Στηρίξτε μας

Τι απαντάμε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου για τον σκύλο στο κλουβί

16 Ιουνίου 2012 14:57 | Επικαιρότητα
Τι απαντάμε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου για τον σκύλο στο κλουβί

Με αφορμή την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου σχετικά με το δημοσίευμα μας «Ηλεία: Δημοσιογράφος και υποψήφιος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ συγκαλύπτει το έγκλημα εις βάρος σκύλου» θέλουμε, να τονίσουμε τα εξής: H ευθεία αντιπαράθεση μας με τον δημοσιογράφο, υποψήφιο των Οικολόγων Πράσινων και αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου, Γιώργο Γουβιά οφείλεται στο γεγονός ότι θέλησε να αποκρύψει τα στοιχεία που θα μας οδηγούσαν να εντοπίσουμε που βρίσκεται το ζώο, το οποίο αν ζει είναι βέβαιο πως ακόμα υποφέρει.

Αν εξ αρχής ο κ. Γουβιάς εξηγούσε, ότι η φωτογραφία έφτασε μέσω email ανώνυμα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου (Φ.Σ.Π.), το πρώτο πράγμα, που θα κάναμε ως www.zoosos.gr, ήταν και μέσω της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) να απευθυνθούμε στην πρόεδρο του Φ.Σ.Π., Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου, και να της προσφέρουμε τη βοήθεια μας και τις γνώσεις μας, ώστε μέσω της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπιστεί ο αποστολέας του email, ο οποίος προφανώς γνωρίζει, που βρίσκεται το ζώο.

Ο κ. Γουβιάς δεν ανέφερε πουθενά ούτε στο email (που έχουμε στην διάθεση μας), ότι η φωτογραφία εστάλη στον Φ.Σ.Π. αντιθέτως αν και αρχικά ζήτησε τη βοήθεια μας, αφού εκείνος μας ενημέρωσε για το θέμα – για να το αναδημοσιεύσουμε – στη συνέχεια και μετά την αρχική επικοινωνία δεν απαντούσε στις δεκάδες κλήσεις, επειδή επιμέναμε ζητώντας στοιχεία!

Ο κ. Γουβιάς στις επίμονες ερωτήσεις της συναδέλφου του Ελένης Ηλιοπούλου την περασμένη Κυριακή απάντησε, ότι τη φωτογραφία του την έστειλε φίλος του, και εκείνος έχει δώσει τον λόγο του να μην τον αποκαλύψει, γιατί ο «καταγγέλλων» δεν θέλει, να τα χαλάσει με τον γείτονα.

Ο κ. Γουβιάς ισχυρίστηκε, ότι ο φίλος του, που του την έστειλε, το έκανε μάλλον «για πλάκα» και όχι τόσο γιατί ενοχλήθηκε από το γεγονός, γι’ αυτό και δεν του ανέφερε σε ποιο χωριό της Ολυμπίας συμβαίνει αυτό.

Η κα Ηλιοπούλου επέμεινε, ότι θα αρκούσε, να γίνει γνωστό σε ποιο χωριό βρίσκεται το σκυλί και από την Αθήνα θα γίνονταν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να μην «εκτεθεί» κανείς ντόπιος.

Ο κ. Γουβιάς συνέχισε λέγοντας ότι ούτε αυτό γίνεται, γιατί αυτός, που έχει έτσι τον σκύλο του, θα καταλάβει ποιος γείτονας τον «κάρφωσε»! Γι’ αυτό και ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να «δώσει» την πηγή του, γιατί εκτιμά αυτό τον άνθρωπο και του έχει εμπιστοσύνη.

Επειδή επιμείναμε ο κ. Γουβιάς, δεσμεύτηκε, ότι θα ξαναρωτήσει τον φίλο του, μήπως τον μεταπείσει και μας αποκαλύψει την περιοχή και την περασμένη Δευτέρα τελικά έστειλε email στη κα Ηλιοπούλου με το οποίο εξηγούσε επί λέξει: «Η φωτο έχει τραβηχτεί από μέλος Ορειβατικού Συλλόγου που δεν θυμάται καν σε ποιο χωριό ήταν όπως μου δήλωσε...».

Ο κ. Γουβιάς – αφού πια δεν απαντούσε στις κλήσεις της συναδέλφου του – τόσο στον αρχισυντάκτη του Χρήστο Πλευριά, όσο και στον επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία, Θανάση Κεφαλά, είπε μόλις τους ενημέρωσε η κα Ηλιοπούλου – όπως της μετέφεραν οι δύο προαναφερόμενοι – πως έχει δώσει τον λόγο του και δεν αποκαλύπτει που βρίσκεται το ζώο.

Ποιός λέει αλήθεια;

To απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου (Φ.Σ.Π.), κάλεσε την κα Ηλιοπούλου στο τηλέφωνο – μόλις διάβασε το δημοσίευμα – και της εξήγησε, ότι η φωτογραφία είχε φτάσει με email στο σύλλογο.

Η κα Ηλιοπούλου της ζήτησε, αν και εφόσον σύλλογος το επιθυμεί, να βγάλει ανακοίνωση, ώστε να δημοσιευτεί στο www.zoosos.gr. Εκείνη αρνήθηκε λέγοντας, ότι δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων.

Όμως η κα Μαστρογιαννοπούλου θεωρώντας επαρκείς τις εξηγήσεις, που έδωσε για την απαράδεκτη στάση του κ. Γουβιά, ζήτησε να κατέβει το επίμαχο δημοσίευμα. Η κα Ηλιοπούλου της εξήγησε, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς το δημοσίευμα δεν είναι ψευδές και γιατί στο www.zoosos.gr δεν συνηθίζουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις αλλά επιμένουμε στην ουσία δηλαδή στη σωτηρία των ζώων.

Η κα Μαστρογιαννοπούλου ρώτησε, αν μας ενδιαφέρει, να πληροφορηθούμε, αν τελικά μάθουν, που είναι ο σκύλος, επειδή τον αναζητούν. Της εξηγήσαμε, ότι σαφέστατα μας ενδιαφέρει γι’ αυτό και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πύργου για να βρεθεί μια κάποια λύση.

Εξηγήσαμε στην κα Μαστρογιαννοπούλου, ότι εξ αρχής, αφού τα στόματα όλων παραμένουν κλειστά και επειδή είχαν περάσει ήδη πέντε μέρες από την δημοσίευση έπρεπε να πάνε στον εισαγγελέα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα αναφερθήκαμε και στην φραστική επίθεση και στις απειλές κατά της ζωής που ξεστόμισε ο κ. Γουβιάς απειλώντας την συνάδελφο του επειδή «ανακάτεψε» στην υπόθεση και τους Οικολόγους Πράσινους. Η κα Μαστρογιαννοπούλου καταδίκασε αυτή τη συμπεριφορά του κ. Γουβιά λέγοντας, ότι είναι απαράδεκτο να μιλάει έτσι.

Προφανώς ο κ. Γουβιάς θεωρεί, ότι η δημοσιογραφία και φιλοζωία είναι κατά κύριο λόγο δημόσιες σχέσεις. Εμείς αποδεικνύουμε καθημερινά, ότι αν κάνεις σωστά την δουλειά σου ως δημοσιογράφος και ως δραστήριος φιλόζωος συνήθως έρχεσαι σε σύγκρουση με εκείνους που επιμένουν, να πράττουν μόνο αυτό που τους συμφέρει και όχι αυτό που είναι σωστό, δίκαιο, νόμιμο και ηθικό.

Το www.zoosos.gr δεν έχει έρθει ποτέ σε αντιπαράθεση με τον Φ.Σ.Π. και το έργο που κάνει. Ήρθε όμως ευθέως σε σύγκρουση με τον δημοσιογράφο, υποψήφιο των Οικολόγων Πράσινων και αντιπρόεδρο του συγκεκριμένου συλλόγου, Γιώργο Γουβιά, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του.

Δεν γίνεται να διεκδικείς τέτοιους τίτλους και ιδιότητες και μπροστά στην απαράδεκτη συμπεριφορά ενός συντοπίτη σου να σωπαίνεις επικαλούμενος την δεοντολογία ή την τιμή σου λέγοντας «έδωσα τον λόγο μου».

Κλείνοντας θα θέλαμε, να αναφέρουμε, ότι ούτε από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων έχουμε λάβει επισήμως απάντηση για το θέμα ούτε από τον ίδιο τον κ. Γουβιά.

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου

«Θα σας παρακαλούσαμε να σταματήσει η άσχημη κριτική και η προσωπική επίθεση στον Αντιπρόεδρο μας κ. Γουβιά.

Η φωτογραφία αυτή στάλθηκε σε μέλος του Συλλόγου μας, ανώνυμα δυστυχώς γιατί είμαστε μικρή κοινωνία και ο κόσμος φοβάται να μιλήσει, δημοσιεύτηκε ακριβώς για να τονιστεί το αποτρόπαιο του θεάματος και με σκοπό κάποιος να μας ενημερώσει για την τοποθεσία.

Ξέρετε ότι οι συνθήκες επιβίωσης ενός συλλόγου είναι πολύ δύσκολες και ο κ. Γουβιάς μας βοηθάει πάρα πολύ με την θέση του και τις γνωριμίες του. Είναι άδικο λοιπόν να βάλλεται πολιτικά και ατομικά για κάτι που έκανε με σκοπό να βοηθήσει το άτυχο αυτό σκυλί.

Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν γνωριζόμασταν από κοντά και βλέπατε ό,τι έργο έχουμε κάνει, συλλογικά και πόσο πολύ φροντίζουμε τα ζώα.

Σας παρακαλώ να αποκατασταθεί η αλήθεια και ευελπιστώ σε μια συνεργασία μαζί σας, να μας γνωρίσετε και σεις από κοντά και θα δείτε ποιός είναι ο Σύλλογος μας και τι προσφέρει ο κ. Γουβιάς.

Το Δ.Σ. και τα μέλη τον στηρίζουμε απόλυτα και λυπούμαστε για τις άδικες κατηγορίες εναντίον του.
Με εκτίμηση
Σαλαμανή Μυρσίνη, εκ μέρους του Δ.Σ.».

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Δημοσιογράφος και υποψήφιος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ συγκαλύπτει το έγκλημα εις βάρος σκύλου

Ηλεία: Σκύλος σε κλουβί ή εκεί που η εφευρετικότητα συναντά τον σαδισμό!

Επί μέρες το απαγχονισμένο σκυλί κρεμόταν στα κλαριά του δέντρου στην Οινόη Πηνείας

Νεοχώρι Ηλείας: Τον είδε να σέρνει σκύλο με τρακτέρ, έσωσε το ζώο αλλά δεν κράτησε τα στοιχεία του δράστη;

Τσίπιανα Ηλείας: Πυροβόλησε και σκότωσε γαϊδούρι

Αγνάντα Ηλείας: Του σκότωσε 51 πρόβατα τα οποία έσφαξε και εγκατέλειψε στη στάνη

Πύργος Ηλείας: Παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σκύλο που φρόντιζαν και πως «πυροβολάει» όλα τα αδέσποτα

Πύργος: Βρήκαν τον σκύλο που φρόντιζαν νεκρό, πυροβολημένο με καραμπίνα

11 ζώα νεκρά από φόλες στη Βάρδα Ηλείας

Πύργος: Βρήκαν τον σκύλο που φρόντιζαν νεκρό, πυροβολημένο με καραμπίνα

Πύργος: Βρήκαν κουτάβι χτυπημένο στο κεφάλι με ξεριζωμένα τα δόντια…

Πέρα Χαβάρι Ηλείας: Δηλητηρίασε τον σκύλο της γειτόνισσας της για να την εκδικηθεί επειδή γνωστοποίησε την κακοποίηση του δικού τους ζώου

Έκκληση για τη σωτηρία του σκύλου που κακοποιούν οι ιδιοκτήτες του στο Πέρα Χαβάρι Ηλείας

Τον εγκλεισμό των αδέσποτων –κατά παράβαση της νομοθεσίας– αποφάσισε και ο Δήμος Ήλιδας

Συνελήφθη ο άνδρας που εντοπίστηκε να σέρνει σκύλο με το Ι.Χ. του στην Αλφειούσα Ηλείας

Βρήκε 3 σκυλιά ζωντανά πεταμένα στο φράγμα του Πηνειού κοντά στη Γαστούνη Ηλείας

Λαστέικα Ηλείας: Πυροβόλησε και έσυρε στην άσφαλτο τον σκύλο αλλά κανείς δεν τον καταγγέλλει

Γαστούνη: Έσερνε τον σκύλο που είχε δέσει στο μηχανάκι του

Σκουροχώρι Ηλείας: Έσυρε επί δύο χιλιόμετρα τον σκύλο στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο του

Κανείς δεν καταγγέλλει τον άνδρα που βάζει τον σκύλο του να κατασπαράζει ζώα στο Λεβεντοχώρι Πύργου

Πύργος: Τον αθώωσαν αν και αδιαφορούσε για το μαρτύριο της σκυλίτσας του

Ηλεία: Τον συνέλαβαν επειδή βασάνιζε τον σκύλο του

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου: Άσκησε έφεση κατά της απόφασης που αθώωνε ιδιοκτήτη σκύλου από τις ευθύνες του

Υδροκυάνιο μέσα σε σαλάμι η φόλα που εντοπίστηκε στον Πύργο Ηλείας

Πύργος: Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσουν τα σκυλιά από τη θερμοπληξία

Σκουροχώρι Ηλείας: Έσυρε επί δύο χιλιόμετρα τον σκύλο στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο του

Πύργος: Έσωσαν τον εξαθλιωμένο ετοιμοθάνατο σκύλο

Πύργος: Έσερνε τον σκύλο πάνω στην άσφαλτο

Αμαλιάδα: Πέταξε τον σκύλο από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Τον αθώωσαν αν και πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι

Αμαλιάδα: Οι αστυνομικοί έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν κρεμασμένο

Αμαλιάδα: Ο νεκρός σκύλος σαπίζει στην παραλία της Κουρούτας

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. Σωτηρία

  "ο κ. Γουβιάς μας βοηθάει πάρα πολύ με την θέση του και τις γνωριμίες του. Είναι άδικο λοιπόν να βάλλεται πολιτικά και ατομικά για κάτι που έκανε με σκοπό να βοηθήσει το άτυχο αυτό σκυλί".
  με ποιον ακριβώς τρόπο σκοπευει ο συγκεκριμένος κύριος να βοηθήσει το σκυλί που στο κάτω κάτω ειναι υποχρέωσή του με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Φιλοζωικού Συλλογου Πύργου και ως μέλος των οικολόγων πράσινων. Με το να αποκρύπτει το μέρος που βρίσκεται ενώ ειναι προφανές ότι το γνωρίζει και επιτέλους γιατί δεν πάει ο ίδιος ως όφειλε να το βοηθήσει? γιατί είναι ένα γελοίο βλαχαδερό γι'αυτό !

 2. Anon

  Έλεος με τους σωτήρες...
  Αυτά είναι.. όταν μπλέκουν πολιτική συμφέροντά και δεν ξέρω εγώ τι.. έχετε όλοι μερίδιο σε αυτό.. και εσείς φυσικά σαν zoosos..(δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε πολιτικοποιήσει το blog σας, βλέπετε παλιότερα ''κόκκινα'' άρθρα) αν θέλετε απλά γιατί έχουμε μπερδευτεί και εμείς.. το blog σας είναι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας γιατί λέτε ''η φωτογραφία έφτασε μέσω email ανώνυμα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου (Φ.Σ.Π.), το πρώτο πράγμα, που θα κάναμε ως http://www.zoosos.gr, ήταν και μέσω της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας να απευθυνθούμε στην πρόεδρο του Φ.Σ.Π.,'' ή απλά έχει δεσμούς.. ρωτάω καθαρά γιατί θέλω να ξέρω ποιος γράφει.. και τι εκπροσωπεί.. και τελικά το σκυλάκι τι έγινε σώθηκε?
  Ευχαριστώ

  1. eleni

   Η ιστοσελίδα έχει ταυτότητα, το όνομα και το επώνυμο εκείνης, που το δημιούργησε και ευθύνεται για το περιεχόμενο της βρίσκεται στο δεξί μέρος της σελίδας. Εκεί που γράφει: Ποιοι είμαστε.

   Η συνεργασία ΚΑΙ με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ΚΑΙ με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ή ΚΑΙ με την Ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού γίνεται για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα!

   Όχι το ζώο δεν σώθηκε, γιατί κανείς δεν μας λέει, που βρίσκεται, γι' αυτό και δώσαμε τέτοια έκταση στο θέμα και όχι γιατί απείλησε ο κ. Γουβιάς να πλακώσει στο ξύλο την κα Ηλιοπούλου!

   Έχει γίνει ήδη καταγγελία στην εισαγγελία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.