Στηρίξτε μας

Συνελήφθησαν αντιδήμαρχος Ήλιδας και ο υπεύθυνος του καταφυγίου μετά τον θάνατο 6 σκυλιών που αφέθηκαν χωρίς περίθαλψη (βίντεο)

21 Σεπτεμβρίου 2022 22:35 | Καταγγελίες
Συνελήφθησαν αντιδήμαρχος Ήλιδας και ο υπεύθυνος του καταφυγίου μετά τον θάνατο 6 σκυλιών που αφέθηκαν χωρίς περίθαλψη (βίντεο)

Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, Παναγιώτης Παναγιωτάρας, και ο υπεύθυνος του καταφυγίου Στέλιος Ζαχαρόπουλος, είναι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στις 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από καταγγελία που κατέθεσε η Άρτεμις Δημητροπούλου, ιδρύτρια της Φιλοζωικής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας», καθώς πέντε  κουτάβια πέθαναν από τύφο γιατί η δημοτική αρχή τα άφησε χωρίς περίθαλψη και ένα σκυλάκι που εντοπίστηκε δαγκωμένο υπέκυψε στα τραύματα του γιατί κανείς δεν το περιέθαλψε.

Πέντε κουτάβια πέθαναν από τύφο...

 

Η κα Δημητροπούλου και με αναρτήσεις στο facebook είχε επισημάνει από τις 19/9 που το πληροφορήθηκε τις παραλείψεις του Δήμου Ήλιδας και ζητούσε βοήθεια ώστε τα τρία κουτάβια, που ήταν ακόμα ζωντανά, να μη πεθάνουν. Εντούτοις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της δήλωσε σύμφωνα με τα λεγόμενα της ότι δεν υπάρχει σύμβαση με κτηνίατρο και ουσιαστικά άφησε τα μωρά να πεθάνουν και να ακολουθήσουν την ίδια πορεία με τα αδερφάκια του, τα οποία απεβίωσαν νωρίτερα.

Το σκυλάκι που βρέθηκε δαγκωμένο στην Κουρούτα αφέθηκε χωρίς περίθαλψη και πέθανε...

 

Η κα Δημητροπούλου προχώρησε στην καταγγελία στις 20 Σεπτεμβρίου και το πρωί της περασμένης Τρίτης επισήμανε τα εξής με σχετική ανάρτηση στο facebook: «ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΚΛΗΡΈΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ

Δήμαρχε & Αντιδήμαρχε αδεσποτων Ήλιδας πέθαναν 3 σκυλιά από το καταφύγιο του Δήμου Ήλιδας  και ένα χτυπημένο στο δρόμο  μέσα σ' ένα βράδυ!!!!!!!!!!

Επειδή εσείς αδιαφορησατε!!

Αφήσατε τα ζώα χωρίς κτηνίατρικη περίθαλψη να αργοπεθαίνουν!

Δεν ενημερώθηκα εγκαίρως  ότι 5 κουτάβια στο καταφύγιο  είναι άρρωστα.

Δεν Ενημερωθηκα εγκαίρως ότι πέθανε το ένα απ' τα 5 μια εβδομάδα πριν!

όταν τα πήραμε εμείς να βρούμε δικό μας κτηνιατρο ήταν ήδη αργά...μετά βίας θα σώσουμε το ένα απ' τα 3!

Όλα από τύφο...χωρίς καμία βοήθεια στο καταφύγιο του δήμου ..και χωρίς να είμαι ενημερωμένη ότι είναι άρρωστα!!!

Τα έμαθα όλα τελευταία στιγμή,χτες βράδυ!

Στο τηλέφωνο χτες που μίλησα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζητώντας του να πάνε άμεσα τα ζώα σε κτηνίατρο πριν πεθάνουν  , αρνήθηκε με χίλιες άκυρες δικαιολογίες ( δεν έχουμε σύμβαση με κτηνιατρο, ο κτηνίατρος έχει πρόβλημα δε θέλω να τον ενοχλήσω κτλ ).

Όταν του πρότεινα να βρει άλλο κτηνιατρο να συνεργαστούμε και να πάνε τα κουτάβια, απάντησε : "Και ποιος θα πληρώσει εγώ από τσέπη μου ;;;;;;;"

Εγώ αντιδήμαρχε, ξέρεις  πόσα έχω πληρώσει από τσέπη μου για αδέσποτα του δήμου που είναι δική σας ευθύνη σύμφωνα με το νόμο;;;;;;;;

Ακόμα ένα σκυλί , χτες , χτυπημένο,κάτω από ένα κάδο , ούτε αυτό φρόντισατε να πάει σε κτηνίατρο,όταν φτάσαμε εμείς ήταν ήδη αργά πέθανε μπροστά μας!!!!

Φυσικά κάναμε καταγγελία..για να δούμε το α.τ Ήλιδας και η δικαιοσύνη τι θα πράξουν για αυτές τις κακούργηματικες πράξεις σας !!!!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ !!!!!!!! ΚΆΝΕΤΕ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΏΩΝ!!!!!!!

ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!»

Γιώργος Δημητρόπουλος: «Καλούσα επί δύο ώρες τον αντιδήμαρχο»

Για τα ζώα που πέθαναν και όσα δεν έγιναν για να σωθούν ο Γιώργος Δημητρόπουλος επισήμανε τα εξής στις 21 Σεπτεμβρίου με σχετική ανάρτηση στο facebook: «Η εγκληματική αδιαφορία του Δημάρχου Ήλιδας και του αντιδημάρχου Ήλιδας, υπεύθυνου για τα αδέσποτα και για το καταφύγιο αδέσποτων του δήμου

 

Προχθές, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με ενημέρωσαν για αυτό το μικρόσωμο σκυλάκι στην περιοχή της Κουρούτας. Πήγα και το είδα και ήταν σοβαρά τραυματισμένο, από δάγκωμα άλλου σκυλιού, κάτω από έναν κάδο σκουπιδιών.

Ενημέρωσα τον υπεύθυνο του καταφυγίου για την περισυλλογή και τη μεταφορά του στον κτηνίατρο, ο οποίος ήρθε άμεσα έχοντας στην καρότσα του αγροτικού του και τρία κουτάβια από το καταφύγιο τα οποία είχαν τύφο και έπρεπε να πάνε σε κτηνίατρο άμεσα.

Πήρα τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο προκειμένου να μεταφερθεί το σκυλί καθώς και τα τρία κουτάβια στον κτηνίατρο του δήμου. Επί δύο ώρες και αφού καλούσα επανειλημμένως ο αντιδήμαρχος το σήκωσε, του περιέγραψα την κατάσταση και μου είπε ότι μπορούμε να τα πάμε στον κτηνίατρο γιατί πλέον έχει σύμβαση με τον δήμο.

Κάλεσα κατόπιν τον κτηνίατρο ο οποίος ήταν εκτός Αμαλιάδας και μου είπε ότι δεν έχει σύμβαση με τον δήμο.

Στη συνέχεια και εφόσον δεν βγάζαμε άκρη, καλέσαμε όλους τους κτηνιάτρους στην Αμαλιάδα. Άλλοι δεν σήκωσαν καθόλου το τηλέφωνο και όσοι το σήκωσαν δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν το σκυλί να ξεψυχήσει στον δρόμο με σπασμούς μπροστά στα μάτια μου.

Κατόπιν πήγαμε στην αστυνομία μαζί με την αδερφή μου και με τον υπεύθυνο του καταφυγίου για καταγγελία για το περιστατικό αυτό.

Όλη τη νύχτα τα κουτάβια παρέμειναν χωρίς καμία κτηνιατρική περίθαλψη μέσα στο κλουβί μεταφοράς και το νεκρό σκυλί πάνω την καρότσα  του αγροτικού (βλέπε φωτό).

Μέχρι το επόμενο πρωί, χθες Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, είχαν πεθάνει τα δύο από τα τρία κουτάβια. Το τελευταίο το πήγαμε σε ιδιώτη κτηνίατρο για ορό και πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη πολύ αργά και έτσι δυστυχώς δεν τα κατάφερε ούτε αυτό.

Ο αντιδήμαρχος συνελήφθη κατόπιν με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Αυτή είναι η αδιαφορία και η κατάντια των υπευθύνων για τα αδέσποτα στον δήμο μας.

Λίγοι εθελοντές δεν μπορούμε να τα σώσουμε όλα όταν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στον δήμο μας.

Αλλά παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια δεν θα σας αφήσουμε να εγκληματείτε και να παίζετε σε βάρος αυτών των αθώων ψυχών, που πεθαίνουν αβοήθητα στο καταφύγιο και στον δρόμο...

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε και να είμαστε η φωνή τους!».

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.