Στηρίξτε μας

Δεν άντεχε να βλέπει τον σκύλο που πάλευε καθώς τον κρεμούσε είπε ο δολοφόνος της Κάρολαιν και της Ρόξυ

11 Μαΐου 2022 19:00 | Καταγγελίες
Δεν άντεχε να βλέπει τον σκύλο που πάλευε καθώς τον κρεμούσε είπε ο δολοφόνος της Κάρολαιν και της Ρόξυ

Για περισσότερες από έξι ώρες κατέθετε σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας απολογούμενος για τη δολοφονία με πνιγμό της συζύγου, της Καρολάιν Κράουτς του και του σκύλου της που τον απαγχόνισε πριν από ακριβώς έναν χρόνο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά Αττικής, αφού πρώτα είχε σκοτώσει τη γυναίκα του.

Η Νίκη Τηλιακού, δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που παρίσταται στη δική για την υποστήριξη της κατηγορίας σχετικά με το αδίκημα της ζωοκτονίας μας εξήγησε τι είπε ο δολοφόνος στο δικαστήριο νωρίτερα σήμερα για όσα έκανε στη σκυλίτσα που έπνιξε θέλοντας να δημιουργήσει ένα πειστικό άλλοθι σχετικά με τις συνθήκες του φόνου της γυναίκας του, που όπως αρχικά είπε στην Αστυνομία την έπνιξαν ληστές.

«Το σκυλί ήταν στο σαλόνι, έπιασα το λουράκι της, το έβαλα στο κολάρο, τη σήκωσα και έδεσα το λουρί στο κιγκλίδωμα στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας, μετά την ανασήκωσα και την άφησα και πήγα στην κουζίνα γιατί δεν άντεχα να βλέπω, από τη κουζίνα την άκουγα να κλαίει» είπε σε δικαστές και ενόρκους μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Όπως γνωρίζουμε από την έρευνα που έκανε η Αστυνομία ήταν τέτοια η πάλη του ζώου για να κρατηθεί στη ζωή που βρέθηκαν στον τοίχο τα ίχνη από τις πατούσες του καθώς και κόπρανα και ούρα. Ο τελευταίος σπαραγμός πριν τον απαγχονισμό.

Η δίκη συνεχίζεται...

H δίκη άρχισε χθες μετά από αρκετές ημέρες διακοπής και η ψυχολόγος Άλκηστη Ηγουμενάκη κατέθεσε και αξιολόγησε τη συμπεριφορά και εν γένει το προφίλ του κατηγορούμενου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Αναφορικά με τη θανάτωση της Ρόξυ σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής της συνηγόρου της Π.Φ.Π.Ο. κας Τηλιακού απάντησε πως ο κατηγορούμενος από την επιλογή του τρόπου θανάτωσης του σκύλου και το γεγονός ότι διήρκησε ο βασανισμός του μέχρι να πεθάνει, δείχνει ότι έχει παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης.

Ο θάνατος της Ρόξυ δεν ήταν ακαριαίος και ο κατηγορούμενος ήταν παρών και άκουγε τα κλάματα και τον επιθανάτιο αγώνα της να κρατηθεί στη ζωή, όσο προσπαθούσε να πιαστεί με τα ποδαράκια της από το τοίχο.  Σημειωτέον δε πως η Ρόξυ βρέθηκε κρεμασμένη σε θέση με τα πόδια μαζεμένα, και όπως δείχνει η γλώσσα του σώματος της, χαροπάλευε κυριολεκτικά. Η ψυχολόγος απαντώντας στην εισαγγελέα, που ρώτησε πως είναι δυνατόν να σιτίζει ζώα και μετά να σκοτώνει το σκύλο τους, απάντησε πως είναι μία αντίφαση της διαταραχής της προσωπικότητας η οποία έκρινε πως τον χαρακτηρίζει.

Στη συνέχεια η μάρτυρας της Π.Φ.Π.Ο. και αντιεισαγγελέας Εφετών Ευσεβία Κορμικιάρη κατέθεσε ότι η Ρόξυ είχε προφανώς αντιληφθεί το γεγονός της δολοφονίας της Καρολάιν, καθώς τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να οσμίζονται τρόπον τινά το θάνατο και ήταν παρούσα μέσα στο σπίτι όταν έλαβε χώρα το γεγονός αυτό. Αναφέρθηκε δε στα σκυλιά που συμμετέχουν σε ομάδες διάσωσης μετά από σεισμούς κ.τ.λ. για την εξεύρεση επιζώντων.

Το γεγονός επίσης ότι βρέθηκαν ούρα και κόπρανα στο σημείο στο οποίο βρέθηκε νεκρή η Ρόξυ, είναι ενδεικτικό του τρόμου και του πανικού που την είχε καταλάβει. Επίσης κατέθεσε μετά από ερώτηση της κας Τηλιακού, ότι ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι σκότωσε τη Ρόξυ για να δημιουργήσει ένα σκηνικό ληστείας δεν ευσταθεί καθώς η Ρόξυ ήταν ένα αβοήθητο κουτάβι, ηλικίας 7 μηνών περίπου και ακόμα και ένας επίδοξος ληστής δε θα προέβαινε στη θανάτωση του και στο βασανισμό του, καθώς σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι η Ρόξυ δε θα αποτελούσε απειλή.

Δήλωσε πως στα σκυλιά ενεργοποιείται το ένστικτο του φύλακα με την ενηλικίωση τους περίπου σε ηλικία 18 μηνών.  Τέλος η μάρτυρας ανέφερε η μάρτυρας πως αν ήταν ένα ενήλικο σκυλί ενδεχομένως να γαύγιζε, αλλά αυτό και πάλι εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ζώου.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε η μάρτυρας, η θανάτωση του κουταβιού έλαβε χώρα μετά από προμελέτη, σκέψη και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς υπάρχει μία αλληλουχία γεγονότων που μαρτυρούν αυτό καθώς ο κατηγορούμενος φέρεται αρχικά να απενεργοποίησε τις κάμερες στο σπίτι, μετά από αυτό και αφού παρήλθαν περίπου τρεις ώρες δολοφόνησε τη σύζυγο του και 15 λεπτά αργότερα τη Ρόξυ.

Σήμερα 11 Μαΐου ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για περισσότερο από έξι ώρες συνεχόμενα και χωρίς διάλειμμα. Αναφέρθηκε πολύ αναλυτικά στη σχέση του με σύζυγό του, πως αυτή εξελίχθηκε και έφτασε στην ημέρα που τη δολοφόνησε.  Στη συνέχεια ομολόγησε και περιέγραψε τη δολοφονία της Ρόξυ ως εξής «το σκυλί ήταν στο σαλόνι, έπιασα το λουράκι της, το έβαλα στο κολάρο, τη σήκωσα και έδεσα το λουρί στο κιγκλίδωμα στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας, μετά την ανασήκωσα και την άφησα». Με το τρόπο δε αυτό την κρέμασε και στη συνέχεια συμπλήρωσε «και πήγα στην κουζίνα γιατί δεν άντεχα να βλέπω, από τη κουζίνα την άκουγα να κλαίει».

Ο κατηγορούμενος είπε ότι ήταν σε χαοτική κατάσταση και δεν υπήρχε λογική εκείνη τη στιγμή, πως ήταν μία ηλίθια σκέψη που σκέφτηκε τότε να πράξει, πως δεν άντεχε το αίμα για να σκοτώσει το σκύλο με μαχαίρι ή κάτι άλλο. Κυρίως είπε πως έπραξε αυτό  γνωρίζοντας ότι κανένας δε θα τον υποπτευόταν.

H εισαγγελέας πριν ξεκινήσει να κάνει ερωτήσεις στο κατηγορούμενο, τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι από την απολογία του δεν προέκυψε ο θυμός του, στοιχείο που θα ήταν αναμενόμενο να τον οδηγήσει στις πράξεις αυτές.

H εισαγγελέας πριν ξεκινήσει να κάνει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι από την απολογία του δεν προέκυψε ο θυμός του, στοιχείο που θα ήταν αναμενόμενο να τον οδηγήσει στις πράξεις αυτές.

Ρώτησε μάλιστα τον κατηγορούμενο – όπως κατέθεσαν τόσο η ιατροδικαστής όσο και η μάρτυρας Ευσεβία Κορμικιάρη – πως άντεξε τον βασανισμό του σκύλου της οικογένειας, πως ενώ άκουγε τα κλάματα του και πως δεν έπραξε κάτι για να το σταματήσει το μαρτύριο αυτό και τελικά θυσίασε το ζώο για να σώσει τον εαυτό του. Ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν άντεχε να βλέπει το θέαμα του σκύλου που βασανιζόταν όσο πέθαινε και πως «εάν κάποιος του έλεγε πως μια μέρα θα σκότωνε τη Καρολάιν και τη Ροξούλα», όπως είπε λέξει, «θα του έλεγε πως δεν υπήρχε ποτέ καμία περίπτωση να το πράξει αυτό».

Ένας εκ των ενόρκων ρώτησε τον κατηγορούμενο γιατί σκότωσε τον σκύλο και όχι κάποια γάτα, και ο Μπάμπης Αναγνωστόπολος απάντησε ότι δεν έχει λογική αυτό που έκανε και δεν υπάρχει λογική εξήγηση, και πως ενδεχομένως να θεωρείτο σκύλος φύλακας και για αυτό θα το σκότωναν οι ληστές.

Ο ένορκος δήλωσε ότι αυτό έχει ήδη απαντηθεί από την μάρτυρα εννοώντας την κα Κορμικιάρη η οποία τόνισε ότι λόγω ηλικίας η Ρόξυ δεν μπορούσε είναι φύλακας καθώς ήταν κουτάβι.

Διαβάστε επίσης:

8-4-2022 η δίκη του δολοφόνου της Καρολάιν και της σκυλίτσας της

Παρών στη δίκη για τη δολοφονία του σκύλου της Καρολάιν το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη»

Γλυκά Νερά Αττικής: Παραδέχτηκε ότι έπνιξε τον σκύλο τους για να δημιουργήσει πειστικό άλλοθι αφού δολοφόνησε τη σύζυγο του (βίντεο)

Γλυκά Νερά Αττικής: Ο σύζυγος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του, προφανώς και τον σκύλο

Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα: Απέραντη η θλίψη μας για τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας Ρόξυ

Χρειάζονται σπιτικό οι γάτες της δολοφονημένης απ'τον σύζυγο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά Αττικής

Γλυκά Νερά Αττικής: Ληστές έπνιξαν τη γυναίκα και τον σκύλο για να κλέψουν τα χρήματα οικογένειας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.