Στηρίξτε μας

Πρόστιμο σε φιλόζωους που είχαν βεβαιώσεις σίτισης αδέσποτων επειδή ήταν έξω και κατήγγειλαν αυτόν που πέταξε κουτάβι στα Φαρμακέικα Θεσσαλονίκης

31 Μαρτίου 2020 20:24 | Καταγγελίες
Πρόστιμο σε φιλόζωους που είχαν βεβαιώσεις σίτισης αδέσποτων επειδή ήταν έξω και κατήγγειλαν αυτόν που πέταξε κουτάβι στα Φαρμακέικα Θεσσαλονίκης

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ο Ηρακλής Δημητριάδης, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Προστασία και Πρόνοια των Ζώων» έκανε σήμερα γνωστό ότι χθες τόσο στον ίδιο όσο και στη γραμματέα του φιλοζωικού φορέα τους, την Ιωάννα Ιωακειμοπούλου, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ στον καθέναν επειδή οι αστυνομικοί του περιπολικού που πήγε επί τόπου, αφού κάλεσαν το 100 για να κάνουν καταγγελία για εγκατάλειψη σκύλου, δεν αναγνώριζαν τα έγγραφα που είχαν (εγκεκριμένα από τον Δήμο Θέρμης τα οποία διανέμει το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) για τη σίτιση αδέσποτων.

Η καταγγελία των φιλόζωων μέσω facebook

Ο κ. Δημητριάδης μέσω facebook για όσα διαδραματίστηκαν χθες στα Φαρμακέικα Νέου Ρυσίου Θεσσαλονίκης επισήμανε τα εξής: «Διάβασε το... έχει σημασία για να σχηματίσεις γνώμη.

 

 

Εχθές καλέσαμε το 100 για εγκατάλειψη κουταβιού, είδαμε τον παραβάτη να ανοίγει το αυτοκίνητο του και να το παρατάει στα χωράφια.

Αμέσως η γραμματέας του σωματείου έτρεξε με το αυτοκίνητο της και τον πρόλαβε και τον ρώτησε γιατί έκανε αυτήν την πράξη που διώκεται βάσει του ποινικού κώδικα κι αυτός απάντησε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ; είμαι πρόεδρος της κοινότητας, αγαπώ τα ζώα κλπ κλπ

Όταν ήλθε το περιπολικό του Α.Τ. Θέρμης Θεσσαλονίκης τους εξηγήσαμε τι συνέβη και υποδείξαμε τον παραβάτη.

Ο επικεφαλής του περιπολικού αντί άλλης πράξης (αναζήτηση του παραβάτη για αυτόφωρη διαδικασία) ζήτησε τα χαρτιά μας και τον λόγο ότι είμασταν έξω εκείνη την στιγμή.

Του υποδείξαμε τα έγγραφα που προμηθευτήκαμε από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ αλλά αυτός σε συνεννόηση με την βάση και τον αξιωματικό υπηρεσίας έβγαλε το μπλοκάκι και μας βεβαίωσε παράβαση με διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ γιατί όπως μας είπε δεν πρέπει να σιτίζουμε αδέσποτα και είναι υποχρέωση του δήμου !!!!

Δεν χτύπησε την πόρτα του παραβάτη ώστε αν έβγαινε να μεταφέρονταν στην υπηρεσία του για αυτόφωρη διαδικασία αλλά αντ’ αυτού μας είπε να περάσουμε από το Α.Τ. να υποβάλουμε μήνυση !!!!!

Έφυγαν λοιπόν αφού μας φιλοδώρησαν με το μπιλιετάκι των 300 ευρώ στους δυο μας χωρίς να παρέμβουν στο αδίκημα και μετά από κάνα δίωρο μεταβήκαμε στο Α.Τ. Θέρμης για να καταθέσουμε μήνυση.

Στην διάρκεια της αναμονής μας μέχρι να υπογράψουμε την μήνυση η στιχομυθία εκεί με τα όργανα τάξης εκεί ήταν απίστευτη όσον αφορά τις θέσεις τους.

Ένας κατώτερος αστυνομικός μάλιστα μας είπε ότι πρέπει να σταματήσει η βόλτα των δεσποζόμενων !!!! και στην ερώτηση μας που θα κάνουν την ανάγκη τους απάντησε "ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" !!!!!!

Δεν γνωρίζω αν ο Κορονοϊός χτύπα στον εγκέφαλο αλλά μάλλον τελικά συμβαίνει.

Κε Αντώνης Ζαβερκος πρόεδρε του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και Κε Stelios Gizaris Αντιδήμαρχε Θέρμης απορώ με την απαξία της τοπικής αστυνομίας προς το πρόσωπο σας και τα έγγραφα που μας χορηγήσατε, πείτε μας τελικά να συνεχίσουμε η όχι την σίτιση αδέσποτων κι αν ναι με ποιον τρόπο, με τις δικές σας άδειες ή να λειτουργήσουμε παράνομα πηγαίνοντας από μικρά και σκοτεινά στενάκια σαν τους αλήτες για να μην μας δουν;

Σε κάθε περίπτωση είναι και τα 32 κουτάβια που αν δεν πάμε στον χώρο που είναι περιορισμένα θα αρχίσουν να κανιβαλίζονται από την έλλειψη τροφής και νερού ή (μήπως όπως είπε το όργανο) θα έλθετε να τα πάρετε εσείς σε χώρο ασφαλή για να τα φροντίζετε κι επίσης τα υπόλοιπα αδέσποτα θα κάνουν επιδρομές σε σπίτια, στάνες και κοτέτσια με οποίο αποτέλεσμα στην συνέχεια για την ασφάλεια των πολιτών.

Εν κατακλείδι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως ο εθελοντισμός (ο κάθε εθελοντισμός) είναι ίδιον των γραφικών που αμισθί παλεύουν με τα τέρατα του κράτους !!!!!».

Αντί να συλλάβουν τον δράστη...

Ο Ηρακλής Δημητριάδης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ήταν εκείνος και η Ιωάννα Ιωακειμοπούλου στα Φαρμακέικα καθώς εκεί φροντίζουν τα περίπου 30 ζώα που βρήκαν αδέσποτα από κουτάβια τα οποία έχουν σε ιδιωτική περιφραγμένη έκταση.

Ο κ. Δημητριάδης παρατήρησε ότι κάποια από τα αδέσποτα της περιοχής, που είναι εκτός περίφραξης, ήταν αναστατωμένα και διαπίστωσε ότι μέσα σε γειτονικό χωράφι βρισκόταν ένα νεαρής ηλικίας σκυλί, το οποίο πρόλαβε να το σώσει πριν του επιτεθούν τα υπόλοιπα, καθώς είναι περίπου τεσσάρων μηνών.

FarmakeikaThessalonikisSkylosIoannaIoakeimopoulou30 3 2020

Στο συγκεκριμένο σημείο λίγο νωρίτερα στάθμευσαν για λίγο δύο οχήματα, το ένα Ι.Χ. ήταν μάρκας Mercedes και γνωστό γενικώς στην κοινότητα του Νέου Ρυσίου καθώς ανήκει σε εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης.

Η κα Ιωακειμοπούλου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Δημητριάδης, κατάφερε να φτάσει με το δικό της όχημα τον άνδρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο Mercedes και αφού τον σταμάτησε τον ρώτησε γιατί πέταξε εκεί τον σκύλο. Εκείνος για να δικαιολογήσει την πράξη του, τους κατηγόρησε ότι κάνουν εκτροφή σκυλιών στο συγκεκριμένο χωράφι, ενώ όλα ζώα - που έχουν φτάσει σε κατάλληλη ηλικία - είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα. Όταν η κα Ιωακειμοπούλου του απάντησε ότι αυτά που λέει είναι ανυπόστατα, εκείνος ισχυρίστηκε ότι το πέταξε εκεί γιατί μπήκε στο σπίτι του...

Όταν το περιπολικό πήγε επί τόπου και οι φιλόζωοι του υπέδειξαν το μαγαζί του εκλεγμένου αυτοδιοικητικού ο αστυνομικός αντί να χτυπήσει την πόρτα και να τον συλλάβει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,  τους ρώτησε γιατί είναι έξω.

Στη συνέχεια ζήτησε να ελέγξει τα χαρτιά που οι εκπρόσωποι του σωματείου είχαν από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης  (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) με τον οποίο ο Δήμος Θέρμης είναι συμβεβλημένος και εκεί παραπέμπει τους φιλόζωους για να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις μετακίνησης για σίτιση αδέσποτων.

Ο κ. Δημητριάδης μας εξήγησε ότι θα καταθέσει ένσταση αναφορικά με το διοικητικό πρόστιμο ζητώντας αυτό να διαγραφεί, εντούτοις αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών και εκείνων, που δεν συνέλαβαν τον δράστη και εκείνων που αγνοούν τη νομοθεσία αναφορικά με τις ανάγκες των αδέσποτων για σίτιση και των οικόσιτων για βόλτα ώστε να ουρήσουν και να αφοδεύσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν τη βοήθεια της προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να επιτραπεί η μετακίνηση για σίτιση ζώων οπουδήποτε

Π.Φ.Π.Ο. προς τον πρωθυπουργό: «Όσο χάνεται χρόνος τίθενται σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων»

Π.Φ.Π.Ο.: Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους φιλόζωους να παρανομούν ώστε να μην πεθάνουν ζώα κάθε είδους

Αυτή είναι η «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ»

Ν. Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται μετακίνηση για τάισμα αδέσποτων μόνο εντός δήμου κατοικίας με άδεια από τη δημοτική αρχή (βίντεο)

Ν. Μπομπολάκη: Ζητάμε να επιτραπεί μετακίνηση για σίτιση & φροντίδα ζώων όπου και αν αυτά βρίσκονται

Επιτρέπεται η βόλτα με το κατοικίδιο  – Ζητείται από τους δήμους να μεριμνήσουν για τ’ αδέσποτα (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Φλωρα

    ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΤΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΨΑΣΟΥΝ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΜ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΝΙ
    ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΕΙΤΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΤΕ ΖΩΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.