Στηρίξτε μας

Περιστέρι: Βρήκαν τα αδέσποτα σκυλιά που αναζητούσαν κλεισμένα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο μαζί με υπολείμματα άλλων ζώων (βίντεο)

29 Νοεμβρίου 2017 17:19 | Καταγγελίες
Περιστέρι: Βρήκαν τα αδέσποτα σκυλιά που αναζητούσαν κλεισμένα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο μαζί με υπολείμματα άλλων ζώων (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου Αττικής κατάθεσε προχθές η Εύη Μαργαρώνη καθώς σε εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό κτίριο της περιοχής σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού έναντι των Κ.Τ.Ε.Λ. (περιοχή Τσαλαβούτα) βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου κλεισμένα σε δωμάτιο τέσσερα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία συνηθίζουν να τα φροντίζουν εργαζόμενοι στη γειτονιά και τα είχαν χάσει από το περασμένο Σάββατο.

Τα συγκεκριμένα ζώα μερικές μέρες νωρίτερα συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου βρέθηκαν λουσμένα με πετρέλαιο – το ένα μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο – και αυτό είναι απόδειξη ότι κάποιος ήθελε να τα σκοτώσει βασανίζοντας τα. Τα σκυλιά, που είναι καλά στην υγεία τους, οι φιλόζωοι για να τα συνεφέρουν από το πετρέλαιο χρειάστηκε να τα πλύνουν πολύ καλά.

Αυτά λοιπόν τα σκυλιά απεγκλώβισε την περασμένη Δευτέρα ένας άνδρας εργαζόμενος στην περιοχή, που έτυχε να δει το ένα να στέκεται στο παράθυρο του κτιρίου και το αναγνώρισε. Μπαίνοντας μέσα διαπίστωσε ότι στο διαλυμένο κτίριο, που κατά καιρούς βρίσκουν καταφύγιο και διαμένουν διαφορετικών εθνικοτήτων άνθρωποι αλλά και τοξικοεξαρτημένοι, υπήρχε μεγάλος όγκος σκουπιδιών τα οποία είναι παντού διάσπαρτα.

Ενώ σε διαφορετικούς ορόφους βρήκε και σε πολύ προχωρημένη σήψη ό,τι είχε απομείνει από πτώματα γατιών και άλλων ζώων. Το δωμάτιο που βρίσκονταν τα σκυλιά στον πρώτο όροφο ήταν κλεισμένο με αυτοσχέδιο σύρτη, ενώ την ώρα που μπήκε στο κτίριο είδε κάποιους άνδρες να φεύγουν θορυβημένοι κυριολεκτικά από τα παράθυρα.

Ο φιλόζωος για τον εντοπισμό των σκυλιών και τα ευρήματα μέσα στο κτίριο ενημέρωσε την κα Μαργαρώνη, που πήγε επί τόπου την ίδια μέρα και ταραγμένη από όσα είδε κάλεσε την Αστυνομία. Μαζί με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έφτασαν στο σημείο, ανέβηκαν τους ορόφους και διαπίστωσαν τη συσσώρευση πολυκαιρισμένων απορριμμάτων κάθε είδους, αλλά και πολλά κομμάτια τριχωμάτων (τούφες) ζώων, γατιών και άλλων, που εξ όψεως δεν μπορεί να προσδιοριστεί το είδος τους.

Η κα Μαργώνη μας εξήγησε ότι είναι γνωστό στους περίοικους ότι άνδρες με Πίτμπουλ αφήνουν επίτηδες τα εκπαιδευμένα – για να είναι επιθετικά – σκυλιά τους να δαγκώσουν και να σκοτώσουν ό,τι κινείται, καθώς και το δικό της σκυλί έχει υποστεί μπροστά της μια τέτοια επίθεση. Εντούτοις, όπως μας τόνισε, θεωρεί ότι τα κομμάτια του τριχώματος των ζώων και τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν εκεί δεν οφείλονται σε επίθεση από σκυλιά.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έστειλαν στο www.zoosos.gr οι φιλόζωοι της περιοχής, οι οποίοι πήγαν και σήμερα επί τόπου, δυστυχώς δεν αποδεικνύουν αν κάποιοι εκεί χρησιμοποιούσαν τον χώρο ως παράνομο βυρσοδεψείο, αφού με μια πρώτη ματιά δεν βρέθηκαν μπανιέρες με χημικές ουσίες, που είναι απαραίτητες για την επεξεργασία δερμάτων.

Σε αυτό το παρατημένο κτίριο, που είναι βέβαιο ότι κάποιοι διέμεναν για καιρό, δεν βρέθηκαν εργαλεία σφαγής ζώων αλλά είδη καθημερινής χρήσης, κάποιες λεκάνες, οικιακής χρήσης μαχαίρια και μια αχρησιμοποίητη σούβλα, ενώ ορισμένα σημεία του κτιρίου είναι καμένα γι’ αυτό και στον χώρο υπήρχαν και άδειοι πυροσβεστήρες.

Οι φιλόζωοι της περιοχής, όπως μας εξήγησαν, θεωρούν ότι ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί συστηματικά για την εξόντωση ζώων, αλλά δεν γνωρίζουν ούτε τους λόγους, ούτε ποιοι μπορεί να το έκαναν αυτό, ούτε αν έχουν τελικά όντως έχουν σφαγιαστεί εκεί ζώα. Το βέβαιο είναι ότι κάποιος ήθελε να βασανίσει τα συγκεκριμένα σκυλιά γι' αυτό και τα απομόνωσε σε αυτό το δωμάτιο. Ο Δήμος Περιστερίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει πλέον για λόγους υγιεινής είτε να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες του ακινήτου για να το σφραγίσουν, είτε να το καθαρίσει.

Αν κάποιος θα ήθελε να βοηθήσει με την υιοθεσία κάποιου εκ των τεσσάρων αδέσποτων σκυλιών που είναι βέβαιο ότι κινδυνεύουν μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο: 6936990363.

Διαβάστε επίσης:

Περιστέρι: Βρήκε τον σκύλο της πυροβολημένο με αεροβόλο στην ταράτσα του σπιτιού της

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή η παράνομη εκτροφέας σκύλων στο Περιστέρι

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την παράνομη εκτροφέα σκύλων που εντόπισαν στο Περιστέρι

25-4-2017 η δίκη της γυναίκας που εξέτρεφε παρανόμως & πουλούσε σκυλιά μέσω διαδικτύου στο Περιστέρι

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την παράνομη εκτροφέα σκύλων που εντόπισαν στο Περιστέρι

O Δήμος Περιστερίου έχει γεμίσει πάρκα & πλατείες με παράνομες πινακίδες που απαγορεύουν τα σκυλιά εκεί

Δήμαρχος Περιστερίου: «Μάστιγα η εγκατάλειψη ζώων»

Περιστέρι: Άνοιξε το φρεάτιο και έβγαλε σώο και αβλαβές το γατάκι

Έκκληση για τον απεγκλωβισμό γάτας από φρεάτιο στο Περιστέρι

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα της αξονικής για τον παράλυτο αδέσποτο σκύλο στο Περιστέρι

Έκκληση για την φιλοξενία/υιοθεσία του ηλικιωμένου παράλυτου σκύλο που περιφερόταν στο Περιστέρι

Ασφαλής ο γέρικος σκύλος που πάσχει από αρθριτικά και περιφερόταν για μέρες στο Μπουρνάζι σέρνοντας τα πόδια του

Έκκληση για το παράλυτο σκυλί που περιφέρεται στο Μπουρνάζι Περιστερίου

Περιστέρι: Έσερνε τον σκύλο με το μηχανάκι

Περιστέρι: Ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ δηλητηρίασε τα περιστέρια

Περιστέρι: Εξόντωσαν συστηματικά τα σκυλιά γύρω από το κτίριο του Ο.Π.Α.Π.

«Φρεσκοπαρατημένα» σκυλιά στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου

Περιστέρι: Κατάφεραν να πιάσουν τον άρρωστο σκύλο και τον πάνε στην κτηνίατρο

Οι φιλόζωοι «μαυρίζουν» τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

Συνεχίζει παρά τις καταγγελίες να έχει δύο κατσίκες σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Περιστέρι

Περιστέρι: Συνέλαβαν τη γυναίκα που υιοθετούσε, εξαφάνιζε και σκότωνε σκυλιά

Περιστέρι: Σκύλος εξαθλιωμένος, δεμένος & αναγκαστικά όρθιος επί δύο 24ωρα έξω από σούπερ μάρκετ

Εγκατέλειψαν τον σκύλο στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι και άφησαν σημείωμα...

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. tryphon

  Ποιός τα έφαγε ; Μήπως οι "αγαπητοί" μας λάθρο ; Μπααααα! Δεν το νομίζω . Οι χρυσαυγίτες τα έφαγαν . Άλλωστε είναι γνωστό ότι αυτά κάνεις όταν είσαι φασίστας χρυσαυγίτης. Κατακρεουργείς και τρως τα αδέσποτα γιατί ως γνωστόν, είναι κομμάτι της κουλτούρας σου . Τι έγινε κυρία αλληλέγγυα ; Γιατί παρακαλώ τηρείται σιγή ιχθύος ; Δεν μας συμφέρει όταν βλέπουμε να γίνονται αυτά τα έκτροπα από όλες αυτές τις ορδές των βαρβάρων που προτιμούν την χώρα μας καθημερινώς ; Και για παρελθοντικό άρθρο, που είχαν βρει πάλι σκυλιά φυλακισμένα ,από Πακιστανούς , είχε βρεθεί και κρέας έτοιμο προς βρώση, το οποίο θα το έστελναν στα εργαστήρια για να δουν αν είναι σκύλου, είχατε πει ότι θα απαντήσετε στις φήμες αν ήταν κρέας σκύλου μόλις παίρνατε τα αποτελέσματα. Τι έγινε ; Ακόμα ; Σε ποιόν τα πουλάτε αυτά ; Με το έτσι θέλω , θέλετε να μας κλείσετε τα μάτια και τα αφτιά . Βλέπουμε τα αποτελέσματα του λαθροεποικισμού της χώρας μας και αναγνωρίζουμε τον άσχημο ρόλο σας σε αυτόν.

  1. manolis

   φασιστοσκουπίδι, γκεμπελισμούς για τους δολοφόνους ανθρώπων αλλού.
   η λύση σας για όλα τα ζητήματα είναι η ίδια και δεν πείθει πλέον.

 2. Σωτηρης

  Μα δεν βλέπετε τα μαχαίρια?
  Δεν βλέπετε τα δέρματα σκύλων και γατιών?
  Δεν βλέπετε τα αίματα τα ξερά και τα καμένα?
  Έχετε καμία σχέση με αυτό για το οποίο γράφετε ή είστε Κάποιος άσχετος που ανέλαβε να γράψει για το γεγονός?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.