Στηρίξτε μας

Σίκινος: Δολοφονημένες με φόλες 20 γάτες στην Αλοπρόνοια

23 Φεβρουαρίου 2022 23:58 | Καταγγελίες
Σίκινος: Δολοφονημένες με φόλες 20 γάτες στην Αλοπρόνοια

Μέσω facebook και στην ομάδα «Ερασιτέχνες Σικίνου» ο Κώστας Πλατής έκανε γνωστό πως τουλάχιστον 20 γάτες βρήκαν φρικτό θάνατο από φόλα στην περιοχή της Αλοπρόνοιας. Τα ζώα τάιζε μια κάτοικος του νησιού καθώς αυτή την εποχή κανείς άλλος δεν μένει σε αυτό το σημείο πλην αυτής της γυναίκας.

Ο κ. Πλατής κυριολεκτικά απελπισμένος τονίζει τα εξής για το έγκλημα και το θράσος των ανελέητων δραστών:

«Κάποιος μας κάνει πλάκα. Πολύ κακόγουστη πλάκα.

Με απέραντη λύπη να σας πληροφορήσω ότι οι δολοφόνοι έδρασαν ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ένα μήνα σχεδόν μετά τις δολοφονίες των γατιών στη πλατεία της Χώρας. Αυτή τη φορά στόχος ήταν η γατοαποικία της Αλοπρόνοιας, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΥΛΗ ΣΠΙΤΙΟΥ.

Από τα μετρημένα 33 γατιά (15 εκ των οποίων στειρωμένα τον Οκτώβριο και τα υπόλοιπα, σχεδόν όλα μικρά που θα στειρώνονταν τον Μάρτιο) έχουν επιβιώσει 13. Έχουν χαθεί 20.

Βρήκαμε ένα μόνο πτώμα, φυσικά με αφρούς στο στόμα και το λαιμό.

Άλλο ένα πρέπει να τη γλύτωσε και είναι μεν λερωμένο στο λαιμό, το στόμα και τη κοιλιά με αφρούς (που μοιάζουν σα να έχει βραχεί το τρίχωμα με ρευστή κόλλα) αλλά επέζησε.

Η δολοφονία διαπράχθηκε το Σαββατόβραδο ή τη Κυριακή, όπως και στη Χώρα, και οι δολοφόνοι περίμεναν να δράσει το δηλητήριο (υποθέτουμε γεωργικό φάρμακο) και μετά εξαφάνισαν τα πτώματα, όπως και στη Χώρα. Τα επιζήσαντα γατιά είναι τρομοκρατημένα.

Να ΤΟΝΙΣΩ, ότι στην γατοαποικία αυτή ταΐζει η μόνη γειτόνισσα, δεν υπάρχουν άλλοι γείτονες αυτή την εποχή, δεν υπάρχουν γύρω μαγαζιά και τα γατιά δεν ενοχλούσαν κανέναν παρότι πολλά σε αριθμό.

Και σε αυτή τη περίπτωση όπως και στη Χώρα υπολογίζαμε να σταματήσουμε την αύξηση του πληθυσμού με τις στειρώσεις (τον Μάρτιο θα γίνουν οι επόμενες) και να δουλέψουμε για να γίνουν υιοθεσίες μετά ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός.

Έχει επιληφθεί η αστυνομία και δόθηκαν καταθέσεις και σχηματίζεται δικογραφία διότι και πάλι θα γίνει αυτεπάγγελτη μήνυση από την αστυνομία.

Ωραία, τα μεταφέραμε τα νέα. Και τώρα;

Τι μπορούμε να κάνουμε όσοι λίγοι ασχολούμαστε με τα γατιά στο νησί; Τι έχει σειρά τώρα; Το Χωριό; Να περιμένουμε υπομονετικά τη σειρά μας στον θάνατο; Να κάνουμε περίπολα τα Σαββατόβραδα; Και τα υπόλοιπα βράδια; Να κλείσουμε τα γατιά μέσα μέχρι να έρθει καλοκαίρι; Και πότε είναι αυτό, τον Μάιο; Τον Ιούνιο; Και μετά από πότε ξανά θα φοβόμαστε;

Δηλώνω κατατρομοκρατημένος. Ζω μέσα στον φόβο.

Αποφάσισα να φύγω από τη πόλη και να μείνω στο νησί για ποιότητα ζωής και ομορφιά και ζω σε κόλαση.

Είμαι στο έλεος των δολοφόνων, κυριολεκτικά μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν υπάρχει νόμος στο νησί εκτός αν έρθουν 10 αστυνομικοί να συνδράμουν τον υπηρετούντα εδώ και να είναι σε βάρδιες σε συνεχείς περιπολίες.  Αυτή τη στιγμή ο νόμος είναι του φαρ ουέστ.

Ζητώ, αν βλέπουν οι δολοφόνοι το φβ ή αν το βλέπει κάποιος που τους ξέρει, τους εκλιπαρώ, μη σκοτώσετε άλλα ζώα. Ορκίζομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ να υιοθετηθούν και να φύγουν από το νησί. Δώστε μου λίγο χρόνο. Μη σκοτώσετε άλλα ζώα. Κερδίσατε. Είστε αρχηγοί εδώ. Δείξτε τώρα έλεος.».

SikinosGatesNekresSakoula19 2 2022 2Γάτες νεκρές μέσα σε σακούλα πεταμένες.

Ο κ. Πλατής στις 19 Φεβρουαρίου με ανάρτηση του στην ίδια ομάδα στο facebook είχε αναφερθεί ξανά στο διαρκές έγκλημα. Συγκεκριμένα τόνιζε τα εξής: «Ένα μήνα μετά τις δολοφονίες των γατιών στη Σίκινο, να ενημερώσω τους φίλους του νησιού για μερικά πράγματα.

Ο τελικός αριθμός των δολοφονημένων γατιών είναι 27.

Δεσποζόμενα ήταν δύο.

Στειρωμένα ήταν 12. Τα άλλα ήταν μικρά και θα στειρώνονταν τον Μάρτιο τώρα.

Τέσσερα πτώματα βρήκαμε, αλλά πέντε πέταξε στα σκουπίδια αυτός που τα βρήκε (άλλος αυτόπτης μας είπε ότι ήταν επτά)

Άρα 18 πτώματα εξαφανίστηκαν από τους δολοφόνους τους)

Βρέθηκε προ εβδομάδας σακούλα σφιχτοδεμένη με δύο μικρά γατάκια σε προχωρημένη σήψη πεταμένη σε χωράφι βορεια του οικισμού. Δε γνωρίζουμε αν είναι από τα δηλητηριασμένα ή είναι έξτρα δολοφονία.

Τα δύο πτώματα που είναι να σταλούν για εξετάσεις στα εργαστήρια της Κτηνιατρικής δνσης νότιας Ελλάδας στην Αγία Παρασκευή Αττικής, είναι ακόμα στη κατάψυξη επειδή τα εργαστήρια παραμένουν κλειστά λόγω κάποιας βλάβης από τις αρχές Δεκεμβρίου (!!!) Όταν ανοίξουν και με κάποιο τρόπο που δε τον ξέρουμε ακόμα θα σταλούν εκεί κι αν υποθέσουμε ότι δε θα χαθούνε μέσα στον χαμό που θα γίνεται μετά από τόσο καιρό κλειστά, τότε θα πάρουμε αποτελέσματα κατά τον Οκτώβριο με Νοέμβριο του 2022!

Και τέλος, επειδή υπάρχουν και άλλες αποικίες (μέρη που μαζεύονται τα αδέσποτα δλδ) και επίσης και εκει κινδυνεύουν τα γατιά λόγω υπερσυγκέντρωσης, έχουμε κανονίσει για νέες μαζικές στειρώσεις στα τέλη Μαρτίου.

Να συμπληρώσω ότι τα αδέσποτα ταΐζονται από τους εθελοντές με τροφές δικές τους κατά το 1/3 και του δήμου κατά τα 2/3. Οι θέσεις που ταΐζονται συνεχίζουν να διαλέγονται από τους εθελοντές όπως έχουν το δικαίωμα βάσει νόμου. Καμία άλλη θέση ταΐσματος δεν έχει υποδειχτεί από κανέναν άλλον, όπως και πριν τις δηλητηριάσεις.

Και να υπογραμμίσω ότι οι στειρώσεις δεν μειώνουν τον αριθμό των αδέσποτων, τον σταθεροποιούν. Άρα θα συνεχίσουμε να έχουμε όσα αδέσποτα έχουμε τώρα. Μόνος τρόπος να μειωθούν ήταν οι υιοθεσίες.

Προϋπόθεση γι αυτες είναι να είναι φιλικά τα γατιά, ήμερα. Τα γατιά που δολοφονήθηκαν ήταν στη πλειοψηφία τους ήμερα. Αυτά που βρίσκονται στις άλλες αποικίες δεν είναι άρα δύσκολα θα υιοθετηθούν.

Αν υπάρξει κανένα άλλο νέο θα ενημερώσω ως οφείλω».

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερες από 30 γάτες δολοφονήθηκαν με φόλες στη Σίκινο – Συστηματική εξόντωση ζώων και σε αυτό το νησί των Κυκλάδων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.