Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Αίσιο τέλος για 32 από τα 44 σκυλιά που κατασχέθηκαν σε παράνομο εκτροφείο στο Περιστέρι

6 Ιουλίου 2017 19:00 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Αίσιο τέλος για 32 από τα 44 σκυλιά που κατασχέθηκαν σε παράνομο εκτροφείο στο Περιστέρι

Το χρονικό των νομικών ενεργειών που έγιναν επί επτά μήνες ώστε να σωθούν τα σκυλιά που παράνομη εκτροφέας εκμεταλλευόταν στο Περιστέρι της Αττικής περιγράφει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) σε ανακοίνωση της καθώς τελικά σώθηκαν τα 38 (τα 32 έχουν υιοθετηθεί, 6 κρατήθηκαν παρανόμως στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) από τα 44 μικρόσωμα ζώα, αφού τα υπόλοιπα έξι σύμφωνα με την παράνομη εκτροφέα πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Θυμίζουμε ότι η παράνομη εκτροφέας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 25 Απριλίου 2017 με ποινή φυλάκισης τριών ετών – με τριετή αναστολή – για την παράνομη επιχείρηση πώλησης και εκτροφής ζώων που είχε στηθεί πίσω από την «βιτρίνα» του κομμωτηρίου σκύλων επί της οδού Κηπουπόλεως. Η ποινή αυτή αφορά όχι μόνο το παράνομο εμπόριο και την παράνομη εκτροφή αλλά και την κακοποίηση των ζώων που ζούσαν εντός και στην ταράτσα του σπιτιού της σε κλουβιά ανεμβολιάστα, και υπό κακές συνθήκες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δικηγόρος της κατηγορούμενης στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσα του δεν γνώριζε πως απαιτούνταν ειδική άδεια για την εκτροφή σκυλιών και παρουσίασε έναν μάρτυρα ο οποίος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν πουλούσε ζώα, κάτι που φυσικά διαψεύδεται από τις αγγελίες τις οποίες η ίδια είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο – με τα στοιχεία της – για να διαφημίσει το ζωντανό εμπόρευμα. Τα κουτάβια μάλιστα τα πουλούσε έναντι 400 ευρώ το ένα.

ektrofeioSihTsouPeristeri 2Μία από τις πολλές αγγελίες με τα στοιχεία της γυναίκας που εξέτρεφε και πωλούσε παράνομα τα ζώα...

Η Π.Φ.Π.Ο. στην ανακοίνωση της για όσα έκανε η ίδια και όσα δεν έκανε ο Δήμος Περιστερίου εξηγεί: «Το Νοέμβριο του 2016 η Ομοσπονδία δέχθηκε καταγγελία για παράνομο εκτροφείο στο Περιστέρι Αττικής. Μετά την υποβολή μήνυσης ασκήθηκε ποινική δίωξη στην ιδιοκτήτρια για παράνομη εκτροφή, εμπορία ζώων και κακοποίηση, γιατί εξέτρεφε 44 σκυλιά καθαρόαιμα ράτσας σιχ τζού στοιβαγμένα σε κλουβιά και εν γένει σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.

Την 15.12.2016 έγινε η κατάσχεση των ζώων με το οξύμωρο να παραδίδονται τα 44 σκυλιά στην κατηγορούμενη, λόγω έλλειψης χώρου φιλοξενίας στον αρμόδιο Δήμο Περιστερίου, και ορίστηκε δικάσιμος την 20.2.2017. Η Ομοσπονδία επανειλημμένα έκανε νόμιμες ενέργειες για την άρση της κατάσχεσης και την προώθηση της υιοθεσίας τους για να σταματήσει η κακοποίηση, η παράνομη εμπορία και εκτροφή τους

Την 20.2.2017 κατά τη δικάσιμο, η υπόθεση ανεβλήθη αορίστως και εν συνεχεία προσδιορίστηκε για τις 25.4.2017. Στο μεσοδιάστημα με νέο αίτημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την 3.2.2017 ζητήσαμε να αναλάβει η Ομοσπονδία τη προώθηση της υιοθεσίας των 44 ζώων. Στο μεταξύ κατά τη δικάσιμο της 25.4.2017 το 3μελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κήρυξε ένοχη τη κατηγορούμενη για παράνομη εμπορία, εκτροφή ζώων και κακοποίηση και της επέβαλε ποινή 3 ετών με αναστολή, ορίζοντας την παράδοση των ζώων στον Δήμο Περιστερίου. Με τα ζώα να παραμένουν στην κατοχή της .

Την 11.5.2017 εξεδόθη το Βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που όριζε την άρση της κατάσχεσής τους και τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου με την Ομοσπονδία μας για τη διαχείρισή τους.

Επειδή ο Δήμος κώφευε, την 18.5.2017 με νέο αίτημα στην Εισαγγελία η ΠΦΠΟ ζήτησε την εκτέλεση του βουλεύματος εφιστώντας τη προσοχή στο κίνδυνο της υγείας των ζώων από τη παραμονή τους σε καταφύγιο όπου και ελλόχευε ο κίνδυνος προσβολής από μόρβα. Εν τέλει ο Δήμος Περιστερίου την 23.6.2017 παρέλαβε από την εκτροφέα 38 σκυλιά αντί 44, με την αιτιολογία ότι πέθαναν τα υπόλοιπα, τα οδήγησε στο ΔΙΚΕΠΑΖ από όπου και μετά από πολύ προσπάθεια, λόγω άρνησης των υπευθύνων του ΔΙΚΕΠΑΖ να εκτελέσουν το βούλευμα, παραλάβαμε τελικά 32 ζώα ενώ τα υπόλοιπα 6 οι ιθύνοντες του ΔΙΚΕΠΑΖ παρανόμως παρακράτησαν.

Τα 32 σκυλιά έχουν υιοθετηθεί από απολύτως υπεύθυνες οικογένειες και αφού πρώτα στειρώθηκαν πλην των κουταβιών για τα οποία υπάρχει η πρόνοια για την στείρωση τους, όταν κτηνιατρικά θα είναι αυτό δυνατό.

Ένα μακρύ ταξίδι για τα 44 σιχ τζου, με αίσιο τέλος για τα 32 από αυτά 7 ολόκληρους μήνες μετά και με συνεχείς και ακατάπαυστες νομικές και υλικές ενέργειες και αιτήσεις της Ομοσπονδίας, και παρόλες τις κλειστές πόρτες που βρίσκαμε.

Ευχαριστούμε την δικηγόρο κα Νίκη Τηλιακού για την εθελοντική και σημαντική της συνεισφορά στην υπόθεση καθώς και το στέλεχος της Ομοσπονδίας κα Ίριδα Καλφοπούλου για τον αγώνα της κατά των παράνομων εκτροφείων ζώων συντροφιάς» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή η παράνομη εκτροφέας σκύλων στο Περιστέρι

25-4-2017 η δίκη της γυναίκας που εξέτρεφε παρανόμως & πουλούσε σκυλιά μέσω διαδικτύου στο Περιστέρι

Στις 20-2-2017 η δίκη της γυναίκας που εξέτρεφε παρανόμως & πουλούσε σκυλιά μέσω διαδικτύου στο Περιστέρι

Βρήκαν 37 σκυλιά να ζουν μέσα στα κόπρανα & στα ούρα τους σε παράνομο εκτροφείο στο Λαγονήσι

Με εντολή εισαγγελέα κατάσχεσαν 37 σκύλους σε παράνομο εκτροφείο στα Σπάτα

Π.Φ.Π.Ο.: Το ΥΠ.Α.Α.Τ. «στηρίζει» τους παράνομους εκτροφείς μη εκδίδοντας την υπουργική απόφαση για την απαιτούμενη άδεια;

Εντόπισαν τους κυνηγούς που κακοποιούσαν ζώα σε παράνομο εκτροφείο στον Καρτερό Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

74.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση δεκάδων ζώων από παράνομο εκτροφέα στα Χανιά

Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκαν οι δύο παράνομοι εκτροφείς κυνηγόσκυλων στο Καρτερό για την κακοποίηση & το παράνομο εμπόριο

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

Έσωσαν τα ζώα από τον παράνομο εκτροφέα - εκμεταλλευτή τους στον Μαραθώνα (βίντεο)

Σέρρες: 3.000 ευρώ πρόστιμο και 10 μήνες φυλακή για το εκτροφείο της φρίκης

Καταδικάστηκε ο παράνομος εκτροφέας που πουλούσε σκυλιά στον Γέρακα

 

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.