Στηρίξτε μας

Παγκόσμιο Συνέδριο Θεραπευτικής Ιππασίας τον Απρίλιο στην Αθήνα

15 Μαρ 2012 17:34 | Προτάσεις
Παγκόσμιο Συνέδριο Θεραπευτικής Ιππασίας τον Απρίλιο στην Αθήνα

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία δραστηριότητα, που λειτουργεί ως εναλλακτική θεραπεία, αφού είναι σχεδιασμένη, για να βελτιώνει την υγεία και τη ζωή των ατόμων, που πάσχουν από φυσική, συναισθηματική ή νοητική βλάβη. Η θεραπευτική ιππασία είναι προγράμματα δηλαδή συνεδρίες ιππασίας, στα οποία περιλαμβάνονται η ιπποθεραπεία και η αναπτυξιακή θεραπευτική ιππασία. Η θεραπευτική ιππασία ενδείκνυται και συστήνεται από τους γιατρούς για νευρολογικές και ορθοπεδικές παθήσεις, καθώς επίσης και για εκείνους, που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και νοητική υστέρηση.

Στη χώρα μας δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (Σ.Θ.Ι.Ε.), ο οποίος είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μ.Κ.Ο. Ελλάδος με Α.Μ.:M08 και εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας του νόμου 2646/98 με αριθμό 09110ΣΥΕ21096Ο30Ν/0194.

Σκοπός του Σ.Θ.Ι.Ε. είναι να παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως σε παιδιά, που πάσχουν, να απολαμβάνουν την εφαρμογή της ιππασίας ως θεραπευτικό μέσο, χωρίς να κερδοσκοπεί. Ο Σ.Θ.Ι.Ε. φέτος έχει αναλάβει την διοργάνωση του 14ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεραπευτικής Ιππασίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2012 στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αθανασίου Διάκου 28-34).

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Θεραπευτικής Ιππασίας διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια με τη συμμετοχή εκατοντάδων ειδικών και αποτελεί τη σπουδαιότερη επιστημονική εκδήλωση γι’ αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 Έλληνες και ξένοι ομιλητές (εκπαιδευτές, θεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων) οι οποίοι θα παρουσιάσουν επιστημονικές μελέτες πάνω στην θεραπευτική ιππασία και την ιπποθεραπεία, τις νέες τεχνικές, τον εξοπλισμό καθώς και την επιλογή και την εκπαίδευση του αλόγου για θεραπευτική ιππασία και ιπποθεραπεία.

Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.frdi-athens2012.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Κάντε ιππασία με τα άλογα του Σ.Θ.Ι.Ε. στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.