Στηρίξτε μας

Κατήγγειλαν στην Εισαγγελία παράνομες περισυλλογές & την κακοποίηση δήθεν επιθετικών σκυλιών που ο Δήμος Κιλκίς εξαφανίζει (βίντεο)

20 Δεκεμβρίου 2019 22:04 | Καταγγελίες
Κατήγγειλαν στην Εισαγγελία παράνομες περισυλλογές & την κακοποίηση δήθεν επιθετικών σκυλιών που ο Δήμος Κιλκίς εξαφανίζει (βίντεο)

Μπορεί ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, να δηλώνει ότι κάνει τα νόμιμα για την προστασία των ανθρώπων, εντούτοις ξέχασε να πει πως όσα κάνει σε βάρος των αδέσποτων σκυλιών είναι παράνομα και φυσικά τα στοχοποιεί και τα μαζεύει από πλατείες, σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία - δηλαδή από παντού - παρανομώντας εξόφθαλμα, καθώς άλλα ορίζει η νομοθεσία.

Το «κυνοκομείο» κανονική παράγκα από παλέτες...

 

Εξαιτίας των παράνομων πρακτικών του Δήμου Κιλκίς η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) επισημαίνει ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς που μετέχει και στην Πενταμελή Επιτροπή του Δήμου Κιλκίς έχει καταγγείλει τις παρανομίες αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες σε βάρος των ζώων, που συγκεντρώνονται για να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες. Μάλιστα φέρνει στη δημοσιότητα και το βίντεο που δείχνει τη... μέριμνα της δημοτικής αρχής για τα σκυλιά... Μια παράγκα με παλέτες... αν και ο δήμαρχος δηλώνει ότι τα σκυλιά τα οποία έχουν εξαφανιστεί φιλοξενούνται από ιδιώτη στην Άσσηρο, που είναι χωριό στον νομό Θεσσαλονίκης.

Πού μεταφέρονται τα σκυλιά που εξαφανίζονται από την πόλη του Κιλκίς;

 

Η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει τα εξής: «Μάρτυρες γίναμε αυτές τις ημέρες των παράνομων ενεργειών του Δήμου Κιλκίς για ακόμη μια φορά εναντίον των αδέσποτων της πόλης. Δήμαρχος είναι ό,τι θέλει κάνει. Τι κι αν υπάρχουν νόμοι, τι κι αν τα ζώα δεν είναι σκουπίδια, η Ελλάδα του 2019 χτυπά σε αυτούς τους ρυθμούς και κανείς κρατικός ή πολιτειακός αρμόδιος δεν συγκινείται.

Μετά την καταγγελία που κατέθεσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος του Κιλκίς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς αλλά και τις παρεμβάσεις της Π.Φ.Π.Ο. αλλά και άλλων φιλοζωικών παραγόντων η Εισαγγελέας σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Δήμο διέταξε να σταματήσουν οι παράνομες περισυλλογές.

Διαβάστε την καταγγελία του φιλοζωικού και κυρίως δείτε στο βίντεο που θέλει να τοποθετήσει τα αδέσποτα ο Δήμαρχος.

Οι δηλώσεις του δημάρχου που στοχοποιούν αδέσποτα 16 Δεκεμβρίου

ΟΥΤΕ Η ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ
Εκεί στα Υπουργεία ακούει κανείς;
Εκτός από τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι υπάρχουν κι άλλα θέματα στο τόπο.
Η Π.Φ.Π.Ο. στηρίζει και βρίσκεται δίπλα στον φιλοζωικό σύλλογο μέλος της για οτιδήποτε χρειαστούν .
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΨΥΧΩΝ.» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,
Έχοντας κάθε έννομο συμφέρον θέτουμε στην κρίση Σας τα παρακάτω:
Στις 18/10/2019 μας καταγγέλθηκε από πολίτες, ότι ο κ……. για τον οποίο δεν γνωρίζουμε εάν διαθέτει την κατάλληλη πιστοποίηση ώστε να είναι νόμιμες οι ενέργειες που ασκεί, ενέργειες αφαίρεσης ζώων από το περιβάλλον που ζουν (ενέργειες που ο μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ως μπόγια) και αν διαθέτει τις ικανότητες, παρουσία του αντιδημάρχου του Δήμου Κιλκίς κ. Μπαλάσκα Γεωργίου αφαίρεσε έξι αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκυλιά) απ’ την πόλη -ενδεχομένως- χωρίς απόφαση της αρμόδιας Πενταμελούς Επιτροπής, ενδεχομένως χωρίς καν νόμιμη ανάθεση του κ……….. στο πρόγραμμα και σε κάθε περίπτωση χωρίς να τήρησαν την νόμιμη διαδικασία που απαιτεί και την παρουσία εκπροσώπων Φιλοζωικών Σωματείων, κτηνιάτρου, ειδικά πιστοποιημένου ατόμου για την περισυλλογή κ.ά.

Στις 05/12/19 ο κύριος ……….., παρουσία του αντιδημάρχου κ. Μπαλάσκα Γεώργιου πιθανά μετά από εντολή του, αφαίρεσαν τουλάχιστον τρία αδέσποτα σκυλιά μπροστά από το σούπερ μάρκετ “Discount” που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Κιλκίς, επίσης παράνομα.

Θέτουμε υπ’ όψιν σας ότι έγινε αλλοίωση των αποφάσεων της από 22/10/2019 τακτικής συνεδρίασης πενταμελούς επιτροπής Ν.4039/12,όπου στην πρόταση του αντιδημάρχου κ. Μπαλάσκα Γεωργίου για "…την απομάκρυνση όλων των ζώων από το κέντρο του Κιλκίς…" δεν δέχτηκαν σε καμία περίπτωση οι παριστάμενες σε αυτήν πρόεδρος του Σωματείου Χατζηπανάγου Σωτηρία και η αντιπρόεδρος Νικολαΐδου Κυριακή, να συναινέσουν σε αυτή την καταφανώς παράνομη πράξη.

Τις προηγούμενες ημέρες από το προαναγραφόμενο συμβάν, παρατηρήσαμε επίσης ταυτόχρονη εξαφάνιση ζωών μέσα από την πόλη του Κιλκίς, όταν τουλάχιστον οκτώ αδέσποτα σκυλιά, τα οποία φροντίζονταν καθημερινά από μέλη του συλλόγου μας, πράγμα που μας βάζει σε υποψίες για τυχόν εμπλοκή του κυρίου και σε αυτήν την περίπτωση. Σημειωτέον ότι παρ’ ότι ζητήσαμε επίμονα, δεν μας έχουν δώσει καμία ενημέρωση για το εάν είναι ζωντανά....

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, παρακαλούμε να ελέγξετε εάν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαλάσκας με την συνδρομή και άλλων ατόμων εάν παρανόμησαν.

Ζητούμε την συνδρομή Σας ώστε να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες αφαιρέσεις αδέσποτων και να ελεγχθεί η διάπραξη τυχόν παρανομιών από εντεταλμένα πρόσωπα του Δήμου τα οποία ενώ έχουν την ευθύνη εξασφάλισης ευζωίας στα αδέσποτα, δεν προσφέρουν καν τροφή, νερό και εμβόλια.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Κιλκίς λειτουργεί νόμιμα από το 2002, υποστηρίζεται και είναι μέλος της πανελλαδικής φιλοζωικής και περιβαλλοντικής ομοσπονδίας όπως και της φιλοζωικής ομοσπονδίας σωματίων Αττικής και Σαρωνικού με αρμοδιότητα σε όλη την Ελλάδα.
μετά Τιμής για το ΔΣ».

Διαμαρτυρήθηκαν για τις φόλες έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς

Θυμίζουμε ότι στις 10 Δεκεμβρίου μετά και από τα απανωτά περιστατικά με δηλητηριάσεις ζώων – για τα οποία ο Δήμος Κιλκίς δεν λέει κουβέντα – φιλόζωοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς και συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο.

 

Ο φιλοζωικός φορέας στο ευχαριστήριο μήνυμα του επισημαίνει τα εξής: «Ευχαριστούμε σήμερα όλους εσάς που ήσασταν στο πλευρό μας, κατά την διαμαρτυρία μας στο Δημαρχείο Κιλκίς!!!Αλλά περισσότερο σας ευχαριστούμε, που είσαστε στο πλευρό αυτών των μικρών μας φίλων, που τόσο βασανίζονται από τον άνθρωπο...Γίναμε η φωνή τους και έτσι θα συνεχίσουμε!!!ΟΧΙ λοιπόν στην κακοποίηση ΟΧΙ στις φόλες ΟΧΙ στις παράνομες περισυλλογές και εγκλεισμό τους!!!Ευχόμαστε κάθε φορά να είμαστε και περισσότεροι, να γίνουμε δυνατότεροι!!!Ξέρουμε ότι οι φίλοι των ζώων είναι πολλοί...Μην αφήνουμε την μοίρα αυτών των πλασμάτων στην τύχη...Είναι καθήκον μας να τα βοηθήσουμε!!!Πρέπει να τα βοηθήσουμε!!!!».

Πόσα χρήματα και για ποιες δράσεις πληρώνει ο Δήμος Κιλκίς για τα αδέσποτα;

Μετά από όλα αυτά το ερώτημα για το πόσα λεφτά πληρώνει ο Δήμος Κιλκίς γι' αυτές τις υπηρεσίες προκύπτει μάλλον αβίαστα. Στη σύμβαση που έχει υπογράψει τι προϋποθέσεις περιλαμβάνονται και για τι είδους έργο αφού ο μόνιμος εγκλεισμός των αδέσποτων είναι παράνομος;

Γίνονται από τον Δήμο Κιλκίς στειρώσεις και εμβολιασμοί, άλλες κτηνιατρικές πράξεις αδέσποτων σκυλιών και γατιών; Υπάρχουν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα; Γίνονται έλεγχοι στα οικόσιτα μαζί με άλλες αρχές ώστε να περιοριστούν οι εγκαταλείψεις ανεπιθύμητων;

Μήπως όλα αυτά η δημοτική αρχή ξεχνάει ότι είναι μεταξύ των υποχρεώσεων της;

Άραγε υπάρχουν γνωματεύσεις για την απρόκλητη επιθετική συμπεριφορά των σκυλιών που έχει συγκεντρώσει;

Διαβάστε επίσης:

Πού βρίσκονται τα σκυλιά τα οποία εξαφανίζει μέσα απ'την πόλη ο Δήμος Κιλκίς; (βίντεο)

Κιλκίς: Με φόλες μαζική εξόντωση ζώων, αδέσποτων και οικόσιτων σκυλιών - γατιών (βίντεο)

Σκυλιά νεκρά από φόλες στο Κιλκίς μεταξύ των χωριών Ξηρόβρυση και Κορομηλιά

Τρία αδέσποτα σκυλιά νεκρά από φόλες στο Δροσάτο Κιλκίς

Σκυλιά νεκρά από φόλες στις Μουριές Κιλκίς (βίντεο)

Κιλκίς: Προσπάθησε να σκοτώσει σκυλιά πετώντας φόλες με λουκάνικα και βίδες

Συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων με φόλες και στη Γουμένισσα του Κιλκίς (βίντεο)

Έσωσαν χελώνες και ερπετά που βρήκαν εγκλωβισμένα σε λάκκο κοντά στο Πετρωτό Κιλκίς

Κιλκίς: Κυνηγός βάζει τον σκύλο του να δαγκώνει το παράλυτο αλλά ζωντανό αγριογούρουνο που έχει πυροβολήσει (βίντεο)

Συγκέντρωση & πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς ενάντια στις φόλες και την εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Κιλκίς: Συγκέντρωσαν τα πτώματα των δηλητηριασμένων αδέσποτων ζώων έξω από το δημαρχείο (βίντεο)

Ζώα εγκλωβίζονται και πεθαίνουν στα ανοιχτά εγκαταλελειμμένα πολυβολεία στον Ακρίτα Κιλκίς

Δεκάδες άγρια ζώα πεθαίνουν εγκλωβισμένα σε πολυβολεία – παγίδες στον Ακρίτα Κιλκίς

Συστηματική εξόντωση αδέσποτων ζώων με φόλες στο Κιλκίς εν όψει της εμποροπανήγυρης

Κιλκίς: Βρήκαν την γάτα νεκρή τυλιγμένη με σχοινί

Κιλκίς: Βρήκε 3 κουταβάκια ζωντανά κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα σε λόφο

Στην Ειδομένη του Κιλκίς οι πρόσφυγες μέσα στη σκηνή μαζί με την γάτα τους (βίντεο)

Ποιος κλώτσησε και άφησε παράλυτο το κουτάβι εντός του Γυμνασίου Ευκαρπίας Κιλκίς; (Βίντεο)

Κιλκίς: Τον καταδίκασε και το δικαστήριο μετά την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 31.200 ευρώ

Κιλκίς: Συνελήφθη ο 44χρονος που σκότωσε σκύλο

Κιλκίς: Έχασε τον σκύλο της από φόλα και κατέληξε και εκείνη στο νοσοκομείο

Κιλκίς: Σκότωσε με καραμπίνα τρία σκυλιά

31.200 ευρώ πρόστιμο από τον Δήμο Κιλκίς επειδή πέταξε το σκυλί του!

Κιλκίς: Γεωργικό μηχάνημα παρέσυρε ζαρκάδι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.