Στηρίξτε μας

Κιλκίς: Γεωργικό μηχάνημα παρέσυρε ζαρκάδι

3 Μαΐου 2012 11:49 | Επικαιρότητα
Κιλκίς: Γεωργικό μηχάνημα παρέσυρε ζαρκάδι

Σε αγροτική περιοχή του νομού Κιλκίς ένας γεωργός χθες παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μέσα στο χωράφι του με το γεωργικό του μηχάνημα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, το ζαρκαδάκι, που βλέπετε στη φωτογραφία. Ο αγρότης μόλις διαπίστωσε τι είχε συμβεί ειδοποίησε τον θηροφύλακα της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ.), ο οποίος και έσπευσε επί τόπου.

Το ζαρκάδι ηλικίας μόλις λίγων ημερών ήταν τραυματισμένο πολύ σοβαρά και στα τέσσερα πόδια του. Με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό του ο θηροφύλακας μετέφερε το άτυχο ζώο σε τοπικό κτηνίατρο ενώ για την κατάσταση του ζαρκαδιού ενημερώθηκε και η Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ..

Μετά από την εξέταση, που έγινε, και αφού διαπιστώθηκε ότι εκτός από τα πόδια είχαν υποστεί μόνιμη βλάβη και εσωτερικά όργανα του ζώου, με τη σύμφωνη γνώμη του εξειδικευμένου καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. αποφασίσθηκε να γίνει ευθανασία, αφού το ζώου ήταν αδύνατο να επιζήσει. Με αφορμή αυτό το περιστατικό για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η απουσία κρατικής μέριμνας για αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, έχει εδώ και 16 μήνες αποστείλει έγγραφο στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. (αρ. Πρωτ. 141/25-1-2011) και στην αρμόδια Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας και παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις η εν λόγω υπηρεσία δεν έχει μπει ακόμα στον κόπο να απαντήσει για το πρωτόκολλο ενεργειών. Αυτή η καθυστέρηση μόνο ως αδικαιολόγητη μπορεί να χαρακτηριστεί, γι’ αυτό και προβληματίζει ιδιαιτέρως τους θηροφύλακες.
 

Tagged:

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.