Στηρίξτε μας

Τα σκυλιά επέστρεψαν στους κηδεμόνες τους και οι γάτες της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν αγνοούνται αλλά δεν είναι εγκλωβισμένες

5 Νοεμβρίου 2019 14:54 | Επικαιρότητα
Τα σκυλιά επέστρεψαν στους κηδεμόνες τους και οι γάτες της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν αγνοούνται αλλά δεν είναι εγκλωβισμένες

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στον Δήμο Αθηναίων απευθύνθηκε στο www.zoosos.gr προκειμένου να διευκρινιστεί τι απέγιναν τελικά τα σκυλιά και οι γάτες οι οποίες ζούσαν μαζί με τους κηδεμόνες τους στο κατειλημμένο από τον Ιούνιο του 2005 έως τις 2 Νοεμβρίου κτίριο «Κατάληψη Βανκούβερ Απάρτμαν», που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δεριγνύ και Μαυρομματαίων στην Αθήνα και ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, η οποία είναι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για τα ζώα, μας εξήγησε ότι τα δύο σκυλιά τα οποία είχε αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων και φιλοξενήθηκαν για μερικές ημέρες στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. έχουν επιστραφεί ήδη στις κηδεμόνες τους. Το ένα ήταν τσιπαρισμένο, ενώ στο δεύτερο τοποθετήθηκε μικροτσίπ με τα στοιχεία της γυναίκας στην οποία ανήκει, ενώ εντός του κτιρίου δεν βρέθηκαν γάτες, ούτε διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται εγκλωβισμένες γάτες μετά από έρευνα τριών ωρών σε όλους τους ορόφους του κτιρίου.

Η κα Αβραμίδου μας εξήγησε ότι ζήτησαν από τους αρμοδίους, ώστε κατά τη σφράγιση του κτιρίου να αφήσουν μια μικρή τρύπα - δίοδο γιατί αν πράγματι κάποιο ζώο είναι μέσα κρυμμένο και δεν το εντόπισαν αυτό να μπορέσει να βγει αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Γι' αυτό και εντός του κτιρίου άφησαν και τροφή και νερό.

Συνεπώς το σημείο της ανακοίνωσης που έχει δημοσιευτεί στο https://athens.indymedia.org/post/1600806/ και περιγράφει - μεταξύ άλλων - ότι γάτες κινδυνεύουν έγκλειστες δεν επιβεβαιώνεται, αλλά πράγματι η εισβολή των αστυνομικών και η λάθος διαχείριση των σκυλιών οδήγησε όπως όλα δείχνουν στον θάνατο μιας γάτας στην οποία επιτέθηκε σκύλος.

Η κα Αβραμίδου μάλιστα μας περιέγραψε ως εξής τη συμμετοχή στο θέμα της διαχείρισης των ζώων μετά από αίτημα της Αστυνομίας: «Τα ξημερώματα του Σαββάτου 2/11/19 η Αστική Πανίδα δέχτηκε κλήση μέσω του 1595, προκειμένου να μεταβεί κλιμάκιό της στη συμβολή των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων, προκειμένου να συνδράμει επιχείρηση της Αστυνομίας, περισυλλέγοντας ζώα που βρίσκονταν μέσα σε ακίνητο, που τελούσε υπό κατάληψη από άγνωστα άτομα επί σειράς ετών, στην αναφερομένη διεύθυνση.

Πράγματι, μεταβήκαμε στον χώρο μας επέτρεψαν την είσοδο εντός του κτιρίου μετά από έρευνα δύο κλιμακίων της Ασφάλειας και αστυνομικού σκύλου και περισυλλέξαμε δύο σκύλους, ένα θηλυκό πιτ μπουλ με ηλεκτρονική σήμανση και ένα αρσενικό ημίαιμο το οποίο  δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση.

Τα ζώα ήταν περιποιημένα και φιλικά, η δε θρεπτική τους κατάσταση ικανοποιητική. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο κτίριο υπήρχαν και τέσσερις γάτες. Μία μαύρη είχε σκοτωθεί (λογικά αρκετή ώρα πριν καθώς ήταν πρησμένη) από το θηλυκό πιτ μπουλ, όπως διαπίστωσαν οι υπάλληλοι της Αστικής Πανίδας που έκαναν την περισυλλογή του ζώου γιατί την βρήκαν νεκρή μπροστά του και το στόμα του ζώου είχε αίματα.

Για περισσότερες από τρεις ώρες έγιναν προσπάθειες από υπαλλήλους της Αστικής Πανίδας να βρεθούν τα υπόλοιπα γατάκια. Αφού έψαξαν όλους τους ορόφους του κτιρίου εξονυχιστικά δεν βρήκαν τίποτα. Το πιθανότερο είναι με την φασαρία και τον κόσμο να φοβήθηκαν και να έφυγαν καθώς ο χώρος ήταν ανοικτός όλες αυτές τις ώρες. Παρόλα αυτά το συνεργείο άφησε τρία μπολ με φαγητό και τρία με νερό σε περίπτωση που ήταν μέσα να λάβουν τροφή για το άμεσο χρονικό διάστημα μέχρι να απομακρυνθούν και αυτά σε περίπτωση που ήταν πράγματι εντός του χώρου.

Στη συνέχεια, ο Αστυνομικός Διοικητής κος Σταματίου ενημέρωσε την Προϊσταμένη ότι είχε γίνει προσαγωγή τεσσάρων ατόμων και ότι κάποιοι από αυτούς δήλωσαν πως οι σκύλοι ήταν δικοί τους και επιθυμούσαν την επιστροφή τους. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ζήτησαν να τους παραδοθούν τα ζώα, γεγονός που δεν μπορούσε να γίνει, καθώς ήδη είχε δηλωθεί η κηδεμονία τους από κάποιους συλληφθέντες, το ένα ζώο είχε microchip  που εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε δυνατότητα να ελεγχθεί σε ποιο όνομα είχε καταχωρηθεί κι επιπλέον έπρεπε να τηρηθεί και η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία προς διασφάλιση της υπηρεσίας μας και του Δήμου εν γένει. Παραδόθηκαν μόνο γατόκλουβα και ένα λουρί σκύλου.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του ΔΙΚΕΠΑΖ κο Γουρδομιχάλη του ζητήθηκε να ανοίξει το Κέντρο Περίθαλψης (καθώς είναι κλειστό Σαββατοκύριακα) προκειμένου να φιλοξενηθούν με ασφάλεια τα δύο αυτά ζώα, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια η Προϊσταμένη της Αστικής Πανίδας κα. Μαρία Μορφέτα με την συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου. Αλέξανδρου Τσιατσιάμη ζήτησαν από το κλιμάκιο της Αστυνομίας που επέβλεπε την σφράγιση του κτιρίου να αφήσουν ένα μικρό άνοιγμα για να βγουν τα γατάκια σε περίπτωση που ήταν όντως μέσα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό για λόγους ασφαλείας.

Εχθές 4/11/19 παραδόθηκε το ζώο με ηλεκτρονική σήμανση (πιτ μπουλ) στην κηδεμόνα του κα Α. Β. ενώ σήμερα μετέβη στο ΔΙΚΕΠΑΖ η κα Ε. Κ., η οποία είχε δηλώσει στον Αστυνομικό κο Κων/νο Νταλαπέρα ότι είναι η κηδεμόνας του ημίαιμου σκύλου, ώστε να τον παραλάβει αφού τσιπαριστεί στο όνομά της.

Θα ήθελα να τονίσω ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια που είχαμε στην ανεύρεση των γατιών, που κατά δήλωσή των προσαχθέντων ήταν μέσα στον χώρο, καθώς όπως γνωρίζετε έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την ευζωία των ζώων και ποτέ δεν θα αφήναμε ένα ζώο να πεθάνει από πείνα και δίψα.

Έχουμε ενημερώσει άτομο φιλικό με τους προσαχθέντες ότι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους του χώρου (από την ΑΣΟΕΕ) ώστε να τους επιτραπεί η πρόσβαση, έστω και με συνοδεία, ώστε να ψάξουν και πάλι για τα γατάκια και να αφήσουν εκ νέου φαγητό και νερό.» επισήμανε η κα Αβραμίδου.

Αξίζει να επισημάνουμε τον... ζήλο της Αστυνομίας στις εκκενώσεις κτιρίων, κάτι που δεν συμβαίνει σε περιπτώσεις σοβαρότατων καταγγελιών για κακοποίηση ζώων αλλά και πως τα στιγμιότυπα και τα πλάνα από τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται ως απόδειξη ανύπαρκτων παραβατικών συμπεριφορών...

Διαβάστε επίσης:

Επιμένουν ότι στο σφραγισμένο κτίριο της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν βρίσκονται 3 εγκλωβισμένες γάτες που κινδυνεύουν

Αστυνομική βία και προς τα αδέσποτα της Αθήνας!

Ζητούν από τον Χρ. Παπουτσή να τιμωρήσει τον αστυνομικό που κλώτσησε τον σκύλο (βίντεο)

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.