Στηρίξτε μας

Επιμένουν ότι στο σφραγισμένο κτίριο της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν βρίσκονται 3 εγκλωβισμένες γάτες που κινδυνεύουν

5 Νοεμβρίου 2019 15:46 | Καταγγελίες
Επιμένουν ότι στο σφραγισμένο κτίριο της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν βρίσκονται 3 εγκλωβισμένες γάτες που κινδυνεύουν

Μέσω facebook νωρίτερα σήμερα ένας κάτοικος της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν, μέλος της ομάδας διαχείρισης του κτιρίου, και κηδεμόνας των ζώων ο οποίος και ήταν μεταξύ των συλληφθέντων επισημαίνει - παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου Αθηναίων για το αντίθετο - ότι οι γάτες και οι δικές του και οι αδέσποτες που φρόντιζαν είναι έγκλειστες στο σφραγισμένο (από την Αστυνομία κτίριο) και τα ζώα κινδυνεύουν από την ασιτία και την έλλειψη νερού.

Συγκεκριμένα ο Clem Pansaro, Γάλλος υπήκοος, τονίζει τα εξής: «Το Σάββατο 02/11/2019 έγινε εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμαν. Αφού ήμουν κάτοικος και μέλος της ομάδας που διαχειρίζωμασταν το κτίριο με συλλάβαν οι μπάτσοι και κατέληξα στα κρατητήρια μαζί με τους συντρόφους μου μέχρι χτες που μας άφησε ελεύθεροι το δικαστήριο. Δεν θα επεκταθω στο θέμα αυτό, οποίος θέλει να μάθει παραπάνω λεπτομέρειες μπορεί να διαβάσει το κείμενο της ίδιας της κατάληψης ή να προσεγγίσει την ίδια την ανοιχτή συνέλευση που καλέστηκε.

Θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα όσον αφορά τα ζώα που μένανε μαζί μας στο κτίριο, δύο σκυλιά και τέσσερα γατιά, δικά μας και αδέσποτα που ήταν για υιοθεσία.

Από την πρώτη στιγμή και όσο μείναμε με χειροπέδες στο κτίριο ειπώθηκε ασταμάτητα στους μπάτσους που ανέλαβαν την έρευνα πως έχουμε ζώα και δεν πρέπει να βρεθούν μαζί αλλιώς θα φαγωθουν μεταξύ τους και να τους μαζέψουμε εμείς. Μια που μας είχαν οδηγήσει στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας στην ΓΑΔΑ απαιτήσαμε να μας κάνουν ενημέρωση όλη την ώρα.

Δεν δίναν πότε σημασία σε όσα τους λέγαμε, αντιθέτως μας ειπώθηκαν συνεχώς ψέματα, και με πολύ ύψος, πως δεν έχει γατιά μέσα, μόνο σκυλιά, κλπ.

Τα δύο σκυλιά τα μάζεψαν η φιλοζωική και τα βρήκαμε, είναι καλά. Για τα τέσσερα γατιά, το ένα πέθανε ΕΞΑΙΤΙΑΣ της αμέλειας των μπάτσων που άφησαν όλες τις πόρτες ανοικτές και βρέθηκε νεκρό. Τα άλλα τρία γατιά δεν τα πήραν ΠΟΤΕ και παρόλο που τους γνωστοποίησε αλληλέγγυος κόσμος πως είναι ακόμα μέσα και τις δύο προσπάθειες του υπαλλήλου της φιλοζωικής, το δήμο Αθηναίων προχώρησε στην οχύρωση του κτίριου (τοίχους σε όλα τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες στην είσοδο, το πρώτο και το δεύτερο όροφο) με αποτέλεσμα τα γατιά να παραμένουν εγκλωβισμένα και να μην έχουν ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να βγουν (άφησαν κάτι τροφές και νερά αλλά για κάποιες μέρες μόνο). Τα δύο από αυτά είναι τα δικά μου (με όλα τα νόμιμα και βιβλιάριο).

Με λίγα λόγια, οι μπάτσοι και ο δήμος Αθηναίων άφησαν τρία ζώα να ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ στην πείνα.

Κάνω τώρα μια θερμή παράκληση να γνωστοποιήσει το συμβάν όσο δεν πάει, να γίνουν όσες καταγγελίες από φιλοζωικές στον εισαγγελέα κακοποίησης ζώων γίνεται και ότι κρίνει ο καθένας σωστό σε αυτή την περίπτωση. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό το πράγμα ούτε να αργεί ούτε να περάσει στα ψηλά. Για οτιδήποτε συμβεί από δω και πέρα είναι υπεύθυνοι η αστυνομία, η ΑΣΟΕΕ και ο δήμος Αθηναίων.

Clém'».

Δεν επέτρεψε η Αστυνομία να μείνει ανοιχτή δίοδος για τις γάτες

Θυμίζουμε ότι η Σεραφίνα Αβραμίδου, η οποία είναι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για τα ζώα, εξήγησε μιλώντας στο www.zoosos.gr σήμερα αναφορικά με τις γάτες - που ζούσαν εντός του κτιρίου το οποίο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δεριγνύ και Μαυρομματαίων στην Αθήνα και ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ότι «η Προϊσταμένη της Αστικής Πανίδας κα Μαρία Μορφέτα με την συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου. Αλέξανδρου Τσιατσιάμη ζήτησαν από το κλιμάκιο της Αστυνομίας που επέβλεπε την σφράγιση του κτιρίου να αφήσουν ένα μικρό άνοιγμα για να βγουν τα γατάκια σε περίπτωση που ήταν όντως μέσα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό για λόγους ασφαλείας».

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να πιέσουν τον πρύτανη να δώσει άδεια ώστε να γίνει εκ νέου έλεγχος στο κτίριο

Το Αδεσποτολόγιο συγκεντρώνει υπογραφές. Πρόσθεσε και τη δική σου υπογραφή εδώ: https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Ekklisi_gia_ti_sotiria_3_egklovismenon_gaton_se_ktirio_idioktisias_OPA/

Το κείμενο που συνοδεύει τις υπογραφές είναι μια επιστολή προς τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Α. Γιακουμάκη, καθώς το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη είναι περιουσιακό στοιχείο του Α.Ε.Ι.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Κύριε Πρύτανη,

Θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα που προέκυψε μετά την εκκένωση της κατάληψης κτηρίου ιδιοκτησίας ΑΣΟΕΕ (νυν ΟΠΑ) στην οδό Μαυρομματαίων και Δεριγνύ το περασμένο Σάββατο 2/11/19.

Στην κατάληψη φιλοξενούνταν 6 συνολικά κατοικίδια ζώα, 2 σκυλιά και 4 γάτες, σε ξεχωριστούς χώρους ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία τους διότι τα σκυλιά έδειχναν επιθετικότητα προς τις γάτες. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, και ενώ οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ελευθερωθούν όλοι οι χώροι ταυτόχρονα γιατί τα ζώα θα έρθουν σε κίνδυνο εξαιτίας της μεταξύ τους επαφής, ανοίχτηκαν όλες οι πόρτες και, μέσα στον πανικό που ακολούθησε από τον κόσμο και τη φασαρία, η μία από τις γάτες έχασε τη ζωή της.

Στη συνέχεια τα σκυλιά περισυλλέχθησαν με τη βοήθεια του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, ενώ οι γάτες στάθηκε (εύλογα) αδύνατο να πιαστούν, οπότε και κρύφτηκαν μέσα στο κτήριο, όπου και παραμένουν ακόμα. Οι υπάλληλοι της Αστικής Πανίδας άφησαν αρκετή ποσότητα τροφής και νερού ώστε να μπορούν να επιβιώσουν για τις επόμενες λίγες μέρες. Όμως μετά το πέρας των ημερών αυτών το τέλος τους είναι προδιαγεγραμμένο εφόσον βρίσκονται εγκλωβισμένες μέσα σε ένα κτήριο του οποίου σφραγίστηκε κάθε πιθανή είσοδος/έξοδος και δεν έχει κανείς δικαίωμα παρέμβασης.

Ζητάμε λοιπόν την άδειά σας ώστε να επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο σε ομάδα εθελοντών του Σωματείου μας σε συνεργασία με το τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι γάτες αυτές να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια και να φροντιστούν όπως πρέπει σύμφωνα με τον Νόμο 4039/2012.

Η εγκατάλειψη των ζώων εγκλωβισμένων μέσα στο κτίριο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του Νόμου 4039/2012 καθώς ο εγκλεισμός στους στο κτίριο θα οδηγήσει αναμφίβολα στο βασανιστικό τους θάνατο από πείνα και δίψα.

Θα παρακαλούσαμε να έχουμε τη θετική σας απάντηση όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας. Με εκτίμηση,

Φιλοζωικό Σωματείο «Αδεσποτολόγιο»,

Μέλος της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας».

Διαβάστε επίσης:

Δόθηκε άδεια απ' την Εισαγγελία Αθηνών να γίνει έλεγχος για γάτες στο σφραγισμένο κτίριο της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

Τα σκυλιά επέστρεψαν στους κηδεμόνες τους και οι γάτες της Κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν αγνοούνται αλλά δεν είναι εγκλωβισμένες

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.