Στηρίξτε μας

Νέο Ρύσιο Θεσσσαλονίκης: Οι άνθρωποι εξαγρίωσαν & σκότωσαν το ζώο που επιτέθηκε για να προστατευτεί (βίντεο)

24 Μαΐου 2015 19:31 | Καταγγελίες
Νέο Ρύσιο Θεσσσαλονίκης: Οι άνθρωποι εξαγρίωσαν & σκότωσαν το ζώο που επιτέθηκε για να προστατευτεί (βίντεο)

«Ατυχή» χαρακτηρίζει ο διοικητής του Α.Τ. Θέρμης Χρήστος Σπυρόπουλος τον «χειρισμό» δηλαδή την δολοφονία ενός σκύλου από έναν αστυνομικό και έναν πυροσβέστη στις 23/5 – επειδή επιτέθηκε σε ανθρώπους αν και προηγουμένως το νεαρό Πίτμπουλ είχε κακοποιηθεί από εργαζόμενο στο βενζινάδικο «για πλάκα» στην περιοχή του Νέου Ρύσιου Θεσσαλονίκης.

Ο διοικητής του Α.Τ. Θέρμης παραδέχτηκε ότι οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν ήταν οργανωμένοι και πως αυτή η κατάληξη οφείλεται στον πανικό της στιγμής μιλώντας στην Ιζαμπέλα Μποτονάκη, πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΑΓΑΠΗ».

Θυμίζουμε ότι από χθες και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων – σχεδόν όλων των καναλιών της χώρας – προβάλλονται εκτεταμένα δραματικοποιημένα ρεπορτάζ σχετικά με το «απρόκλητα επιθετικό», «αιμοβόρο», «μανιασμένο», «λυσσασμένο», «τετράποδο τέρας» που ξαφνικά (!) επιτέθηκε σε εργαζόμενους στο βενζινάδικο, στους πελάτες και στους αστυνομικούς οι οποίοι κλήθηκαν να παρέμβουν.

ThessalonikiPitbullmegaΤίτλοι που λένε μισές αλήθειες από το MEGA...

Το πώς μια αστυνομικός αρχικά κατάφερε να ηρεμήσει το πλάσμα προσφέροντας του απλά τροφή και νερό κανείς δεν μας εξήγησε. Όπως κανείς δεν ανέφερε ότι το εγκαταλελειμμένο ζώο – που ήταν νεαρής ηλικίας – υπάλληλος του βενζινάδικου σύμφωνα με πληροφορίες το είχε εξαγριώσει πετώντας του για ώρα νερό με το πιεστικό του πλυντηρίου.

Κανείς από τους δημοσιογράφους που εκφράζουν γνώμη επί παντός επιστητού – δεν καταλόγισε ευθύνες στην Αστυνομία – καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ζώο πυροβολήθηκε δύο φορές από αστυνομικό ενώ βρίσκονταν στον χώρο του βενζινάδικου θέτοντας σε ουσιαστικά σοβαρό κίνδυνο ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Κανείς δεν μας είπε πως ο οδηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που κλήθηκε να παρέμβει, σκότωσε χτυπώντας με το όχημα το ήδη πυροβολημένο στο πόδι ζώο!

Το βίντεο - ντοκουμέντο που έδειξαν όλα τα κανάλια δημιουργεί εντυπώσεις αλλά δεν προβληματίζει τους αρμοδίους για τους λάθους χειρισμούς που οδήγησαν στην δολοφονία του ζώου;

Κανείς δεν μας είπε γιατί η Αστυνομία δεν απομάκρυνε από το βενζινάδικο όλους τους παραβρισκόμενους ώστε να διαχειριστεί το σκυλί με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Κανείς δεν μας είπε γιατί η Αστυνομία δεν απέτρεπε τους πελάτες να φτάσουν ως εκεί ώστε να μην πολλαπλασιάζονται εκείνοι στους οποίους το εξαγριωμένο ζώο (από το πιεστικό, τις κλωτσιές, τις φωνές κ.ά.) επιτέθηκε.

Κανείς δεν καταλόγισε ευθύνες σ’ εκείνον που πήρε ένα «ρατσάτο» ζώο και τελικά το πέταξε στο δρόμο εγκαταλείποντας τον.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με ανακοίνωση της καταγγέλλει το έγκλημα, επισημαίνει τους λάθους χειρισμούς στην υπόθεση και τονίζει κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

ThessalonikiPitbulneritΟύτε στη ΝΕΡΙΤ αναφέρουν γιατί αγρίεψε ο σκύλος!

Επισημαίνει ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον σκύλο δίνει το χειρότερο παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία, προς όλους εκείνους οι οποίοι θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο, αφού ουσιαστικά λέει: «ό,τι δεν μπορείς να χειριστείς μπορείς απλά να το πυροβολήσεις».

Η Π.Φ.Π.Ο. Ομοσπονδία βασιζόμενη στα στοιχεία και στις περιγραφές και στα στοιχεία που συγκέντρωσαν εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων της περιοχής, που δεν κλήθηκαν από τους αρμόδιους να βοηθήσουν, καταγγέλλει την παραπληροφόρηση και το γεγονός ότι σημαντικά στοιχεία τα απέκρυψαν οι δημοσιογράφοι. Καταγγέλλει ότι οι αρμόδιες αρχές λόγω άγνοιας και αδιαφορίας εξόντωσαν το ζώο αντί να ζητήσουν τη βοήθεια εκείνων που μπορούσαν να το διαχειριστούν.

Επιθετικοί άνθρωποι κατασπαράσσουν ζώα και ανθρώπους.

«Μετά το χθεσινό φιάσκο που είδαμε όλοι για ακόμα μία φορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών, οφείλουμε να λάβουμε θέση προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά το δάγκωμα των 5-7-9-15 (όσους θέλει ο κάθε δημοσιογράφος) ανθρώπων από “μανιασμένο” pitbull στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Από τα αποσπάσματα του βίντεο που επέλεξαν να “παίξουν” τα μεγάλα κανάλια, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε υγιής νους που δεν επηρεάζεται από τον ομιλητή είναι ότι βλέπει ανθρώπους να χτυπάνε με μανία ένα ζώο το οποίο σαφώς και υπερασπίζεται εαυτόν. Το ίδιο θα έκανε και ένας άνθρωπος αν κάποιος τον χτυπούσε.

Οι δε μάρτυρες οι οποίοι για κάποιο λόγο “κόπηκαν” – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι αυτοί που δηλώνουν ότι το ζώο εγκαταλείφθηκε την ίδια μέρα στην περιοχή και παρόλο το στρες του, στην αρχή έπαιζε με πολλούς από τους παρευρισκόμενους στον χώρο.

Τι μεσολάβησε και το ζώο άρχισε να αμύνεται ενώ μέχρι λίγη ώρα πριν έπαιζε με τους πελάτες και το προσωπικό του βενζινάδικου; – θα ρώταγε ένας υγιής νους.

Είναι αυτό το κάτι, που σίγουρα δεν θα δείτε σε κανένα μεγάλο κανάλι, που δεν θα βγάλει ποτέ στην δημοσιότητα το βίντεο αμοντάριστο.

Από την άλλη, το περιστατικό ανέλαβαν εντελώς ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί, που όπως φαίνεται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν αντί να ηρεμήσουν το ζώο το εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο γυρνώντας το γύρω γύρω λες και ήταν όργανο σε λούνα παρκ.

Γιατί δεν κλήθηκε το ΣΥΠΠΑΖΑΘ στο σημείο να περισυλλέξει τον σκύλο νόμιμα;

Γιατί δεν κλήθηκαν τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία παρά μόνο την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν τηλεφωνικά;

Γιατί δεν έψαξε η Αστυνομία να βρει ένα από τους δεκάδες εκπαιδευτές ζώων στην περιοχή και να ζητήσει την συνδρομή τους, αφού αντιμετώπιζε μία έκτακτη κατάσταση;

Γιατί ο Αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό αλλά προτίμησε να πυροβολήσει δύο φορές το ζώο – όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες στο βίντεο;

Αναπάντητα ερωτήματα που συνθέτουν ωστόσο μία κατάσταση που επιδείνωσε το στρες που αντιμετώπιζε ο σκύλος ήδη από την εγκατάλειψή του και μετά, και είχε σαν αποτέλεσμα τελικά τον θάνατό του από αυτόκλητους “σωτήρες”.

Δραττόμενοι από το ανωτέρω περιστατικό, θέλουμε να κάνουμε για ακόμα μία φορά αναφορά στην ανυπαρξία αυτού του Κράτους και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που λάμπουν κυριολεκτικά δια της απουσίας τους από τους αυτεπάγγελτους ελέγχους εφαρμογής της Νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Αν η αστυνομία έκανε ελέγχους για καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων όπως ορίζει ο Νόμος από το 2003 (12 ολόκληρα χρόνια) κανένας δεν θα μπορούσε σήμερα απλά να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του να πετάξει ένα pitbull (ή ότι άλλο ζώο) στον δρόμο γιατί θα ήξερε τι τον περιμένει. Αλλά αυτή την στιγμή και όπως είναι τα πράγματα στην χώρα μας ο καθένας μπορεί να το κάνει, με ότι κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτό.

Ποιος είναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός του χθεσινού ΦΙΑΣΚΟΥ;

Ο σκύλος, αυτός που παράτησε τον σκύλο ή μήπως το ίδιο το κράτος;

Ένα έχει σημασία: Ένας νεκρός σκύλος από πυρά αστυνομικού και εν συνεχεία χτύπημα από όχημα, που δίνει τι ακριβώς παράδειγμα στην κοινωνία;

Να βγουν όλοι με τα κουμπούρια στον δρόμο και να σκοτώνουν ότι τους ενοχλεί;

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κανάλια έκαναν “γαργάρα” το επίσης χθεσινό θέμα της σφαγής τεσσάρων σκύλων από τον γιο οικογένειας που απείλησε μέχρι και την ζωή των ίδιων των γονιών του.

Μάλλον αυτό το θέμα δεν ήταν τόσο “πιασάρικο” όσο αντίστοιχα με το “μανιασμένο” pitbull που “κατασπαράζει” ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης:

Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης: Υπάλληλος βενζινάδικου εξαγρίωσε το πίτμπουλ βασανίζοντας το με το πιεστικό πριν αυτό επιτεθεί σε ανθρώπους

Θεσσαλονίκη: Ο εισαγγελέας δεν «είδε» την κακοποίηση του σκυλιού που ζει στην μπαγκαζιέρα

Έγινε μεταμόσχευση δέρματος στο κεφάλι της γάτας που κάποιος έκαψε στα Μάλγαρα (βίντεο)

Αναρρώνει η γάτα που βρέθηκε με σοβαρά εγκαύματα στα Μάλγαρα (βίντεο)

Βρήκαν και τρίτη γάτα καμένη αλλά ζωντανή στα Μάλγαρα! Τι κάνει η ΕΛ.ΑΣ.;

Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι και στο σώμα νοσηλεύεται η γάτα που σαδιστής δράστης έκαψε στα Μάλγαρα

Έδεσε και έκαψε ζωντανές δύο γάτες στα Μάλγαρα αλλά επέζησαν

Τη θεσμοθέτηση Εισαγγελέα Ζώων & στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ε. Χρυσόγιαννη

Επανομή Θεσσαλονίκης: Πυροβόλησε 3 & σκότωσε 2 σκυλιά γειτόνων του ενώ πέταξε τα πτώματα στα σκουπίδια για να τα εξαφανίσει

Επανομή: Κτηνίατρος δεν ήθελε να χορηγήσει γνωμάτευση που αποδεικνύει το έγκλημα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο σκύλος που χτυπήθηκε από άνδρα μάλλον με τσεκούρι στην είσοδο του Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης

Δίνουν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει ποιος εκτέλεσε τον σκύλο τους στην Κυδωνιά Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον άνδρα που με αυτοσχέδιες παγίδες αιχμαλώτιζε και εξαφάνιζε αδέσποτες γάτες (βίντεο)

Παγιδεύει γάτες με συρμάτινες θηλιές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έσπασε στο ξύλο και σκότωσε τον μόλις 3 μηνών σκύλο του αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος από την ασιτία και την ασθένεια

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τον σκύλο με την εφημερίδα για να τον διώξει από την στάση

Τούμπα Θεσσαλονίκης: Βρήκε 4 γατάκια πεταμένα ζωντανά μέσα στον κάδο της ανακύκλωσης

Με σπασμένες επιγονατίδες τα 3 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

Σκότωσε ξυλοκοπώντας τον σκύλο που μόλις είχε υιοθετήσει στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΓΙΑΓΙΑ

    Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από ανθρώπους που έγιναν μπάτσοι ή πυροσβέστες, για να ζήσουν. Αν είχαν άλλες ικανότητες δεν θα γίνονταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.