Στηρίξτε μας

Τη Δευτέρα 30-1-2012 η δικαστική διαμάχη μεταξύ φιλόζωων και κυνηγών

25 Ιανουαρίου 2012 16:47 | Επικαιρότητα
Τη Δευτέρα 30-1-2012 η δικαστική διαμάχη μεταξύ φιλόζωων και κυνηγών

Tη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 εκδικάζεται η υπόθεση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, που κατέθεσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) κατά της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) με αφορμή την από 21 Νοεμβρίου 2010 επιστολή που έστειλε εκπρόσωπός της στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. για τη μάστιγα της λαθροθηρίας.

Τη μήνυση ακολούθησε ένα υβριστικό τηλεφώνημα του προέδρου της Κ.Σ.Ε., Νίκου Παπαδόδημα, ο οποίος την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, τηλεφώνησε στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», Νατάσα Μπομπολάκη, που είναι και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων, και με ύφος «Ηρακλή Μαινόμενου» απαιτούσε να του δώσει στοιχεία επικοινωνίας, απειλώντας, ότι θα στείλει «εξώδικο και δεν θα ξέρουν που κρυφτούν», ενώ παράλληλα ρωτούσε «τι δουλειά έχετε εσείς με το υπουργείο».

Ανεξάρτητα από την έκβαση της εν λόγω υπόθεσης, η Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. θεωρεί, ότι η δίκη αυτή είναι κυρίως ιδεολογικού χαρακτήρα και ότι της δίνεται μια ευκαιρία να παρουσιαστεί και ενώπιον του δικαστηρίου το ανεξέλεγκτο φαινόμενο της λαθροθηρίας, το οποίο έχει πάρει πλέον γιγαντιαίες διαστάσεις.

Επιπλέον η κίνηση αυτή της Κ.Σ.Ε. δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς την ανησυχία των κυνηγών, οι οποίοι έχουν έναν ισχυρό αντίπαλο (τα ενωμένα 100 και πλέον σωματεία από όλη την Ελλάδα), τον οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν.  Η φωνή των αληθινά ζωόφιλων – και όχι αυτών παρουσιάζονται ως τέτοιοι για να καλύψουν τις ενοχές τους – έχει αρχίσει να ανησυχεί τους τυφεκιοφόρους, που αντλούν δύναμη και περηφάνια σκοτώνοντας τα θαύματα της φύσης και της ζωής.

Ο Άγγελος Αγγελέτος, είναι ο δικηγόρος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, που είναι το άτυπο όργανο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και στο οποίο μετέχουν περισσότερα από 100 φιλοζωικά σωματεία από όλη τη χώρα. Ο κ. Αγγελέτος είναι ο πλέον κατάλληλος γι’ αυτή την υπόθεση, και είναι ευρέως γνωστός για τις μάχες του κατά των κυνηγών και τις προσφυγές του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η δίκη θα διεξαχθεί στο 10 Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, 12 κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 09:00.

Τι είναι η Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) δημιουργήθηκε το Φθινόπωρο του 2008 με σκοπό να ενώσει, να συντονίσει και να καθοδηγήσει τις δράσεις των ζωοφιλικών σωματείων στην Ελλάδα για να ασκήσουν πίεση στην πολιτεία, στα αρμόδια υπουργεία και φορείς, για τη λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων και νόμων, που θα οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στα ζώα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων εξηγεί τους λόγους ύπαρξης της:

1. Ο σκοπός της ίδρυσης είναι ο συντονισμός του αγώνα των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας και η πίεση στους αρμόδιους φορείς ώστε να λυθούν τα προβλήματα των ζώων.
2. Είναι άτυπο όργανο και όχι ομοσπονδία. Έχει μια 9μελή Γραμματεία, η οποία προτείνει και συντονίζει τις δράσεις των μελών του, ώστε να επιτευχθεί ο ανωτέρω σκοπός.
3. Λειτουργεί δημοκρατικά. Οι αποφάσεις, που παίρνει, εγκρίνονται πρώτα από τους συλλόγους - μέλη του.
4. Δεν εισέρχεται στα εσωτερικά των συλλόγων, εκτός εάν το θέμα αφορά πρόβλημα ολόκληρου του φιλοζωικού κινήματος, διότι ούτε έχει τέτοια αρμοδιότητα, η οποία να προκύπτει από κάπου, ούτε είναι αυτός ο σκοπός της ίδρυσης της.
5. Θεωρεί ότι οι σύλλογοι που την απαρτίζουν έχουν οι ίδιοι την ευθύνη των δράσεών, τους οποίους επιλέγουν για την περιοχή τους και σε καμία περίπτωση αυτό δεν προϋποθέτει πρόταση ή αποδοχή της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η Πολιτεία πρέπει να βγει επιτέλους από την αδράνεια και την αδιαφορία και να στρέψει το βλέμμα της στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά και στη βάρβαρη μεταχείριση τους στη χώρα μας. Η Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. ασχολείται με θέματα, που αφορούν τα ζώα συντροφιάς, τα παραγωγικά ζώα, τα ζώα στα τσίρκο, το κυνήγι, τα ελεύθερα ζώα στη φύση, τα πειραματόζωα, τα γουνοφόρα ζώα, τα ζώα εργασίας, τα ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Εκατό και πλέον φιλοζωικές οργανώσεις καθώς και μεγάλος αριθμός ζωόφιλων πολιτών από όλη τη χώρα, απαιτούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, που θα βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο βυθίζεται εδώ και χρόνια και διασύρεται παγκοσμίως για την απαράδεκτη και απαξιωτική αντιμετώπιση των ζώων από τους αρμόδιους φορείς, και την αδυναμία εφαρμογής των νόμων που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει.

Η Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. προτρέπει τους πολίτες, που ενδιαφέρονται για τα ζώα στην Ελλάδα, να βγουν από την αφάνεια, να καταρρίψουν το μύθο του «γραφικού» φιλόζωου και να αναγνωρίσουν, ότι με ενότητα και συντονισμένες δράσεις μπορούν να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν και τέλος να κερδίσουν αυτά, που χρόνια τώρα προσπαθούν μεμονωμένα να καταφέρουν.

Διαβάστε επίσης:

Αθωώθηκε η Μάριζα Χριστοδούλου. Οι κυνηγοί δε νίκησαν!

Τι είπε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στο δικαστήριο

Θίχτηκαν οι κυνηγοί και «κυνηγούν» δικαστικά τους φιλόζωους!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Ειρήνη

    Αθωωθήκε! Δηλαδή κερδίσαμε! Ένα 7ωρο που πραγματικά άξιζε! Πάντα νίκες εύχομαι σε όλους τους φιλόζωους και όλους τους ζωόφιλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.