Στηρίξτε μας

Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τον φόνο της γυναίκας και του σκύλου τους

16 Μαΐου 2022 17:05 | Καταγγελίες
Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τον φόνο της γυναίκας και του σκύλου τους

Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τον φόνο της γυναίκας και του σκύλου του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (Κακουργιοδικείο) τον καταδίκασε σήμερα για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα δηλαδή, τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της θανάτωσης ζώου, την ψευδή καταγγελία και την ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.

Η ποινή

H ποινή που αποφάσισαν δικαστές και ένορκοι μετά τη δίωρη σύσκεψη τους είναι ισόβια για τον φόνο, μέσω στραγγαλισμού, της Καρολάιν και 10 χρόνια κάθειρξη για τον απαγχονισμό της σκυλίτσας, της Ρόξυ. Στον δολοφόνο δεν αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, όπως ζήτησε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, τα οποία η εισαγγελέας τα απέρριψε.

Τι πραγματικά θα εκτίσει ο δολοφόνος

Η τελική ποινή φυλάκισης είναι ισόβια και επιπλέον 11 χρόνια και έξι μήνες και η συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

 

Ουσιαστικά ο δολοφόνος θα εκτίσει στη φυλακή περίπου 17 χρόνια για τη δολοφονία της γυναίκας του, σχεδόν έξι χρόνια για τη δολοφονία του σκύλου τους και θα πληρώσει περισσότερα από 40.000 ευρώ. Αν δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τη χρηματική ποινή τότε θα πρέπει να εκτίσει μια μέρα φυλακή για κάθε 10 ευρώ της χρηματικής ποινής.

Τι επισήμανε στην αγόρευση της η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Η Νίκη Τηλιακού δικηγόρος της Π.Φ.Π.Ο. στο δικαστήριο σήμερα μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Σήμερα μπορούμε να είμαστε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου χάρη στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία που μετά από μακροχρόνιους αγώνες κατάφερε το Δεκέμβριο του 2017 να κατοχυρώσει το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής σε δίκες κακοποίησης ζώων.

Μέχρι τότε τα ζώα δεν είχαν φωνή στις δικαστικές αίθουσες, τα σωματεία δε μπορούσαν να παρίστανται στα δικαστήρια, να εξετάζουν μάρτυρες και να προσκομίζουν έγγραφα και οι κακοποιητές συχνά αθωώνονταν. Αλλά και μετά το 2017 και παρόλο που άρχισαν να επιβάλλονται πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές, αυτές ήτο υπό αναστολή και έτσι και πάλι οι δράστες μπορούσαν να συνεχίζουν να κακοποιούν ζώα.

Τον ίδιο πολυετή και επίμονο αγώνα έκανε η Ομοσπονδία για να αναγνωριστεί ως κακούργημα ο φόνος και ο βασανισμός ζώων και το πέτυχε τον Νοέμβριο του 2020 και άνοιξε ο δρόμος ώστε να αρχίσουν να επιβάλλονται ποινές κάθειρξης και χωρίς αναστολή. Και πόσα ζώα χάθηκαν και βασανίστηκαν μέχρι τότε και μέχρι ο νομοθέτης να αντιληφθεί και να ενσωματώσει σε νόμο την απαξία των επαχθών αυτών πράξεων βίας κατά των ζώων.

GlykaNeraCarolineCrouchSkylosRoxyDec2020 1Η σκυλίτσα Ρόξυ λίγες ημέρες μετά την υιοθεσία της τον Δεκέμβριο του 2020.

Η εισαγγελέας στη πρόταση της ανέφερε ότι τη δολοφονία της Κάρολαιν τέλεσε ο κατηγορούμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο α βαθμού και το έγκλημα αυτό δεν διαχωρίζεται από τη μετέπειτα εγκληματική πράξη, το φόνο του κουταβιού. Με τον ίδιο τρόπο όπως είπε και ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής που σκότωσε τη Καρολάιν με ασφυξία, κρέμασε και σκότωσε και το σκύλο μετά. Το δε κουτάβι όπως κατέθεσε η μάρτυρας της ΠΦΠΟ Ευσεβία Κορμικιάρη θα πρέπει να είχε καταλάβει ότι σκότωσε τη Καρολάιν.

Ο κατηγορούμενος έλαβε την απόφαση να σκοτώσει τη σύζυγό του και στη συνέχεια το κουτάβι με προμελέτη και προσχεδιασμό, σε καμία περίπτωση εν βρασμώ ψυχής. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε, αλλά δεν έπεισε, ότι σκηνοθέτησε τη δολοφονία της Ρόξυ για να φανεί ότι μπήκαν ληστές. Αλλά δεν εξήγησε.

Για ποιο λόγο επέλεξε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο για το κουτάβι? Έπιασε τη Ρόξυ τη τραβούσε προκαλώντας της πανικό και παράλυση, καθώς όσο τη τραβούσε έχασε τον έλεγχο της οθροδόχου κύστης της και του εντέρου της, όπως φαίνεται από τα κόπρανα και τα ούρα. Επιασε το λουρί της, το πέρασε στο κολλάρο και έδεσε αυτό στο κιγκλίδωμα της σκάλας. Το κολλάρο δε γίνεται θηλιά, δεν ήταν σφιχτό για να προκαλέσει ακαριαίο θάνατο. Το κουτάβι κρεμόταν με το βάρος του για αρκετή ώρα και χαροπάλευε και ο θάνατος του ήταν αργός και βασανιστικός.

Η εισαγγελέας είπε στη πρόταση της ότι πριν ομολογήσει ο κατηγορούμενος, νομίζαν όλοι ότι ήτο ένα σκηνικό μαφιόζικο και πως έδειχνε ότι χτύπημα της μαφίας ήθελε να περάσει ένα μήνυμα φόβου και απειλής, του τύπου σκοτώνω τη γυναίκα και το σκύλο σου και το κρεμάω μέσα στο σπίτι.

και αυτό καταμαρτυρά και πρόδωσε τον κατηγορούμενο. Ένας ληστής τι θα έκανε μόλις έμπαινε στο σπίτι? Θα έψαχνε να βρει το λουρί μέσα στο σπίτι? και θα το έβαζε στο κολλάρο και θα το κρέμαγε? Όχι, ένας ληστής θα κοίταζε άμεσα να εξουδετερώσει το σκύλο - με ένα χτύπημα πχ -, αν βέβαια αποτελούσε για αυτόν κίνδυνο, διαφορετικά δε θα ασχολούνταν, δε θα καθυστερούσε με το σκύλο. Αλλά το κουτάβι ήτο άκακο έτσι και αλλιώς, και δεν αποτελούσε κίνδυνο για κανέναν, δεν ασκούσε καθήκοντα φύλακα, ήτο μόλις 7 μηνών. Στα σκυλιά ενεργοποιείται και ωριμάζει το ένστικτο του φύλακα οσο προχωράνε προς την ενηλικίωση και τους 18 μήνες.

Αφού κρέμασε ο κατηγορούμενος το κουτάβι πήγε στη κουζίνα για να μην το ακούει να κλαίει, είπε. Η ψυχολόγος Αλκμήνη Ηγουμενάκη κατέθεσε πως αυτό δείχνει ότι έχει έλλειψη ενσυναίσθησης, άκουγε τον επιθανάτιο αγώνα της να κρατηθεί στη ζωή και δεν τον ένοιαξε. δεν έκανε καμία ενέργεια για να άρει τις συνέπειες των πράξεων του.

Μέχρι να καταλήξει το κουτάβι ο βασανισμός του διήρκησε αρκετή ώρα δυστυχώς και υπέφερε η Ρόξυ. Οι μάρτυρες κατέθεσαν πως άκουγαν το σκύλο να κλαίει σπαραχτικά.  Η Καρολαίν και το κουτάβι Ρόξυ χαροπάλευαν, αγωνίστηκαν να κρατηθούν στη ζωή σε αυτά τα λεπτά, είχαν σκληρό θάνατο, βασανίστηκαν και κατέληξαν και οι δύο από το χέρι που κάποτε τους χάιδευε.

Η περίπτωση αυτή δείχνει πόσο άμεσα συνδέονται και συσχετίζονται οι πράξεις βίας κατά των ανθρώπων με τη βία κατά των ζώων. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει αυτό και πρέπει και στη χώρα μας να αρχίσει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και να αρχίσουμε να ερευνούμε το βαθμό σύνδεσης της ενδοοικογενειακής βίας με τη βία κατά των ζώων, τα ζώα είναι τα πρώτα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Είναι σκληρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και τα δύο εγκλήματα τα οποία έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Θα πρέπει να δώσουμε τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή στο ζήτημα αυτό της προστασίας των ζώων συντροφιάς γιατί η προστασία και αγάπη για τα ζώα δεν είναι δείγμα φιλοζωίας αλλά δείγμα ανθρωπιάς.».

Τι πρότεινε η εισαγγελέας αναφορικά με τον φόνο του σκύλου

Σύμφωνα με την κα Τηλιακού η εισαγγελέας τόνισε ότι τέλεσε το έγκλημα της δολοφονίας της Καρολάιν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο α΄ βαθμού γεγονός που δεν διαχωρίζεται από τη μετέπειτα εγκληματική πράξη, δολοφονία της Ρόξυ.

Η περίσφιξη έγινε από το βάρος του σώματος με το λουρί.

Χρησιμοθηρικά και για να προκαλέσει συγκίνηση είπε ο κατηγορούμενος ότι ο στόχος της υιοθεσίας είναι να μεταδοθεί στο παιδί η αγάπη για τα ζώα.

Παιδαριώδες επιχείρημα ότι έπρεπε να το θυσιάσει του κουτάβι γιατί παρέπεμπε σε φύλακα, ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσε από τη πρώτη στιγμή.

Οι ληστές δε θα το σκότωναν χάνοντας χρόνο, είτε ναρκώνοντας το είτε σκοτώνοντας ακαριαία θα το εξουδετέρωναν. Πριν ομολογήσει το σκηνικό όπως το έβλεπε κανείς παρέπεμπε σε μαφιόζικη κίνηση, σα να του έστελναν κάποιοι ένα μήνυμα για να αισθανθεί φόβο και απειλή, του τύπου "θα σκοτώσω το γυναίκα σου το παιδί σου κ.τ.λ."

Φαίνεται να μην αντέχει είπε την επιθανάτια αγωνία, αλλά αναρωτιέμαι είπε η εισαγγελέας "αν είναι ακραίος κυνισμός ή σχάση προσωπικότητας. "

Μακροχρόνιες έρευνες αποδεικνύουν ότι η σχέση κακοποίησης των ζώων συνδέεται με την κακοποίηση των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα: Η φωνή της δολοφονημένης σκυλίτσας Ρόξυ ακούστηκε και δικαιώθηκε μαζί με την Καρολάιν

Δεν άντεχε να βλέπει τον σκύλο που πάλευε καθώς τον κρεμούσε είπε ο δολοφόνος της Κάρολαιν και της Ρόξυ

8-4-2022 η δίκη του δολοφόνου της Καρολάιν και της σκυλίτσας της

Παρών στη δίκη για τη δολοφονία του σκύλου της Καρολάιν το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη»

Γλυκά Νερά Αττικής: Παραδέχτηκε ότι έπνιξε τον σκύλο τους για να δημιουργήσει πειστικό άλλοθι αφού δολοφόνησε τη σύζυγο του (βίντεο)

Γλυκά Νερά Αττικής: Ο σύζυγος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του, προφανώς και τον σκύλο

Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα: Απέραντη η θλίψη μας για τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας Ρόξυ

Χρειάζονται σπιτικό οι γάτες της δολοφονημένης απ'τον σύζυγο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά Αττικής

Γλυκά Νερά Αττικής: Ληστές έπνιξαν τη γυναίκα και τον σκύλο για να κλέψουν τα χρήματα οικογένειας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.