Στηρίξτε μας

«Ομάδα Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων»: Μια ημερίδα στον Πειραιά για όσα συμβαίνουν στα ζώα

29 Ιανουαρίου 2017 22:35 | Προτάσεις
«Ομάδα Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων»: Μια ημερίδα στον Πειραιά για όσα συμβαίνουν στα ζώα

Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης σας προσκαλεί στην ημερίδα: «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων» που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων που βρίσκεται στον Πειραιά (Πειραιώς και Γρ. Λαμπράκη) από τις 17:00 έως τις 21:00.

Ποιοι το διοργανώνουν

Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης είναι ένας καινούριος σύλλογος που σκοπό έχει να ενώσει  εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, εργαζόμενους στις κοινωνικές - ανθρωπιστικές επιστήμες, γονείς, μαθητές, κ.ά., κάτω από τον κοινό στόχο σύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις πραγματικές σύγχρονες  ανάγκες και προβλήματα.

Ένα από τα δύσκολα κοινωνικά θέματα είναι η κακοποίηση των ζώων. Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Με δεδομένο τη μειωμένη προώθηση φιλοζωικής κουλτούρας στα σχολεία, το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Δ.Τ.Δ.) ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων», με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές γύρω από τα δικαιώματα των ζώων και να αναλάβουν σχετική δράση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Βασικός στόχος του προγράμματος που προτείνουμε είναι οι μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάληψης δράσεων για θέματα που αφορούν την κοινότητά τους, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας σχετικά με την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων,  την προστασία των αδέσποτων της περιοχής,  την προώθηση υιοθεσιών μέσω φιλοζωικών σωματείων,  τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων και γενικότερα  όποια ανάγκη διαπιστώσουν σε σχέση με τα ζώα του τόπου τους.

Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις που θα κάνουν τα σχολεία και οι μαθητές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα με σκοπό να συμπληρώσουν τη «Βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα δικαιώματα των ζώων». Επίσης κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».

Στην ημερίδα αυτή θα ακούσουμε από άτομα που γνωρίζουν  το φιλοζωικό ζήτημα, θα μας  ενημερώσουν για το νομικό πλαίσιο της προστασίας των ζώων, τις παραμέτρους φροντίδας τους, θα μας προτείνουν δράσεις και θα μας εμπνεύσουν ώστε να γίνουμε πιο ενεργοί  σε αυτό το θέμα».

Περισσότερα για το δίκτυο θα βρείτε εδώ.

Περισσότερα για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα

«Τι είναι το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης - Παρουσίαση φιλοζωικού προγράμματος» 

Χριστίνα Νομικού, δασκάλα, διευθύντρια 7ου Δ.Σ. Αγ. Δημητρίου υποψήφια δρ Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Αντιπρόεδρος Δικτύου Τέχνης και Δράσης.

«Όταν το σχολείο αποκτά τετράποδους φίλους»

Παρουσίαση προγράμματος Φιλοζωίας Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά.  Φιλοζωική Ομάδα του Ραλείου Γυμνασίου,  και ο υπεύθυνος καθηγητής Νίκος Αρφανάκος, καθηγητής Πληροφορικής.

«Τα δικαιώματα των ζώων και τα καθήκοντά μας προς αυτά»

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, επίκουρος καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής Ε.Κ.Π.Α., διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α., διευθυντής Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής UNESCO.

«Φιλοζωία και Νομοθεσία»

Χρήστος Πέτκος, δικηγόρος και συντάκτης του σχετικού οδηγού.

«Πώς το Roots & Shoots του Jane Goodall Institute  μπορεί να ενισχύσει ένα φιλοζωικό πρόγραμμα»

Παρουσίαση της πλατφόρμας δράσεων - Έφη Δουβίτσα,  βιολόγος, υπεύθυνη σεμιναρίων Roots & Shoots Greece, υποψήφια δρ Εκπαίδευσης για την Αειφορία, μέλος του Δικτύου Τέχνης και Δράσης.

«Γιατί αγαπάμε τα ζώα; Η φιλοζωία ως ένα μέσο εξέλιξης του Ανθρώπου»

Παρουσίαση των δράσεων που έγιναν στο 2ο Δ.Σ. Αχαρνών - Ελένη Καραγιάννη, πρόεδρος Δικτύου Τέχνης και Δράσης, εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής/Μ.Α. Ανθρωπιστικών σπουδών.

«Η κακοποίηση ζώων από παιδιά και εφήβους ως πρόδρομος διαταραχών της ψυχικής υγείας μελλοντικών ενηλίκων» (Οι ευεργετικές επιδράσεις της σχέσης παιδιού- σκύλου και οι φιλοζωικές ενημερώσεις σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς, ως το μοναδικό μέσο αλλαγής της παιδείας και της νοοτροπίας απέναντι στα ζώα)

Παπαποστόλου Κατερίνα, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια σκύλων (απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy), δημιουργός Ζω.Ε.Σ.

«Βλέποντας με τα μάτια ενός σκύλου: μια εισαγωγή στους σκύλους οδηγούς τυφλών»

Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου Ψυχολόγος στο Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος, Σχολής Σκύλων - Οδηγών «Λάρα».

«Χαρούμενες πατούσες» 

3ο Δ.Σ. Ναυπλίου: Σοφία Δρίτσα μαθήτρια Στ`τάξης και Χρύσα Σαβάκη  δασκάλα -διευθύντρια σχολείου.

«Animal Alert»

Από το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Δράση που εμπλέκει την Τέχνη με σκοπό  την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας στο σχολείο. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:  Ελευθέριος Δάφνος καθηγητής Εικαστικών, Θεοδώρα Μάνου Φιλόλογος, Δώρα Βάκα καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας.

«Το φιλοζωικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Δημητρίου».

Αρετή Προβατά, υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

«Θεατρικές Τεχνικές και Μέθοδοι για προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης. Ένα παράδειγμα εφαρμογής για την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φιλοζωία»

Δέσποινα Μιτσιάλη,  θεατρολόγος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να την παρακολουθήσουν γονείς, μαθητές, φοιτητές και οποιοσδήποτε θέλει να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα της ημερίδας.

Διαβάστε επίσης:

Φιλοζωικές δραστηριότητες για τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Μαθήματα φιλοζωίας στα Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τις Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων

Αντικαθιστά τις παράνομες πινακίδες που απαγορεύουν τα σκυλιά σε πάρκα και πλατείες ο Δήμος Αγίου Δημητρίου

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Σεβασμός προς τα ζώα σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής

Επιδιώκουν να διδάξουν στους μαθητές την αγάπη για τα ζώα

Διώνη: Πυροβολήθηκε, μαχαιρώθηκε και τώρα διδάσκει τα παιδιά να σέβονται τα ζώα επειδή μια δασκάλα την αγάπησε πολύ!

Άξελ: Ένα κακοποιημένο σκυλί που πλέον μαθαίνει στα παιδιά να καταλαβαίνουν τα ζώα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.