Στηρίξτε μας

Λαύριο: Πέταξε ζωντανά δύο σκυλιά - το ένα πυροβολημένο - αφού τα έκλεισε σε τσουβάλια

9 Νοεμβρίου 2014 11:22 | Καταγγελίες
Λαύριο: Πέταξε ζωντανά δύο σκυλιά - το ένα πυροβολημένο - αφού τα έκλεισε σε τσουβάλια

Δύο σκυλιά κλεισμένα μέσα σε δύο τσουβάλια εντόπισε χθες το πρωί τυχαία ένας άνδρας την ώρα που έκανε βόλτα με το δικό του σκύλο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στο κέντρο του Λαυρίου.

LavrioTsouvaliKoutavi (2)Το ζώο είναι παράλυτο επειδή κάποιος το πυροβόλησε!

Ο άνθρωπος με το που είδε τα τσουβάλια και κατάλαβε ότι μέσα ήταν τα σκυλιά ζωντανά σταμάτησε το περιπολικό που περνούσε από το σημείο και ζήτησε τη συνδρομή των αστυνομικών.

LavrioTsouvaliKoutavi (1)Η ακτινογραφία έδειξε το σφαιρίδιο στην σπονδυλική στήλη του κουταβιού.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το πρώτο σακί το σκυλί, που βρισκόταν μέσα κατατρομαγμένο έφυγε τρέχοντας, καθώς δεν πρόλαβαν να το συγκρατήσουν, ενώ το ζώο στο δεύτερο σακί, όπως διαπίστωσαν, ήταν παράλυτο στο πίσω μέρος του σώματος του.

Η Άννα Γερολύμπου, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, πήγε επί τόπου πήρε το ζώο και το μετέφερε στην κτηνίατρο Αργυρή Κοτζαμπασάκη όμως εξαιτίας της σοβαρότητας του περιστατικού η Λίτσα Καραγιάννη – όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr – το μετέφερε στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Εκεί η ακτινογραφία έδειξε ότι το ζώο – πού είναι ένα κουτάβι μόλις δύο μηνών – έχει πυροβοληθεί με αεροβόλο. Το σφαιρίδιο του όπλου έχει σφηνωθεί στην σπονδυλική του στήλη γι’ αυτό και δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Σήμερα στο Α.Τ. Λαυρίου κατατέθηκε καταγγελία από την κα Γερολύμπου και την κα Καραγιάννη κατ’ αγνώστων, ενώ αναμένονται οι εξετάσεις που θα δείξουν αν το κουτάβι θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Τι ισχύει για τα αεροβόλα

Θυμίζουμε ότι για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή την θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία και φυσικά ο νόμος 4039/2012 προβλέπει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα για όσους κακοποιούν τα ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Υιοθέτησαν τον παράλυτο σκύλο που έμεινε ανάπηρος επειδή τον πυροβόλησαν στο Λαύριο

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Φωτεινή

    Να ψοφήσει το σκουλήκι που το έκανε....αργα και βασανιστικά.Τελικά σε όλα τα μέρη της Ελλάδος ζούν και σινεχίζουν τα εγκλήματα τους σκατόψυχοι και ψυχανώμαλοι.Εκτέλεση για να απαλλαγούμε μια και καλή.Άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ.

    1. MARIA VLACHOU

      Άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ, είναι το μόνο σίγουρο.
      Αυτό που χρειάζεται είναι ο κόσμος που ενδιαφέρεται για τα ζώα να σταματήσει να φοβάται,οταν καταγγέλει περιστατικά κακοποίησης, όταν ενδιαφέρεται για τα ζώα,μΟνο έτσι θα αρχίσουν να φοβούνται πραγματικά τα ανθρωπόμορφα τέρατα.
      Πραγματικά αν καθήσει να το σκεφτεί κανείς η φύση είναι "φτιαγμένη" με σοφία, μόνο ο άνθρωπος αποδυκνείεται ηλίθιος με τις πράξεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.