Στηρίξτε μας

Τα αρκουδάκια που ημερεύουν και οι μοναχοί από τη Γεωργία…

12 Δεκεμβρίου 2012 11:50 | Επικαιρότητα
Τα αρκουδάκια που ημερεύουν και οι μοναχοί από τη Γεωργία…

Θηρία και ψέματα για την ενίσχυση της πίστης…

Στο facebook και στη σελίδα του μοναστηριού Katskhi Pillar, που βρίσκεται στη Γεωργία, βρήκαμε δημοσιευμένες κάποιες από τις φωτογραφίες με τους μοναχούς, οι οποίοι παίζουν με μικρά αρκουδάκια. Οι διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας, που οι ντόπιοι αποκαλούν «πυλώνα της ζωής», έχουν ανεβάσει δεκάδες φωτογραφίες με μοναχούς και μοναχές (προφανώς από διαφορετικές χώρες) και τις σχέσεις τους με τα ζώα.

Είναι κυρίως στιγμιότυπα από την καθημερινή τους ζωή και το πώς νιώθουν για τα υπόλοιπα πλάσματα, που έπλασε ο δημιουργός τους. Φωτογραφίζονται με σκυλιά, γατιά, άλογα, πουλάκια, κατσίκια, αγελάδες, στρουθοκαμήλους, ελάφια, καμήλες και τα «διάσημα» αρκουδάκια. Μεταξύ εκείνων, που πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες, οι οποίες αποδεικνύουν την αγάπη των ιερωμένων για τα ζώα, είναι και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

ArkoudesGeorgia (20)Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος έχει άλλωστε χαρακτηριστεί και ως «πράσινος» εξαιτίας των απόψεων του για την ανάγκη προστασίας της φύσης, του περιβάλλοντος και των ζώων. Ένα σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά της θανάτωσης της αρκούδας στην Καστοριά.

Ένας πιο προσεχτικός παρατηρητής κοιτώντας όλο αυτό το υλικό διαπιστώνει ότι σε μια από τις φωτογραφίες η μια αρκούδα φέρει στον λαιμό της σιδερένια αλυσίδα την ώρα που μια μοναχή την ταΐζει…

ArkoudesGeorgia (0)Αλυσοδεμένη η αρκούδα.

Σε μια δεύτερη απεικονίζεται μια αρκούδα αιχμάλωτη σ’ ένα κλουβί, η οποία φωτογραφίζεται από επισκέπτες, αφού προφανώς αποτελεί την ατραξιόν…

Στην Ελλάδα χωρίς δεύτερη σκέψη πλήθος ιστοσελίδων αναδημοσίευσαν τις φωτογραφίες αυτές γράφοντας με βεβαιότητα, ότι είναι αγιορείτες οι μοναχοί και πως τ’ αρκουδάκια βρίσκονται στο Άγιον Όρος.

Όλα αυτά ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο από το παραπλανητικό δημοσίευμα της αναξιόπιστης ιστοσελίδας agioritikovima.gr, η οποία χρησιμοποίησε σκόπιμα τον παραπλανητικό τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ», προκειμένου να δείξει και να αποδείξει ότι η πίστη στον θεό ημερεύει ακόμα και τα θηρία.

ArkoudesAgioritiko1

Έχουμε ήδη εξηγήσει εδώ γιατί η εξοικείωση των άγριων ζώων με τους ανθρώπους και απαγορεύεται, αλλά και τα βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο. Οφείλουμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά, πως η αιχμαλωσία και των άγριων ζώων (βλέπε φωτογραφίες με αρκούδα στο κλουβί και αυτή με την αλυσίδα) δεν είναι φιλοζωία είναι μόνο υποταγή και εκμετάλλευση.

Πρέπει να αναφέρουμε πως δυστυχώς εκείνοι, οι οποίοι διατρανώνουν την πίστη τους στον θεό τους, μάλλον δεν γνωρίζουν το πως κυρίως οι μονοθεϊστικές θρησκείες συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξόντωση των ζώων (με κάθε τρόπο) και στην απόλυτη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, αφού πάνω από όλα έθεσαν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Μη πίστευε και ερεύνα!

Όλους εκείνους τους δημοσιογράφους, που χωρίς καμιά έρευνα αναπαρήγαγαν τις φωτογραφίες, οι οποίες υποτίθεται ότι απεικονίζουν αγιορείτες μοναχούς να ημερεύουν θηρί, τους προτρέπουμε «Μη πίστευε και ερεύνα!».

Αν μη τι άλλο και λόγω επαγγέλματος είναι υποχρεωμένοι να λένε την αλήθεια ή τουλάχιστον να την αναζητούν και αν κάνουν λάθος να το παραδέχονται. Είναι κρίμα να θυσιάζουν την αξιοπιστία τους για μερικά κλικ…

Διαβάστε επίσης:

Όταν καλόγεροι καταδικάζουν αρκουδάκια σε βέβαιο θάνατο…

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. Steve rogers

  Τα ημερευουν τα ζώα δεν βλεπεις; Εσύ τ δημοσιεύσες. Γ την αλυσιδα θ ειδήσεις τον ορθοδοξο τ βάλε αλυσιδα γ ν τ καταλαβαίνει μπορεί ν έχει κιαλλα και γ τ ν κραταει ν πάει βόλτα όπως τ σκυλια.και ταγαπανε και ότι λες είναι εξαιτίας της απιστιας σου και του σκότους που σε κάνει να μην βλέπεις την πραγματικότητα. Εσύ τον σκύλο σου δν θ τ βάλεις σ κλουβί αν είναι άγριο γ ν μην φάει κανέναν; Γτ λοιπόν εμποδίζεις το θέλημά Του Θεού γ την σωτηρία των ανθρώπων; Ε κ οι αρκούδες κάποιον που δεν τν ξέρουν όπως τους μοναχούς μπορεί ν τν βλάψουν γιαυτό τ βάζουν σ κλουβί . Γτ πρέπει ν δεισ το φως γ ν δεις καθαρά κ αληθινά τ πραγματα κ ν κρινεις σωστά. Αν δεν τότε θ κανείς συνέχεια κακούς λογισμούς γ τον χριστιανισμο κ το καλό θ τ βλέπεις κακο.. Ο Χριστός είναι το φως. μετανόησε λοιπόν.

 2. Misha

  Αναρωτιέται ο αρθρογράφος αν οι γεωργιανοί μοναχοί βρήκαν τα αρκουδάκια ορφανά και εγκαταλελειμένα , καταδικασμένα σε βέβαιο θάνατο;
  Και τα κράτησαν στη ζωή , φροντιζοντας τα σύμφωνα με την γνώση που είχαν και τιςε καλές τους προθέσεις;
  Υπάρχει οργάνωση στη Γεωργία ανάλογη με τον Αρκτούρο ή την Καλλιστώ ώστε να μπορέσει να φροντίζει τα μικρά αρκουδάκια με την προοπτικη της επανένταξης;
  Τι θα έπρεπε να κάνουν οι μοναχοί κατά την αντίληψη του αρθρογράφου; Να αφήσουν τα μικρά να πεθάνουν απροστάτευτα ;; Να τα φροντίσουν κι ύστερα να τα ελευθερώσουν απροσάρμοστα , με κίνδυνο να σκοτωθούν στην πρώτη συνάντηση με κυνηγούς , εφόσον θα ήσαν εξοικειωμένα με τους ανθρώπους ;;
  Να δημιουργήσουν εκ του μηδενός ένα καταφύγιο τύπου Αρκτούρου;;
  Πώς; με ποια γνώση και με ποια χρηματοδότηση , όταν στη πρωτευουσα της Γεωργίας στην Τιφλιδα υπάρχει ζωοολογικος κήπος με περίπου 15 αιχμάλωτες αρκούδες και οταν στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μέχρι και εστιατόριο με ατραξιόν αιχμάλωτη αρκούδα ;;

 3. Vasos

  Ου γαρ οιδασι τι ποιούσι. Αντί να διδαχθούν από το φιλοζωικό πνεύμα κάποιων αγίων, κάνουν "δημόσιες σχέσεις" και επίδειξη "θείας χάρης" δημιουργώντας τα δικά τους τσίρκο με κακοποιούμενα άγρια ζώα.

 4. δημητρης

  Μπράβο για το νέο άρθρο, κάθε λέξη χτυπά στόχο. Η φωτο με τον ρασοφόρο που ταΐζει με το μπιμπερό είναι επιεικώς τραγική. Δείχνει την διεστραμμένη ανάγκη του ανθρώπου να αιχμαλωτίζει αυτά που δεν του μοιάζουν

 5. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Υπάρχει και στην Ελλάδα ανάλογο "τσίρκο" στην Ιερά μονή του Αγίου Αυγουστίνου και του Ιωσήφ του Σαρωφ στην Ναύπακτο.
  Εκεί υπάρχουν μια γκαμήλα ,γαιδουράκια ,κατσίκια ,όλα σε κλουβιά για να βλέπουν οι πιστοί!!!(Παπαροκάδες)
  Ο Ιωσηφ είναι ο πραγματικός Αγιος των Ζώων και οχι ο Μοδέστος ο οποίος βοηθούσε μόνον τα αναπαραγωγικά ζώα για να παράγουν περισσότερο.(Δεν υπήρχαν οι γεννετιστές τότε !!).
  Η Αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ίσως δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν γενικώς και το κράτος θα έπρεπε να τους μαζέψει σε κανένα άσυλο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.