Στηρίξτε μας

Ρόδος: Απαγχόνισε σκύλο και τον άφησε κρεμασμένο για να τον βλέπουν όλοι

30 Ιανουαρίου 2014 07:45 | Καταγγελίες
Ρόδος: Απαγχόνισε σκύλο και τον άφησε κρεμασμένο για να τον βλέπουν όλοι

Κρεμασμένος σ’ ένα δέντρο εντοπίστηκε στις 29 Ιανουαρίου στο Καμινάρι της Ρόδου ένας σκύλος, όπως ακριβώς βλέπετε στις φωτογραφίες. Ο Δημήτρης Κουκούλας κάτοικος του νησιού, που το είδε, έφερε στη δημοσιότητα αυτό το έγκλημα, που όπως χαρακτηριστικά γράφει είναι πράξη ενός «κτηνανθρώπου», δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες στο προφίλ του στο facebook.

RodosKaminari (3)

Το πτώμα του απαγχονισμένου ζώου φαινόταν από την λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου, γιατί προφανώς αυτός ο κάφρος όχι μόνο ήθελε να το δει να σπαρταράει μέχρι να του τελειώσει η ανάσα, αλλά ήθελε να δείξει σε όλους του είδους του το «κατόρθωμα» του. Οι απαγχονισμοί σκυλιών ειδικά στο νησί της Ρόδου είναι ιδιαιτέρως συχνό έγκλημα και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.

Και όσο οι αρχές δεν αναλαμβάνουν στα σοβαρά δράση για τον εντοπισμό των δραστών και για την παραδειγματική τιμωρία τους αυτά τα εγκλήματα – από ανώμαλους ανθρώπους που είναι επικίνδυνοι και για το δικός τους είδος και για τα ζώα – θα συνεχίζουν να συμβαίνουν.

Ο κ. Κουκούλας τονίζει με αφορμή αυτό το έγκλημα: «Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπε να αναρτήσω αυτή την φωτογραφία με το απαγχονισμένο σκυλί, που αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα, μαζί με ένα μεγάλο WHY... Γιατί να έχει τόση βαρβαρότητα σήμερα ο άνθρωπος;

Στο τέλος αποφάσισα να το κάνω. Και να πάρω το κόστος, επειδή μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι φαινόμενα αυτής της μορφής, όταν λαμβάνουν δημοσιότητα, βλάπτουν την εικόνα του τουριστικού προορισμού (και τα έσοδα των ξενοδόχων)… Όμως, φτάνει μέχρι εδώ. Αρκετά όλα αυτά τα χρόνια, τα σπρώχναμε κάτω από το χαλί. Έμενα με αρρωσταίνει πλέον η μπόχα τους. Δεν την αντέχω άλλο.... Αν το ίδιο νιώθετε και εσείς, ενώστε μαζί και την δική σας κραυγή αγωνίας, για το που πάμε…

RodosKaminari (1)

Από τα πολλά σχόλια που ακολούθησαν αυτήν την ανάρτηση (και μπορεί να τα διαβάσει ο κάθε ένας στο τοίχο μου στο facebook), διαπίστωσα πέρα από την συσσωρευμένη οργή για την κτηνωδία του δράστη, την απαίτηση, να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Προκειμένου να τον εντοπίσει και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Όπως επίσης και την ανάγκη οι τουριστικοί φορείς του νησιού που καρπούνται και τον οικονομικό του πλούτο, να αντιληφθούν ότι ζητήματα αυτής της μορφής, που αμαυρώνουν την εικόνα του τουριστικού προορισμού, απαιτούν πρώτα την δική τους ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά.

Αλλά κυρίως, απαιτούνται πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που για δεκαετίες στάθηκε παντελώς ανίκανη(;) να διαχειριστεί ως όφειλε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Είτε πρόκειται για σκυλιά ή για τα χιλιάδες αιγοπρόβατα που κυκλοφορούν ελευθέρα μέσα στο οδικό δίκτυο και προκαλούν εκατοντάδες ατυχήματα. Όλοι δε να σταματήσουν να κωφεύουν και να γυρνούν αλλού το κεφάλι, μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αμαυρώνει τον πολιτισμό μας και μας κατατάσσει ως τοπική κοινωνία, στους “βάρβαρους”.

Όμως θα μπορούσε κάποιος να κάνει και την αντίθετη σκέψη. “Μα, με τι ασχολείσαι τώρα όταν τόσοι άνθρωποι αυτοκτονούν με τον ίδιο τρόπο γύρω μας καθημερινά” και κανένας δεν συγκινείται. Και θα συμφωνήσω μαζί του. Την ίδια σκέψη κάνω και εγώ, για τους περισσότερους από 6000 “αυτόχειρες”, συνανθρώπους μας της διπλανής πόρτας…

Μόνο που είναι πλέον καιρός να βγάλουμε το κεφάλι από την άμμο και να αποφασίσουμε, αν θα παραμείνουμε κοινωνία ανθρώπων, ή αν η κρίση αξιών που περνάμε μαζί με την οικονομική, θα μας μετατρέψει και σε ζούγκλα χωρίς κώδικες ηθικής. Και εν κατακλείδι, αν μαζί με το άτυχο σκυλί, είναι και ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός, που οδηγήθηκε στη κρεμάλα και εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε οι αδιάφοροι θεατές...».

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Κρέμασε τα σκυλιά, καταδικάστηκε, αλλά δεν θα τιμωρηθεί!

Ρόδος: Κρέμασε τον σκύλο κοντά στην εκκλησία

Τα 23 έφτασαν τα νεκρά ελάφια που έχουν βρεθεί πυροβολημένα στα Μαριτσά Ρόδου τις τελευταίες 15 μέρες

Ρόδος: Βρήκαν 14 ελάφια νεκρά που κάποιος σκότωσε με καραμπίνα στα Μαριτσά

Π.Φ.Π.Ο.: Τι έχουν κάνει οι αρμόδιοι για την προστασία των ελαφιών στην Ρόδο, που οι κάτοικοι σκοτώνουν συστηματικά;

Ρόδος: Αποκεφάλισαν το ελάφι για να κρατήσουν το κρανίο ως τρόπαιο!

Ρόδος: Βρήκαν σε σπίτι 72χρονου κρανία και κρέας ελαφιών, κέρατα, ξόβεργες και δόκανο

Ρόδος: Βρήκαν αποκεφαλισμένο ελάφι και ισχυρά απαγορευμένα δηλητήρια σε μάντρα βοσκών

Ρόδος: Αποκεφάλισαν το ελάφι για να κρατήσουν το κρανίο ως τρόπαιο!

Ρόδος: Δολοφόνησε το ελάφι με εννιάβολα φυσίγγια

Ρόδος: Θανάσιμες παγίδες για τα ελάφια δίχτυα & περιφράξεις που βάζουν αγρότες στα χωράφια (βίντεο)

Έσωσαν το ελάφι που είχε παγιδευτεί σε φράκτη στην Απολακκιά Ρόδου

Βοήθησαν το ελάφι που είχε εγκλωβιστεί σε δίχτυ στην Απολακκιά Ρόδου

Ρόδος: Έσωσαν το ελάφι που βρέθηκε να σέρνει με τα κέρατα ένα νεκρό Dama – dama

Ρόδος: Δασοφύλακες έσωσαν το ελάφι που παγιδεύτηκε σε δίχτυα στην Απολακκιά

Δ. Γάκης: Προτεραιότητα η αναδάσωση και η εφαρμογή μέτρων για την προστασία του ελαφιού μετά την πυρκαγιά στην Απολακκιά Ρόδου

Άλλο ένα ελάφι στη Ρόδο θύμα τροχαίου

Ρόδος: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να κυνηγάει παρανόμως με δόκανο

Ρόδος: Έκκληση για τον παράλυτο σκύλο που βρέθηκε πεταμένος σε ρέμα χτυπημένος από αυτοκίνητο

Ρόδος: Συνελήφθη κυνηγός με 169 ωδικά πτηνά αιχμάλωτα και 920 ξόβεργες

Ρόδος: Κυνηγοί φοράνε ακόμα και περούκες για να μην αναγνωριστούν επειδή κυνηγούν παράνομα

Ρόδος: Συνελήφθη ο βοσκός που παραδέχτηκε ότι εξοντώνει με φόλες άγρια και κατοικίδια ζώα

Αργοπεθαίνουν αβοήθητα τα σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο καταγγέλλουν τα παραιτηθέντα μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Ρουλα Χεπτινγκ

    Αυτος που εκανε αυτην την Πραξη ,ειναι ικανος για ολα.Δημοσιος κινδυνος. Η Τιμωρια του θα επρεπε ν α ειναι παραδειγματικη.

  2. maria protopapa

    πΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ Ακριβως τροπο αλλα πρεπει να βρεθουν πρωτα.ΕΙναι τρομερα αυτα που διαβαζουμε ακουμε σχεδον καθημερινα με τα δυστυχα αυτα ζωακια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.