Παστίτσιο με μανιτάρια για VEGAN
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαϊντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά ώσπου να στεγνώσει.
Η αναγνώστρια του www.zoosos.gr Νίνα Κ. μας στέλνει τις συνταγές της αποδεικνύοντας ότι το να είσαι VEGANδεν σημαίνει ότι στερείσαι επιλογών ή απολαυστικών γεύσεων. Για σήμερα προτείνει σουβλάκια με λαχανικά και καπνιστό – μαριναρισμένο τόφου.
Οδηγίες
Μαρινάρετε το τόφου φυτικό τυρί (από σόγια) για περίπου δύο ώρες μέσα σε σόγια, ελαιόλαδο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Στην συνέχεια το κόβετε σε κύβους και φτιάχνετε τα σουβλάκια σας προσθέτοντας τα λαχανικά που σας αρέσουν περισσότερο. Μόλις τελειώσετε τους βάζετε λάδι, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τα ψήνετε στον φούρνο ή και στη σχάρα.
Αν ψήσετε τα σουβλάκια στο φούρνο θυμηθείτε να στρώσετε το ταψί με λαδόκολλα για να μην σας κολλήσουν.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr