Στηρίξτε μας

Ο σκύλος που o Δήμος Λαυρεωτικής εξαφάνισε από την Κερατέα για 5 μήνες αφέθηκε ελεύθερος άρρωστος και σε κακά χάλια

24 Φεβρουαρίου 2018 08:41 | Καταγγελίες
Ο σκύλος που o Δήμος Λαυρεωτικής εξαφάνισε από την Κερατέα για 5 μήνες αφέθηκε ελεύθερος άρρωστος και σε κακά χάλια

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για το πως ο Δήμος Λαυρεωτικής διαχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα (κυρίως τα σκυλιά), αλλά και που τελικά πηγαίνουν τα χρήματα των δημοτών του, που ξοδεύονται για κτηνιατρικές πράξεις, με αφορμή ένα αδέσποτο σκυλί, το οποίο φρόντιζαν φιλόζωοι στην περιοχή Νέο Σχέδιο, καθώς η δημοτική αρχή το επέστρεψε κυριολεκτικά εξαθλιωμένο, ενώ ισχυριζόταν ότι ο σκύλος ζούσε επί πέντε μήνες σε εξαιρετικό καταφύγιο…

Δικαίως το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ», που παραθέτει και το χρονικό της εξαφάνισης πολλών σκυλιών από τον Σεπτέμβριο του 2017, τα οποία ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί, και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι να ισχυρίζονται ότι φροντίζουν τα αδέσποτα, που απομακρύνουν από τους δρόμους, και τελικά να τα εμφανίζουν έτσι εξαθλιωμένα.

Η ιστορία του Ιάκωβου…

Σύμφωνα με τον «ΠΡΟΚΡΙΣ»: «Ο Ιάκωβος είναι ένα καθαρόαιμο Κούρτσχααρ ο οποίος είναι από το 2015 αδέσποτος στην περιοχή της Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής. Ένα εξαιρετικά αγαπητό πλάσμα στη γειτονιά καθώς και φίλος των παιδιών. Κάποια στιγμή όπως σε πολλά αδέσποτα μέσω εθελόντριας του έγιναν εξετάσεις - αιματολογικός έλεγχος στις 2/6/17 και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ερλίχεια, αρνητικός στην λεϊσμάνια και ξεκίνησε θεραπεία στον χώρο που βρισκόταν από την ίδια την εθελόντρια.

Καλύψαμε το ζώο ως σωματείο για έσω - έξω αποπαρασίτωση στις 4/8/17. Μάθαμε ότι κάποιος (δεν γνωρίζουμε στοιχεία παραπάνω) μάζεψε υπογραφές για να απομακρυνθούν τα ζώα από το σχολείο περιοχή Νέου Σχεδίου.

IakovosΤο πριν και το μετά...

Ρωτώντας στην πορεία να μάθουμε τι έγραφε το κείμενο το οποίο είχε συνταχθεί για την συλλογή των υπογραφών μας ενημέρωσαν ότι… δεν υπήρχε κείμενο! Με ποια δικαιολογία λοιπόν μαζεύτηκαν αυτές οι υπογραφές; Τι ακριβώς έγραφε το κείμενο;

Στην συνέχεια στις 5/9/17 μαζεύτηκαν ΟΛΑ τα σκυλιά της περιοχής και όχι μόνο. Εθελοντές που ζητούσαν να μάθουν τον χρόνο επανένταξης των σκύλων που μαζεύτηκαν από την γειτονιά τους, συγκέντρωσαν 20 υπογραφές, οι οποίες κατατέθηκαν με αριθμό πρωτοκόλλου στον Δήμο αλλά δυστυχώς δεν πήραν Καμία απάντηση.

Η προσπάθεια για ενημέρωση σε ευρύτερη κλίμακα, μιας και από άλλες γειτονιές άνθρωποι άρχισαν να ψάχνουν τα αδέσποτα τους, επαναλήφθηκε με 200 υπογραφές αυτή τη φορά και εκ νέου με αριθμό πρωτοκόλλου οι οποίες κατατέθηκαν στον Δήμο.

Εν συνεχεία και μετά από μεγάλη χρονική διάρκεια απόλυτης σιγής και συνεχόμενες οχλήσεις προφορικές και γραπτές του σωματείου στον Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου, δεν λάβαμε ΚΑΜΜΙΑ απάντηση.

Μέχρι στις 13/2/18 όπου είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με εθελόντρια της περιοχής η οποία μας ενημέρωσε ότι παρέλαβε στις 12/2/18 από το σπίτι της υπεύθυνης Αντιδημάρχου κας Σ. Τριανταφυλλίδου, τον Ιάκωβο αφού υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ανάληψης φροντίδας του ζώου.

Ο λόγος που ενημέρωσε το σωματείο μας, ήταν επειδή η κλινική εικόνα του ζώου, την πανικόβαλε, την στεναχώρησε και δεν ήξερε ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις κάποιων ανθρώπων στην θέα του. Φοβήθηκε για την ασφάλεια του ζώου αν παρέμενε σε αυτή τη κατάσταση στο σημείο, οπότε και ως όφειλε ζήτησε την βοήθειά μας. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και ειλικρινά δυσκολευτήκαμε να αναγνωρίσουμε το ζώο. Αναρωτηθήκαμε αν αυτός ήταν ο δικός μας Ιάκωβος. Ένα λυπημένο σκυλί που κουνούσε την μαδημένη του ουρά από χαρά γιατί κατάλαβε ότι τα βάσανα του θα τέλειωναν! Ένα κορμάκι που σχεδόν καιγόταν!

Το οδηγήσαμε την ίδια στιγμή σε γιατρό της περιοχής και ζητήσαμε πλήρη αιματολογικό έλεγχο μιας και το ζώο παραδόθηκε χωρίς κανένα έγγραφο από την κλινική (γιατί το εξιτήριο του έτσι έλεγε) από τι νοσεί. Και η έκφραση της κας Αντιδημάρχου ότι είναι μια χαρά, δεν ήταν αρκετή για να εφησυχάσει όποιον γνώριζε το ζώο στην πρότερη μορφή του.

Κατευθείαν από φόβο μην τυχόν και το ζώο δεν ανταπεξέλθει στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όπως και από φόβο μη τυχόν κάποιος από αυτούς που έχουν μάθει να καταδικάζουν θέματα πολιτισμού όπως αυτό της ανάγκης για ευζωία των αδέσποτων, δράσει εις βάρος του Ιάκωβου, οδηγήσαμε το ζώο σε πανσιόν σε στεγνό και καθαρό κατάλυμα .

Στις 14/2/18 ενημερωθήκαμε από τον κτηνίατρο κο Λυγιά και παραλάβαμε εξετάσεις και θεραπεία του ζώου. Ο Ιάκωβος, ύποπτος για λεϊσμάνια (κάτι που θα επανεξεταστεί γιατί μπορεί να είναι πλασματικό) νοσεί από ερλίχεια με τίτλο 1/800 (όπως ακριβώς και στις προ 5 μηνών εξέταση, του Αττικού νοσοκομείου) και ξεκίνησε θεραπεία, για να αντιμετωπιστεί και η ψώρα που του κατατρώει το δέρμα.

Αποπαρασίτωση πήρε την πρώτη μέρα, όταν κατά την κλινική εξέταση βρέθηκαν ζωντανοί κρότωνες επάνω του.

Ένα ζώο που 5 ολοκλήρους μήνες δεν μας λέγανε πώς και πού είναι και επεστράφη σε μια κατάσταση, που ειλικρινά μας αποκαρδίωσε όλους!

Οι υπερσύγχρονες και πολυτελείας ιδιωτικές εγκαταστάσεις στις οποίες ισχυρίζονται οι αρμόδιοι από τον Δήμο ότι φυλάσσονται επί πληρωμή με συμβάσεις τα αδέσποτα που εμείς φροντίζαμε στον δρόμο από ότι φαίνεται είναι υποεκτιμημένες. Γιατί αν στο δρόμο τα ζώα ήταν καλά, ταϊσμένα και σε καλή κατάσταση θα περίμενε στις επιπέδου Χίλτον, όπως είπαν στην εθελόντρια εγκαταστάσεις, δεν θα είχε μια τέτοια εξέλιξη η υγεία του ζώου.

Το σωματείο μας, ανέλαβε τον Ιάκωβο εξ ολοκλήρου και υποσχέθηκε στην εθελόντρια, ότι θα σταθεί στο πλάι της, και στο πλάι ενός ζώου, που είναι τόσο αγαπητό, όσο ακριβώς και τα υπόλοιπα που εξακολουθούν να είναι αγνοούμενα.

Και ειλικρινά όσο και αν θέλαμε να προσπαθούμε να κρατάμε θετική στάση, μετά από αυτό το περιστατικό, έχουμε κάθε λόγο να αγχωνόμαστε για την μοίρα των αγνοούμενων ζώων, μιας και τα γεγονότα μας δικαιώνουν. Ζητάμε για άλλη μια φορά εξηγήσεις! Για τον Ιάκωβο και για όλα τα ζώα που αναζητούμε!».

Αν αυτό για τον Δήμο Λαυρεωτικής συνιστά φροντίδα ενός σκύλου, τότε τι ακριβώς συνιστά κακοποίηση;

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αδιαφόρησε για το άρρωστο σκυλί που τελικά έσωσαν φιλόζωοι

Αδιαφόρησε ο Δήμος Λαυρεωτικής για το άρρωστο σκυλί που υποφέρει και κινδυνεύει

Κερατέα: Βρήκαν τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζαν πεταμένο στα σκουπίδια με μια θηλιά από καλώδιο στον λαιμό

Κερατέα: Βρήκαν τον σκύλο σφηνωμένο στα κλαδιά ελιάς σε ύψος δύο μέτρων στην Αμάχαιρη

Κερατέα: Σκότωσε τον σκύλο χτύπησε και τον αστυνομικό

Γεμάτος σκάγια ο σκύλος που χτυπήθηκε και από αυτοκίνητο στην Κερατέα Αττικής

Κερατέα: Σκάγια από 3 διαφορετικά όπλα στο σώμα του σκύλου

Κερατέα: Ξεκίνησαν τη θεραπεία του σκελετωμένου και άρρωστου σκύλου

Ο άρρωστος σκύλος στην Κερατέα εμπιστεύτηκε το άγγιγμα εκείνου που τον έσωσε

Βρήκαν 9 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια στο Δασκαλειό Κερατέας (βίντεο)

Κερατέα: Σκύλος σάπιζε από τον καρκίνο στην αυλή του κυνηγού (βίντεο)

Κερατέα: Συνελήφθη και θα δικαστεί ο 76χρονος που ξυλοκόπησε τον σκύλο του

Κερατέα: Γνωρίζουν ποιος κακοποίησε μέχρι θανάτου το σκυλί αλλά δεν τον καταγγέλλουν

Η τρίποδη σκυλίτσα που πυροβολήθηκε στην Κερατέα χρειάζεται σπιτικό!

Κερατέα: Πέθανε το κυνηγόσκυλο που ο ιδιοκτήτης του το άφησε να λιώνει από τον καρκίνο (βίντεο)

Κερατέα: Συνελήφθη και θα δικαστεί ο 76χρονος που ξυλοκόπησε τον σκύλο του

Βελτιώνεται η υγεία της σκυλίτσας που ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη της στην Διψέλιζα Κερατέας

Κερατέα: Οι πυροσβέστες έσωσαν την γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι (βίντεο)

Καταδικάστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε & τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο στο Λαύριο το 2012

Λαύριο: Έκλεψε το σπιτάκι που τοποθέτησε φιλόζωη για να προστατέψει τον αδέσποτο σκύλο

Αδιαφόρησε ο Δήμος Λαυρεωτικής για το άρρωστο σκυλί που υποφέρει και κινδυνεύει

Λαύριο: Εγκατέλειψαν 10 κουτάβια μέσα σε κούτες

Λαύριο: Πέταξε ζωντανά δύο σκυλιά - το ένα πυροβολημένο - αφού τα έκλεισε σε τσουβάλια

Λαύριο: Βρήκαν ζωντανή μέσα σε πηγάδι την σκυλίτσα που χάθηκε πριν από 25 μέρες

Έκκληση για τον εντοπισμό του σκελετωμένου ζώου που περιφέρεται μεταξύ Λαυρίου και Σουνίου

Λαύριο: Πυροβόλησε με αεροβόλο τον σκύλο επειδή δεν τον άφησε να κοιμηθεί!

Σκύλος κυκλοφορούσε σκελετωμένος στην Λ. Λαυρίου

Λαύριο: Σκύλος δεμένα τα πόδια νεκρός δίπλα από τους κάδους

Κουτάβια πεταμένα ζωντανά στα σκουπίδια στο Λαύριο

Βρήκε το κουτάβι με κομμένα αυτιά και δάχτυλα στο Λαύριο Αττικής

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.