπιτιού μας. Ακόμη κι εκεί όμως κάποιους τους ενοχλούσε η ύπαρξή τους. Να σημειώσω εδώ ότι δεν είμαι μόνιμος κάτοικος του οικισμού αλλά εργάζομαι εποχιακά και στο τέλος Αυγούστου, στο τέλος της σεζόν δηλαδή,  θα έφευγα από το χωριό. Ξεκίνησε λοιπόν ένας πραγματικός Μαραθώνιος για να βρεθεί κάποια λύση πριν την αποχώρησή μου.

SkylitsaDimoasLagada 1Τα μωρά δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν...

Το κοινοποιήσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώσαμε φίλους και γνωστούς μήπως και κάποιος υιοθετήσει αλλά δυστυχώς η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα την ιστοσελίδα σας και με ενημερώσατε ότι ο δήμος Λαγκαδά έχει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Πραγματικά στην ιστοσελίδα του δήμου Λαγκαδά υπάρχει ένα εντυπωσιακό κομμάτι για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που σκέφτηκα ότι, τα μισά από αυτά που αναφερόταν να πραγματοποιούνταν θα αισθανόμουν ότι ζω σε ένα δήμο της βόρειας Ευρώπης. Από εδώ ξεκινάει ένας Γολγοθάς.

Μετά από πολλές προσπάθειες επικοινωνίας με τα τηλέφωνα που έδινε στην ιστοσελίδα του δήμου, μπόρεσα να βρω επιτέλους κάποια κυρία η οποία δήλωνε αρμόδια και μου ζήτησε να της στείλω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τις πληροφορίες για τα σκυλάκια και τη μητέρα τους, τα τηλέφωνα με τα οποία μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου και φωτογραφίες των σκυλιών για να τα προωθήσουν για υιοθεσία.

Μου είπε μάλιστα ότι ο δήμος αναλαμβάνει τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων. Έστειλα ότι μου ζητήθηκε και περίμενα. Απόλυτη σιωπή. Περνούσαν οι μέρες, πλησίαζε ο χρόνος της αποχώρησής μου από το χωριό και από τους υπεύθυνους του δήμου δεν είχα καμία ενημέρωση.

Ξεκίνησα δεύτερο γύρο τηλεφωνικών προσπαθειών και όλοι μου έδιναν ένα άλλο αριθμό τηλεφώνου να μιλήσω με κάποιο υπεύθυνο που πάντα δήλωνε αναρμόδιος και "με έκανε πάσα" στον επόμενο ανευθυνοϋπεύθυνο. Σε κάποια στιγμή μίλησα με κάποια κυρία η οποία μου πρότεινε να βγάλω τα κουταβάκια με τη μητέρα από την αυλή μου στο δρόμο για να θεωρούνται αδέσποτα και ΟΤΑΝ και ΑΝ θα μπορούσε ο περισυλλογέας θα περνούσε να τα πάρει.

Φυσικά αυτό δεν το έπραξα διότι τα μωρά που ήταν λίγων ημερών θα γινότανε απλά λεκέδες στην άσφαλτο. Έφτασα στα όριά μου και τους ενημέρωσα σε έντονο ύφος ότι αν δεν έρθουν μέχρι το επόμενο μεσημέρι να τα πάρουν θα τα βάλω απλά σε ένα κουτί και θα τα αφήσω μέσα στο δημαρχείο αφού σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους είναι ο δήμος κι όχι ο πολίτης.

Όταν κατάλαβαν ότι είμαι γνώστρια της νομοθεσίας άλλαξαν τρόπο και με παρακάλεσαν να περιμένω λίγο ακόμη. Ο χρόνος όμως που είχα στη διάθεσή μου δεν μπορούσε να καλύψει αυτό που μου ζητούσαν. Έτσι λοιπόν δύο ημέρες μετά έβαλα τα κουτάβια σε δύο κουτιά (η μητέρα αρνήθηκε να μπει στο αυτοκίνητό μου) και πήγα στην έδρα του δήμου 40 χλμ. μακριά για να παραδώσω τα κουτάβια.

Με περίμενε η υπάλληλος του δήμου που μίλησα τελευταία στο τηλέφωνο, ένας εθελοντής και μια κυρία που είναι το μοναδικό μέλος της φιλοζωικής της περιοχής και η οποία είναι έγκυος στον 8ο μήνα. Παρέδωσα τα κουτάβια και πήγα στα γραφεία για να υπογράψω την υιοθεσία της μητέρας.

Εκεί μου αποκαλύφθηκε ότι ευτυχώς που δεν έφερα και τη μητέρα μαζί διότι θεωρούν ότι η μητέρα προστατεύει τα κουτάβια και δεν τα τοποθετούν σε προφυλαγμένο χώρο με ταΐστρες και ποτίστρες αλλά τα αφήνουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης...

Απίστευτο κι όμως τόλμησαν να το ξεστομίσουν. Η υπεύθυνη υπάλληλος του δήμου μου είπε ότι επειδή δηλώθηκε για υιοθεσία η μητέρα προηγείται για στείρωση, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση και ηλεκτρονική σήμανση. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε και η σκυλίτσα περιφέρεται στους δρόμους του χωριού με κίνδυνο να τη φολιάσουν αυτοί που "νοιάζονται" για την καλή εικόνα του οικισμού.

Μίλησα ξανά με την πρώτη υπεύθυνη η οποία μου δήλωσε ότι δεν είδε το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που η ίδια μου ζήτησε να της στείλω και δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για ότι έγινε σε αυτό το χρονικό διάστημα που αυτή έλειπε διακοπές. Μου υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει για τη Μάξι αλλά δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση με τον περισυλλογέα και καλό θα ήταν να μεταφέρω εγώ τη σκυλίτσα στην έδρα του δήμου για να γίνει η στείρωση.

Να φύγω δηλαδή από τη Θεσσαλονίκη να πάω στον οικισμό που απέχει 45 χλμ. να μαζέψω και να μετακινήσω το ζώο άλλα 40 χλμ. μέχρι την έδρα του δήμου Λαγκαδά με δική μου ευθύνη και φυσικά δικά μου έξοδα και με απώλεια της ημερήσιας αποζημίωσης από την εργασία μου καθ' ότι εργάζομαι με ωριαία αντιμισθία. Καλύτερα να σταματήσουν να διαφημίζουν το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων διότι απλά ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας» καταλήγει στην επιστολή της Κατερίνα Σαμαντοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Λαγκαδά καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.