Στηρίξτε μας

Στο Χειμάδι Λάρισας 31 σκυλιά της Αλεξάνδρας Σταματάκη περιμένουν αυτούς που θα τα σώσουν

23 Ιανουαρίου 2018 10:03 | Επικαιρότητα
Στο Χειμάδι Λάρισας 31 σκυλιά της Αλεξάνδρας Σταματάκη περιμένουν αυτούς που θα τα σώσουν

Της Φωτεινής Κομμά

Δεν επέλεξαν να μείνουν στα αζήτητα. Δεν επέλεξαν να ζουν μόνα τους κάτω από άσχημες συνθήκες... το κρύο, την πείνα, σ’ έναν αφιλόξενο τόπο για σκυλιά καθώς στο παρελθόν υπήρξαν αρκετά θύματα από φόλες και στο χωριό και στο κτήμα της Αλεξάνδρας Σταματάκη στο Χειμάδι της Λάρισας.

SykourioStamataki31 1 2018Ο χώρος που ζούσε για δεκαετίες η Αλεξάνδρα Σταματάκη με τα εκατοντάδες σκυλιά.

Η κα Αλέκα νοσηλεύεται στην κλινική «Αγία Φωτεινή», όπου και τη δέχτηκαν αφιλοκερδώς, αφού πλέον διανύει το τελευταίο στάδιο του καρκίνου. Οι 31 ψυχές, τα σκυλιά που έμειναν πίσω περιμένουν ένα χάδι… μια αγκαλιά, ένα ζεστό σπίτι εκείνον που θα τα υιοθετήσει... Ο αριθμός των ζώων μετά από τον κόπο πολλών εθελοντών μειώθηκε σημαντικά, από τα 120 που ζούσαν στο κτήμα όσο η κας Σταματάκη ήταν ακόμα εκεί.

Αρκετά από αυτά φιλοξενούνται… κάποια υιοθετήθηκαν, άλλα πάλι τα ανέλαβαν φιλοζωικές ομάδες… Όλους όσους νοιάστηκαν τους ευχαριστούμε πολύ... Χωρίς εσάς δεν θα τα καταφέρναμε όμως μείναμε μόνοι οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, πασχίζοντας με ελάχιστα μέσα  να σώσουμε και το τελευταίο σκυλάκι στο κτήμα.

Μην μας εγκαταλείπετε τώρα... Υπάρχουν ανάγκες για σίτιση, φάρμακα, στειρώσεις, εξετάσεις, θεραπείες… Οποιαδήποτε πράξη αγάπης από την πλευρά σας είναι σωτήρια για αυτά τα πλάσματα. Ζητάμε την βοήθεια σας, να αδειάσει το κτήμα, να τελειώσει η ταλαιπωρία για όσα σκυλάκια έμειναν πίσω.

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ – ΦΑΡΜΑΚΑ – ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ...

Μην μας προσπερνάτε…μην αδιαφορείτε…είμαστε εδώ. Δεν τα παρατάμε, δεν απογοητευόμαστε…συνεχίζουμε μέχρι να αδειάσει το καταφύγιο.

Για πληροφορίες και επικοινωνία η σελίδα στο facebook: «Εθελοντές βοήθειας για τα ζωάκια της Αλεξάνδρας Σταματάκη».

Ευχαριστίες...

Θα ήθελα φυσικά να ευχαριστήσω και όλους όσους και όσες βοήθησαν μέχρι σήμερα... (όλους όσους έμαθα\γνώρισα μέσω της κας Αλέκας)... υλικά, ηθικά, με εθελοντική εργασία στο κτήμα, με φιλοξενίες υιοθεσίες, κτηνιατρικές πράξεις που προσέφεραν στα ζώα ή και στην ίδια την κα Σταματάκη... το ελάχιστο… μέχρι το μέγιστο.

Η Αλεξάνδρα Σταματάκη.

Δεν θα σταθώ στο «πόσο» ή στο «τι» γιατί θα μακρηγορήσω και επειδή τελικά η ΑΓΑΠΗ δεν μπαίνει στο ζύγι. Ποτέ. Και όποιος προσπάθησε να το κάνει έχασε την ουσία της αλλά και στο τέλος την ίδια την ψυχή του… Κάποιοι συνεχίζουν ακόμα...τους ευχαριστώ και αυτούς όμως όσοι βοήθησαν και στο παρελθόν δεν τους προσπερνώ... διότι ήταν το περίσσευμα της ψυχής τους και πάντα το περίσσευμα είναι αυτό που λαμβάνει ο άλλος είτε σε πράξεις είτε σε λόγια.

Δεν θα τους βάλω σε αλφαβητική σειρά ούτε με σειρά προτεραιότητας. Δεν κάνουμε διαγωνισμό φιλοζωίας ή φιλανθρωπίας και θα παρακαλέσω στο τέλος της επιστολής οι συνοδοιπόροι μου να με βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια εάν ξέχασα κάποιον\κάποια να με διορθώσουν. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.

Ευχαριστώ λοιπόν ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, την κα Ντία Κασιδάκη, τον κο Νίκο Καλογήρου, την κα Άννα Σαραντινός, τον κύριο που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του από την Στέγη Ζώων, το ζευγάρι από Μύκονο που θέλει να διατηρήσει επίσης ανωνυμία, την Στέγη Ζώων, το STRAY CARE, την κα Καμάρη Μαρίκα, την κα Τογρίδου και την KOFFA, την κα Σταμπουλίδου, την κα Κιμ Λάνγκ, την κα Ηλιοπούλου Ελένη και το www.zoosos.gr, την κα Μπομπολάκη και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, τον κο Νταφούλη και τον Δήμο Τεμπών, τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΤ Συκουρίου, το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, τους ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΜΑΣΟΥΛΗΔΕΣ, την κα Καλλιρόη Χιώτη, τους ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, τους ΑΝΙΜΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ, την κα Βάσω και την κα Ντόλλυ Χατζημανώλη και το ANIMAL REFUGE, τον κο Κώστα από τα Τρίκαλα, την κα Φωτεινή Μανδαλιανού, την Ηλιάνα,τ ην ομάδα των Γερμανών και την Αλεξάνδρα, την εταιρία VIOZOIS και τον κο Κατσαρό, τον κο Γερογιάννη, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, το ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, την κα Μαρία Κοκκινάκη, τον κο Πασχαλίδη και τη βοηθό του Τάνια, την κα Σαμαρά Σοφία, την κα Ευαγγελία Νικάκη και τον σύζυγο της Γιώργο, τον κο Γιάννη Παπαδημητρίου, την Χάιδω, την Κωνσταντίνα Μουστάκα, τον κο Πράπα Βασίλειο, την κα Όλγα Γριέλλλα, την κα Ταπούτη Ειρήνη, την κα Νεφέλη-Σωτηρία Σίνου, την κα Νατάσσα Παρδάλη, την κα Μαριάννα Μπρέ, την κα Δέσποινα Γκίς, την κα Σκλαβουνάκη Μπέκυ, την κα Γεωργία Κακούρη, την κα Σταματίνα Σταματάκου, την κα Άννα Γερολύμπου,την κα Αναστασία Τζαρτζάνη, την κα Αλεξάνδρα Καρπούνη,την κα Λητώ Αλαμάνου, την κα Μάρθα Νομικού, την κα Τιτίκα Τοπάτση, το ΖΩΣΥΠΕ, την κα Μαρίνα Καλλιγέρου, την κα Δέσποινα Περιχάρου, την κα Έλενα Καλενδριάνου, την κα Ολυμπία Αλεξάνδρου, την κα Εύη Γκούφη, τον κο Θάνο, την κα Λένα Τσιτρούλη, την κα Άννα Παρασκευοπούλου...ΟΥΦ... Ξέχασα κανέναν;

Είναι αμέτρητοι... και χρόνια πριν ασχοληθούμε όλοι εμείς. Υπήρξαν πολλοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ που βοήθησαν κατά καιρούς.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε όλους\όλες όσους μας κουνάνε το δάχτυλο, μας στήνουν στον τοίχο για την κατάσταση των ζώων. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ είμαστε. Με μισθούς πείνας. ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Και ξέρω καλά τι λέω. Τι να πρωτοσυμμαζέψουμε; Στειρώσεις, ταΐσματα, θεραπείες; Το γνωρίζουμε καλά πως κινδυνεύουν από αρρώστιες, φόλες και χίλιες δυο απειλές, όμως όσοι κρίνουν φαντάζομαι το κάνουν για να υπάρχει κάποιο όφελος για αυτή την προσπάθεια. Όταν δεν υπάρχει όφελος για τα σκυλάκια όλες αυτές οι ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ γίνονται εκ του πονηρού... Καλούμε ΟΣΟΥΣ θέλουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο και όποια συμβουλή Ή...οποιαδήποτε ιδέα (ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΡΟΛΕΣ) ή πράξη να συμβάλλουν για να μην μείνει ούτε ένα ψυχουλάκι στο κτήμα. Δεν αποκλείσαμε ποτέ κανέναν. Όλοι όσοι αγαπούν ανθρώπους και ζώα είναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ.

Παρακαλώ δεν θέλω αντιπαλότητες φιλοζωικών, ξεκατινιάσματα, μη ανθρώπινες συμπεριφορές εις βάρος όλων αυτών των πλασμάτων που δεν φταίνε σε τίποτα. Αν κάποιοι θέλουν να κρίνουν ας το κάνουν όχι όμως απόντες από την προσπάθεια. Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη...σε όλους και ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Χειμάδι Λάρισας: 60 ηλικιωμένα και άρρωστα σκυλιά χρειάζονται άμεσα τη βοήθεια μας

200 σκυλιά σε κίνδυνο στο Χειμάδι Λάρισας καθώς αρρώστησε η γυναίκα που τα φρόντιζε (βίντεο)

Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου Τεμπών για τα όσα συμβαίνουν στα ζώα στο κτήμα της Σταματάκη

Χειμάδι Λάρισας: Δηλητηρίασε την σκυλίτσα και τα κουτάβια θήλαζαν το πτώμα της

Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.