Στηρίξτε μας

Προς Α.Τ. Αγίου Στεφάνου: Και ο άγιος φοβέρα θέλει!

20 Νοεμβρίου 2011 19:48 | Καταγγελίες
Προς Α.Τ. Αγίου Στεφάνου: Και ο άγιος φοβέρα θέλει!

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή έστειλαν στις 24 Οκτωβρίου 2010 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Αιτία γι’ αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον δήμαρχο Διονύσου και στον διοικητή του Α.Τ. Αγ. Στεφάνου, στάθηκε το γεγονός της μήνυσης και της δίωξης για τη φιλοζωική της δράση της δημοσιογράφου, Ιωάννας Σιώκου, η οποία είναι ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρυονερίου.

Η κα Σιώκου μένει σε μία περιοχή, όπου το καθεστώς της φόλας βασιλεύει. Εδώ και μια δεκαετία έχει επιδοθεί σχεδόν μόνη της σ’ έναν δύσκολο και πολυετή αγώνα για τη διάσωση και την υιοθεσία δεκάδων αδέσποτων ζώων. Πολλές φορές είχε κάνει έκκληση στις τοπικές αρχές (στον τότε κοινοτάρχη, που είναι ο νυν δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης) για την παραχώρηση και περίφραξη ενός χώρου εκτός του οικισμού, ως σταθμού επανένταξης των ζώων, ώστε αυτά να μην παραμένουν στους δρόμους, για να μην γίνονται εύκολα θύματα, τα οποία δηλητηριάζουν αδίστακτοι άνθρωποι.

Η κα Σιώκου έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις υπηρεσίες της κοινότητας (παλιότερα) και τωρινού του Δήμου Διονύσου, ώστε να προβούν σε μια ανακοίνωση – αφού επί της ουσίας έργο δεν κάνουν αν και είναι υποχρεωμένες από τον νόμο – μέσω της οποίας να καταγγέλλουν τη δηλητηρίαση και την κακοποίηση των αδέσποτων ζώων. Δυστυχώς όμως ούτε και σε αυτό βρήκε ανταπόκριση, αλλά ούτε και σε κανένα άλλο αίτημα της αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων της περιοχής. Ο πανίσχυρος κ. Καλαφατέλης δυστυχώς συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά!

Μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όπως και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας δημοσιοποίησε στο περιοδικό «ΟΙΚΟ της Καθημερινής» τον Ιανουάριο του 2009, ενώ ερώτηση για τα όσα καταγγέλλει η κα Σιώκου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., και νυν υπουργός, Μ. Βορίδης.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, που αποτελείται από 115 Σωματεία από όλη την Ελλάδα και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε στον κ. Παπουτσή, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των αστυνομικών οργάνων της Αστ. Διεύθυνσης του Αγ. Στεφάνου, τα οποία ουδέποτε αξιολόγησαν τις καταγγελίες και τις μηνύσεις, που κατέθετε η κα Σιώκου, κατά των «γνωστών - άγνωστων» δραστών για τις φόλες, που έριξαν στο σπίτι της ή και άλλο,ύ στην περιοχή του Κρυονερίου.

Η κα Σιώκου κατηγορήθηκε και μηνύθηκε γιατί φιλοξενεί αδέσποτα ζώα στο κτήμα της – το οποίο βρίσκεται σε περιοχή εκτός του οικισμού – όπου δεν υπάρχουν περιοριστικοί όροι για τον αριθμό των κατοικίδιων ή των παραγωγικών ζώων. Τα ζώα φιλοξενούνται στο άσυλο (το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες) που έχει στήσει η ίδια με λεφτά που κατά κύριο λόγο πληρώνει από την τσέπη της για βραχύ χρονικό διάστημα και εξαιτίας της έλλειψης δημοτικού καταφυγίου ή κυνοκομείου. Άλλωστε ο νόμος 3170 της δίνει αυτό το δικαίωμα αφού είναι ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρυονερίου.

Krioneri1

Όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον κ. Παπουτσή, εκπροσωπώντας τα προαναφερόμενα σωματεία, η δικηγόρος – και γνωστή για τη φιλοζωική της δράση – Νατάσα Μπομπολάκη: «Είναι απαράδεκτο να μηνύονται εθελοντές, που με το επίπονο και πολυέξοδο έργο τους βοηθούν την Πολιτεία. Η Αστυνομία πρέπει να διώκει τους δράστες και όχι τους προστάτες των ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Krioneri2

Ως εκ τούτου σας ζητάμε να προχωρήσετε σε διενέργεια έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο ο διοικητής του Α.Τ. Αγ. Στεφάνου, (σ.σ. Α. Τουρπέτας), ασκεί τα καθήκοντά του, αγνοώντας ακόμη και αυτή την εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ., όπου δίνεται η εντολή τα αστυνομικά τμήματα να διευκολύνουν το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων και όχι να τους τιμωρούν για την δράση τους, δεδομένου μάλιστα οτι αυτά εκτελούν το έργο μιας ανύπαρκτης Πολιτείας».

Krioneri3

Επειδή και «ο άγιος φοβέρα θέλει» όπως πολύ καλά συνηθίζει να λέει ο λαός μας, η επιστολή διαμαρτυρίας είχε αποτέλεσμα, αφού ο κ. Τουρπέτας διοικητής του Α.Τ. Αγίου Στεφάνου διαμαρτυρήθηκε ότι τον «καταδώσαμε στον υπουργό», ενώ παράλληλα διευκρίνισε στην ίδια την κα Σιώκου, πως έτσι και αλλιώς δεν θα προχωρήσει η μήνυση σε βάρος της γιατί το «κλητήριο θέσπισμα είναι λάθος» και ότι ήταν «ηθελημένα εσφαλμένο» διότι δεν είχε ο ίδιος την πρόθεση να την κατηγορήσει για το άσυλο ζώων, που διατηρεί, αλλά «αναγκάστηκε»! Επαναλαμβάνουμε λοιπόν… «και ο άγιος φοβέρα θέλει»!

Διαβάστε επίσης:

Η Γιορτή Υιοθεσίας πέρασε και τα σκυλιά έμειναν στα αζήτητα…

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Βρήκε τον σκύλο σουβλισμένο με σίδερο στην Άνοιξη Αττικής!

Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε στην κυριολεξία σουβλισμένος με σίδερο στην Άνοιξη Αττικής

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον άνδρα που πλάκωσε στο ξύλο έναν σκύλο στον Άγιο Στέφανο Αττικής

 

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. νικος

    τι ωραια σας τα λεει η κ σιώκου , αν εχει δικιο θα υποστηρίζετε αν οχι η αστυνομία θα κάνει την δουλεια της ,ουτε φοβέρα θέλει ,ουτε φοβίζει . πραγματικά γέλασα με το αρθρο σας

  2. ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ κ.ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΩΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ,ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΤ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ K.Ι.ΣΙΩΚΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.