Στηρίξτε μας

Θύριο Αιτωλοακαρνανίας: Σκύλος ζει εγκλωβισμένος σε άδειο κατάστημα και κανείς από τους αρμόδιους δεν ενοχλείται για όσα το ζώο υφίσταται

13 Φεβρουαρίου 2019 19:00 | Καταγγελίες
Θύριο Αιτωλοακαρνανίας: Σκύλος ζει εγκλωβισμένος σε άδειο κατάστημα και κανείς από τους αρμόδιους δεν ενοχλείται για όσα το ζώο υφίσταται

Την παρέμβαση του www.zoosos.gr ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό και να αναγκαστούν οι αρχές να κάνουν ό,τι ορίζει ο νόμος για την προστασία ενός σκύλου, που ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του, ζήτησε η Γεωργία Τσαβαλά καθώς στο χωριό Θύριο Αιτωλοακαρνανίας ένας κάτοικος της περιοχής παράτησε αυτό το δικό του ζώο στον χώρο ενός άδειου μαγαζιού και εκεί ζει επί μήνες μονίμως έγκλειστο αυτό το πλάσμα, απομονωμένο από όλους λες και το τιμωρούν επειδή υπάρχει!

Καταγγελία για την κακοποίηση του σκύλου κατέθεσε στις 10 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Βάσης, ο οποίος πριν από αρκετούς μήνες πληροφορήθηκε για το συμβάν και διαπίστωσε ότι κανείς από το χωριό δεν νοιάζεται γι’ αυτό το πλάσμα που αιχμαλωτίστηκε σε αυτό τον άδειο χώρο, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Ο κ. Βάσης που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι το ζώο ανήκει σ’ έναν άνδρα που πριν από μήνες έφυγε – μάλλον νόμιμα – για τη Γερμανία. Ο ανεύθυνος Έλληνας έδωσε εντολή σ’ έναν άνδρα από την Αλβανία να «φροντίζει τον σκύλο του». Και τελικά το ζώο κατέληξε να είναι φυλακισμένο και ανύπαρκτο για τα μάτια των πολλών. Μάλιστα εκείνος που υποτίθεται ότι τώρα το φροντίζει τον περασμένο Αύγουστο πήγε για διακοπές στην Αλβανία και σύμφωνα με τον κ. Βάση έλειψε για έναν μήνα. Μέσα σε αυτόν τον άδειο χώρο είχε αφήσει στο σκυλί ένα τσουβάλι σκυλοτροφή και νερό και το παράτησε κλειδωμένο σε αυτή την κατάσταση.

Η τροφή τέλειωσε καθώς και το νερό – ακόμα πιο σύντομα – και σύμφωνα με τον κ. Βλάση το σκυλί από την απελπισία του πηδούσε πάνω στα τζάμια με αποτέλεσμα κάποιος από το χωριό τελικά – ευαισθητοποιημένος από το μαρτύριο του σκύλου – να περάσει κάτω από την πόρτα ένα λάστιχο για να μπορέσει το ζώο να πιει και να μην πεθάνει από τη δίψα.

Μετά την καταγγελία του κ. Βάση περιπολικό με αστυνομικούς από το Α.Τ. Άκτιου - Βόνιτσας πήγε στο σημείο την περασμένη Κυριακή. Εκεί οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι ο χώρος είναι πράγματι κλειδωμένος και το ζώο παραμένει μόνο του, όμως πέραν αυτών των διαπιστώσεων δεν έγινε τίποτα άλλο ώστε το σκυλί να σωθεί.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε η κα Τσαβαλά τραβήχτηκαν μετά την αυτοψία των αστυνομικών. Φυσικά ξεκάθαρα δείχνουν τις κακές συνθήκες διαβίωσης του σκύλου για τις οποίες οφείλουν οι αρμόδιοι και να σχηματίσουν δικογραφία αλλά και να ζητήσουν με εισαγγελική εντολή ο χώρος να ανοίξει και αυτό το πλάσμα να μεταφερθεί σε ασφαλέστερο περιβάλλον, όπως επίσης και να ελεγχθεί ποιος τελικά έχει την ευθύνη του. Μάλιστα η κα Τσαβαλά μας τόνισε ότι μετά την αυτοψία κάλεσε δύο φορές στο Α.Τ. και άκουσε τους αστυνομικούς να της λένε ότι αφού το ζώο έχει τροφή και νερό δεν υπάρχει λόγος εμπλοκής τους...

Μπορεί για κάποιους τα σκυλιά ή τα ζώα γενικώς να έχουν ανάγκες όμοιες με αυτές που έχουν τα τούβλα αλλά κάπου εδώ ο παραλογισμός τους πρέπει να σταματήσει να κυριαρχεί. Η ΕΛ.ΑΣ. τι σκοπεύει να κάνει; Οι αστυνομικοί υπάλληλοι του Α.Τ. Άκτιου – Βόνιτσας θα κάνουν ό,τι ορίζει ο νόμος; Θα ερευνήσουν το θέμα; Θα εντοπίσουν τους ανεύθυνους που έχουν καταδικάσει το ζώο να ζει έτσι; Θα ερευνηθεί αν το σκυλί π.χ. είναι εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο;

Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ας τονίσουμε για άλλη μια φορά τα αυτονόητα επισημαίνοντας τα εξής: Η εγκατάλειψη ενός σκύλου, η απομόνωση του, η μη δυνατότητα να τρέξει, να συνυπάρξει με ανθρώπους και άλλα ζώα συνιστά ξεκάθαρη μορφή παθητικής κακοποίησης η οποία διώκεται ποινικά και εξίσου με την ενεργητική κακοποίηση. Οι αρμόδιοι ας ρίξουν μια ματιά στη νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Εντοπίστηκε μετά το ρεπορτάζ του zoosos.gr ο 72χρονος που έσερνε σκύλο στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας: Έσερνε σκύλο στην άσφαλτο με το αυτοκίνητο (βίντεο)

Βόνιτσα: Σκυλιά άρρωστα, σκελετωμένα από την ασιτία σε ιδιωτικό χώρο έτρωγαν ακόμα και τα φύλλα των δέντρων

Αιτωλοακαρνανία: Έκκληση για τη σωτηρία του εξαθλιωμένου σκύλου που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας

Τέσσερα σκυλιά νεκρά από φόλες στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στην Αιτωλοακαρνανία (βίντεο)

Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας: Ο πυροβολημένος σκύλος πήγε μόνος του στο κτηνιατρείο ζητώντας με κάποιο τρόπο βοήθεια

Υιοθέτησε σκύλο που βρήκε σκελετωμένο από την πείνα να κείτεται αβοήθητος στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας

Βρήκε γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας: Ρίχνει φόλες στην παιδική χαρά για να εξολοθρεύσει τις αδέσποτες γάτες

Σκάλα Αιτωλοακαρνανίας: 26χρονος έβαλε φωτιά σε ποιμνιοστάσια για να εκδικηθεί τους ιδιοκτήτες τους – Ευτυχώς γλύτωσαν τα ζώα

Τουρίστες βρήκαν θαλάσσια χελώνα χτυπημένη στο κεφάλι με αιχμηρό αντικείμενο στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας

Δεκάδες αδέσποτα νεκρά από φόλες στον Αστακό και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας: Συνέλαβαν τον άνδρα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με φόλα τον σκύλο των γειτόνων του

Σε άθλιες συνθήκες τα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στην Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ (βίντεο)

Βρήκε σκύλο πυροβολημένο να κείτεται παράλυτος στη μέση του δρόμου στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Σκυλιά άρρωστα & σκελετωμένα παρατημένα στον Αμβρακικό στο έλεος των ανθρώπων

Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας: Δικαστήριο εξαναγκάζει την εγκατάλειψη ζώων επειδή ενοχλούνται οι γείτονες;

Βρήκαν δηλητηριασμένο παγώνι στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.