Στηρίξτε μας

Ψεύδεται και κατηγορεί το zoosos.gr για την γκάφα τους η πρώην εντεταλμένη για τα αδέσποτα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

18 Σεπτεμβρίου 2020 17:20 | Καταγγελίες
Ψεύδεται και κατηγορεί το zoosos.gr για την γκάφα τους η πρώην εντεταλμένη για τα αδέσποτα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Άξιο απορίας είναι γιατί η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μαρία Αρβανιτίδου, (εκλέγεται με την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου) και πρώην εντεταλμένη για τ’ αδέσποτα (παραιτήθηκε πρόσφατα) επιτίθεται και κατηγορεί το www.zoosos.gr για την γκάφα της δημοτικής αρχής, την οποία και αποκαλύψαμε εδώ.

Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης τις 10 Σεπτεμβρίου για την πρόσληψη προσωπικού στο επίσημο σάιτ της δημοτικής περιλαμβάνεται η εξής επίμαχη φράση: «Η ως άνω αναγκαιότητα είναι απόρροια της σχετικής υποχρέωσης λήψης όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για την επίτευξη του περιορισμού και της μετάδοσης του COVID – 19, στα οποία ενδεδειγμένα μέτρα ανήκει και η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων (σκύλοι – γάτες).».

Εμείς λοιπόν τονίσαμε ότι αυτό είναι αντιεπιστημονικό, λανθασμένο, στοχοποιεί τα αδέσποτα και ζητήσαμε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να απαντήσει.

H κα Αρβανιτίδου σήμερα με ανάρτηση στο facebook - και ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης ούτε με τη σημερινή ανακοίνωση του παραδέχεται το λάθος του, αλλά απειλεί με μηνύσεις για «fake news» - μας κατηγορεί γιατί δεν ανακαλέσαμε το αληθές δημοσίευμα μας, όπως μας είχε ζητήσει!

Πέραν του απαράδεκτου τρόπου της η κα Αρβανιτίδου ψεύδεται. Ουδέποτε μας ζήτησε να ανακαλέσουμε οτιδήποτε, όπως θα δείτε στα σχετικά email. Φυσικά και δεν θα το κάναμε, ακόμα και αν μας το ζητούσε, καθώς εμείς αποκαλύψαμε την γκάφα του δήμου και θέσαμε μια σειρά από ερωτήματα για τα οποία δεν λάβαμε καμιά απάντηση από τους αρμόδιους.

 

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και τα ψεύδη της κας Αρβανιτίδου από τη σχετική σημερινή της ανάρτηση – η οποία προφανώς και έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων – αλλά και την αλληλογραφία που είχαμε μαζί της απαντώντας στα email της.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Η κα Αρβανιτίδου στο προφίλ της έγραψε τα εξής: «Με αφορμή το δημοσίευμα του ΖOOSOS, εδώ και δύο μέρες έχει ξεσπάσει θύελλα και πανικός στο φιλοζωικό κόσμο για το θέμα της πρόσληψης περισυλλογέων από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του covid-19.

ArvanitidouMariaFacebook18 9 2020Η σχετική ανάρτηση.

Επειδή γνωρίζω το θέμα πολύ καλά, και επειδή η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί όσο ακόμα ασκούσα τα καθήκοντά μου (η πρόσφατη δημοσίευση αφορά την ανανέωση της σύμβασης και όχι την πρόσληψη) έστειλα σχετικό email στο ZOOSOS δίνοντας τις διευκρινίσεις που πρέπει και παρακαλώντας να ανακαλέσουν το άρθρο.

Η απάντησή τους ήταν ότι δεν θα έκαναν τίποτα μέχρι να πάρουν επίσημη απάντηση από τον Δήμο…!!!!

Εν τω μεταξύ λόγω των ομολογουμένως καθυστερημένων αντανακλαστικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, το θέμα το πήρε μια μικρή ευτυχώς μερίδα «φιλόζωων»… το έκανε λάστιχο στην κυριολεξία… τα Fake news με ψεύτικες φωτογραφίες  πήραν και έδωσαν με μία άλλη μερίδα φιλόζωων φορτισμένων συναισθηματικά να τα αναπαράγουν με τραγικές επιπτώσεις όπως για παράδειγμα η απαράδεκτη κατάσταση στον Δήμο Αθήνας για την οποία έκανα εχθές σχετική ανάρτηση.

Ευτυχώς κάποιοι απευθύνθηκαν κατευθείαν σε μένα και τους έδωσα τις ανάλογες εξηγήσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι άρθρα για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα έπρεπε να δημοσιεύονται αν δεν επαληθεύεται πρώτα η ορθότητα των περιεχομένων τους.

Αναμένω σχετική ανάρτηση από το ZOOSOS μετά από την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης.».

Τα σχετικά email…

ArvanitidouMariaEmail16 9 2020 1

Στις 16 Σεπτεμβρίου

«https://www.zoosos.gr/perisyllogi-adespoton-zoon-gia-ton-periorismo-tou-koronoiou-dilonei-oti-tha-kanei-o-dimos-thessalonikis/#axzz6YCWsEsxO

Καλησπέρα σας,

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμά σας, αν και δεν ανήκω πλέον στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ως εντεταλμένη για τα αδέσποτα, θα ήθελα ανεπίσημα να σας ενημερώσω για τα εξής.

-        Οι δύο (2) περισυλλογείς στο Δήμο έχουν προσληφθεί εδώ και 3 περίπου μήνες απλά τώρα έγινε η ανανέωση της Σύμβασής τους.

-        Η μίσθωσή τους μέσα στον προϋπολογισμό του Δήμου εντάχθηκε στο κονδύλι που έχουν εξασφαλίσει οι Δήμοι από το κράτος για την αντιμετώπιση του  COVID. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ένα μέρος του κονδυλίου αυτού το εκμεταλευτήκαμε για να στελεχώσουμε τον τμήμα αδεσπότων με περισυλλογείς καθώς είχαμε μόνον έναν.

Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα και δεν έχει καμία σχέση με περισυλλογή ζώων λόγω covid 19.

Αν θελήσετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλ.2310906200.

Με εκτίμηση,

Μαρία Αρβανιτίδου

Δημοτική Σύμβουλος»

Η απάντηση μας

ArvanitidouMariaEmail16 9 2020 2

«Κα Αρβανιτίδου, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Αυτά που μας γράφετε όμως δεν αναιρούν αυτό που δημοσιεύτηκε στην ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης και είναι ξεκάθαρα απαράδεκτο και φυσικά στοχοποιεί τα ζώα.

Γι' αυτό και ο δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το: «Η ως άνω αναγκαιότητα είναι απόρροια της σχετικής υποχρέωσης λήψης όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για την επίτευξη του περιορισμού και της μετάδοσης του COVID – 19, στα οποία ενδεδειγμένα μέτρα ανήκει και η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων (σκύλοι – γάτες).».

--

Ελένη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος»

Η ανταπάντηση της που δικαιώνει την κριτική μας

ArvanitidouMariaEmail16 9 2020 3

«Συμφωνώ, γι αυτό επικοινώνησα ήδη μαζί τους για να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα με δελτίο τύπου ή με ανακοίνωση μέσα από το site του Δήμου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Μαρία Αρβανιτίδου

Δημοτική Σύμβουλος».

Γιατί;

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν το ερώτημα. Γιατί μας κατηγορεί η κα Αρβανιτίδου, επειδή καταγράψαμε την γκάφα τους; Θα έπρεπε να σιωπήσουμε;

Ακούστε τι δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην Ευγενία Χατζηγεωργίου η δημοσιογράφος του zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου για τις ευθύνες του Δήμου Θεσσαλονίκης, την στοχοποίηση των αδέσποτων και τη συσχέτιση τους με τη μετάδοση του κορονοϊού.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει μηνύσεις για «fake news» χωρίς να αναγνωρίζει το λάθος του (ηχητικό)

Περισυλλογή αδέσποτων ζώων για τον περιορισμό του κορονοϊού δηλώνει ότι θα κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.