Στηρίξτε μας

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ο αστυνομικός που σκότωσε το Πίτμπουλ στο Γαλάτσι Αττικής (βίντεο)

13 Αυγούστου 2021 18:38 | Καταγγελίες
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ο αστυνομικός που σκότωσε το Πίτμπουλ στο Γαλάτσι Αττικής (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Σε δύο επίπεδα θα κριθεί η υπόθεση της δολοφονίας ενός σκύλου που συνέβη στις 12 Αυγούστου στο Γαλάτσι της Αττικής από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Στρατηγού Τσόντου.

Για τι το συνέβη εκεί δείτε εδώ.

Χθες το βράδυ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο ιδιοκτήτης του σκύλου, o Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Κυψέλης - μετά από πολύωρη αναμονή - για τη δολοφονία του ζώου του (αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος) όμως στη συνέχεια συνελήφθη ο ίδιος - στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας - για το πλημμέλημα της επίθεσης του ζώου προς τον αστυνομικό.

Τελικά συνελήφθη και ο αστυνομικός, που εκτέλεσε το ζώο στην ταράτσα του σπιτιού, ενώπιον των δύο πολιτών και των τριών άλλων συναδέλφων του χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του περίστροφο.

 

Ο κ. Νικολαΐδης σήμερα παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα, ζήτησε και πήρε αναβολή για μια ημέρα και παραμένει κρατούμενος, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η σύντροφος του Σταυρούλα Ματσούκα, η οποία σε σχετική ερώτηση μας απάντησε ότι δεν ισχύουν αυτά που έχουν δημοσιευτεί ότι δηλαδή ο φίλος της έχει καταδικαστεί για βιασμό.

Μας επισήμανε ότι το θηλυκό σκυλί τους είναι στειρωμένο και πως το πτώμα του αρσενικού Πίτμπουλ εστάλη τελικά στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να βγουν τα αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής σχετικά με το πως πυροβολήθηκε και που βρήκε το ζώο το βλήμα.

Και δεύτερη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσε χθες να δικαιολογήσει τον αστυνομικό χαρακτηρίζοντας τον «αμυνόμενο» στην πρώτη ανακοίνωση της σήμερα εξέδωσε και δεύτερη για την ίδια υπόθεση – σχετικά με την κατάσταση της υγείας του δράστη – και τονίζει τα εξής: «Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

GalatsiAstynomikosSkotoseSkylo12 8 2021 2Ο κάλυκας από το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή. Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

Δυστυχώς επιτρέπεται η παραμονή ζώων στις ταράτσες

Πλήθος φιλόζωων μόλις το έγκλημα έγινε χθες γνωστό κακοχαρακτήρισαν τους κηδεμόνες των σκυλιών επειδή τα είχαν στην ταράτσα, ίσως γιατί αγνοούν ότι η νομοθεσία τους δίνει αυτό το δικαίωμα (νόμος 4039/2012, άρθρο 8, παράγραφος 3).

Δυστυχώς οι ταράτσες κτιρίων γίνονται στην Ελλάδα χώροι εγκατάλειψης ανεπιθύμητων σκυλιών και τα γνωστά... ταρατσόσκυλα διαβιούν εκεί συνήθως σε άθλιες συνθήκες, εκτεθειμένα στον καιρό (ψύχος ή καύσωνα), παραμένουν διαρκώς μόνα και συχνά γαυγίζουν από απελπισία! Το μαρτύριο τους γίνεται γνωστό μόνο αν κάποιος γείτονας ενοχληθεί από την υπερσυσσώρευση κοπράνων ή το γαύγισμα και προχωρήσει σε καταγγελία…

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτό δεν το άλλαξε καθώς στο άρθρο 12 για τη «Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες» αναφέρονται τα εξής: «Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:

(α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν, δυνάμει ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.». Αναμένουμε το αν η κυβέρνηση αυτό με αφορμή και αυτό το έγκλημα τελικά θα το αλλάξει…

Πολλοί ήταν εκείνοι οι φιλόζωοι οι οποίοι κακοχαρακτήρισαν τους ιδιοκτήτες των σκυλιών και τους κατηγορούν ότι είναι εκτροφείς. Να θυμίζουμε ότι η νομοθεσία επιτρέπει να έχεις τα σκυλιά σου μη στειρωμένα και να τα ζευγαρώνεις. Οι λίγοι που αντιδρούμε και ζητάμε να γίνει υποχρεωτική η στείρωση των οικόσιτων ζώων συντροφιάς – για να τερματιστεί η παράνομη κερδοφορία σε βάρος τους και οι εγκαταλείψεις ανεπιθύμητων ζώων ακόμα και ρατσάτων – αντιμετωπιζόμαστε ως γραφικοί που θέλουμε τον ακρωτηριασμό των ζώων!

Περιμένουμε αν δούμε όταν το σχέδιο νόμου φτάσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου) αν αυτό θα το αλλάξει η κυβέρνηση ή αν οι εισηγήσεις περί λίστας DNA που έχουν αναφερθεί ως λύση – για την εξακρίβωση παράνομων γεννήσεων σκυλιών και γατιών – θα κάνουν… μια τρύπα το νερό για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος.

Τι επισημαίνει η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο.

Για το θέμα της δολοφονίας του σκύλου από τον αστυνομικό σήμερα τοποθετήθηκε και η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η Νατάσα Μπομπολάκη η οποία με ανάρτηση της στο facebook τονίζει τα εξής για το ποια είναι η προτεραιότητα του φιλοζωικού φορέα που εκπροσωπεί:

«Εκτέλεση σκύλου στο Γαλάτσι. Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς, οτι αυτό που προέχει ΤΩΡΑ ειναι η ΕΚΤΕΛΕΣΗ του Οδυσσέα και όχι το ποιον του ιδιοκτήτη;

Οτι, εφόσον αληθεύουν αυτά που λέγονται στο διαδίκτυο, ειναι πάρα πολύ σοβαρά μεν αλλά  όχι της στιγμής;

Οτι οσοι το κάνουν αυτό και συγχέουν τα δυο τελείως διαφορετικά θέματα, εμμεσως πλην σαφώς στηρίζουν το δολοφόνο;

Ελεος δηλαδή .

Θα το εξετάσουμε φυσικά με την προσήκουσα σημασία του αλλά ΟΧΙ  τωρα.

ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟDY

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ .

Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθούμε αυτό ;

Και για να εξηγήσουμε και το νομικο κομμάτι .

Το δικαιωμα που παρεχει πλεον ο νομος - να θυμισουμε οτι αυτό ήταν κατακτηση που παλεψε μόνο η ΠΦΠΟ και το πέτυχε- να παρεμβαινουν  πλεον οι φιλοζωικοί φορεις στις δικες για κακοποιηση,θανατωση ζώων ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ τη δυνατοτητα τους να παρεμμβαινουν ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ  για την κακοποιηση θανατωση ενος ζώου .

Δεν υπερασπιζονται τον ιδιοκτητη  του ζωου αλλά την κατηγορία εναντιον του κατηγορουμενου .

Ας σταματησουν θα λεγαμε ,οι διάφορες αστειότητες που ακουγονται και γραφονται  στο διαδικτυο γιατι δεν βοηθούν στο να καταδικαστεί ο δολοφόνος

Φυσικά ενα άλλο θέμα που αναδεικνυει αυτο το περιστατικό και που ελπίζουμε ο θανατος του Ody  να συμβάλλει καταλυτικά στο  νομοσχεδιο ,ειναι οτι πρεπει να απαγορευτει ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ , για να μην γινει παλι προσχημα το ενα αυτό λεπτό καταπάτησης της νομοθεσιας όπως γίνεται μέχρι τωρα.

Δεν ειναι δυνατον οι αρμοδιοι υπουργοι,που παρά τις πολλές προσπαθειες που κατέβαλε  η ΠΦΠΟ να τους εξηγήσει ,οτι πρεπει να απαγορευτει η ταρατσα , δυστυχως δεν το εκαναν στο σχεδιο που κατέβασαν στη διαβούλευση .

ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΗΝ.

ΟΧΙ ΔΕΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΟ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΗΚΑΝ, ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ  κλπ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ

Ευρώπη και πολιτισμός και σεβασμός στη Ζωή  μας λένε κάτι ως έννοιες; ή μπα;».

Δυσανάλογη η φονική αντίδραση του αστυνομικού

Η νομικός Κατερίνα Τσέρτου για τον φονικό τρόπο αντίδρασης του αστυνομικού, που εκτέλεσε τον σκύλο, επισημαίνει τα εξής με ανάρτηση της στο facebook: «ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ .

Προσβολή δυσανάλογη σε σχέση με την αποκρουσθείσα βλάβη

Από την πλειονότητα της θεωρίας αναφέρεται ως τρίτη κατηγορία κατ’ ένταση υπέρβασης της άμυνας η περίπτωση της δυσανάλογης - σε σχέση με την αποκρουσθείσα βλάβη - προσβολής εκ μέρους του αμυνόμενου. Πρόκειται για την περίπτωση «αφόρητης δυσαναλογίας» μεταξύ της επαπειλούμενης βλάβης του εννόμου αγαθού του αμυνόμενου ή και τρίτου, και της - κατά πολύ βαρύτερης σε - σύγκριση με την τελευταία - αντιπροσβολής του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει ο αμυνόμενος.

Στις περιπτώσεις της κατ’ έκταση υπέρβασης άμυνας κατά τη διεξαγωγή της αμυντικής πράξης δεν υφίσταται καν κατάσταση άμυνας, λόγω έλλειψης κάποιας από τις προϋποθέσεις της, άρα στην ουσία δεν έχουμε να κάνουμε με άμυνα, ούτε και νοείται ‘κατά κυριολεξία’ υπέρβαση αυτής. Συνεπώς, κατά την κρατούσα στη θεωρία άποψη, στην κατ’ έκταση υπέρβαση άμυνας δεν εφαρμόζεται το αρ. 23 ΠΚ περί υπέρβασης άμυνας, οπότε δεν ενεργοποιείται η ευνοϊκή ρύθμιση του εν λόγω άρθρου και ο αμυνόμενος τιμωρείται για πλήρες έγκλημα, υπέχοντας πλήρη ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Εν προκειμένω ΦΟΝΟΣ - ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ - ΔΙΚΗ (ΑΥΤΟΦΩΡΟ) - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50.000 ΕΥΡΩ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ.».

Τι επισημαίνει η σύντροφος του ιδιοκτήτη των σκυλιών Σταυρούλα Ματσούκα

Με ανάρτηση της στο facebook η Σταυρούλα Ματσούκα σήμερα τα ξημερώματα λίγο μετά τις 04:00 επισημαίνει τα εξής: «Τελευταία ενημέρωση.

Πράξαμε τα νόμιμα και τα δέοντα που δικαιούμαστε σαν Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας.  Δε θα προβώ να διαπληκτιστω με κανέναν που δε με γνωρίζει προσωπικά. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά κι εμένα και το πώς έχω τα παιδιά μου, το τι παιδιά έχω και το σπίτι μου και τα πάντα. Επίσης πολλοί από δω ξέρουν αν έχω τρέξει σε περιστατικά αν έχω βοηθήσει και πόσα πρώην αδεσποτακια έχουν βρει τη πραγματική τους οικογένεια από μένα. Δε θα μπω καν στη διαδικασία για το αν αγαπούσαμε το σκυλί μας και για το αν είμαστε άξιοι να το έχουμε. Μόνο και μόνο που μερικοί κάνετε τέτοιου είδους σχόλια είναι απλά σαν να νομιμοποιειτε την παράνομη οπλοχρησία του αστυνομικού που πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά, νομιμοποιειτε την υπέρβαση άμυνας χωρίς την αντίστοιχη απειλή, νομιμοποιειτε το φόνο και την απευθείας εκτέλεση χωρίς καμία κλιμάκωση σε μια κατάσταση ανάγκης όπως προϋποθέτει ο νόμος.  Σκεφτείτε τι είδους αστυνόμευση θέλετε, σκεφτείτε που δίνεται όπλα. Στην ταράτσα ήταν τόσα άτομα αν η σφαίρα που ήταν διαμπερές το τραύμα εξοστρακιζόταν σε ένα κάγκελο σε κάτι άλλο και πήγαινε σε άνθρωπο τώρα θα θρηνουσαμε κι άλλα θύματα. Κι όλα αυτά γιατί?? Για μια αστική διαφωνία για κοινόχρηστα και για κάποιον ανεγκεφαλο που έκρινε ότι έπρεπε να τραβήξει οπλο και να εκτελέσει ένα σκυλί που τον πλησίασε κουνώντας την ουρά του!!

GalatsiAstynomikosSkotoseSkylo12 8 2021 3Ο Οδυσσέας δολοφονήθηκε από αστυνομικό μέσα στο σπίτι του.

Ο Αλέξης ....κρατούσε μπουκαλάκι νερού, ο Ody είχε δόντια....κανένας από τους δυο όμως δεν είχε όπλο, κάνεις τους δεν είχε σφαίρες!! Από την άλλη μεριά ο αστυνομικός είχε γκλοπ, είχε τα χέρια του, τα πόδια του ντυμένα με άρβυλα είχε και όπλο και μόνο αυτό χρησιμοποίησε χωρίς δεύτερη σκέψη!! Όποιος μπορεί...ας κοιμηθεί!! Καλό σας βράδυ!».

Διαβάστε επίσης:

Γαλάτσι Αττικής: Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο σε ταράτσα πολυκατοικίας (βίντεο)

Νεάπολη Κοζάνης: Αστυνομικός κοπάνησε σκύλο με σφυρί και συνάδελφος του ζήτησε απ'την μάρτυρα να μην τον καταγγείλει

Μεθυσμένος συνταξιούχος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στην Καλλιθέα Κορινθίας

Αστυνομικός ο νταής με το γκλοπ που απειλούσε να σκοτώσει αδέσποτα στο Αττικό Άλσος

Καταδικάστηκε εν ενεργεία αστυνομικός που πυροβόλησε με αεροβόλο αδέσποτο σκύλο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το 2017

Θα επιβληθεί στον αστυνομικό που πυροβόλησε σκύλο στον Ταύρο επειδή τρόμαξε πρόστιμο 30.000 ευρώ;

Καταδικάστηκε με αναστολή εν ενεργεία αστυνομικός που σκότωσε γάτα το 2017 στον Απαλό Έβρου

Αστυνομική βία και προς τα αδέσποτα της Αθήνας!

Καταδικάστηκε με αναστολή ο συνταξιούχος αστυνομικός που πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο με καραμπίνα στην Κάντζα Παλλήνης Αττικής

Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης: Εκτέλεσε τον σκύλο μπροστά στα μάτια των μαθητών!

Ηράκλειο Κρήτης: Βρήκε το θάρρος να μηνύσει τον αστυνομικό που σκοτώνει τα αδέσποτα!

Π.Φ.Π.Ο.: Θα καταδικαστεί ο αστυνομικός της Τροχαίας που σκότωσε την αγελάδα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης;

Πρώην αστυνομικός ο άνδρας που χτύπησε γυναίκες & άρπαξε σκύλο που φρόντιζαν στον Άγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας (βίντεο)

Ζητούν από τον Χρ. Παπουτσή να τιμωρήσει τον αστυνομικό που κλώτσησε τον σκύλο (βίντεο)

Είναι τελικά αλήθεια, ο ματατζής κλώτσησε τον σκύλο! (Βίντεο)

Εν ενεργεία αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο με αεροβόλο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης & συνελήφθη

Τρίκαλα: Αστυνομικός απείλησε να σκοτώσει αδέσποτο με το όπλο του επειδή του γαύγισε!

Κέρκυρα: 81χρονος πρώην αστυνομικός πυροβόλησε φίδι και τα σκάγια πέτυχαν μια γυναίκα

Ωρεοί Εύβοιας: Αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο για να σκοτώσει τον σκύλο της γειτόνισσας του

Κέρκυρα: Καταδίκασαν τον πρώην αστυνομικό που εκτέλεσε 2 σκύλους το 2009

Θεσπρωτία: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με φόλα δύο σκυλιά στο Κερασοχώρι!

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο

Χανιά: Αστυνομικός χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. και αδιαφόρησε

Χαϊδάρι: Εκτέλεσε από το μπαλκόνι του τον σκύλο στην είσοδο του Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ»

Μυτιλήνη: Περιπολικό πάτησε και σκότωσε τον σκύλο!

Νέο Ρύσιο Θεσσσαλονίκης: Οι άνθρωποι εξαγρίωσαν & σκότωσαν το ζώο που επιτέθηκε για να προστατευτεί (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.