Η Λίτσα Καραγιάννη έκανε γνωστό μέσω facebook πως στο Σούνιο Αττικής στην περιοχή πέριξ του ναού του Ποσειδώνα κάποιος έριξε φόλες με αποτέλεσμα ένας από τους αδέσποτους σκύλους που φρόντιζε εκεί να δηλητηριαστεί. Το ζώο νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.
Η κα Καραγιάννη – γνωστή για το φιλοζωικό της έργο εκεί – τονίζει τα εξής στην ανάρτηση της: «Για άλλη μια φορά στην περιοχή του Σουνίου κάτω από τον ναό του Ποσειδωνα έριξαν πάλι φόλες. Η μικρή είναι σε κρίσιμη κατάσταση κ σχεδόν σε κώμα. Ένα σκυλάκι χαρούμενο μικρό σε ηλικία που δεν ενοχλούσε κανέναν. Θα γίνει μήνυση κατά αγνώστου, αλλα ποιον ενοχλούν άραγε τα ζώα εκεί;; Δεν είναι πρώτη φορά που φωλιάζουν υπό την προστασία μου αδέσποτα. Οποιος γνωρίζει κατι κ εχει πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν να επικ. Μαζι μου. Θα δοθεί αμοιβή. 6985919240.».
Το ποσό των 2.000 ευρώ δίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας (Φ.Σ.Φ.) σ’ εκείνον που θα αποκαλύψει με στοιχεία ποιος ρίχνει φόλες στην περιοχή των Κομποτάδων ξεπαστρεύοντας με μαρτυρικό τρόπο τα αδέσποτα ζώα που διαβιούν εκεί.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Αδέσποτες Πατούσες Πύργου» δημοσίευσε στις 14 Μαρτίου τη φωτογραφία που απεικονίζει τη φόλα με το υδροκυάνιο, η οποία εντοπίστηκε στο Λαμπέτι Ηλείας στον δρόμο για την Παναγίτσα.