Στηρίξτε μας

Σαντορίνη: Επιβίωσε στη φύση μόνη της τυφλή Τυτώ

13 Αυγούστου 2019 13:20 | Τα καλά νέα
Σαντορίνη: Επιβίωσε στη φύση μόνη της τυφλή Τυτώ

Στην ΑΛΚΥΟΝΗ, τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων που βρίσκεται στην Πάρο, μεταφέρθηκε στις 12 Αυγούστου μια Τυτώ (γλαυκόμορφο πτηνό της οικογενείας των Τυτονιδών) που όπως διαπιστώθηκε είναι τυφλή και κατάφερε να επιβιώσει μόνη της στη φύση καθώς βρέθηκε στη Σαντορίνη σε καλή διατροφική κατάσταση.

Για τις ικανότητες των άγριων ζώων η ΑΛΚΥΟΝΗ σε ανακοίνωση της επισημαίνει τα εξής: «Εχτές παραλάβαμε από την Σαντορίνη αυτήν την Τυτώ (Tyto alba), η οποία είναι τυφλή (όχι πρόσφατα), ενώ ταυτόχρονα είναι με καλό σωματικό βάρος και τέλειο φτέρωμα.

Μελετώντας αυτά τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτό το πουλί έχει επιβιώσει στη φύση, για αρκετούς μήνες μετά την τύφλωσή της, χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Το περιστατικό είναι πολύ σημαντικό να φτάσει ως ενημέρωση, σε ορισμένα νοσηλευτήρια άγριων ζώων του εξωτερικού, που θα έκαναν με βεβαιότητα ευθανασία σε οποιοδήποτε τυφλό ή ακόμα και μονόφθαλμο πουλί, έφτανε στις εγκαταστάσεις τους.

Έχουμε ξαναγράψει για τις ικανότητες των άγριων ζώων για επιβίωση, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες αναπηρίας αλλά και για το σπουδαίο ρόλο που επιτελούν τα ανάπηρα άγρια ζώα, στη βοήθεια εγκλιματισμού των νεοφερμένων (πιθανά απελευθερώσημων), ζώων στην περίθαλψη.

Όταν κάποτε εμείς οι άνθρωποι αφήσουμε στην άκρη τις δικές μας αναπηρίες, σε σχέση με την οπτική γωνία μέσα από την οποία αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, ίσως επικοινωνήσουμε ουσιαστικότερα με το περιβάλλον…».

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.