Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε κυνηγός που επέτρεψε ο σκύλος του να γίνει σκελετός από πείνα και ασθένειες στη Νέα Μάδυτο

8 Νοεμβρίου 2022 15:53 | Καταγγελίες
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε κυνηγός που επέτρεψε ο σκύλος του να γίνει σκελετός από πείνα και ασθένειες στη Νέα Μάδυτο

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Την αθώωση του κυνηγού που επέτρεψε ο σκύλος του να γίνει σκελετός από την πείνα και τις ασθένειες αποφάσισε στις 7 Νοεμβρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και πρόκειται για μια απόφαση που μας αφήνει άναυδους.

Από τις 30 Ιανουαρίου του 2019 χρειάστηκαν τρεις μήνες περίθαλψης για να συνέλθει ο Σκελετούλης...

 

Το ζώο εντοπίστηκε εξαθλιωμένο τον Ιανουάριο του 2019 στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης (Δήμος Βόλβης). Οι φωτογραφίες, που δείχνουν σε τι κατάσταση βρέθηκε δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Το σκυλί μεταφέρθηκε από φιλόζωη στο κτηνιατρείο του Νίκου Δασκαλόπουλου στη Θεσσαλονίκη και έμεινε εκεί για τρεις μήνες.

Για το ζώο, που δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει από την ασιτία και την εξάντληση, κάτοικος της Νέας Μαδύτου ενημέρωσε την Εύη Καλαϊτζίδου, πρόεδρο της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη βοήθεια εθελόντριας και έτσι παρά την κακοκαιρία, που επικρατούσε εκείνες τις ημέρες, η γυναίκα πήγε στην 31 Ιανουαρίου 2019 στο χωριό μάζεψε αυτό το πλάσμα που ήταν πετσί και κόκκαλα και το πήγε στον κτηνίατρο για να το σώσει.

Το ζώο, όπως προείπαμε, φιλοξενήθηκε τρεις μήνες στο κτηνιατρείο του κ. Δασκαλόπουλου μέχρι να συνέλθει και να πάρει το απαιτούμενο βάρος καθώς εκτός από την πείνα έπασχε και από διροφιλαρίωση και από ασυμπτωματική σπειροκέρκωση.

Η Εύη Καλαϊτζίδου εξήγησε στο zoosos.gr ότι το ζώο στον λαιμό του όταν βρέθηκε είχε τα στοιχεία (το τηλέφωνο και το όνομα) ενός κυνηγού κατοίκου Νέας Μαδύτου. Όμως κατά τον κτηνιατρικό έλεγχο βρέθηκε το μικροτσίπ και φάνηκε ότι το ζώο ήταν δηλωμένο ως ιδιοκτησία μιας γυναίκας, που είναι όμως μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.

Τελικά περίπου δύο εβδομάδες μετά τη διάσωση ένας κυνηγός από χωριό της Ημαθίας επικοινώνησε με την κα Καλαϊτζίδου δήλωσε ότι το σκυλί του ανήκει και το θέλει πίσω και ότι το είχε τσιπαρισμένο στα στοιχεία της κόρης του. Μάλιστα για να δικαιολογήσει την τραγική εικόνα του ζώου – καθώς είναι ολοφάνερη η παθητική κακοποίηση – ισχυρίστηκε ότι τον σκύλο του τον έκλεψαν από την αυλή του σπιτιού του τον Απρίλιο του 2018.

Όταν η εκπρόσωπος του φιλοζωικού φορέα τον ρώτησε αν δήλωσε στις αρχές την κλοπή του σκύλου του, εκείνος ισχυρίστηκε ότι το έκανε στον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής του δηλαδή σε μια αναρμόδια αρχή, αφού τελικά δήλωση στην Αστυνομία δεν έγινε ποτέ για την κλοπή του κυνηγόσκυλου.

Η κα Καλαϊτζίδου εξήγησε στο www.zooosos.gr ότι είχε κάνει ήδη καταγγελία για την κακοποίηση του Σκελετούλη – έτσι τον ονόμασε – και δεν του παρέδωσε το ζώο και του εξήγησε ότι ο φορέας τους φροντίζει το άρρωστο σκυλί και δεν είναι αρμόδιος για να αποφασίσει κάτι τέτοιο, αφού μάλιστα το μικροτσίπ δείχνει τα στοιχεία της γυναίκας και όχι τα δικά του. Μάλιστα η κα Καλαϊτζίδου είχε καταθέσει στην Αστυνομία και τον αριθμό τηλεφώνου και το όνομα του άνδρα που αναγραφόταν με μαρκαδόρο στο περιλαίμιο που φορούσε το σκυλί όταν το βρήκαν στη Νέα Μάδυτο.

Ο χρόνος πέρασε το ζώο συνήλθε, πήρε κανονικό βάρος και ο φερόμενος ιδιοκτήτης του συνέχιζε να τον διεκδικεί και μάλιστα τον Ιούνιο του 2019 έκανε μήνυση σε βάρος της Εύης Καλαϊτζίδου. Στο κείμενο της μήνυσης ξέχασε να αναφέρει τα περί κλοπής του σκύλου και δήλωσε ότι το ζώο το είχε δώσει σε φίλο του κυνηγό στη Νέα Μάδυτο.

Δυστυχώς όλα αυτά η κα Καλαϊτζίδου, που είχε κινήσει όλες τις διαδικασίες για να σωθεί το σκυλί και για να διωχθεί ποινικά ο υπεύθυνος για την τραγική του κατάσταση τελικά δεν τα κατέθεσε στο δικαστήριο καθώς δεν παραβρέθηκε στη δίκη.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr πήγε στα δικαστήρια και τις τρεις φορές που αναβλήθηκε η εκδίκαση της απόφασης. Όμως δεν έλαβε κλίση για να παραβρεθεί ως μάρτυρας αυτή τη φορά και ούτε όταν ήταν στην αίθουσα του δικαστηρίου άκουσε πότε ορίστηκε η νέα δικάσιμος.

Πλέον ο δικηγόρος του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» θα στείλει αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να ασκηθεί έφεση.

Το συγκεκριμένο ζώο είναι ολοφάνερο ότι κακοποιήθηκε και γι’ αυτό κάποιος ευθύνεται. Φταίει άραγε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης που το είχε δηλωμένο με τα στοιχεία της κόρης του, πιθανότατα εν αγνοία της, όπως πολλοί κυνηγοί κάνουν; Το κακοποιούσε άραγε αυτός, που τα στοιχεία του ήταν στο περιλαίμιο του ζώου ή και εκείνος το είχε δώσει σε άλλον όπως συνήθως κάνουν οι κυνηγοί;

Η Εισαγγελία γιατί άσκησε δίωξη τελικά στον πρώτο και όχι στον δεύτερο ή σε άλλον; Η Αστυνομία έκανε ό,τι οφείλει;

Καθώς το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» δεν είχε κάνει αίτημα για την υποστήριξη της κατηγορίας, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν έχουν περιέλθει στα χέρια του. Συνεπώς είναι κρίσιμο για την Εισαγγελία να εξετάσει τι έχει συμβεί καθώς το θύμα είναι ξεκάθαρο και συνεχίζουμε να ψάχνουμε τον δράστη, τον πρώην ή τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Το ζώο συνεχίζει να φιλοξενείται από τον φιλοζωικό φορέα που όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει για την περίθαλψη και τη φροντίδα του...

Η ανακοίνωση του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» με ανακοίνωση του σήμερα τονίζει τα εξής:

«Υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο ??

Ή να πάψουμε να καταγγέλλουμε την κακοποίηση τους και την εγκατάλειψη τους ?

Αν αυτό δεν είναι κακοποίηση τότε τι είναι ?

Με δύο ασθένειες θανατηφόρες που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και ΠΟΤΕ και ένα ζώο κουρέλι παρατημένο στην ερημιά να πεθάνει

Αν αυτό δεν είναι κακοποίηση τότε τι είναι ?

Αν αυτός είναι ΑΘΩΟΣ τότε ποιος θεωρείτε ένοχος ???»

Διαβάστε επίσης:

Ανήμπορος να περπατήσει από την ασιτία σκύλος που βρέθηκε σκελετωμένος στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης

Έκκληση για τη φιλοξενία του σκελετωμένου σκύλου που βρέθηκε στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ο σκελετωμένος σκύλος που εντοπίστηκε άρρωστος στη Νέα Μάδυτο σώθηκε και χρειάζεται σπιτικό

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.