Στηρίξτε μας

Επανομή Θεσσαλονικής: Πυροβόλησε τη σκυλίτσα, άρπαξε τα κουτάβια της και μένει ατιμώρητος!

30 Απριλίου 2012 15:34 | Καταγγελίες
Επανομή Θεσσαλονικής: Πυροβόλησε τη σκυλίτσα, άρπαξε τα κουτάβια της και μένει ατιμώρητος!

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου η σκυλίτσα, που βλέπετε, έπνιξε μια αδέσποτη κότα στην περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης, η οποία ανήκε σ’ έναν 43χρονο. Εκείνος για να εκδικηθεί το ζώο όχι μόνο το πυροβόλησε με την καραμπίνα του, αλλά άρπαξε και τα κουτάβια του προφανώς για να τα εξαφανίσει…Η ιστορία αυτού του εγκλήματος, ο δράστης του οποίου έμεινε ατιμώρητος και αυτή τη φορά, έχει ως εξής: Τη σκυλίτσα αυτή πριν από τρία χρόνια την εντόπισε ο γιος του κ. Γιώργου Αγγελόπουλου, να περιφέρεται αδέσποτη στο πάρκο της εκκλησιάς του Αγίου Αργυρίου στην Επανομή.

Τότε ο κ. Αγγελόπουλος αποφάσισε και της έφτιαξε ένα σπιτάκι, το οποίο το εγκατέστησε σ’ ένα οικόπεδο του δήμου σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το σπίτι του και εκεί τη φρόντιζε έχοντας τη δεμένη. Η ημίαιμη σκυλίτσα - σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο - έχει πολύ ήρεμο χαρακτήρα, είναι φιλική και κοινωνική με όλους. Τα παιδιά της γειτονιάς καθημερινά παίζουν μαζί της, λύνοντας της και έτσι ανήκει πρακτικά σε όλη τη γειτονιά.

Όμως μέσα στα τρία αυτά χρόνια το συγκεκριμένο ζώο επιτέθηκε πνίγοντας δύο κότες ενός γείτονα (πεθερού του δράστη), οι οποίες ήταν «ελευθέρας βοσκής» και περιφέρονταν στην περιοχή, αφού δεν ήταν μέσα σε κοτέτσι.

Ο «τρελός» και οι μάρτυρες που κάνουν τις «πάπιες»

Το Σάββατο το μεσημέρι η σκυλίτσα, την οποία είχαν λύσει μάλλον και πάλι τα πιτσιρίκια, επιτέθηκε σε μια κότα, η οποία ήταν και αυτή αδέσποτη, δηλαδή δε βρισκόταν σε περιφραγμένο χώρο. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης του μαύρου κοτόπουλου, πήρε το κομμένο κεφάλι της κότας και το παράτησε στην είσοδο του σπιτιού του κ. Αγγελόπουλου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όταν ο κ. Αγγελόπουλος το είδε και παρατήρησε, ότι η σκυλίτσα δεν ήταν δεμένη απευθύνθηκε στο γείτονα του για να τον αποζημιώσει για την απώλεια προσφέροντας 50 ευρώ. Το ίδιο είχε κάνει και στο παρελθόν νιώθοντας υπεύθυνος για την απώλεια των αδέσποτων πτηνών.

Τότε εκείνος του εξήγησε, ότι το κοτόπουλο, που έπνιξε ο σκύλος, δεν ήταν δικό του αλλά του γαμπρού του. Έτσι ο κ. Αγγελόπουλος απευθύνθηκε στη σύζυγο του 43χρονου Γρηγόρη Κ., για να της δώσει τα χρήματα. Εκείνη όμως του εξήγησε, ότι ο άντρας της ήταν έξαλλος για το συμβάν και απειλούσε μάλιστα να του κάνει μήνυση!

Καθώς ο κ. Αγγελόπουλος προσπαθούσε να βρει σε ποιον ανήκε η μαύρη κότα, δύο γείτονες του είπαν, ο ένας ότι άκουσε τον πυροβολισμό και η δεύτερη, ότι είδε τον 43χρονο έξαλλο, να απειλεί τον ίδιο, να τον καθυβρίζει και τελικά να πυροβολεί την σκυλίτσα με την καραμπίνα του. Ο κ. Αγγελόπουλος παρατήρησε δε, ότι έλειπαν από το σπιτάκι ακόμα και τα κουτάβια της σκυλίτσας, γι’ αυτό και το βράδυ του Σαββάτου πήγε στο Α.Τ. Επανομής κατήγγειλε τον δράστη του και επικαλέστηκε τους δύο μάρτυρες, οι οποίοι και τελικά κατέθεσαν στην Αστυνομία.

Αρχικά οι άνδρες του Α.Τ. Επανομής επιδίωξαν να λυθεί «ειρηνικά» η διαφορά γι’ αυτό και πίεσαν τον Γρηγόρη Κ. να αποκαλύψει, που έχει πάει τα κουτάβια. Και όντως το έκανε. Στο μεταξύ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο Α.Τ. Επανομής από την Ιζαμπέλα Μποτονάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΑΓΑΠΗ», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Η κα Μποτονάκη επικαλούμενη τη νομοθεσία πίεσε τους αστυνομικούς να κάνουν ό,τι ορίζει η νομοθεσία για να αποκαλύψει ο δράστης που πήγε τα κουτάβια. Έτσι ο κ. Αγγελόπουλος πήγε στο σπίτι του 43χρονου και παρουσία της συζύγου του δράστη παρέλαβε τα τρία μικρά και τα πήγε στη μαμά τους.

Πριν πάει ο κ. Αγγελόπουλος στην Αστυνομία είχε εντοπίσει και την πληγωμένη σκυλίτσα, την οποία άκουσε να γρυλίζει από τους πόνους έξω από το σπίτι του. Το ζώο υπέφερε από τα σκάγια. Ήταν χτυπημένο στο μάτι και στο πόδι. Τελικά η σκυλίτσα, την οποία είδε σήμερα κτηνίατρος, πρέπει να κάνει άμεσα εξόρυξη οφθαλμού – καθώς το ζώο έχασε το μάτι του. Όμως δεν της έγιναν ακτινογραφίες μια και ο κ. Αγγελόπουλος αδυνατεί – λόγω της οικονομικής του κατάστασης – να πληρώσει το σύνολο του κόστους των εξετάσεων και της θεραπείας.

Δε συνελήφθη ο δράστης

Σήμερα ο κ. Αγγελόπουλος πληροφορήθηκε, ότι ο δράστης έδωσε ανωμοτί κατάθεση και δε συνελήφθη, αφού ο εισαγγελέας έκρινε, ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει, ότι εκείνη, που τον είδε, και ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο για το τι είχε συμβεί, δεν είπε, ό,τι ακριβώς αντίκρισε στην Αστυνομία.

Μάλιστα όταν ο κ. Αγγελόπουλος σήμερα το απόγευμα ρώτησε τι γειτόνισσα, αν κατέθεσε ό,τι είδε, πήρε ως απάντηση «που να τα βάζεις με τον τρελό…». Όμως πως ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έκρινε ως επαρκή τα στοιχεία, αν και ο ίδιος ο δράστης παραδέχτηκε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Επανομής, ότι είχε αρπάξει και τα κουτάβια, τα οποία είχε μεταφέρει στο σπίτι του;

Είναι όλα αυτά συμπτώσεις; Το νεκρό κοτόπουλο, το πυροβολημένο ζώο, τα «εξαφανισμένα» κουτάβια; Τελικά τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;

Επείγει η φροντίδα του ζώου

Αυτή τη στιγμή επείγει η σωτηρία του ζώου που ακόμα υποφέρει. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει οικονομικά για την κτηνιατρική περίθαλψη του πυροβολημένου σκύλου και στη συνέχεια στη στείρωση του να επικοινωνήσει με την κα Μποτονάκη στο τηλέφωνο 6977951694 ή με τον ίδιο τον κ. Αγγελόπουλο στο τηλέφωνο 6996532996.

Ο κ. Αγγελόπουλος μιλώντας αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο σκύλο αλλά και με την αδιαφορία, που τελικά επέδειξε η μάρτυρας – προφανώς για να μη μπλέξει – τονίζει: «Πόσο άδικο είναι! Πόσο άνανδρο και θρασύδειλο να τα βάζεις μ’ ένα πλάσμα, το οποίο και δεν αντιδρά, δεν αμύνεται αλλά και σε κοιτά με αγάπη σαν να περιμένει να το χαϊδέψεις και όχι να του βγάλεις το μάτι!

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να γυρνάμε το βλέμμα σε ό,τι στραβό είναι μπροστά μας. Αν το κάνουμε αύριο θα είναι η δική μας σειρά. Η ποιότητα μιας δημοκρατικής κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπου που αντιμετωπίζει τα πιο αδύναμα μέλη της».

Δεν αρκεί να ταΐζουμε τα αδέσποτα

Εκείνος ο οποίος πραγματικά νοιάζεται για κάποιο ζώο και φροντίζει ένα αδέσποτο, θα πρέπει πρώτα να μεριμνήσει – αν το ζώο είναι υγιές – για τη στείρωση του. Ο σκυλίτσα αυτή γέννησε ήδη τρία κουτάβια, τα οποία θα έχουν αντίστοιχα προβλήματα, αν ζήσουν στο δρόμο.

Η κάνουλα παραγωγής αδέσποτων ζώων θα κλείσει ή με τον απόλυτο περιορισμό στις εισαγωγές και στην εκτροφή κατοικιδίων γατιών και σκυλιών (ράτσας), σε παράνομες και νόμιμες φάρμες στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις μαζικές στειρώσεις όσων βρίσκονται στους δρόμους. Άλλος πολιτισμένος και ηθικά αποδεκτός τρόπος δεν υπάρχει!

Διαβάστε επίσης:

Επανομή Θεσσαλονίκης: Πυροβόλησε 3 & σκότωσε 2 σκυλιά γειτόνων του ενώ πέταξε τα πτώματα στα σκουπίδια για να τα εξαφανίσει

Επανομή: Κτηνίατρος δεν ήθελε να χορηγήσει γνωμάτευση που αποδεικνύει το έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τον σκύλο τους που εντοπίστηκε δεμένος έξω από το Δημαρχείο Ωραιόκαστρου μαζί με σημείωμα

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για τα 15 κουτάβια & 4 ενήλικα σκυλιά που κάποιος εγκατέλειψε στη Νέα Φιλαδέλφεια Ωραιόκαστρου

Νεκρά από φόλες 20 αδέσποτα κουτάβια στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Συστηματική εξολόθρευση αδέσποτων ζώων με φόλες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Άφησε ελεύθερο το Πιτ Μπούλ να επιτεθεί στο αδέσποτο

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Ευκαρπία Θεσσαλονίκης: Βρήκαν τον νεκρό σκύλο που πυροβόλησε και κρέμασε βοσκός

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν μαθητές παιδικού σταθμού να βάψουν ζωντανό άλογο

Θεσσαλονίκη: Δεν κατάφεραν να βγάλουν το σχοινί από το πόδι πελαργού που βρέθηκε στον Χ.Υ.Τ.Α. Μαυροράχης

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για τη σωτηρία γάτας που είναι ένα μήνα χωρίς τροφή – νερό σε σφραγισμένο διαμέρισμα

Ημερίδα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» για τη θεραπευτική επίδραση των ζώων στους ασθενείς

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για τη σωτηρία γάτας που είναι ένα μήνα χωρίς τροφή – νερό σε σφραγισμένο διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος άνδρας σκότωσε γατάκι συνθλίβοντας το με σανίδα στην Κάτω Τούμπα

Πυλαία Θεσσαλονίκης: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του με κολάρο ηλεκτροσόκ (βίντεο)

Ταγαράδες Θεσσαλονίκης: Ο σκύλος βρέθηκε νεκρός μετά την απαίτηση αντιδήμαρχου για απομάκρυνση του

Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο το αδέσποτο σκυλί που βρέθηκε τραυματισμένο στην παραλία της Ασπροβάλτας

Καταδικάστηκε με αναστολή η καθηγήτρια που πέταξε στα σκουπίδια 2 νεογέννητα σκυλάκια στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Καταδικάστηκε με αναστολή 80χρονος άνδρας που δηλητηρίασε με φόλες 3 σκυλιά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης το 2012

Πυροβόλησε με αεροβόλο και σκότωσε γάτα στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης

Δίνουν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει ποιος εκτέλεσε τον σκύλο τους στην Κυδωνιά Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

12 μήνες φυλακή με αναστολή και 600 ευρώ πρόστιμο για τον εγκληματία που σκότωσε τον σκύλο στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Ταξίδεψαν από Σέρρες στον Σοχό για να σώσουν σκύλο που βασάνιζε συστηματικά ο ιδιοκτήτης του

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για την φιλοξενία του σκύλου με την σπασμένη λεκάνη που βρίσκεται στο χωριό Σοχός

Τουλάχιστον 40 αδέσποτα σκυλιά και γατιά νεκρά από φόλες σε Χορτιάτη & Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης

Έγινε μεταμόσχευση δέρματος στο κεφάλι της γάτας που κάποιος έκαψε στα Μάλγαρα (βίντεο)

Αναρρώνει η γάτα που βρέθηκε με σοβαρά εγκαύματα στα Μάλγαρα (βίντεο)

Βρήκαν και τρίτη γάτα καμένη αλλά ζωντανή στα Μάλγαρα! Τι κάνει η ΕΛ.ΑΣ.;

Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι και στο σώμα νοσηλεύεται η γάτα που σαδιστής δράστης έκαψε στα Μάλγαρα

Έδεσε και έκαψε ζωντανές δύο γάτες στα Μάλγαρα αλλά επέζησαν

Τη θεσμοθέτηση Εισαγγελέα Ζώων & στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ε. Χρυσόγιαννη

Σε κρίσιμη κατάσταση ο σκύλος που χτυπήθηκε από άνδρα μάλλον με τσεκούρι στην είσοδο του Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον άνδρα που με αυτοσχέδιες παγίδες αιχμαλώτιζε και εξαφάνιζε αδέσποτες γάτες (βίντεο)

Παγιδεύει γάτες με συρμάτινες θηλιές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έσπασε στο ξύλο και σκότωσε τον μόλις 3 μηνών σκύλο του αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος από την ασιτία και την ασθένεια

Τούμπα Θεσσαλονίκης: Βρήκε 4 γατάκια πεταμένα ζωντανά μέσα στον κάδο της ανακύκλωσης

Με σπασμένες επιγονατίδες τα 3 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

Σκότωσε ξυλοκοπώντας τον σκύλο που μόλις είχε υιοθετήσει στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

2 χρόνια ποινή φυλάκισης - χωρίς αναστολή - & 8.000 ευρώ σ' αυτόν σκότωσε το κουτάβι του στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Δηλητηρίασαν το σκυλί σ’ ένα πάρκο γεμάτο παιδιά (βίντεο)

Ζωντανό πρόβατο με δεμένα τα πόδια εκτεθειμένο στον καύσωνα ως έπαθλο σε «πολιτιστικές» εκδηλώσεις στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Η σκελετωμένη φοράδα που βρέθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης χρειάζεται φροντίδα ποιος θα συνεισφέρει;

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τον σκύλο στα Κουφάλια καταδικάστηκε και τώρα δεν θα τιμωρηθεί γι’ αυτό!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Chris

    Απορώ γιατί ποτέ κανένας τέτοιος ψυχασθενης θρασυδειλος δεν βρισκεται στη δικη μου γειτονια. Να δω πραγματικα πόσο μάγκες είναι με τα όπλα που πυροβολούν αθώα πλάσματα...

  2. MARIA.

    Τα ζωα ειναι εμψυχα σαν τους ανθρωπους.Κανενας δεν εχει δικαιωμα να κακοποιει και να τυρανα εναεμψυχο ζωντανο.Θα ηθελε αυτος ο κυριος αν ητανζωντανο με τεσσερα ποδια να του συμπεριφερθουν ακριβως το ιδιο?Ποτε δεν εχουμε μαθει δυστυχως παραπολλοι ειναι αυτοι που δεν μαπινουν ποτε στην θεση καποιου αλλου.Θα μου πειτε ψιλα γραμματα.Εδω δεν μπαινουν σε θεση ανθρωπου θα μπουν σε θεση καποιου ζωντανου?Πολιτισμος ειναι ομως ολοι ετσι να σκεφτομαστε.Ειναι ντροπη του και αυτου του υποτιθεται ανθρωπου οπως και τοσων αλλων που κακοποιουν και τραυματιζουν ανυπερασπιστα ζωντανα.Κυριε που θελεις να λεγεσαι κυριος εσυ αν ησουναστην θεση αυτου του ζωντανου θα σου αρεσε?Καθαρματα τουκερατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.