Στηρίξτε μας

Οι φιλόζωοι των Μεγάρων φέρνουν ενώπιον των ευθυνών της κα Τραχήλη

4 Ιανουαρίου 2012 11:56 | Επικαιρότητα
Οι φιλόζωοι των Μεγάρων φέρνουν ενώπιον των ευθυνών της κα Τραχήλη

Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου δια χειρός της Νατάσας Μελετίου δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια της και την αντίθεση της με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, που φέρει την υπογραφή της προέδρου του, Αθηνάς Τραχήλη, καταγγέλλοντας ως άκρως παραπλανητικό και ανακριβές, το περιεχόμενο της και ιδιαίτερα προσβλητικό.

Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου θεωρεί, ότι η αναφορά, που έγινε σε αυτή την ανακοίνωση, για τον Δήμο Μεγάρων και τη Περιφέρεια σχετικά με την διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ιδιαίτερα ντροπιαστική. Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2011, προσβάλει και την πλειοψηφία των κτηνιάτρων, που λειτουργούν στην χώρα μας και κατανοούν τις αιτίες του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.

Η κα Μελετίου που εκπροσωπεί τη Φιλοζωική Κίνηση τονίζει: «Αρχικά διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο η κα Τραχήλη απαξιώνει τον ρόλο των Φιλοζωικών Σωματείων στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων και της υπενθυμίζουμε, εκτός και αν σκόπιμα το έχει παραβλέψει, ότι μέχρι σήμερα οι εθελοντές του Φιλοζωικού Κινήματος σε όλη την Ελλάδα, έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και την μεταφορά τους στα κτηνιατρεία καθώς και για την συγκέντρωση των χρημάτων για την περίθαλψη τους.

Θα περίμενε κανείς, η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ., να γνωρίζει καλύτερα για τον ρόλο των Σωματείων και για την πελατειακή τους σχέση με τους κατά τόπους κτηνιάτρους αν θέλει να αναφέρεται σε αυτά.

Αναφορικά στις αρμοδιότητες των Δήμων και στις ευθύνες τους απέναντι στα αδέσποτα στις οποίες αναφέρεται, θεωρούμε άκρως επικίνδυνη και παραπλανητική την λογική της κας Τραχήλη, που επιμένει να μην προτείνει λύσεις και να μην αναλαμβάνει ευθύνες που αναλογούν στον Π.Κ.Σ. για την εξάλειψη του φαινομένου (ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώων για την ευζωία των κατοικίδιων τους και την ομαλή συμβίωση, στείρωση των οικόσιτων ζώων, υποχρεωτική τοποθέτηση τσιπ), αλλά να μιλάει για “καθεστώς”, όπου οι Δήμοι (δηλαδή οι πολίτες) καλούνται να πληρώσουν ένα ακριβοπληρωμένο σύστημα αναπαραγωγής ζώων στις αυλές των σπιτιών, τις βιαστικές και πρόχειρες υιοθεσίες, οι οποίες συχνά διαφημίζονται στα σαλόνια των κτηνιατρείων ή ακόμα και τις παράνομες πωλήσεις καθαρόαιμων σκυλιών και γατιών, από παράνομους επίδοξους ερασιτέχνες εκτροφείς κάτω από την πλήρη ανοχή του κτηνιάτρου που τα παρακολουθεί.

Στην ίδια παράγραφο, αποκαλεί ως “τυχαίους” αναγνωρισμένους επιστήμονες, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και καταλήγει στην στέρηση εσόδων των ελλήνων κτηνιάτρων. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, η ενασχόληση της Προέδρου του Π.Κ.Σ. με το ζήτημα των στειρώσεων των αδέσποτων ζώων να περιορίζεται μόνο στο τίνος το χειρουργικό τραπέζι θα ανέβει το ζώο και τι δήθεν πρέπει να γράφει το διαβατήριο του και στο ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα ή στο πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη για την στείρωσή του.

Όσον αφορά στη βάση δεδομένων, για την οποία η κα Τραχήλη διατείνεται ότι υπηρέτησε ο Π.Κ.Σ. με επιτυχία μέχρι σήμερα, την ενημερώνουμε ότι ο θεσμός αυτός απέτυχε παταγωδώς κυρίως από την απουσία ασφαλιστικής δικλείδας για την υποχρεωτική τοποθέτηση του τσιπ και την ανοχή των ίδιων των μελών του Π.Κ.Σ. στην φροντίδα ζώων με ελλειπή σήμανση, για να μην ανοίξουμε το κεφάλαιο του πότε καταχωρείται ένας αριθμός μικροτσίπ στην βάση δεδομένων του.

Ίσως ο μόνος που ωφελήθηκε από τον θεσμό αυτό ήταν ο ίδιος ο Π.Κ.Σ. που εισέπραττε παράβολο υπέρ του ταμείου του, για κάθε σήμανση. Σίγουρα δε ωφελήθηκαν δεκάδες ζώα “με περιλαίμιο” χαμένα ή εγκαταλειμμένα, ένα μεγάλο μέρος των οποίων βρήκε φρικτό θάνατο στους δρόμους της Πόλης μας.

Δεν είδαμε ποτέ την κα Τραχήλη να υπογράφει ανακοινώσεις για να καταγγείλει τα φαινόμενα κακοποίησης ζώων, εσκεμμένων και επί πληρωμή ακρωτηριασμών ζώων (αυτιά, ουρές) που αντιβαίνουν πλήρως το γράμμα του νόμου από μέλη της Κτηνιατρικής Κοινότητας με το ίδιο σθένος που καταγγέλει για πολιτική ανευθυνότητα τους αρμόδιους του Υπουργείου.

Επιπλέον, δεν είδαμε την κα Τραχήλη ή κάποιον εντεταλμένο της να (επιθυμεί έστω) επισκεφθεί τα Μέγαρα για να ρωτήσει, να δει ή να ενημερωθεί υπό ποιες συνθήκες εργάζονται αφιλοκερδώς οι εθελοντές του Συλλόγου μας στον Δήμο Μεγάρων που εκτείνεται από τα σύνορα με το νομό Βιλλίων στο Αλεποχώρι ως την Κινέττα και το Μεγ. Πεύκο και παραπέρα ως το Λουτρόπυργο (ο Δήμος μας είναι από τους πλέον μεγαλύτερους σε κτηματική περιφέρεια!), για τις αγέλες σκυλιών που δημιουργούν προβλήματα στους κάτοικους, τα κατακρεουργημένα μικρόσωμα ζώα από αγέλες και τις κηλίδες αίματος στην Εθνική από τα πατημένα ζωάκια που μάταια ψάχνουν να βρουν τους ιδιοκτήτες τους, που τα εγκατέλειψαν στα Μέγαρα.

Δεν έχει ενημερωθεί προφανώς η κα Τραχήλη για τα δεκάδες δηλητηριασμένα ζώα που περιθάλπουν οι κτηνίατροι των Μεγάρων συχνά μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα η μόνη της αναφορά στα Μέγαρα, περιορίζεται σε κακοηθέστατα ψεύδη για τις συνθήκες υπό τις οποίες χειρουργήθηκαν και ούτως σταμάτησαν να αναπαράγονται 200 ζώα.

Επειδή λοιπόν αναφέρθηκε στους “στοιχειώδεις κανόνες ασηψίας”, ας μας απαντήσει η κα Τραχήλη με βάση ποια πιστοποιητικά αποδεικνύεται ένα άσηπτο χειρουργείο, ποιοι είναι οι κτηνίατροι που έχουν άδεια να χειρουργούν στα ιατρεία τους, ήτοι ο χώρος άσκησης επαγγέλματος είναι αποδεκτός από την περί κτηνιατρικών υπηρεσιών νομοθεσία (αν είναι βέβαιη ότι δεν θα ζημιώσει τον κλάδο της, ας αναρτήσει λίστα) καθώς επίσης ποια είναι η κατώτατη τιμή που ορίζει ο Σύλλογος για τις στειρώσεις και αν η “διαχείριση των αδέσποτων ζώων” που προτείνει δεν έχει αποκλειστικό σκοπό να καρπωθούν τα έσοδα οι κτηνίατροι μέλη του Συλλόγου της.

Το Φιλοζωικό Κίνημα, ενημερώνουμε την κα Τραχήλη, τιμά τους Έλληνες κτηνιάτρους περισσότερο μάλλον απ’ όσο τους τιμά η ίδια. Η παρέμβαση των ξένων εθελοντών συναδέλφων τους, περισσότερο εξασφαλίζει το ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους για να εμπλακούν σε μαζικές στειρώσεις.

Εκτός και αν η κα Τραχήλη υπονοεί ότι οι στειρώσεις αυτές θα ενσωματωθούν στα πλαίσια της “επιχείρησης” που διατηρεί ο κάθε κτηνίατρος. Στην περίπτωση αυτή, ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι η πρόταση αυτή θα μας βρει αντίθετους και ουδέποτε πρόκειται να δεχτούμε να πληρώσουν οι Φιλόζωοι της επικράτειας 80 ή 100 ή 120 ευρώ για να στειρωθούν ζώα που γεννήθηκαν στο δρόμο ή εγκαταλείφθηκαν από ασυνείδητους ιδιοκτήτες.

Περισσότερο όμως, λυπούμαστε που η κα Τραχήλη χρησιμοποιεί τον Π.Κ.Σ. για να διασύρει, διακεκριμένους Έλληνες κτηνίατρους που βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” μαζί με τους φιλόζωους, σε όλη την Ελλάδα, με ματωμένες ποδιές δίνουν μάχη καθημερινά στα χειρουργεία και κατανοούν ότι τα αδέσποτα ζώα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ και κανείς δεν πληρώνει για αυτά. Έλληνες κτηνίατρους που δουλεύουν μόνο με το κόστος των φαρμάκων, συχνά ακόμα και αφιλοκερδώς γιατί τιμούν τον “όρκο του Ιπποκράτη”.

Έλληνες κτηνιάτρους που υφίστανται “τρομοκρατία” από τα συλλογικά όργανα τους που επιμένουν σε μεγάλα “κασέ” και τους αποτρέπουν να προσφέρουν την πολύτιμη τέχνη τους και να δώσουν λύσεις.

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση της κας Τραχήλη να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου της, κι εμείς όμως, σαν πολίτες του Δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου με την σειρά μας, δεν επιτρέπουμε τα οικονομικά συμφέροντα κανενός κλάδου να γίνουν τροχοπέδη στη εφαρμογή λύσεων που θα ανακουφίσουν την πόλη μας.

Τα αδέσποτα ζώα, των οποίων επιτέλους τα δικαιώματα - κατ’ εικόνα της ευρωπαϊκής Γαλλίας - θα πρέπει κάποτε να αναγνωριστούν, τουλάχιστον όταν αποτελούν αντικείμενο ενός ολόκληρου κλάδου και θα αναδείξουν τον πολιτισμό μας».

Διαβάστε επίσης:

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Μαρίνα Ν.

    Τα συγχαρητήρια μου στους συγγραφείς αυτής της επιστολής - απάντησης προς τις αναληθέστατες και κακοήθεις εκφράσεις της κυρίας Τραχηλή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.