Ο Μιχάλης Κακλαμάνος επικοινώνησε με το www.zoosos.gr και μας έστειλε την καταγγελία, που συνέταξαν οι φιλόζωοι εργαζόμενοι στον Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., διαμαρτυρόμενοι για τη συστηματική εξόντωση των σκυλιών, που ζούσαν εκεί εδώ χρόνια. Στις 24 Νοεμβρίου 2012 ο Ντουρέ εντοπίστηκε νεκρός από φόλα… Άλλα δύο αδεσποτάκια που αγνοούνται… είναι τα πιο πρόσφατα θύματα αφού η εξόντωση αυτών των πλασμάτων ξεκίνησε το 2009.
Αυτό είναι το χρονικό της εκκαθάρισης των «ακάθαρτων», που έγινε από προϊσταμένους και εργαζόμενους, οι οποίοι δεν τα ήθελαν, τα σιχαίνονταν, τα φοβόντουσαν και τα εξόντωσαν… Κοινωνική εταιρική ευθύνη τελικά υπάρχει ή είναι μόνο ατάκα για διαφημιστικά σποτ;
Το ‘βλεπες; Το ‘παιξες;
Ο Ο.Π.Α.Π. μεταφέρθηκε στο Περιστέρι επί της Λεωφόρου Κηφισού 62 το 2004. Τον ίδιο χρόνο πίσω από το κτίριο της διοίκησης στην οδό Οικονομίδου άρχισε να μαζεύεται μια μικρή ομάδα από τέσσερα σκυλάκια ο Ντουρέ, ο Κεφάλας, η Ανδριάνα και η Όλγα.
Τα σκυλάκια αυτά «υιοθετήθηκαν» αμέσως από μια ομάδα φιλόζωων εργαζομένων του Ο.Π.Α.Π. και ειδικά εκείνων που φύλαγαν το απέναντι παρκινγκ. Αυτά τα ζώα έγιναν τα σκυλιά του Ο.Π.Α.Π. και χάρη στη βοήθεια του Μιχάλη Κακλαμάνου, στειρώθηκαν.
Ήταν πολύ συντροφικά και καλοί φύλακες. Οι εργαζόμενοι στην φύλαξη μπορούσαν να είναι ήσυχοι, αφού εάν κάτι δεν πήγαινε καλά, τα σκυλιά θα τους ειδοποιούσαν γαβγίζοντας και θα τους προστάτευαν σε μια δύσκολη στιγμή.
Και αυτό γινόταν για 6 ολόκληρα χρόνια. Τα σκυλιά ήταν οι άγρυπνοι φύλακες του ευαίσθητου χώρου πίσω από το κτίριο του Ο.Π.Α.Π.. Το μόνο που ζητούσαν αυτά τα 4 πλάσματα ήταν λίγη αγάπη και συντροφιά.
Παράπονα κατά καιρούς γίνονταν από ελάχιστους υπάλληλους, τα οποία πάντα τα αντιμετωπίζαμε, αφού τελικά όλοι έδειχναν κατανόηση καθώς τα ζώα προστάτευαν και τους ανθρώπους και το σημείο.
ΑΝΤΡΙΑΝΑ
Τα προβλήματα άρχισαν ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2009, όταν η Όλγα ένα βελγικό Λυκόσκυλο πέθανε κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες».
Δυστυχώς συνεχίστηκαν. Το βράδυ της Τετάρτης 16/12/2009, περίπου στις 21:55 ένας υπάλληλος του Ο.Π.Α.Π. οδηγώντας το Ι.Χ. (Μάρκας Audi, Α3, σκούρου χρώματος) βγαίνοντας από το υπόγειο παρκινγκ του κτιρίου του Ο.Π.Α.Π. στην οδό Οικονομίδου με δεξιά κατεύθυνση πάτησε με τους τροχούς του αυτοκινήτου τον Ντουρέ, το ποιμενικό σκυλί της παρέας.
Πάτησε το ζώο, ενώ μπορούσε, να το αποφύγει. Το δύστυχο πλάσμα εκείνη την ώρα κοιμότανε στην άκρη του δρόμου πλάι στο πεζοδρόμιο.
Ο ασυνείδητος οδηγός του έσπασε το μπροστινό δεξί πόδι και δεν σταμάτησε ακόμα και όταν το σκυλί άρχισε να σφαδάζει κλαίγοντας από τους πόνους.
Αντιθέτως πάτησε τέρμα το γκάζι και έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την οδό Οικονομίδου, για να μην τον αντιληφθούν τι έγινε και κρατήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ποια ήταν η πρόθεση του.
Συνάδελφοι, που ήταν μπροστά στο συμβάν, και άλλοι, οι οποίοι εργάζονταν στην εταιρεία, βγήκαν από το κτίριο για να δουν, τι έχει γίνει. Έτσι βρήκαν τον Ντουρέ σε άσχημη κατάσταση. Προσπάθησαν να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ντουρέ μεταφέρθηκε στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για νοσηλεία, που διήρκησε από τις 17/12/09 έως τις 9/2/10. Χρειάστηκαν δύο μήνες για να γίνει καλά το ποδαράκι του και να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο στην οδό Οικονομίδου.
ΝΤΟΥΡΕ
Όμως συνέβησαν και κάποια άλλα ευτράπελα, τα οποία αξίζει να τα αναφέρουμε: Τις μέρες που ακολούθησαν κάποιοι συνάδελφοι προσπάθησαν να μάθουν τι ακριβώς είχε γίνει το συγκεκριμένο βράδυ. Μάταια όμως!
Όταν ρώτησαν για το ποιος ήταν ο οδηγός ή ο αριθμός κυκλοφορίας του Audi Α3 τους υπάλληλους της εταιρείας φύλαξης ΑΣΠΙΣ (ISS), που φυλάει τον Ο.Π.Α.Π. και ειδικά εκείνους, οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό, έλαβαν ως απάντηση, ότι δε γνώριζαν, δεν πρόλαβαν να δουν!
Όμως είπαν και κάτι χειρότερο, ότι δηλαδή το αμάξι δεν βγήκε από τον Ο.Π.Α.Π., αλλά ήταν διερχόμενο επί της οδού Οικονομίδου. Ψέμα πέρα για πέρα. Αυτό το είπαν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας καθ' υπόδειξη κάποιων ανώτερων υπαλλήλων ή διευθυντών της επιχείρησης.
Προσπάθησαν επί της ουσίας να «συγκαλύψουν»το γεγονός, για να μην αναζητηθούν ευθύνες. Υπογραμμίζουμε, ότι το σχετικό έγγραφο Εισόδου - Εξόδου της πύλης του παρκινγκ «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς». Μιλάμε για πλήρη συγκάλυψη!
Από τις 5 Ιανουαρίου 2010 άρχισαν να δίνονται εντολές (προφορικά και όχι εγγράφως) σε υπαλλήλους, καθαριστές και καθαρίστριες από κάποιους διευθυντές της Ο.Π.Α.Π. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «να μην ταΐζει κανείς τα σκυλιά», έξω από το κτίριο στον δρόμο και «όποιος τα ταΐζει να σημειώνουν το όνομα του και να τους το λένε».
Ήταν μια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, που τους είχαν χωρίσει σε φιλόζωους και μη φιλόζωους. Μάλιστα κατ’ εντολή τους κάποιοι υπάλληλοι, που δεν θέλουμε ούτε συναδέλφους μας, να τους αποκαλέσουμε, στεκόντουσαν με τις ώρες στα παράθυρα του κτιρίου του ως ρουφιάνοι και παρακολουθούσαν μήπως πάει κανείς και ταΐσει τα άμοιρα σκυλάκια. Όποιος το έκανε έμπαινε στη black list και κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του.
Ένας νομικός σύμβουλος του Ο.Π.Α.Π. στα μέσα Ιανουαρίου του 2010 έπιασε τους φύλακες και τους σεκιουριτάδες και τους έλεγε «να μην αφήνουν τα σκυλιά να πλησιάζουν το κτίριο του Ο.Π.Α.Π. και να τα διώχνουν, καθώς και να μην τα ταΐζουν». «Όποιος είναι φιλόζωος να τα πάρει στο σπίτι του» τόνιζε.
Στις 16/2/10 το απόγευμα ρίξανε φόλες πίσω το κτίριο με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί ο Κεφάλας (το Ροτβάιλερ). Το σκυλί λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να κάνει εμετούς και να παραπατάει, μέχρι που έπεσε κάτω και έτρεμε ολόκληρο. Δύο εργαζόμενοι «ευαισθητοποιήθηκαν» έστω και καθυστερημένα και μετέφεραν το σκυλί μ’ ένα αμάξι σε κτηνιατρείο στο Περιστέρι.
Στο κτηνιατρείο διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του ζώου και ο κτηνίατρος παρέδωσε το πτώμα του άτυχου Ροτβάιλερ σ’ εκείνους, που το μετέφεραν. Οι δυο εργαζόμενοι το πήραν πίσω και τελικά το πέταξαν στο κάδο απορριμμάτων του Ο.Π.Α.Π..
Τον Κεφάλα οι άνθρωποι τον σκότωσαν δυο φορές, μια με τη φόλα και άλλη μια πετώντας τον στα σκουπίδια.
ΚΕΦΑΛΑΣ
Ύστερα από αυτό το συμβάν κάποιοι εργαζόμενοι ενημερώσαμε τον Δήμο Περιστερίου για να μεταφερθούν στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. τα δυο εναπομείναντα σκυλιά, ο Ντουρέ και η Ανδριάνα. Πράγματι στις 18/2/10 τα πήγαν εκεί για να μην φάνε και αυτά φόλα, μέχρι να βρεθεί μια λύση.
Τα ζώα επέστρεψαν μετά από λίγο από το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και είχαν και αυτά την ίδια κατάληξη…
Με τη δολοφονία του Ντουρέ το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 και την εξαφάνιση των άλλων δύο φίλων του από το κτήριο του Ο.Π.Α.Π. ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ενοχλητικών για κάποιους προϊστάμενους και εργαζόμενους αδέσποτων, τα οποία χρόνια τώρα φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής.
Πλέον αυτοί οι κομπλεξικοί, που φοβόντουσαν και μόνο αντικρίζοντας τα συγκεκριμένα ζώα, θα μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς να τρέμουν. Δεν περιμένουμε από τέτοια καθάρματα να έχουν τύψεις, ευχόμαστε όμως να το βρουν μπροστά τους
Αναρωτιόμαστε όμως πως είναι όμως δυνατόν αυτοί οι λίγοι διευθυντές – δικηγόροι – μόνιμοι, που παίρνουν πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, οι οποίοι συμμετέχουν σε επιτροπές με αποδοχές της τάξης των 17.000 ευρώ μηνιαίως, να ασχολούνται με τέτοια θέματα και να θέλουν το κακό των αδέσποτων και απροστάτευτων σκυλιών.
Αυτό που γινόταν τότε στον Ο.Π.Α.Π. και συνεχίστηκε είναι καθαρός φασισμός, αφού μας απαγορεύουν να εκφράσουμε την αγάπη μας και τα συναισθήματα μας στα αδέσποτα ζώα. Μας υποχρεώνουν να τα κυνηγάμε, ενώ αυτά μας φυλάνε και μας προστατεύουν.
Μιλάμε για τον ολοκληρωτικό φασισμό. Για ανθρώπους σχιζοφρενείς και μανιοκαταθλιπτικούς, που με την λιγοστή εξουσία, την οποία διαθέτουν, καταστρέφουν όσα περισσότερα μπορούν.
Ζητάμε τη συμπαράσταση σας, να μοιράσετε την καταγγελία σε όσους περισσότερους μπορείτε. Να ενημερωθούν τα κανάλια, οι εφημερίδες για να πάρει το θέμα μεγάλη έκταση. Το ευαίσθητο σημείο του Ο.Π.Α.Π. είναι ο τζίρος και τα κέρδη για τους μετόχους του. Έτσι θα ασκηθεί πίεση.
Φιλόζωοι Εργαζόμενοι στον Ο.Π.Α.Π.
Διαβάστε επίσης:
Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα της αξονικής για τον παράλυτο αδέσποτο σκύλο στο Περιστέρι
Έκκληση για την φιλοξενία/υιοθεσία του ηλικιωμένου παράλυτου σκύλο που περιφερόταν στο Περιστέρι
Ασφαλής ο γέρικος σκύλος που πάσχει από αρθριτικά και περιφερόταν για μέρες στο Μπουρνάζι σέρνοντας τα πόδια του
Έκκληση για το παράλυτο σκυλί που περιφέρεται στο Μπουρνάζι Περιστερίου
Δήμαρχος Περιστερίου: «Μάστιγα η εγκατάλειψη ζώων»
Μια ερωτηση, τοσο καιρο που βλεπανε οτι τα ζωα κινδυνευουν
απο τους προισταμενους τους, νομικους συμβουλους του ΟΠΑΠ
και διαφερους παρατρεχαμενους, τι εκαναν για να τους βρουν
σπιτι και υιοθεσια ?
Οι εργαζομενοι στον ΟΠΑΠ μαζι με αυτους καποιων αλλων ΔΕΚΟ
Βουλη κτλ.πληρωνονται οπως και πληρωνοταν για χρονια με
εξωφρενικους μισθους για τα ελληνικα δεδομενα, τους ηταν τοσο πολυεξοδα να μοιραζονται τα εξοδα μιας οικονομικης πανσιον για
4 ζωα και να προσπαθησουν να τους βρουν σιγα σιγα σπιτια μεσα απο φιλοζωικα σωματεια εδω ή και στο εξωτερικο ?
Αληθεια φιλοξενισε κανεις τους στο σπιτι του κανενα απο αυτα τα αμοιρα
ή τους ηταν πολυ "βρωμικα" για τα σπιτια τους ?
Ελεος με τοση υποκρισια, αναφερουν οτι ειδαν το χρωμα και την μαρκα αυτοκινητου που πατησε το σκυλι και δεν εβρισκαν ποιος ήταν, ποιον δουλευουν, πανε τις επομενες μερες στο parking του ΟΠΑΠ σημειωνουν τον αριθμο κυκλοφοριας, και ρωτανε καποιον γνωστο αστυνομικο, ολοι εχουν καποιον γνωστο στην Αστυονομια και μπορει να βρει ποιος ειναι ο κατοχος αυτοκινητου οταν εχεις αριθμο κυκλοφοριας,ειλικρινα αναρωτιεμαι αν οντως θεωρουν τον εαυτο τους οντως "Φιλοζωο" οι "αλλοι" ειναι απλως αυτο που δειχνουν οτι ειναι απολιτιστοι καλοπληρωμενει ελληναρες Μ....., αλλα αυτοι που τους επιτρεψαν ειναι πολιτισμενοι ? ειχα διαβασει καποτε στο facebook ενα ρητο 'ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ¨ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
Το κείμενο αυτό θα μπορούσε να ισχύσει για πολλούς εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα... δυστυχώς πάντα υπάρχουν οι κομπλεξικοί, που φοβούνται τον εαυτό τους. Εκτός από τις κατάρες γι αυτούς που είναι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών, πρέπει όλοι να συνεχίσουμε ατομικά να προσπαθούμε και να ενημερώνουμε όσο μπορούμε.